To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Iwan - 21 Maj 2013, 12:45

O dwóch takich... Teraz Andy Katarzyna Pinkosz, Łukasz Żelechowski
Witchma - 21 Maj 2013, 14:54

Ebookowo:

Głową o mur Kremla Krystyna Kurczab-Redlich
Hotel Zaświat Przemysław Borkowski

Memento - 21 Maj 2013, 23:07

Mary Roach - Sztywniak: Osobliwe życie nieboszczyków. I t-shirt z facjatą nolanowego Jokera. P:
Witchma - 22 Maj 2013, 11:01

Tak mi się dzisiaj o Woblink zahaczyło...

Kiedy Aten odwraca wzrok i Morze niegościnne Jakub Szamałek
Awantury na tle powszechnego ciążenia Tomasz Lem
Lunatyczna kraina Mia Couto
+ koci kot w worku, no nie mogłam się powstrzymać :D

Witchma - 24 Maj 2013, 08:43

Może nie powinnam więcej o Woblink zahaczać...?

Nie ma jednej Rosji Barbara Włodarczyk
Przez drogi i bezdroża Peter Hessler

Co prawda na razie nie mogę pobrać mobi, ale pewnie prędzej czy późnią to naprawią.

Chal-Chenet - 24 Maj 2013, 15:01

Rafał A. Ziemkiewicz - Władca Szczurów
Witchma - 25 Maj 2013, 18:00

Saga o Rubieżach t. II
Magnis - 27 Maj 2013, 16:21

Bogdan Żurawski Chufu czyli o gigantomanii u dawnych
Kazimierz Truchanowski Dzwony piekieł
Mo Hayder Rytuał

Witchma - 27 Maj 2013, 19:47

Cichociemni Kacper Śledziński w poniedziałkowej promocji Woblinka.
Władca piorunów Przemysław Słowiński, Krzysztof K. Słowiński dzięki kuponowi na Legimi.

ketyow - 29 Maj 2013, 19:10

Dwa Ślepowidzenia i Neuromancer.
ilcattivo13 - 29 Maj 2013, 22:49

... i wszystko e-booki ;P:
ketyow - 30 Maj 2013, 10:12

ilcattivo13, no właśnie nie, zobaczyłem ceny na allegro i kupiłem papier. Za Ślepowidzenie mogę dostać dwa razy tyle co na okładce, za Neuromancera może nawet trzy.
ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 10:39

Uważaj, żebyś nie przesadził z zarabianiem na aledrogo, bo US się upomni o podatek ;)
Ziuta - 30 Maj 2013, 10:47

ketyow napisał/a
Za Ślepowidzenie mogę dostać dwa razy tyle co na okładce, za Neuromancera może nawet trzy.

Ale chyba za wydanie UW?

ketyow - 30 Maj 2013, 10:56

Niekoniecznie, tego w miękkiej okładce też już nie ma - wczoraj zeszło jedno za ok. 70 zł.
gorat - 30 Maj 2013, 11:33
Temat postu: Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane... [papier]
Obserwując ostatnie wątpliwości, czy "Ślepowidzenie" było "e" czy "p" książką, stwierdziłem, że lepiej wreszcie podzielić temat :P: Nie będę ukrywał zresztą, że takie otwarte porównanie popularności obu form coraz bardziej mnie nęci...

Otworzę listę - Sędzikowska "Eus deus kosmateus". Było w Marcpolu za piątkę, nawet nie takie brudne i pogniecione, bym zignorował - a że jestem na głodzie, to jeszcze przekopałem skrzynie do dna :mrgreen: Tylko "Fiolet" był jeszcze OK (nawet bardziej niż OK, miętówka) i za ósemkę, ale stwierdziłem, że przy braku miejsca muszę się zadowolić posiadanym pierwszym wydaniem :(

gorat - 30 Maj 2013, 11:35
Temat postu: Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane... [bity]
I drugi temat, do którego dołożę się tylko i wyłącznie pierwszym postem :twisted: Tutaj trafiają ebooki niezależnie od formatu, grunt, by ze sklepu ;)
gorat - 30 Maj 2013, 11:36

Temat zostawię na razie otwarty, żeby ślepowidzący panowie nie krzyczeli o cenzurze, nabytki proszę jednak już zgłaszać w nowych tematach.
ketyow - 30 Maj 2013, 11:39

A ja dodam od siebie, że jednak nie widzę sensu w tym podziale, ;P:
gorat - 30 Maj 2013, 12:07

Zobaczysz, gdy się okaże, że za parę lat jestem jedynym postującym tutaj :P:

Poza nie-do-końca-książkowym "Kontratakiem" i "Przestrzenią prawdopodobieństwa" nie mam za bardzo co zgłaszać w tym temacie na razie :| pustki w kasie... Ale ja tu wrócę!

ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 12:12

Dzięki gorat, ale nie zatrzymuj się w pół kroku - podzielenia wymagają jeszcze "promocje" :)
Fidel-F2 - 30 Maj 2013, 12:44

gorat, pogięło Cię dokumentnie. Wydziel jeszcze oddzielne topiki dla mobi, epub i pdf oraz podziel zakupy książkowe ze względy na okładkę i klasę papieru.
gorat - 30 Maj 2013, 13:16

Dementuję pogłoski o zamiarach dokonywania dalszych podziałów - nad tym jednym się zastanawiałem parę miesięcy, zanim podjąłem decyzję po zebraniu argumentów przemawiających za nią. Na więcej nie macie co liczyć.
ilcattivo13 - 30 Maj 2013, 13:30

buuuu :roll:
ketyow - 30 Maj 2013, 13:45

Spokojnie, jak na klasyczne forumowe społeczeństwo przystało, możemy jeszcze to zbojkotować i pisać w starym wątku. Jak będę pisał co nabyłem w wątku ebookowym, to i tak będę jeszcze zaglądał do drugiego, co kto nabył w papierze - przecież po to ten wątek jest, tak działa nasza ciekawość. Po co mam zaglądać do dwóch? Co to zmienia? Nie szkodziło mi napisać nigdy, że dany zakup był akurat ebookowy. A jak chcemy poznać zakupowe statystki, to zróbmy ankietę, nawet róbmy co pół roku i będziemy na bieżąco widzieć jak się zmieniają trendy.
gorat - 30 Maj 2013, 14:16

^ Żadnych ankiet, głosowanie wyłącznie portfelami - taki był zamysł podziału.

Widzę, że jesteście nastawieni dzisiaj bojowo, żaden pomysł nie przejdzie :P

ketyow - 30 Maj 2013, 14:29

To napisz aplikację do której każdy będzie wpisywał ile wydał zł na książki, a ile na ebooki ;P:
Adon - 30 Maj 2013, 14:32

ketyow napisał/a
Dwa Ślepowidzenia

:shock:
Masz może na zbyciu to z UW? Bo mam to miękkie, a chciałbym jednak na półce dostawić do reszty UW.

ketyow - 30 Maj 2013, 14:38

Nope, tego z UW nie mam nawet jednego, ale to miękkie też już jest "nie do kupienia".
Adon - 30 Maj 2013, 14:40

To się rozeszło. Ja moje w miękkiej nówkę kupiłem jakoś z 2 miesiące temu na allegro za coś koło 20pln. :shock:

Partner forum