To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

NURS - 11 Lipca 2007, 14:31

Gwyn, widziałem już w katowickich empikach pudła z książnicą po 9,90.
Gwynhwar - 11 Lipca 2007, 15:49

Touche! Człowieka nie ma dwa tygodnie w robocie, i wszystko zmieniają o.O

edit: Znalazłam fajną stronkę !

Godzilla - 14 Lipca 2007, 10:48

Zaszalałam w taniej książce!

Heller - Paragraf 22
Siniakin - Władca mórz
Watson - Podróż Czechowa
Dick - Blade Runner
Aldiss - Kryptozoik
Dick - Wbrew wskazówkom zegara
Klima - Premier i anioł
Aldiss - Mroczne lata świetlne
i do tego "Leksykon rzeczy minionych i przemijających", świetny!

A z nietaniej książki - "Czarna msza" i "Otchłań głodnych oczu".

Lubię książki Solaris, prędzej czy później kupuje się je przy Koszykowej za dychę :D

Kruk Siwy - 14 Lipca 2007, 10:51

Co to jest za książka Siniakina? Nie kojarzy mi się z niczym?
Godzilla - 14 Lipca 2007, 11:01

Wydało Solaris. W środku "Czas Apokalipsy", "Władca mórz", "Feniks" i "Nudny wieczór na Marsie". Z notki na okładce - "Siergiej Siniakin to niezwykle popularny pisarz rosyjski, tworzący nowele i krótkie powieści osadzone w realiach rosyjskiej prowincji, okraszone sporą dawką przaśnego humoru, ironii z zachodzących tam przemian, wypełnione postaciami rodem z bułhakowowskich fars". Zobaczymy co to, jeszcze do środka nie zaglądałam.
Kruk Siwy - 14 Lipca 2007, 11:05

Dzięki. Ciekawe jest to co mówisz o ksiązkach Solarisu.
Godzilla - 14 Lipca 2007, 11:06

Nie wszystkie tytuły, rzecz jasna, ale całkiem sporo.
Kuba - 14 Lipca 2007, 12:29

Godzilla napisał/a
Zaszalałam w taniej książce!

Heller - Paragraf 22
Siniakin - Władca mórz
Watson - Podróż Czechowa
Dick - Blade Runner
Aldiss - Kryptozoik
Dick - Wbrew wskazówkom zegara
Klima - Premier i anioł
Aldiss - Mroczne lata świetlne
i do tego Leksykon rzeczy minionych i przemijających, świetny!

A z nietaniej książki - Czarna msza i Otchłań głodnych oczu.

Faktycznie zaszalałaś. Ja zawsze mam opory żeby tyle książek na raz kupić. Właściwie jak kupuję to góra jedną i nie nabywam kolejnej zanim tej nie skończę. W przeciwnym razie u mnie skutek byłby taki, że większość by leżała na półce nieprzeczytana.

Dabliu - 14 Lipca 2007, 12:46

Kuba napisał/a
Faktycznie zaszalałaś. Ja zawsze mam opory żeby tyle książek na raz kupić. Właściwie jak kupuję to góra jedną i nie nabywam kolejnej zanim tej nie skończę. W przeciwnym razie u mnie skutek byłby taki, że większość by leżała na półce nieprzeczytana.

Ale za to jak pięknie by się prezentowała :wink:
Ja jestem nałogowym nabywaczem książek, najlepiej nowiutkich i świeżutkich :mrgreen: Taki zakupoksiążkoholik... :)

Tomcich - 14 Lipca 2007, 12:53

Ja też to mam. Jak widzę taką książkę, to ona woła do mnie "Kup mnie, kup mnie" i jak tu nie kupić. :wink:

A tak poza tym to jest to już wyższy stopień kolekcjonerstwa. Kupować, ale nie czytać :mrgreen:

Anonymous - 14 Lipca 2007, 16:07

No ja mam to samo. Namierzylem irlandzki empik, zwie sie Eason, ale kaski nie ma, ale jak bedzie, to cos sie kupi. Namierzylem Eriksona za calkiem nieduze pieniadze. :D Tylko mam problem: jak mam to przeczytac? :?
Tomcich - 14 Lipca 2007, 17:10

Będąc w Anglii książki kupowałem głównie w "Charity Shops" w bardzo przystępnej cenie ok. 1 funta. Tak nabyłem m.in. Diunę, Hobbita, zbiorki opowiadań s-f z InterZone. Większe książki jak np. "The living planet" Davisa Attenborough - twarda oprawa, masa kolorowych zdjęć w środku kosztowała mnie 2-3 funty. :D A czytałem głównie na przerwach śniadaniowych.
NURS - 14 Lipca 2007, 17:32

krisu napisał/a
No ja mam to samo. Namierzylem irlandzki empik, zwie sie Eason, ale kaski nie ma, ale jak bedzie, to cos sie kupi. Namierzylem Eriksona za calkiem nieduze pieniadze. :D Tylko mam problem: jak mam to przeczytac? :?

Najlepiej zacznij od początku i nie opuszczaj żadnej linijki. Tak najdokładniej poznasz treść.

Tomcich - 14 Lipca 2007, 17:37

krisu drobna rada praktyczna z własnego doświadczenia, jeżeli nie czujesz się pewnie co do języka w którym napisana jest książka weź na początek przeczytaj coś, co znasz już z polskiego przekładu. Łatwiej wtedy wyłapywać znaczenie poszczególnych słów z kontekstu. Ja tak rozpocząłem czytanie od Hobbita. :D
Gwynhwar - 14 Lipca 2007, 18:21

Ja też troche zaszalałam:

Blade Runner Philip K. Dick
Opętanie Izabela Szolc
Mroczne lata świetlne Brian W. Aldiss
Oblicze czarnej Palmiry Władimir Wasiliew

Teraz tylko czekam, aż paczka dotrze :D

mBiko - 14 Lipca 2007, 21:57

A ja skromnie

McDevitt - Boża klepsydra
Sawyer - Hominidzi

Godzilla - 14 Lipca 2007, 22:02

Te książeczki są jak w Alicji w Krainie Czarów: zjedz mnie, zjedz mnie :lol: Tyle ich w księgarni leży, i te naklejki z cenami... Dawno, dawno tam nie byłam, i to bez znudzonego synka :) Jak mogłabym się oprzeć pokusie? Hy, nie będzie łatwo, ale to się da przeczytać. W końcu jest nas dwoje w domu do tych książek :wink:
agnieszka_ask - 15 Lipca 2007, 16:07

A ja poszłam na wycieczkę do empiku i jako suvenir do domu przytargałam 13 anioła Ani Kańtoch. Mam nadzieję, że jak zwykle będę zachwycona :)
Gwynhwar - 15 Lipca 2007, 18:50

Słyszałam, że kipskie o.o
Adashi - 15 Lipca 2007, 18:53

Gwynhwar napisał/a
Znalazłam fajną stronkę !

Adres znam, ale ktoś coś tam zamówił? Sprawna transakcja?

Gwynhwar - 15 Lipca 2007, 18:54

Ja zamówiłam, wszystko załatwiłam praktycznie jednego dnia. Jutro powinno dojść.
Adashi - 15 Lipca 2007, 19:07

Jak dojdzie i wszystko będzie ok, daj znać, to biorę na cel :mrgreen:
Dabliu - 15 Lipca 2007, 19:57

Ja tam regularnie kupuję książki, ale osobiście, w sklepie znaczy...
Adashi - 15 Lipca 2007, 20:12

Znaczy się spoko loko i można zaufać, znaczy się uf, uf i kupujemy! :D
Anonymous - 16 Lipca 2007, 21:13

Robert Jordan Wheel of time. Tom 1 i 2. Promocja byla, druga ksiazka za polowe ceny i wymieklem, musialem kupic.
Oxford dictionary :wink:

NURS - 16 Lipca 2007, 21:28

Krisu, aterazx poważna rada. poczytaj trochę komiksów, na początek złapiesz sporo fraz, zwrotów, z pomocą obrazków to lepiej wchodzi. Ja tak niemiecki ćwiczyłem.
Anonymous - 17 Lipca 2007, 12:24

Ja ten etap mam juz za soba, tylko ze ogladalem anime z angielskimi napisami. Trzeba isc naprzod. Pora poczytac ksiazki. Ale dzieki za rade. BTW, bylem wczoraj na Die hard 4.0. Zrozumialem 80%. Klopot byl tylko, gdy wyjasniali sobie cos technicznym zargonem. Wtedy posilkowalem sie kontekstem. Tak ze nie jest zle.
Gwynhwar - 18 Lipca 2007, 13:15

Informuję, że zamówione książki dotarły w stanie idealnym :D

Tania księgarnia wysyłkowa jest biała!

Adashi - 18 Lipca 2007, 15:17

To pięknie, można zarzucić sieć :wink:
Godzilla - 19 Lipca 2007, 09:57

Nabyłam "Strefę sprawiedliwości" Łukina, znowu na taniej książce, i mnie wessało 8)

Partner forum