Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
ketyow - 20 Lutego 2015, 18:10
Dzięki. Czyli można ryzykować. Zaciekawiły mnie tanie książki Solarisu, których nie ma w ebookach, ale nie chciałem dostać poniszczonych. Kupiłem na allegro z Księgarni eAskir. Za Dzień Tryfidów; Poczwarki Wyndhama zapłaciłem 15,5 zł a za Słonie na Neptunie Resnicka 10 zł A książki dostałem na drugi dzień i opakowane tak, że mógłbym paczką rzucać. Stan igła. Wydawca na tym (czy też Taniej Książce) coś w ogóle zarabia?
Magnis - 22 Lutego 2015, 12:23
Targ staroci :
Hiram Bingham Zaginione miasto Inków
A z tego się cieszę najbardziej :
Villiers de I'Isle - Adam Opowieści okrutne i inne utwory
Ballada o Narayamie (antologia opowiadań niesamowitych)
Iris Murdoch Dzwon (groza, obyczajowa)
Ladislav Klima Cierpienie Księcia Sternenhocha (seria Fantastyka - Groza)
Walter De La Mare Quincunx i inne opowiadania (seria Fantastyka - Groza)
Za wszystko dałem tylko 12 zł .
Agi - 22 Lutego 2015, 15:05
Mój język prywatny - prof. Jerzy Bralczyk
Promocja na Virtualo, tylko 9,90.
Memphis - 22 Lutego 2015, 16:48
Taylor Anderson - W oku cyklonu
Adon - 24 Lutego 2015, 00:06
Dobra, wreszcie się zebrałem i cyknąłem kilka fotek mojej biblioteczki. Dziś część pierwsza: parter.
(zdjęcia dość duże więc daję w spojler, bo nie każdego musi interesować ta sama literatura/makulatura co mnie)
Lowenna - 24 Lutego 2015, 07:26
Adon, w końcu super miejscówka
thinspoon - 24 Lutego 2015, 07:27
Ano. Rewelka.
Rafał - 24 Lutego 2015, 07:59
Adon, ociepliłeś przy okazji mieszkanie celulozą
Witchma - 24 Lutego 2015, 14:19
Super!
konopia - 24 Lutego 2015, 14:30
Adon, SUPER!
Fidel-F2 - 24 Lutego 2015, 14:47
Ładne
Luc du Lac - 24 Lutego 2015, 16:14
wow, po co Ci cztery monitory ?:)
Procella - 24 Lutego 2015, 17:31
Podoba mi się
Muza znowu ma -60% (do końca lutego), więc:
Gabriel García Márquez – Życie jest opowieścią
Isabel Allende – Podmorska wyspa
Anonim – Kwiaty śliwy w złotym wazonie
Marina Mayoral – Kto zabił Inmaculadę de Silva?
Olga Kłosiewicz, Stefan Kłosiewicz – Przyroda w polskiej tradycji
Adon - 24 Lutego 2015, 21:39
Dzięki!
Rafał, faktycznie jest to najcieplejsze pomieszczenie w domu. Jeszcze jeśli dołączyć do tego komputery i chodzący non stop serwer - no robi się ciepło. Już myślę o jakimś systemie chłodzenie na lato.
Luc du Lac, dla wygody. A serio, biurko z dwoma mniejszymi monitorami to moje. Normalnie jestem przyzwyczajony z pracy do 3, ale w domu 2 wystarczą. Drugie biurko to Cintiq - tablet graficzny mojej żony.
nureczka - 24 Lutego 2015, 22:07
Luc du Lac napisał/a | wow, po co Ci cztery monitory ?:) |
Ja też mam cztery, więc rozumiem potrzebę (Nie liczę monitorów Kruka i Młodego).
mBiko - 25 Lutego 2015, 21:30
Będę ucztować:
Egan - Diaspora
McDonald - Brasyl
Samatar - Cudzoziemiec w Olondrii
Harrison - Droga serca
konopia - 25 Lutego 2015, 23:21
tak mnie naszło po wizycie w garażu, Adon, musisz mieć fantastyczne życie "zaregałowe" w tym pokoju, pewnie mnóstwo "creepy crawly" tam siedzi i czeka tylko by wyjść w najmniej odpowiednim momencie ....
trzymaj zawsze kapcia pod ręką, może się przydać
Adon - 26 Lutego 2015, 00:06
To nie garaż. Niedawno robiłem malowanie, więc musiałem odsuwać regały - życia nie stwierdzono.
Fidel-F2 - 26 Lutego 2015, 07:26
Adon, one, te półki, są nieprzymocowane do ścian?
Chal-Chenet - 26 Lutego 2015, 08:41
Dick - Blade Runner (nowe wydanie i teraz trzeba będzie wymienić cała resztę, heh...)
Dukaj - Król Bólu (trafiła się zupełnym przypadkiem w stacjonarnej księgarni za 15 zł, juhu)
Miłoszewski - Domofon (kieszonkowa)
konopia - 26 Lutego 2015, 09:29
Adon, wiem że nie garaż, w życiu bym nie wziął tak fantastycznego pokoju za garaż, moja od razu nawet trafnie odgadła kraj w jakim jest ten pokój, zerknęła mi przez ramię, i mówi "O w UK mieszka"
To ja byłem w swoim garażu, coś tam tam odsuwałem, przesuwałem (miejsce na nową suszarkę robiłem) i .... ło matko, jaki wielki tam się czaił....
I tam sobie pomyślałem, piękna przestrzeń za regałami, cisza, spokój ciepło, katniki i całą reszta mają raj
dalambert - 26 Lutego 2015, 10:35
Paticia Briggs Piętno rzeki - miły cykl
Procella - 26 Lutego 2015, 16:13
Elżbieta Piskorz-Branekova - Biżuteria ludowa w Polsce
Urszula Janicka-Krzywda, Katarzyna Ceklarz - Czary góralskie
James Scott - Bez litości
Adon - 27 Lutego 2015, 00:39
Fidel-F2 napisał/a | Adon, one, te półki, są nieprzymocowane do ścian? |
A gdzie? Po co? Wbiłem u góry kliny z książek - prędzej ściana za regałami się zawali.
konopia, ja też żartowałem. Zresztą i tak pająki u mnie w domu nie mają szans - jeden z kotów uwielbia na nie polować, częściowo zjedzone trupki zostawia potem przy wejściu do ogrodu.
Ale na serio, po czym Twoja pani rozpoznała, że to UK?
konopia - 27 Lutego 2015, 10:06
Witrynka z oknem.
Jeden z kotów? masz więcej niż jednego?
Magnis - 27 Lutego 2015, 17:01
Colin Dexter Tajemnica pokoju nr 3
Rolf Blomberg Bufo Blombergi
gorat - 27 Lutego 2015, 21:59
konopia napisał/a | Witrynka z oknem. | Co to jest? Szukałem przeszklonego mebla, ale poza monitorami nic nie pasuje.
konopia - 27 Lutego 2015, 22:18
wcięcie ściany z oknem, okna nie widać bo jest za zasłonami.
Każdy dom musi to mieć, jak developer nie zrobił i puścił ścianę prosto to sobie potem sami dobudują , albo chociaż dadzą okno po łuku wsparte na parapecie w kształcie owalu i obowiązkowo daszek z góry.
To chyba obowiązkowe, tak samo jak kominek (czy też jego imitacja) przynajmniej w jednym z pomieszczeń.
nureczka - 27 Lutego 2015, 22:21
konopia napisał/a | cisza, spokój ciepło, katniki i całą reszta mają raj |
Za regałem to raczej ten gościu z "Interstellar", jak mu tam było...
Adon - 27 Lutego 2015, 22:49
konopia napisał/a | Jeden z kotów? masz więcej niż jednego? |
Dwa niestety. Dwunastoletnią wiecznie sfochaną, uwielbiającą rzygać po zakamarkach kocicę i dwuletniego nie do końca sprawnego umysłowo, za to szerokiego w barach kocura. Kocica nam uciekła 2 lata temu, więc wzięliśmy kocura, wtedy się zaraza znalazła po 1,5 miesiąca.
nureczko, aż obejrzę film, żeby wiedzieć o co chodzi.
|
|
|