To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Navajero - 23 Lipca 2013, 18:12

Nie kuś! :mrgreen:
salindor - 24 Lipca 2013, 22:17

Ja upolowałem metro 2034 i przyznam, że pomimo tego, że ogólnie w sieci mówi się, że raczej druga część jest gorsza, to ja się zastanawiam czy przypadkiem nie była lepsza. Postać Homera jest świetna i zdecydowanie bardziej mi podpasowała niż Artem w Metro 2033.
hrabek - 25 Lipca 2013, 08:21

A co znaczy: "upolowałem"? To trzeba było na to polować? W sieci legalnie za darmo jest.
salindor - 25 Lipca 2013, 13:24

co jest w sieci legalnie za darmo?
hrabek - 25 Lipca 2013, 13:46

Metro 2033 :oops:
Przepraszam, numerki mi się pokiełbasiły.

mesiash - 25 Lipca 2013, 15:23

Jak ktoś poszuka to i 2034 znajdzie za darmo :) A 2033 właśnie zacząłem czytać.
Witchma - 25 Lipca 2013, 16:46

W promocji Publio:

Antypapież Tomasz Piątek
Inteligencja emocjonalna Daniel Goleman
Nauczyciel sztuki Wojciech Kłosowski

hrabek - 26 Lipca 2013, 15:14

W Woblinkowej promocji:
Świat wg Clarksona 1 i 2

joe_cool - 26 Lipca 2013, 15:51

W promocji Publio:
Jo Nesbø - Czerwone gardło

Magnis - 26 Lipca 2013, 16:41

Gene Wolfe Cień kata
Witchma - 26 Lipca 2013, 19:07

Cafe Auschwitz Dirk Brauns (e-book)
Witchma - 28 Lipca 2013, 10:56

Wywiad z bogiem Emma Popik (na Ebookpoint)
Magnis - 28 Lipca 2013, 12:41

Na targu staroci :

Anne McCaffrey i Jody Lynn Nye Statek, który zwyciężał

A najbardziej się cieszę z tego zakupu :mrgreen: :
Douglas Preston i Lincoln Child Martwa natura z krukami

Starscreem - 29 Lipca 2013, 09:48

Z półtora roku temu oglądałam w TV (jeszcze wtedy miałam tą przeklętą maszynę) wywiad z Michaliną Olszańską i postanowiłam sprawdzić, czy rację mają, że ją tak wychwalają.
No, i się udało wreszcie znaleźć za 9.90zł na wyprzedaży w supermarkecie E.Leclerc "Dziecko Gwiazd Atlantyda" i będę sprawdzać.

Fidel-F2 - 29 Lipca 2013, 12:35

Okładka i opis książki wróżą jak najgorzej. Szczerze mówiąc, za dopłatą bym nie wziął bo mi żal przestrzeni na półkach.
Witchma - 29 Lipca 2013, 16:31

Jul Paweł Goźliński (książka dnia w Virtualo)
Starscreem - 29 Lipca 2013, 17:49

Fidel-F2, oby w środku było lepiej. Ja jeszcze mam sporo miejsca w pokoju, więc zaryzykowałam. Jak się okaże lepsza niż przewidujesz, to może nawet dam znać, co sądzę. Póki co to się nie czuję specjalnie kompetentna do oceny cudzej pracy.
Fidel-F2 - 29 Lipca 2013, 18:14

Starscreem, ja Cię bardzo przepraszam:

Cytat
Michalina Olszańska Dziecko Gwiazd Atlantydę napisała, gdy miała 15 lat. Dziś ma lat 17, w dorobku 8 powieści (jeszcze nieopublikowanych)

Cytat
Akcja książki dzieje się w położonym na wyspie mitycznym królestwie Atlantydy, a jej bohaterką jest szesnastoletnia księżniczka Meihna, wyobcowana, wychowywana z dala od normalnego życia arystokratka. Wyspę czeka nieuchronna zagłada. Może ją ocalić jedynie mag. Meihna wyrusza na jego poszukiwanie. Po drodze czekają ją rozliczne przygody i spotkania z niesamowitymi stworzeniami.
Odnajdzie też prawdziwą miłość.

Nigdzie nie dostaje ocen wyższych niż 4/10. Na dodatek sama siebie wrzuciła na okładkę. Zachodzę w głowę co skłoniło Cię do tego zakupu.

Witchma - 29 Lipca 2013, 18:30

Ojej, a ja nigdzie nie trafiłam na tę książkę. Jestem pod wrażeniem :D
Witchma - 30 Lipca 2013, 08:54

Legion Elżbieta Cherezińska (w e-promocji Allegro)
Starscreem - 30 Lipca 2013, 09:19

Fidel-F2 napisał/a

Nigdzie nie dostaje ocen wyższych niż 4/10.

Z ocenami różnie bywa. Pacific Rim ma oceny 7/10 ;)

Fidel-F2 napisał/a

Na dodatek sama siebie wrzuciła na okładkę.

Ok, to faktycznie jest wiocha, ale jak zacznę czytać, to już nie będę widzieć okładki.

Fidel-F2 napisał/a

Zachodzę w głowę co skłoniło Cię do tego zakupu.

Cena, TV (manipulacja?), ciekawość, chęć jakiegoś takiego wspomożenia młodej, polskiej autorki. I jeszcze swego rodzaju podziw dla niej, bo ta dziewczyna przeczytała w życiu więcej książek niż ja widziałam i jeszcze miała czas pisać swoje.

W ogóle nie rozumiem, czemu się tak zirytowałeś waćpan. Skonsumowałam swoje ciężko zarobione 10zł na coś chyba mimo wszystko bardziej wartościowego niż koszulka z promocji czy dwie paczki czipsów (taka była alternatywa dla tych dziesięciu złotych). Nie twierdzę, że dokonałam zakupu życia, ale jestem zdecydowanie pewna, że zdarzyło mi się gorzej ulokować pieniądze. (obym tylko nie musiała tego odszczkiwać i już będzie dobrze)

Navajero - 30 Lipca 2013, 10:04

Fidel-F2 napisał/a
Na dodatek sama siebie wrzuciła na okładkę.

Nie żebym bronił, ale grają "ciałem"* i dużo starsze i - zdawałoby się - mądrzejsze autorki. A to czy na okładce, czy na FB czy innym Twitterze, nie robi chyba specjalnej różnicy.

Fidel-F2 - 30 Lipca 2013, 10:07

Starscreem napisał/a
Z ocenami różnie bywa. Pacific Rim ma oceny 7/10
Ano właśnie, chała a target daje wysokie oceny. A tę powieść nawet target ocenia słabo.

Starscreem, nie chodzi o to, żebyś rozbierała każde zdanie, chodziło mi o kontekst całości. Ta książka sugeruje całą sobą i peryferiami, że jest harlequinem dla gimnazjalistek. Jeśli się lubujesz to dalej nie mam pytań.

Starscreem napisał/a
bo ta dziewczyna przeczytała w życiu więcej książek niż ja widziałam i jeszcze miała czas pisać swoje
Jasne. Nawet nie powiem, że jestem sceptyczny. Czysta ściema marketingowa. To tak z niebosiężnym IQ Dody. Wszyscy słyszeli nikt nie widział.

Starscreem napisał/a
Skonsumowałam swoje ciężko zarobione 10zł na coś chyba mimo wszystko bardziej wartościowego niż koszulka z promocji czy dwie paczki czipsów
Pozwolę sobie mieć zupełnie odmienne zdanie.

W ogóle się nie zirytowałem, jestem tylko ciekaw. Podobnie będzie jeśli kto np. zamontuje sobie hydrant w środku bramy. Będę ciekaw co nim kierowało.

enyłej, idzie zima a w kominku też przecież czymś trzeba palić

Starscreem - 30 Lipca 2013, 12:00

Fidel-F2, Z moimi zamiłowaniami to bywa bardzo różnie, jak dobrze trafię z momentem czytania tej książki, to mogę się stać jej fanką ;) Nigdy nic nie wiadomo. Akurat jakiś hormon się wyprodukuje w nadmiarze i spowoduje wielką miłość do wielkich miłości ;)

W wielkiej płycie ciężko o kominek. Ale rozumiem, że mam jednego chętnego do spopielenia tej książki w razie, gdyby okazała się idealna do tego celu :D
To by ciekawa akcja była:

"Drogi Fidelu!
Przesyłam Ci tę książkę w dowód przyjaźni - wiesz, co z nią zrobić."
:twisted:

hrabek - 30 Lipca 2013, 14:36

Zapomniałem powiedzieć, że kupiłem Ja, Ibra w polecankach Orbitowskiego na Publio.
Witchma - 30 Lipca 2013, 14:37

hrabek napisał/a
Zapomniałem powiedzieć, że kupiłem Ja, Ibra w polecankach Orbitowskiego na Publio.

I żeby to było ostatni raz! ;)

ketyow - 30 Lipca 2013, 23:54

Wawrzyniec Podrzucki w promocji allegro
Uśpione archiwum
Kosmiczne ziarna
Mosty wszechzielen

Magnis - 31 Lipca 2013, 14:16

ebecca E. Kidger Duchy : historie o nawiedzonych domach i ludziach
L Sprague De Camp, Fletcher Pratt Uczeń czarnoksiężnika
Tim Weaver Ścigając umarłych

dziko - 31 Lipca 2013, 15:34

Herosi Powergraphu - spóźniony prezent urodzinowy :)
Arya - 1 Sierpnia 2013, 08:35

Listy z Hadesu - Punktown Thomas
Pan Błysk Tolkien
Pyramids Pratchett

Partner forum