To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Hubert - 22 Czerwca 2007, 14:57

Zobaczymy, zobaczymy... Postawić rodziców przed faktem dokonanym.. Hm... :twisted:

A ja dziś wróciłem z Empiku z upolowanym "Królem bezmiarów". :mrgreen:

Adashi - 22 Czerwca 2007, 23:38

To miłej lektury, Sosnechristo. Resztę cyklu szererskiego także polecam Twej uwadze :)
Hubert - 23 Czerwca 2007, 09:49

A z chęcią kiedyś sięgnę. Jak się znajdą fundusze. :)
Gwynhwar - 23 Czerwca 2007, 19:18

Dziś dokonam zakupu tejże ksiązki , zachęcona tekstem Ewy Jakubowskiej- BABUNIA JAGóDKA- ROZWIąZłA STARA KOBIETA CZY HIPOSTAZA WIELKIEJ MATKI, w ostatnim Magazynie Fantastycznym o.o
Adashi - 23 Czerwca 2007, 22:26

To fajna książka, Gwyn. Saga o Twardokęsku też jest gites :)
hrabek - 25 Czerwca 2007, 10:13

A mi sie nie podobala. Przebrnalem przez cwierc pierwszej czesci, pozniej meczylem sie przez druga cwierc i ostatecznie dotarlem do polowy, jak stwierdzilem, ze juz lepsze nie bedzie.
Gwynhwar - 25 Czerwca 2007, 10:20

count, jestem w połowie i jestem zachwycona. Doceń chociażby stylizację, język jest niesamowity.
hrabek - 25 Czerwca 2007, 10:45

Staralem sie docenic, ale jakos nie robilo to na mnie wrazenia. Przykro mi.
Gwynhwar - 25 Czerwca 2007, 10:55

Luzik o.o
Woody - 25 Czerwca 2007, 18:08

David Mitchel - Widmopis. Jeśli będzie w połowie tak dobry jak Sen_nr_9, to... już mi się ręce trzęsą! :) Jest gdzieś stały wątek na krótkie recenzje?
Czarny - 25 Czerwca 2007, 18:09

Może w "Ostatnio czytane" tam się chwalimy co czytaliśmy i polecamy innym np. krótką recenzją.
gorat - 25 Czerwca 2007, 18:11

Dzisiaj trafiłem "Strażnika piramidy" Edigeya i pierwsze wydanie "Astronautów" (właśnie się biedzę nad prostowaniem grzbietu. Ktoś już próbował, ma technikę?) Poprzednie miesiące może kiedyś w skrócie opiszę.
Przy okazji: zna ktoś Edigeya? Mi się kojarzy z porządnymi pozycjami ze starożytności. A także rozrywką.

Czarny - 25 Czerwca 2007, 18:15

Czytałem "Strzałę z Elamu" taki kryminał w starożytności dla młodzieży. Mnie się podobało jak miałem jakieś kilkanaście. I kilka kryminałów - dawno, ale fajne były.
dagra - 25 Czerwca 2007, 18:34

Dworzec Perdido
Warsztatowo bije na głowę większość fantastycznej produkcji. Ma chłopak wyobraźnię i pióro, potrafi stworzyć swiat i bohaterów.
Polecałabym tu szczerze moją metodę czytania - nie wiedzieć nic o opowieści, nie czytać recenzji i opinii. Warto pozwolić się zaskoczyć, prowadzić, zasłuchać się w słowa Mieville'a.

Jest to materiał na powieść wielką. Na Literaturę :!:
Niestety tylko pierwsza połowa.
Później, nie wiedzieć do cholery dlaczego, Mieville przypomniał sobie chyba założenia popularnej powieści fantastycznej i brnęłam z bólami przez opisy co-kto-w której sekundzie zrobił.
A potem nadeszło zakończenie. I wróciła Literatura.

To rzecz z gatunku tych powieści, które zamyka się, a potem długo siedzi w ciszy.

Kruk Siwy - 25 Czerwca 2007, 19:02

gorat, Edigey był jednym z czołowych dostarczycieli kryminałów za PRLu. Dobrze pisał, lekko bez nadęcia. Postaci tworzył dobre, zagadki inteligentne. Generalnie czytałem z dużą przyjemnością.
Gwynhwar - 27 Czerwca 2007, 09:32

Zamówiłam sobie Wyjątkowo wredną ceremonię, przeżywam okres zainteresowania Krukiem
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2007, 10:09

O kurczę! A już myślałem, że to dobry dzień...
Gwynhwar - 27 Czerwca 2007, 10:10

Ja też Cię kocham...
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2007, 10:13

Wiem. Nasza wzajemność w uczuciach jest wzruszająca...
Miłej a w każdym razie interesującej lektury życzę.

Gwynhwar - 27 Czerwca 2007, 10:18

Danke dziadku ;*
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2007, 11:11

Niezamaco wnusiu, świeżo awansowana na moją Czytelniczkę. Tylko dlaczego w tym diabelskim lengłydźu?
Gwynhwar - 27 Czerwca 2007, 11:30

Wszak ja z Posen nadaję :)
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2007, 15:42

To tam u was po krzyżacku gadają? Hm.
Gwynhwar - 27 Czerwca 2007, 15:50

Wszak zachód...
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2007, 15:56

...mówi po murzyńsku, czyli po amerykancku. Nespa?
Ale robimy pięknego i dużego offtopa.

Nabyłem w Nidzicy książkę mojego ulubionego autora Jacka McDevitta - Boża Klepsydra. To kontynuacja (choć oddzielna przygoda) Bożej Maszynerii. Mniam! To jest to co Kruki lubią najbardziej.

joe_cool - 27 Czerwca 2007, 16:52

przyszła pensja na konto, zaraz udaję się w kierunku księgarni po Pamuka i może po coś jeszcze - się zobaczy :mrgreen:
agnieszka_ask - 27 Czerwca 2007, 19:16

Nabyłam "Czerwoną gorączkę" Pana na literę "P". I już mi w oczach czerwono od tych kartek :wink:
joe_cool - 28 Czerwca 2007, 13:40

wstąpiłam niezobowiązująco do taniej książki i zakupiłam (za całe 22 PLN) 'Non Stop' i 'Siwobrodego' Aldissa. stos książek do przeczytania niedługo sięgnie sufitu...
gorat - 28 Czerwca 2007, 14:26

Dość przypadkiem trafił mi się "Powrót do Antybaśni".
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2007, 14:27

joe_cool, gadałem z Aldisem o Non-Stop, bo to moja ulubiona powieść. Lem się co prawda trochę do niej przyp... ale do czegóż Mistrz Stanisław sie nie... ten tego... Ciekaw jestem Twojej opinii, tak że zlikwiduj ten stos leniuchu.

Partner forum