To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

ketyow - 25 Czerwca 2013, 09:55

Niech nikt tego Dallas nie kupuje. Ta książka to tragedia, formatowanie takie, że nie da się czytać. Mam właśnie przed sobą dialog, w którym myśli autora, są przeplecione z tym co mówi i z tym co mówi jego rozmówca, w jednym akapicie, a myślniki stawiane są losowo, więc nie wiadomo kiedy kto mówi, i kto co właściwie myśli. Lepiej poczekać na skanowaną wersję. Publio zwróciło się do wydawcy ponad pół roku temu o poprawienie błędów (komentarze)

http://www.publio.pl/dall...ing,p61817.html

ale zostało to olane. K*rwa mać!

Edit: Jeszcze gnoje zablokowali dodawanie komentarzy...

gorat - 25 Czerwca 2013, 10:46

No i macie po łapach za swoje ebooki, na papierze za takie coś wydawca miałby niezłe zwroty, to się pilnuje :twisted:
ketyow - 25 Czerwca 2013, 10:52

gorat, Ty jak się wk*rwisz to nie pójdziesz do księgarni i nie wyjdziesz z całym koszem darmowych książek :twisted:
gorat - 25 Czerwca 2013, 11:08

Za złotówkę nie pogardzę, a mam możliwości :P:
Rafał - 25 Czerwca 2013, 11:08

Jak to nie wyjdzie, gorat, nie wyjdzie?
Agi - 25 Czerwca 2013, 11:27

Ebooki z Publio:
Czytadła - Agnieszka Osiecka
Tortilla Flat - John Steinbeck
Mgnienie ekranu - Terry Pratchett
Ambasadorowie - Henry James
Anioły muszą odejść - Konrad T. Lewandowski
Będziesz to prać! - Jakub Ćwiek (darmowe)

Magnis - 25 Czerwca 2013, 14:45

Tania książka (kryminały po 1 zł/szt) :
Wojciech Wiktorowski Akcja mleczna
Danuta Frey Zabawa w chowanego
Zofia Krajewsko - Szukalska i Zygmunt Bohdanowicz Bezpieczny świadek
Anatol Ulman Polujący z brzytwą
Wojciech Piotr Kwiatek Za żadne pieniądze

nimfa bagienna - 25 Czerwca 2013, 15:47

Tego Ulmana to ci zazdraszczam.
ketyow - 25 Czerwca 2013, 16:14

Publio napisało, że miało już od Prószyńskiego poprawiony plik, ale na PDW jest stary, zaś Prószyński mi napisał, że nikt błędów nie zgłaszał wcześniej, więc dopiero teraz siedli do korekty pliku i będę musiał poczekać. To ja nie wiem skąd Publio miało poprawiony plik, skoro sam wydawca go nie ma? Whatever, poczekam sobie - grunt, że będzie nowy plik, który da się przeczytać.
Magnis - 25 Czerwca 2013, 16:30

nimfa bagienna napisał/a
Tego Ulmana to ci zazdraszczam.

Dzisiaj byłem na Dworcu Centralnym i zajrzałem do taniej książki gdzie właśnie leżały na wierzchu zeszyty ze sławnej swego czasu serii - Ewa wzywa 07 :wink: . Przejrzałem i tylko tych kilka nie miałem, więc kupiłem. Zostało tam jeszcze kilka zeszytów co już miałem :) .
Zresztą lubię stare polskie kryminały z tamtego okresu, czy to w formie książkowej albo zeszytowej :) .

gorat - 25 Czerwca 2013, 19:16

Centralny? Skrzyżowanie galeryj północnej i zachodniej? Jedyny typowy antykwariat w tej okolicy, jaki znam, to północny peron Śródmieścia...
Magnis - 25 Czerwca 2013, 20:19

Jak schodzę na środkowy peron (tam gdzie można przejść do sąsiednich peronów) to po prawej stronie na peronie daleko mam Tanią książkę z szyldem Cafe&book coś tam, a po lewej stronie na peronie gdzieś w połowie antykwariat, który przeniósł się z Dworca Zachodniego :wink: .
gorat - 25 Czerwca 2013, 21:04

Peron??? Dzięki za cynk - dawno nie było awarii ( ;) ), więc nie miałem okazji przechodzić.
mBiko - 25 Czerwca 2013, 23:27

Bo Wy złe kobiety jesteście.

Pratchett:
Mgnienie ekranu
Spryciarz z Londynu

Pratchett/Baxter:
Długa ziemia

Witchma - 26 Czerwca 2013, 11:41

Podpalacz i Farma lalek Wojciecha Chmielarza (w woblinkowej promocji)
Korzeniec Zbigniew Białas (Virtualo)
I próbowałam też kupić "Handlowałem kobietami" na Publio, ale coś się z płatnością nie udało i muszę czekać na pomoc sklepu.

Magnis - 26 Czerwca 2013, 14:29

gorat napisał/a
Peron??? Dzięki za cynk - dawno nie było awarii ( ;) ), więc nie miałem okazji przechodzić.

Nie ma za co :wink: .
W Taniej książce po lewej ma wyłożone między innymi starsze i nowsze pozycje z fantastyki, więc zawsze jak się zagląda można coś znaleźć. Za to po prawej stronie już z nowszych książek, a niestety nie mają nic ze starszych pozycji :wink: .

Stephen King Mroczna połowa za 10.99 zł (pocket ) :D .
Jakby ktoś chciał to w Blue City w Saturnie w Warszawie (Al Jerozolimskie 148) można dostać pocketowe wydania jeszcze trzech książek Kinga : Rose Mader, Czarna bezgwiezdna noc i Po zachodzie słońca, Cobena Klinikę śmierci za 10.99 zł (gdzie indziej są w cenie 15 - 16 zł) i wyrzucili też normalne książki z gatunku thriller, sensacja i trochę fantastyki.

hrabek - 28 Czerwca 2013, 09:06

W komnatach Wolf Hall - Hilary Mantel z wakacyjnej listy Publio.

Edit: A z Woblinka Kevin Ivison - Saper. Prawdziwa opowieść o najbardziej ryzykownym zawodzie świata

dziko - 29 Czerwca 2013, 13:05

U mnie jak zwykle łowy bazarkowe - Orson Scott Card, Gra Endera, za całe 5 zł :wink:
Magnis - 30 Czerwca 2013, 12:05

Tadeusz Jurga Największa bitwa września
Andrzej Niwiński Mity i symbole religijne starożytnego Egiptu
Mark Barber Legendy miejskie

Memento - 30 Czerwca 2013, 14:31

Pan Lodowego Ogrodu, t. 3
Witchma - 30 Czerwca 2013, 18:10

Przywiozłam z Nidzicy:

Słowo i miecz Witolda Jabłońskiego (bo nie ma w ebooku)
Portal zdobiony posągami Marka S. Huberatha (bo cena ebooka jest wyjątkowo dziadowska)

ilcattivo13 - 1 Lipca 2013, 18:51

"Burza" Parowskiego i nowy "Quietus" Inglota :)
Witchma - 2 Lipca 2013, 08:13

ości Ignacy Karpowicz (z wakacyjnej listy osobistej na Publio)

edit:

I kolejnego kota w worku nabyłam :oops:

joe_cool - 2 Lipca 2013, 12:45

Witchma napisał/a
I kolejnego kota w worku nabyłam :oops:

Chodzą słuchy, że to Gaiman ;)

Witchma - 2 Lipca 2013, 12:48

Do mnie też dotarły, ale na Woblinku dotychczas nie było książek Maga.
Magnis - 2 Lipca 2013, 15:49

Stanisław Milewski Skradziona cześć Wisienki : anatomia fałszu i manipulacji
morham - 3 Lipca 2013, 07:15

Dwie płyty DVD z Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - nie wiem co mnie napadło :D
Zgaga - 3 Lipca 2013, 07:17

Potrzebujesz resetu?
morham - 3 Lipca 2013, 07:45

Zgaga napisał/a
Potrzebujesz resetu?

Bardziej czegoś na wieczór jako "the killing time" :)

Witchma - 3 Lipca 2013, 08:13

Zamieć Władimir Sorokin

Partner forum