Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Rafał - 28 Czerwca 2007, 14:31
Kruku ty latająca bestio, teraz się zdradzasz? Relacja ma być, o czym żeście gadali, co powiedział, wszystko. Non-stpo powalił mnie swojego czasu na kolana.
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 14:33
Stary, spojlerów żądasz? Zrobię jakąś wrzutkę z gadania z Aldisem, jak to sobie w łepetynie poukładam.
Rafał - 28 Czerwca 2007, 14:37
Obowiązkowo, bo psa zacznę wyżej podrzucać (na ptactwo specjalnie wychodowany) Aldis dwa razy nauczył mnie respektu, raz po Non stop i drugi po Cieplarni.
Ups, ależ masz statusa
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 14:45
Do *beep*. Na dzielnicy miałbym przechlapane. A Helikonia cię nie ruszyła? Bo wtedy już pisałem i wyłem sobie z zawiści po kątach - nigdy tak nie potrafię wykreować świata...
Rafał - 28 Czerwca 2007, 15:00
Z Helikonią miałem kłopot - w bibliotece tomy brało się jakie były i deczko pory roku się poprzestawiały. Czytało się na odwrót i może z tego względu trochę mi zgrzytało. Do tej pory pamiętam doskonale koło w którym bohater zamknął się chyba na rok.
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 16:11
Najlepsze było przebudzenie wiosny... spróbuj jeszcze raz we właściwej kolejności. Aldiss zbierał materiały do tej książki dwa lata.
Rafał - 28 Czerwca 2007, 16:40
Tak, chyba dorosłem znów do tej lektury.
joe_cool - 28 Czerwca 2007, 16:52
Kruk Siwy napisał/a | Ciekaw jestem Twojej opinii, tak że zlikwiduj ten stos leniuchu. |
jaki leniuchu, jaki leniuchu! nie dość, że książki sama kupuję (i je czytam), to jeszcze z biblioteki kilogramami pożyczam - pan Henio może zaświadczyć. od wczoraj przybyło mi pięć książek do przeczytania, z czego dwie - 'Nazywam się Czerwień' i 'Impresjonista' to raczej kobyłki...
ale Aldissa chyba przeszmugluję na początek kolejki
EDIT: a może by tak wydzielić wątek o Aldissie?
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 17:04
Może to być dobry pomysł, o ile pomogą inne osoby, które widziały Aldisa i gadały z nim. W końcu już prawie ostatni z wielkich...
A w drugiej sprawie, skoro pan Henio zaświadcza to cofam com rzekł. Howgh!
Gwynhwar - 28 Czerwca 2007, 21:31
Kruk Siwy napisał/a | Może to być dobry pomysł, o ile pomogą inne osoby, które widziały Aldisa i gadały z nim. |
Te które czytały już się nie nadają Dziadku Kruku?
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 21:46
Wnusiu niegrzeczna... bacz, że nic takiego nie powiedziałem. Chodziło mi o to, ze bezpośredni kontakt z tytanem fantastyki to coś innego niż tylko lektura. I gdyby ludzie, którzy rozmawiali z Aldisem zechcieli się udzielać w jego wątku to taki temat miałby szanse na dłuższy żywot.
Tyle.
A poza tym nie garb się i podciągnij majtki.
Gwynhwar - 28 Czerwca 2007, 21:53
Dziadek się starzeje.. Kto w dzisiejszych czasach nosi majtki? W końcu już w starożytnej Grecji prawiono o końcu świata, gdyż młodzież helleńska gwałciła tradcje i dobre obyczaje...
A jeśli chodzi o Aldissa, to przyznaję, że się droczyłam- od tego są wnuczki...
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 21:58
Wnusia jeszcze ot taka malusia. Mówiłem o majtkach w przenośni... Równie dobrze mógłbym rzec: "a lekcje odrobiłaś"?
Hihi
Gwynhwar - 28 Czerwca 2007, 22:02
Dziadek lepiej się czymś poprawnym politycznie zajmie, zamiast wnuczki o bieliznę wypytywać. Ani to grzeczne, ani bezpieczne
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 22:33
A wnusia niech mnie to w lewą stronę nie bierze: LEKCJE ODROBIONE? Bo jak nie to niepolitycznie przez kolano przełożę! I na cukierki nie dam!
Gwynhwar - 28 Czerwca 2007, 22:41
Dziadek tylko obiecuje, a potem figa
Już niech się Dziadek nie gorączkuje bo to źle dla zdrowia.
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 22:49
Masz rację wnusiu. To teraz zamiast offtopować idę na baby i wódkę. Coś mi się z życia należy, nie? Pa!
gorat - 28 Czerwca 2007, 23:06
Utnę offtopa, zaraz uttnę języki...
Studnia - 29 Czerwca 2007, 16:15
Waśnie nabyłem nowe dzieło naszego Ojca Dyre..Eee... Ojca Redaktora. "Ostatni zjazd przed Litwą".
Gwynhwar - 29 Czerwca 2007, 23:09
Studnia, to to jest już gdzieś dostępne? o.o
gorat - 29 Czerwca 2007, 23:25
Na Centralnym zawsze jest w dniu premiery, czasem wcześniej. Znajdźcie takie miejsce w Poznaniu, Kartoflandczycy
Studnia - 29 Czerwca 2007, 23:28
gorat, dobrze mówi. A jak mi Pani w Empiku powiedziała już mają, tylko nie ma komu wyłożyć...
Gwynhwar - 30 Czerwca 2007, 21:30
Wyjątkowo wredna ceremonia Tomasz Bochiński AT LAST!
Studnia, u nas tyż już jest... i naturalnie nie ma kto wyłożyć...
Studnia - 30 Czerwca 2007, 22:48
Świetnie Gwyn... I to dzień po premierze...
Martva - 4 Lipca 2007, 13:39
Nabyłam właśnie na allegro 2 książki kucharskie (Wielka księga kucharska i Naturalna kuchnia wegetariańska) i w ramach dodatku Dzieci nocy Jabłońskiego. Mam nadzieję że dobre
dzejes - 4 Lipca 2007, 16:59
Zanabyłem "Komureczkem" Kinga. Zdążyłem przeczytać jakieś 15% i jest nieźle. Zresztą dedykacja (Richardowi Mathesonowi i George'owi Romero) mówi wiele o treści
May - 5 Lipca 2007, 17:20
Zaszalalam. Fragile Things Gaimana i poradnik Container Gardens. Gaimana juz zaczelam, w poradniku poogladalam obrazki, bo na korzystanie troche za pozno, wszystkie pojemniki na razie zajete...
Martva - 5 Lipca 2007, 17:23
O, fajnie wiedzieć że coś takiego masz, wnioskuję że autor z Waszej strefy klimatycznej?
May - 6 Lipca 2007, 19:36
Co, przyjedziesz sobie poogladac? Mam jeszcze w pracy wyprzedazowe encyklopedie ogrodnicze, wielgachne tomiszcza po 5 i 6.25 GBP z masa ladnych obrazkow... moze reflektujesz? Bo pojemnikowce to raczej takie nieduze roslinki, bielun chyba najwiekszy...
Czarny - 6 Lipca 2007, 19:48
Zakupiłem na allegro "Pożeglować do Bizancjum" Silverberga za jedyne 5zł + przesyłka
|
|
|