To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Rodion - 26 Kwietnia 2007, 10:39

gorat po prostu nie orientuje sie co jest teraz na topie! :twisted:
Angelus - 26 Kwietnia 2007, 11:19

Kruku Siwy - GRATULUJE! :bravo Jakby co, to zgloszę si po poradę. :wink:

Rodion - trafiłeś akurat w sedno bo Panu Młodemu się marzy córka, przynajmniej pierwsza. :shock:

Gorat - przepraszam i kończę już ten offtop. :wink:

dzejes - 26 Kwietnia 2007, 23:48

Ach, kolejna pachnąca starą biblioteką przesyłka :)

Vorago rerum, torba śmiechu groch z kapustą. A każdy pies z innej wsi - opowieści Karola Żery, XVIII w. franciszkanina, który spisał setki anedot, powiedzonek i historii krążących po wsiach w tym czasie.

Suchy wrzesień. Opowiadania - Faulknera, komentarz zbędny.

E.A. Poe Opowiadania - nareszcie mam własne! :D Dwa spore tomy, zawierają wszysto, co powinien miłośnik fantastyki znać.

Protokoły mędrców Syjonu. Autentyk czy falsyfikat - całkiem poważne, wbrew pozorom opracowanie Janusza Tazbira

Tożsamość Bourne'a - przy okazji, dorzuciłem piątaka i dostałem. Mam do tej książki ogromny sentyment, słuchałem jej w Trójce czytanej przez Henryka Talara - coś cudownego.

aqulka - 27 Kwietnia 2007, 09:52

Mnie także odwiedził sympatyczny listonosz i przyniósł:
Cień olbrzyma Carda
Gwiezdny pył Gaimana
Patrol zmroku Łukjanienki
oraz Szlaki rowerowe Regionu Lubelskiego Mapa turystyczna Lublin Wola Uhurska:D
i Sin City - film - wreszcie mam swój:))

Angelus - 27 Kwietnia 2007, 11:27

Listonosz przyniósł pierwszą przesyłkę z prenumeratą SFFH wraz z bonusową książką. :mrgreen: :bravo
Fajnie, gdyby nie drobny szczegół, że koperta była rozerwana z jednego boku na całą długość, jakby ktoś to zrobił paluchem. :evil: Już ja sobie porozmawiam z panem listonoszem jak go przydybię nastąpnym razem. :twisted:

aqulka - 27 Kwietnia 2007, 14:24

Angelus napisał/a
Fajnie, gdyby nie drobny szczegół, że koperta była rozerwana z jednego boku na całą długość, jakby ktoś to zrobił paluchem. :evil: Już ja sobie porozmawiam z panem listonoszem jak go przydybię nastąpnym razem. :twisted:

No ,co chciał poczytać chłopak;))

Rodion - 29 Kwietnia 2007, 12:39

Za porażającą cenę 1,50zł. Nabyłem właśnie książkę Karla E. Wagnera \" Pajęczyna Ciemności \" z cyklu Kane, wydana przez Phantom Press :D Może uda mi sie w ten sposób odzyskać cały ten cykl? :roll:
Rafał - 30 Kwietnia 2007, 09:59

Co za farciarz :lol:
Ja zakupiłem za to Lewą Rękę Urszuli (19 zeta) i Tracę ciepło Orbita (grubo ponad 19 zeta :? )

mawete - 30 Kwietnia 2007, 10:47

M. L. Kossakowska "Więzy krwi".
Angelus - 30 Kwietnia 2007, 12:34

aqulka napisał/a
Angelus napisał/a

No ,co chciał poczytać chłopak;))

To niech sobie zamówi prenumeratę. :twisted:
Albo niech idzie do Empiku...tam wszyscy coś czytają. :P

Anonymous - 2 Maj 2007, 22:33

Joe Haldeman Wieczna wojna.
Gwynhwar - 3 Maj 2007, 10:29

M jak Magia, Gaimana. Wiem, że pewnie jestem zapóźniona, ale odkryłam tego boga literatury, miesiąc temu o.o Aktualnie łapczywie, przetrawiam wszystko. Nigdziebądź wymiata :D
mBiko - 3 Maj 2007, 21:07

Na fali wspominek wywołanych Haldemanem dorwałem za 4 złote " Podniebną krucjatę " Andersona, z ze świeżyzny niejakiego Pilipiuka, który twierdzi że cierpi na jakąś gorączkę :mrgreen: .
aqulka - 4 Maj 2007, 15:19

Załatwiaczka Mileny Wójtowicz
mawete - 4 Maj 2007, 15:25

aqulka: gdzie :?: :!:
joe_cool - 7 Maj 2007, 22:11

w ramach poprawiania sobie humoru i leczenia doła zakupiłam:
- dwa tomy Tempus Fugit,
- "Firma przewozowa Gonzalez & córka" niejakiej Marii Amparo Escandon.

mawete, załatwiaczkę widziałam dziś w empiku na placu kościuszki we wrocku.

Edit: lit.

mBiko - 8 Maj 2007, 16:34

W ramach prezentu urodzinowego:
Tolkien - Dzieci Hurina
Mieville - Blizna
oba tomy Niech żyje Polska

eta - 9 Maj 2007, 07:22

Dzieci hurina - jakie są, warto kupić?
mawete - 9 Maj 2007, 12:28

joe_cool napisał/a

mawete, załatwiaczkę widziałam dziś w empiku na placu kościuszki we wrocku.

Cholera... wczoraj w empiku w Lublinie nie było... :(

aqulka - 9 Maj 2007, 12:39

mawete sorry za zwłokę w odpowiedzi - Załtwiaczkę nabyłam w empiku w GC, ale chyba to był jedyny egzemplarz:D
Jak chcesz mogę Ci pożyczyć:)
albo molestuj tych państwa z empiku, zeby Ci zamówili:)

mawete - 9 Maj 2007, 12:45

aqulka: wolę Ciebie molestować :D
aqulka - 9 Maj 2007, 13:00

Już Ci wierzę:P
<już mnie tu nie ma;))>

joe_cool - 9 Maj 2007, 15:06

a wiecie, że nowy Tolkien do empików we wrocku nie dojechał? hłe, hłe :twisted: za to jest w księgarni dolnośląskiej ;P:
mBiko - 9 Maj 2007, 21:01

eta na razie czytam Orbita, a Hurin będzie następny, ale nie omieszkam powiedzieć kilku słów po przeczytaniu.
emceha - 11 Maj 2007, 20:53

W ostatnim czasie"
W księgarni "ściśle tania książka"

- "Gdzie wasze ciała porzucone" i "Najwspanialszy parostatek" Farmera. Obie kupiłem za ok 18 złotych :-D Polecam!

"Bramy domu umarłych" Eriksona - druga część z cyklu Malazańskiego, wg mnie dużo lepsza od Ogrodów Księżyca. Cena - około 30 PLN :| :| Brakuje mi jeszcze cztery tomy, chętni do sfinansowania mi zakupu tych książek zgłaszać się na PW :lol:

"Amerykańscy Bogowie" - kupiłem zachęcony reklamą ale rozczarowałem się. Zdecydowanie przereklamowana książka.

elam - 11 Maj 2007, 21:02

dzisiaj, z okazji wyplaty:
- Arturo Perez- Reverte, Szachownica flamandzka (juz kiedys czytalam)
- Emmanuel Schmitt - Ewangelia wg Pilata
- Gene Brewer - K-Pax

jeszcze nie wiem, co jutro zabiore do pociagu...

mawete - 12 Maj 2007, 18:35

"Załatwiaczka" Mileny Wójtowicz
dzejes - 12 Maj 2007, 22:17

Drapieżca - o wampirze z Rostowa.
Sztuka fałszerzy, fałszerze sztuki.

Aaa... I nowy klęcznik :twisted:

elam - 12 Maj 2007, 22:22

Zabralam Ewangelie, przeczytalam w calosci,
poruszyla.

polecam
zarowno wierzacym, jak i ateistom..

Adanedhel - 13 Maj 2007, 13:31

Właśnie nabyłem Nietzschego - "Tako Rzecze Zaratustra". Klasyka, to tutaj pojawiła się koncepcja nadczłowieka, z której potem użytek zrobili naziści.

Plus dwie książki genialnego Raymonda Chandlera - "Żegnaj laleczko" i "Siostrzyczka". Smakowite.

Partner forum