Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Iwan - 21 Maj 2013, 12:45
O dwóch takich... Teraz Andy Katarzyna Pinkosz, Łukasz Żelechowski
Witchma - 21 Maj 2013, 14:54
Ebookowo:
Głową o mur Kremla Krystyna Kurczab-Redlich
Hotel Zaświat Przemysław Borkowski
Memento - 21 Maj 2013, 23:07
Mary Roach - Sztywniak: Osobliwe życie nieboszczyków. I t-shirt z facjatą nolanowego Jokera. P:
Witchma - 22 Maj 2013, 11:01
Tak mi się dzisiaj o Woblink zahaczyło...
Kiedy Aten odwraca wzrok i Morze niegościnne Jakub Szamałek
Awantury na tle powszechnego ciążenia Tomasz Lem
Lunatyczna kraina Mia Couto
+ koci kot w worku, no nie mogłam się powstrzymać
Witchma - 24 Maj 2013, 08:43
Może nie powinnam więcej o Woblink zahaczać...?
Nie ma jednej Rosji Barbara Włodarczyk
Przez drogi i bezdroża Peter Hessler
Co prawda na razie nie mogę pobrać mobi, ale pewnie prędzej czy późnią to naprawią.
Chal-Chenet - 24 Maj 2013, 15:01
Rafał A. Ziemkiewicz - Władca Szczurów
Witchma - 25 Maj 2013, 18:00
Saga o Rubieżach t. II
Magnis - 27 Maj 2013, 16:21
Bogdan Żurawski Chufu czyli o gigantomanii u dawnych
Kazimierz Truchanowski Dzwony piekieł
Mo Hayder Rytuał
Witchma - 27 Maj 2013, 19:47
Cichociemni Kacper Śledziński w poniedziałkowej promocji Woblinka.
Władca piorunów Przemysław Słowiński, Krzysztof K. Słowiński dzięki kuponowi na Legimi.
ketyow - 29 Maj 2013, 19:10
Dwa Ślepowidzenia i Neuromancer.
ilcattivo13 - 29 Maj 2013, 22:49
... i wszystko e-booki
ketyow - 30 Maj 2013, 10:12
ilcattivo13, no właśnie nie, zobaczyłem ceny na allegro i kupiłem papier. Za Ślepowidzenie mogę dostać dwa razy tyle co na okładce, za Neuromancera może nawet trzy.
ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 10:39
Uważaj, żebyś nie przesadził z zarabianiem na aledrogo, bo US się upomni o podatek
Ziuta - 30 Maj 2013, 10:47
ketyow napisał/a | Za Ślepowidzenie mogę dostać dwa razy tyle co na okładce, za Neuromancera może nawet trzy. |
Ale chyba za wydanie UW?
ketyow - 30 Maj 2013, 10:56
Niekoniecznie, tego w miękkiej okładce też już nie ma - wczoraj zeszło jedno za ok. 70 zł.
gorat - 30 Maj 2013, 11:33 Temat postu: Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane... [papier] Obserwując ostatnie wątpliwości, czy "Ślepowidzenie" było "e" czy "p" książką, stwierdziłem, że lepiej wreszcie podzielić temat Nie będę ukrywał zresztą, że takie otwarte porównanie popularności obu form coraz bardziej mnie nęci...
Otworzę listę - Sędzikowska "Eus deus kosmateus". Było w Marcpolu za piątkę, nawet nie takie brudne i pogniecione, bym zignorował - a że jestem na głodzie, to jeszcze przekopałem skrzynie do dna Tylko "Fiolet" był jeszcze OK (nawet bardziej niż OK, miętówka) i za ósemkę, ale stwierdziłem, że przy braku miejsca muszę się zadowolić posiadanym pierwszym wydaniem
gorat - 30 Maj 2013, 11:35 Temat postu: Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane... [bity] I drugi temat, do którego dołożę się tylko i wyłącznie pierwszym postem Tutaj trafiają ebooki niezależnie od formatu, grunt, by ze sklepu
gorat - 30 Maj 2013, 11:36
Temat zostawię na razie otwarty, żeby ślepowidzący panowie nie krzyczeli o cenzurze, nabytki proszę jednak już zgłaszać w nowych tematach.
ketyow - 30 Maj 2013, 11:39
A ja dodam od siebie, że jednak nie widzę sensu w tym podziale,
gorat - 30 Maj 2013, 12:07
Zobaczysz, gdy się okaże, że za parę lat jestem jedynym postującym tutaj
Poza nie-do-końca-książkowym "Kontratakiem" i "Przestrzenią prawdopodobieństwa" nie mam za bardzo co zgłaszać w tym temacie na razie pustki w kasie... Ale ja tu wrócę!
ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 12:12
Dzięki gorat, ale nie zatrzymuj się w pół kroku - podzielenia wymagają jeszcze "promocje"
Fidel-F2 - 30 Maj 2013, 12:44
gorat, pogięło Cię dokumentnie. Wydziel jeszcze oddzielne topiki dla mobi, epub i pdf oraz podziel zakupy książkowe ze względy na okładkę i klasę papieru.
gorat - 30 Maj 2013, 13:16
Dementuję pogłoski o zamiarach dokonywania dalszych podziałów - nad tym jednym się zastanawiałem parę miesięcy, zanim podjąłem decyzję po zebraniu argumentów przemawiających za nią. Na więcej nie macie co liczyć.
ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 13:30
buuuu
ketyow - 30 Maj 2013, 13:45
Spokojnie, jak na klasyczne forumowe społeczeństwo przystało, możemy jeszcze to zbojkotować i pisać w starym wątku. Jak będę pisał co nabyłem w wątku ebookowym, to i tak będę jeszcze zaglądał do drugiego, co kto nabył w papierze - przecież po to ten wątek jest, tak działa nasza ciekawość. Po co mam zaglądać do dwóch? Co to zmienia? Nie szkodziło mi napisać nigdy, że dany zakup był akurat ebookowy. A jak chcemy poznać zakupowe statystki, to zróbmy ankietę, nawet róbmy co pół roku i będziemy na bieżąco widzieć jak się zmieniają trendy.
gorat - 30 Maj 2013, 14:16
^ Żadnych ankiet, głosowanie wyłącznie portfelami - taki był zamysł podziału.
Widzę, że jesteście nastawieni dzisiaj bojowo, żaden pomysł nie przejdzie
ketyow - 30 Maj 2013, 14:29
To napisz aplikację do której każdy będzie wpisywał ile wydał zł na książki, a ile na ebooki
Adon - 30 Maj 2013, 14:32
ketyow napisał/a | Dwa Ślepowidzenia |
Masz może na zbyciu to z UW? Bo mam to miękkie, a chciałbym jednak na półce dostawić do reszty UW.
ketyow - 30 Maj 2013, 14:38
Nope, tego z UW nie mam nawet jednego, ale to miękkie też już jest "nie do kupienia".
Adon - 30 Maj 2013, 14:40
To się rozeszło. Ja moje w miękkiej nówkę kupiłem jakoś z 2 miesiące temu na allegro za coś koło 20pln.
|
|
|