To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Adanedhel - 6 Lipca 2007, 20:53

Czyli co? Przesyłka Cię chyba więcej kosztowała? :mrgreen:
Czarny - 7 Lipca 2007, 10:04

Ksążka - 5zł, przesyłka - 6zł :wink:
Tomcich - 7 Lipca 2007, 14:02

Wszedłem dzisiaj do księgarni, zobaczyć czy przypadkiem najnowsza książka Nursa nie dotarła do nas, ale niestety nie było. Zauważyłem natomiast "Tracę Ciepło" Łukasza, a żeby pustych przebiegów nie robić zakupiłem "Mesjasz Diuny".
mBiko - 7 Lipca 2007, 17:32

A ja właśnie dziś nabyłem "Ostatni zjazd..." NURSa i dobiłem się Kresowym "Porzuconym królestwem".

edit: lit.

Gwynhwar - 8 Lipca 2007, 23:47

Adam Wiśniewiski Snerg- Według łotra
Stephen Baxter- Antylód

Specjalnie dla Adashiego :)

edit: na fali zwróconej mi słusznie uwagi...

hrabek - 9 Lipca 2007, 10:27

Gwynhwar napisał/a
Michał Wiśniewiski Snerg- Według łotra

A to nie byl Adam?

Kruk Siwy - 9 Lipca 2007, 10:48

Nas troje... się kłania. Hehe
hrabek - 9 Lipca 2007, 10:59

A popatrz. Nie skojarzylem tego w ten sposob nawet.
Az poguglalem, bo myslalem, ze to syn jakis, czy co, jak Owen King, czy Piotr Cugowski ;)
Ale gugle nie slyszalo o Michale Wisniewskim-Snergu.

Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 13:27

Szlag! o.o Mea culpa! Już naprawione :D I żadne Ich troje Dziadku, późno pisałam to sie pochrzaniło = ='

I od razu dodam: Peter Ackroyd- Rękopisy Platona

Taka ciekawostka, nie wiem jak u innych, ale w Posen Według łotra można dostać za 2 złote :D

Dabliu - 9 Lipca 2007, 13:40

Ja swoje Według Łotra kiedyś zgubiłem, wracając nocą z pracy :evil: Książka prawdopodobnie wysunęła mi się z kieszeni. Autentycznie, myślałem że się popłaczę... :cry:
Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 13:44

Dabliu, ja mam dwie o.o Chcesz jedną?
Dabliu - 9 Lipca 2007, 13:52

Gwynhwar napisał/a
Dabliu, ja mam dwie o.o Chcesz jedną?

Poważnie? A za ile?

Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 14:05

Daj spokój, jest Twoja :D Tłumaczę przecież, że w Posen kosztuje 2 złote, wisisz mi piwo i jesteśmy kwita :D
Dabliu - 9 Lipca 2007, 14:11

Gwynhwar napisał/a
Daj spokój, jest Twoja :D Tłumaczę przecież, że w Posen kosztuje 2 złote, wisisz mi piwo i jesteśmy kwita :D

Plus koszty przesyłki :)

To co, dać Ci moje dane na PW?

Gwynhwar - 9 Lipca 2007, 14:12

No to wisisz mi dwa browary :D Dawaj na PW
Agi - 9 Lipca 2007, 19:31

Z wyprawy do Piły oprócz kataru przywiozłam:
-Robert J. Szmidt - Ostatni zjazd przed Litwą - pierwsze opowiadanie w połowie już przeczytałam czekając na Andrzeja,
- Szczepan Twardoch - Epifania wikarego Trzaski - notka z tyłu książki zapowiada ciekawą lekturę

Edit: przepraszam ałtora za litrówkę :oops: :mrgreen:

Gwynhwar - 10 Lipca 2007, 14:50

Moje wczorajsze zakupy, dokonane podczas odbierania nowej pary okularów (centra handlowe to konsumpcyjne piekło):

-Opakowanie bananowej lukrecji
-Robert J. Szmidt - Ostatni zjazd przed Litwą
-dwie spinki do włosów
-czarne rybaczki wiązane na sznurek

Pełna kultura :D

NURS - 10 Lipca 2007, 14:55

Proszę was drogie panie zjazd, nie Zjazd. To nie moje wspomnienia z PZPR :-)
hrabek - 10 Lipca 2007, 14:56

ah ta germanska maniera pisania wszystkiego poza lacznikami wielka litera...
NURS - 10 Lipca 2007, 15:04

myślisz, że to mylące w połączeniu z czysto polskim nazwiskiem autora? :-)
hrabek - 10 Lipca 2007, 15:18

Mysle, ze maniera nie ma zwiazku z nazwiskiem autora, gdyz jest stosowana w znacznie szerszym zakresie, niemniej jednak jakis dodatkowy akcent mogl tu zostac polozony :)
NURS - 10 Lipca 2007, 15:20

Ale, co by nie mówić, trzy egzemplarze już się sprzedały :-)
Gwynhwar - 10 Lipca 2007, 15:22

Czepiacie się :P

Ojcze, pragnę zauważyć, iż w Empiku w którym kupowałam (nie moim!), wydarłam księgarni ostatni egzeplarz...

NURS - 10 Lipca 2007, 15:24

Bo oni po jednym zamawiają :-)
A poważniej mówiąc, dostałem z FS cynk, że w pierwszych trzech dniach EMPiK zaraportował ok 25% sprzedaży. Zważywszy to, czego jeszcze nie zdążyli wystawić... :-)

Adanedhel - 11 Lipca 2007, 10:57

Gwynhwar napisał/a
Ojcze, pragnę zauważyć, iż w Empiku w którym kupowałam (nie moim!), wydarłam księgarni ostatni egzeplarz...

Wczoraj zerknąłem do Megastore Centrum (przy okazji, po tygodniu od poprzedniej wizyty znów ledwo poznałem, gdzie jestem...) i na półkach ostały się może trzy egzemplarze. Schodzi więc... dość szybko :)

Ja za to skorzystałem z ponownego wydania Gene'a Wolfe'a, do tego w zminiaturyzowanej (lubię mały format książek :D ) i taniej wersji, i zakupiłem "Cień Kata", "Pazur Łagodziciela" i "Miecz Liktora".

Kuba - 11 Lipca 2007, 11:28

Kupiłem i przeczytałem połowę "Dworca Perdido" Chiny Mieville'a. Książka tak naszpikowana pomysłami autora i rozmaitymi postaciami, że aż chyba tego za dużo :-)
Gwynhwar - 11 Lipca 2007, 11:57

Adanedhel napisał/a
Ja za to skorzystałem z ponownego wydania Gene'a Wolfe'a, do tego w zminiaturyzowanej (lubię mały format książek ) i taniej wersji, i zakupiłem Cień Kata, Pazur Łagodziciela i Miecz Liktora.

To są te wydania z Książnicy? Faktycznie fajne wydawnictwo. Natomiast "Miecz Liktora" wyd. Kameleon, można w Posen nabyć za 8,50 w taniej księgarni :D Miodzio!

NURS - 11 Lipca 2007, 12:53

Seia Pocketów z Książnicy jest teraz do nabycia po 9,99-11,90. na walakcje, jak znalazł.
Gwynhwar - 11 Lipca 2007, 14:18

Książnica 14,99 (akcja Na studencka kieszeń), te po 9,99 i 11,90 są z innych pocketów o.o
Adanedhel - 11 Lipca 2007, 14:25

Gwyn - 14,90 :mrgreen: 45 złotych za takie trzy książeczki - po prostu cudnie 8)

Partner forum