|
|
|
Potrzebna krew |
Autor |
Wiadomość |
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:22 Potrzebna krew
|
|
|
Słuchajcie, ja nie mogę, ale może ktoś z Was? Pozwalam sobie przekleić apel z zaprzyjaźnionego bloga.
Potrzebna krew - sprawa pilna
Ojciec mojego kumpla leży w szpitalu i potrzebuje dużych ilości krwi. Żeby ją dostał w odpowiedniej ilości, ktoś musi ją oddać, bo w szpitalu jak w wojsku, cyfra się musi zgadzać. Grupa dowolna, miejsce dowolne ale trzeba dostarczyć zaświadczenie o tym, że się krew oddało. Po kolei.
Województwo mazowieckie
Najlepszym rozwiązaniem jest oddanie krwi w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa na ulicy Saska 63/75. Oddając krew należy zaznaczyć, że to na Andrzeja Jurgiela (Andrzej Jurgiel) i wziąć zaświadczenie. Jeżeli oddajecie na Saskiej, można je zostawić w recepcji, kumpel odbierze i pokaże lekarzowi.
Lista oddziałów RCKiKa na terenie województwa mazowieckiego. Oddając tam krew też można zostawić zaświadczenie i oni sobie automagicznie wszystkie informacje przetransferują. Z tym że zawsze warto mieć wątpliwość, bo przemiła i uczynna pani na telefonie to jedno, a nasza polska rzeczywistość drugie. Dlatego jeżeli ktoś zdecydowałby się oddawać krew w oddziale, to niech na wszelki wypadek dopyta czy jeżeli zostawi zaświadczenie na miejscu, wszystko będzie w porządku.
Jeżeli okazałoby się, że nie w porządku, to zaświadczenie można wysłać pocztą na adres kolegi:
Paweł Jurgiel
ul Olesińska 6/52
02-548 Warszawa
Jeżeli ktoś odda krew poza Warszawą ale pracuje tutaj, może podrzucić zaświadczenie do:
knajpy Paradox - Jezierskiego 3/5, boczna Rozbratu, powiedzcie barmanom o co chodzi, dadzą znać kumplowi
do mnie do Agory - zostawić na nazwisko Radosław Teklak i powiedzieć dziewczynom, że to pilne - zadzwonią
dać mi znać skąd można zaświadczenie odebrać - podjadę i zabiorę. Kontakt albo telefoniczny (jak ktoś zna) albo mailowy teklak na gmailu albo radkowiecki na gazecie.
Opcje związane ze mną są ważne do końca tego tygodnia, w przyszłym wyjeżdżam z Warszawy. Gdyby ktoś więc miał do przekazania zaświadczenie w przyszłym tygodniu, niech kontaktuje się bezpośrednio z kolegą na adres mailowy: larpownia małpa gmail kropka com. Ewentualnie mail/telefon do mnie i wystąpię za pośrednika.
Osoby spoza Warszawy
Oddajecie krew, bierzecie zaświadczenie, wysyłacie na adres kumpla.
Kryteria dla krwiodawców
Dyskwalifikacja czasowa: http://www.rckik-warszawa.com.pl/index.php?docid=5
Dyskwalifikacja stała: http://www.rckik-warszawa...ex.php?docid=16
Stan ojca Skały jest taki, że liczy się czas i oczywiście im szybciej krew zacznie płynąć, tym lepiej. Ale jeżeli ktoś nie może jej oddać w tym tygodniu, przyszły też będzie bardzo dobry.
Wiem, że sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż kliknięcie w brzuszek pajacyka ale mam prośbę żebyśmy zrobili przynajmniej tyle, ile jesteśmy w stanie. Jeżeli nie możesz oddać krwi, przeklej linka u siebie na stronie, blogu czy facebooku. Powiedz znajomym w pracy, szturchnij rodzeństwo. Po coś przecież ten web 2.0 powstał.
Poniżej link do źródła.
http://radkowiecki.blox.pl/html |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:34
|
|
|
nie mogę, choćbym chciał |
_________________ Życie, ku*wa, jest nowelą.
"Pisze się po to, żeby było napisane" - Zygmunt Kałużyński |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:38
|
|
|
Ja niestety też nie |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:40
|
|
|
ba diabetycy się nie nadają - niestety |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
aniol
Bink
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:41
|
|
|
oddalem 2 tyg temu, wiec najwczesniej za 1,5 mies bede mogl, ale przekazalem dalej
tylko nie wiem czy to dziala pomiedzy wojewodztwami? czy kazde wojewodztwo nie rozlicza sie osobno czasem? |
_________________ www.washidojo.republika.pl
dyskusja - w zależności od interlokutora polega na wymianie poglądów, ciosów lub strzałów
nie jestem rasista - nienawidze wszystkich jednakowo |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:48
|
|
|
Apel jako ogół popieram, ale jak to jest? Ktoś potrzebuje krwi, to powinien ją dostać, nie? Co to za jakieś zaświadczenia i w ogóle?
Wiadomo, że żeby ktoś mógł krew dostać, to ktoś inny musi ją oddać, ale jak ktoś potrzebuje, to nie powinien jej dostawać z automatu? |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 30 Września 2010, 16:58
|
|
|
Takie sytuacje się często zdarzają latem, jak krwiodawcy wyjeżdżają na wakacje, a że teraz to nie wiem. Może grupa rzadka i jest problem z zabezpieczeniem większych ilości? |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 30 Września 2010, 17:42
|
|
|
dalambert napisał/a | diabetycy się nie nadają - niestety |
Ano niestety.
Ale mam paru znajomych, podam dalej. |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
- to nieprawda, płyn się boi pana władzy i skrył się we mnie! |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 30 Września 2010, 20:58
|
|
|
Pako, mnie kiedyś podawano krew w sytuacji super pilnej. Po czym lekarz prowadzacy stwierdził, że mnie nie wypisze dopóki ktoś z rodziny lub znajomych mnie nie "wykupi" oddajac analogiczną ilość krwi. |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum