Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Adanedhel - 6 Lipca 2007, 20:53
Czyli co? Przesyłka Cię chyba więcej kosztowała?
Czarny - 7 Lipca 2007, 10:04
Ksążka - 5zł, przesyłka - 6zł
Tomcich - 7 Lipca 2007, 14:02
Wszedłem dzisiaj do księgarni, zobaczyć czy przypadkiem najnowsza książka Nursa nie dotarła do nas, ale niestety nie było. Zauważyłem natomiast "Tracę Ciepło" Łukasza, a żeby pustych przebiegów nie robić zakupiłem "Mesjasz Diuny".
mBiko - 7 Lipca 2007, 17:32
A ja właśnie dziś nabyłem "Ostatni zjazd..." NURSa i dobiłem się Kresowym "Porzuconym królestwem".
edit: lit.
Gwynhwar - 8 Lipca 2007, 23:47
Adam Wiśniewiski Snerg- Według łotra
Stephen Baxter- Antylód
Specjalnie dla Adashiego
edit: na fali zwróconej mi słusznie uwagi...
hrabek - 9 Lipca 2007, 10:27
Gwynhwar napisał/a | Michał Wiśniewiski Snerg- Według łotra
|
A to nie byl Adam?
Kruk Siwy - 9 Lipca 2007, 10:48
Nas troje... się kłania. Hehe
hrabek - 9 Lipca 2007, 10:59
A popatrz. Nie skojarzylem tego w ten sposob nawet.
Az poguglalem, bo myslalem, ze to syn jakis, czy co, jak Owen King, czy Piotr Cugowski
Ale gugle nie slyszalo o Michale Wisniewskim-Snergu.
Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 13:27
Szlag! o.o Mea culpa! Już naprawione I żadne Ich troje Dziadku, późno pisałam to sie pochrzaniło = ='
I od razu dodam: Peter Ackroyd- Rękopisy Platona
Taka ciekawostka, nie wiem jak u innych, ale w Posen Według łotra można dostać za 2 złote
Dabliu - 9 Lipca 2007, 13:40
Ja swoje Według Łotra kiedyś zgubiłem, wracając nocą z pracy Książka prawdopodobnie wysunęła mi się z kieszeni. Autentycznie, myślałem że się popłaczę...
Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 13:44
Dabliu, ja mam dwie o.o Chcesz jedną?
Dabliu - 9 Lipca 2007, 13:52
Gwynhwar napisał/a | Dabliu, ja mam dwie o.o Chcesz jedną? |
Poważnie? A za ile?
Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 14:05
Daj spokój, jest Twoja Tłumaczę przecież, że w Posen kosztuje 2 złote, wisisz mi piwo i jesteśmy kwita
Dabliu - 9 Lipca 2007, 14:11
Gwynhwar napisał/a | Daj spokój, jest Twoja Tłumaczę przecież, że w Posen kosztuje 2 złote, wisisz mi piwo i jesteśmy kwita |
Plus koszty przesyłki
To co, dać Ci moje dane na PW?
Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 14:12
No to wisisz mi dwa browary Dawaj na PW
Agi - 9 Lipca 2007, 19:31
Z wyprawy do Piły oprócz kataru przywiozłam:
-Robert J. Szmidt - Ostatni zjazd przed Litwą - pierwsze opowiadanie w połowie już przeczytałam czekając na Andrzeja,
- Szczepan Twardoch - Epifania wikarego Trzaski - notka z tyłu książki zapowiada ciekawą lekturę
Edit: przepraszam ałtora za litrówkę
Gwynhwar - 10 Lipca 2007, 14:50
Moje wczorajsze zakupy, dokonane podczas odbierania nowej pary okularów (centra handlowe to konsumpcyjne piekło):
-Opakowanie bananowej lukrecji
-Robert J. Szmidt - Ostatni zjazd przed Litwą
-dwie spinki do włosów
-czarne rybaczki wiązane na sznurek
Pełna kultura
NURS - 10 Lipca 2007, 14:55
Proszę was drogie panie zjazd, nie Zjazd. To nie moje wspomnienia z PZPR
hrabek - 10 Lipca 2007, 14:56
ah ta germanska maniera pisania wszystkiego poza lacznikami wielka litera...
NURS - 10 Lipca 2007, 15:04
myślisz, że to mylące w połączeniu z czysto polskim nazwiskiem autora?
hrabek - 10 Lipca 2007, 15:18
Mysle, ze maniera nie ma zwiazku z nazwiskiem autora, gdyz jest stosowana w znacznie szerszym zakresie, niemniej jednak jakis dodatkowy akcent mogl tu zostac polozony
NURS - 10 Lipca 2007, 15:20
Ale, co by nie mówić, trzy egzemplarze już się sprzedały
Gwynhwar - 10 Lipca 2007, 15:22
Czepiacie się
Ojcze, pragnę zauważyć, iż w Empiku w którym kupowałam (nie moim!), wydarłam księgarni ostatni egzeplarz...
NURS - 10 Lipca 2007, 15:24
Bo oni po jednym zamawiają
A poważniej mówiąc, dostałem z FS cynk, że w pierwszych trzech dniach EMPiK zaraportował ok 25% sprzedaży. Zważywszy to, czego jeszcze nie zdążyli wystawić...
Adanedhel - 11 Lipca 2007, 10:57
Gwynhwar napisał/a | Ojcze, pragnę zauważyć, iż w Empiku w którym kupowałam (nie moim!), wydarłam księgarni ostatni egzeplarz... |
Wczoraj zerknąłem do Megastore Centrum (przy okazji, po tygodniu od poprzedniej wizyty znów ledwo poznałem, gdzie jestem...) i na półkach ostały się może trzy egzemplarze. Schodzi więc... dość szybko
Ja za to skorzystałem z ponownego wydania Gene'a Wolfe'a, do tego w zminiaturyzowanej (lubię mały format książek ) i taniej wersji, i zakupiłem "Cień Kata", "Pazur Łagodziciela" i "Miecz Liktora".
Kuba - 11 Lipca 2007, 11:28
Kupiłem i przeczytałem połowę "Dworca Perdido" Chiny Mieville'a. Książka tak naszpikowana pomysłami autora i rozmaitymi postaciami, że aż chyba tego za dużo :-)
Gwynhwar - 11 Lipca 2007, 11:57
Adanedhel napisał/a | Ja za to skorzystałem z ponownego wydania Gene'a Wolfe'a, do tego w zminiaturyzowanej (lubię mały format książek ) i taniej wersji, i zakupiłem Cień Kata, Pazur Łagodziciela i Miecz Liktora. |
To są te wydania z Książnicy? Faktycznie fajne wydawnictwo. Natomiast "Miecz Liktora" wyd. Kameleon, można w Posen nabyć za 8,50 w taniej księgarni Miodzio!
NURS - 11 Lipca 2007, 12:53
Seia Pocketów z Książnicy jest teraz do nabycia po 9,99-11,90. na walakcje, jak znalazł.
Gwynhwar - 11 Lipca 2007, 14:18
Książnica 14,99 (akcja Na studencka kieszeń), te po 9,99 i 11,90 są z innych pocketów o.o
Adanedhel - 11 Lipca 2007, 14:25
Gwyn - 14,90 45 złotych za takie trzy książeczki - po prostu cudnie
|
|
|