Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Rodion - 26 Kwietnia 2007, 10:39
gorat po prostu nie orientuje sie co jest teraz na topie!
Angelus - 26 Kwietnia 2007, 11:19
Kruku Siwy - GRATULUJE! Jakby co, to zgloszę si po poradę.
Rodion - trafiłeś akurat w sedno bo Panu Młodemu się marzy córka, przynajmniej pierwsza.
Gorat - przepraszam i kończę już ten offtop.
dzejes - 26 Kwietnia 2007, 23:48
Ach, kolejna pachnąca starą biblioteką przesyłka
Vorago rerum, torba śmiechu groch z kapustą. A każdy pies z innej wsi - opowieści Karola Żery, XVIII w. franciszkanina, który spisał setki anedot, powiedzonek i historii krążących po wsiach w tym czasie.
Suchy wrzesień. Opowiadania - Faulknera, komentarz zbędny.
E.A. Poe Opowiadania - nareszcie mam własne! Dwa spore tomy, zawierają wszysto, co powinien miłośnik fantastyki znać.
Protokoły mędrców Syjonu. Autentyk czy falsyfikat - całkiem poważne, wbrew pozorom opracowanie Janusza Tazbira
Tożsamość Bourne'a - przy okazji, dorzuciłem piątaka i dostałem. Mam do tej książki ogromny sentyment, słuchałem jej w Trójce czytanej przez Henryka Talara - coś cudownego.
aqulka - 27 Kwietnia 2007, 09:52
Mnie także odwiedził sympatyczny listonosz i przyniósł:
Cień olbrzyma Carda
Gwiezdny pył Gaimana
Patrol zmroku Łukjanienki
oraz Szlaki rowerowe Regionu Lubelskiego Mapa turystyczna Lublin Wola Uhurska:D
i Sin City - film - wreszcie mam swój:))
Angelus - 27 Kwietnia 2007, 11:27
Listonosz przyniósł pierwszą przesyłkę z prenumeratą SFFH wraz z bonusową książką.
Fajnie, gdyby nie drobny szczegół, że koperta była rozerwana z jednego boku na całą długość, jakby ktoś to zrobił paluchem. Już ja sobie porozmawiam z panem listonoszem jak go przydybię nastąpnym razem.
aqulka - 27 Kwietnia 2007, 14:24
Angelus napisał/a | Fajnie, gdyby nie drobny szczegół, że koperta była rozerwana z jednego boku na całą długość, jakby ktoś to zrobił paluchem. :evil: Już ja sobie porozmawiam z panem listonoszem jak go przydybię nastąpnym razem. :twisted: |
No ,co chciał poczytać chłopak;))
Rodion - 29 Kwietnia 2007, 12:39
Za porażającą cenę 1,50zł. Nabyłem właśnie książkę Karla E. Wagnera \" Pajęczyna Ciemności \" z cyklu Kane, wydana przez Phantom Press Może uda mi sie w ten sposób odzyskać cały ten cykl?
Rafał - 30 Kwietnia 2007, 09:59
Co za farciarz
Ja zakupiłem za to Lewą Rękę Urszuli (19 zeta) i Tracę ciepło Orbita (grubo ponad 19 zeta )
mawete - 30 Kwietnia 2007, 10:47
M. L. Kossakowska "Więzy krwi".
Angelus - 30 Kwietnia 2007, 12:34
aqulka napisał/a | Angelus napisał/a | Fajnie, gdyby nie drobny szczegół, że koperta była rozerwana z jednego boku na całą długość, jakby ktoś to zrobił paluchem. Już ja sobie porozmawiam z panem listonoszem jak go przydybię nastąpnym razem. |
No ,co chciał poczytać chłopak;)) |
To niech sobie zamówi prenumeratę.
Albo niech idzie do Empiku...tam wszyscy coś czytają.
Anonymous - 2 Maj 2007, 22:33
Joe Haldeman Wieczna wojna.
Gwynhwar - 3 Maj 2007, 10:29
M jak Magia, Gaimana. Wiem, że pewnie jestem zapóźniona, ale odkryłam tego boga literatury, miesiąc temu o.o Aktualnie łapczywie, przetrawiam wszystko. Nigdziebądź wymiata
mBiko - 3 Maj 2007, 21:07
Na fali wspominek wywołanych Haldemanem dorwałem za 4 złote " Podniebną krucjatę " Andersona, z ze świeżyzny niejakiego Pilipiuka, który twierdzi że cierpi na jakąś gorączkę .
aqulka - 4 Maj 2007, 15:19
Załatwiaczka Mileny Wójtowicz
mawete - 4 Maj 2007, 15:25
aqulka: gdzie
joe_cool - 7 Maj 2007, 22:11
w ramach poprawiania sobie humoru i leczenia doła zakupiłam:
- dwa tomy Tempus Fugit,
- "Firma przewozowa Gonzalez & córka" niejakiej Marii Amparo Escandon.
mawete, załatwiaczkę widziałam dziś w empiku na placu kościuszki we wrocku.
Edit: lit.
mBiko - 8 Maj 2007, 16:34
W ramach prezentu urodzinowego:
Tolkien - Dzieci Hurina
Mieville - Blizna
oba tomy Niech żyje Polska
eta - 9 Maj 2007, 07:22
Dzieci hurina - jakie są, warto kupić?
mawete - 9 Maj 2007, 12:28
joe_cool napisał/a |
mawete, załatwiaczkę widziałam dziś w empiku na placu kościuszki we wrocku.
|
Cholera... wczoraj w empiku w Lublinie nie było...
aqulka - 9 Maj 2007, 12:39
mawete sorry za zwłokę w odpowiedzi - Załtwiaczkę nabyłam w empiku w GC, ale chyba to był jedyny egzemplarz:D
Jak chcesz mogę Ci pożyczyć:)
albo molestuj tych państwa z empiku, zeby Ci zamówili:)
mawete - 9 Maj 2007, 12:45
aqulka: wolę Ciebie molestować
aqulka - 9 Maj 2007, 13:00
Już Ci wierzę:P
<już mnie tu nie ma;))>
joe_cool - 9 Maj 2007, 15:06
a wiecie, że nowy Tolkien do empików we wrocku nie dojechał? hłe, hłe za to jest w księgarni dolnośląskiej
mBiko - 9 Maj 2007, 21:01
eta na razie czytam Orbita, a Hurin będzie następny, ale nie omieszkam powiedzieć kilku słów po przeczytaniu.
emceha - 11 Maj 2007, 20:53
W ostatnim czasie"
W księgarni "ściśle tania książka"
- "Gdzie wasze ciała porzucone" i "Najwspanialszy parostatek" Farmera. Obie kupiłem za ok 18 złotych Polecam!
"Bramy domu umarłych" Eriksona - druga część z cyklu Malazańskiego, wg mnie dużo lepsza od Ogrodów Księżyca. Cena - około 30 PLN Brakuje mi jeszcze cztery tomy, chętni do sfinansowania mi zakupu tych książek zgłaszać się na PW
"Amerykańscy Bogowie" - kupiłem zachęcony reklamą ale rozczarowałem się. Zdecydowanie przereklamowana książka.
elam - 11 Maj 2007, 21:02
dzisiaj, z okazji wyplaty:
- Arturo Perez- Reverte, Szachownica flamandzka (juz kiedys czytalam)
- Emmanuel Schmitt - Ewangelia wg Pilata
- Gene Brewer - K-Pax
jeszcze nie wiem, co jutro zabiore do pociagu...
mawete - 12 Maj 2007, 18:35
"Załatwiaczka" Mileny Wójtowicz
dzejes - 12 Maj 2007, 22:17
Drapieżca - o wampirze z Rostowa.
Sztuka fałszerzy, fałszerze sztuki.
Aaa... I nowy klęcznik
elam - 12 Maj 2007, 22:22
Zabralam Ewangelie, przeczytalam w calosci,
poruszyla.
polecam
zarowno wierzacym, jak i ateistom..
Adanedhel - 13 Maj 2007, 13:31
Właśnie nabyłem Nietzschego - "Tako Rzecze Zaratustra". Klasyka, to tutaj pojawiła się koncepcja nadczłowieka, z której potem użytek zrobili naziści.
Plus dwie książki genialnego Raymonda Chandlera - "Żegnaj laleczko" i "Siostrzyczka". Smakowite.
|
|
|