Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Magnis - 23 Sierpnia 2011, 11:33
ózef Maksymilian Ossoliński Wieczory Badeńskie
Geoffrey Jenkins Diamentowa rzeka
John Brosnan Inwazja opoponaksów
Robert W. Sawicki Inkluzja
Kathleen Ann Goonan Rapsodia Miasta Półksiężyca
Kroki w nieznane 1976
Agi - 23 Sierpnia 2011, 11:51
Magnis napisał/a | Robert Sawicki Inkluzja |
Andrzej W. Sawicki, a nie Robert Sawicki.
ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2011, 18:16
w Matrasie dorwałem "W północ się odzieję" Pratchetta - niby całkiem niedawno wydana, a już 25% rabaciku A po cholerę mi buty na zimę...
mBiko - 23 Sierpnia 2011, 19:22
Jak już korygujemy, to "Inwazja opoponaksów".
Agi - 23 Sierpnia 2011, 19:53
mBiko napisał/a | Jak już korygujemy, to Inwazja opoponaksów. |
Tego akurat nie znam.
ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2011, 20:05
Agi - wydaje mi się, że kiedyś to drukowali w odcinkach w NF.
Agi - 23 Sierpnia 2011, 20:07
ilcattivo13, być może. Widocznie wyparłam.
ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2011, 20:08
ja też, u mnie leży w reklamówce z napisem "do sprzedania"
Adon - 23 Sierpnia 2011, 20:55
Przecież to sympatyczne było - ostatnio się zastanawiałem, czy warto dać złotówkę na alledrogo.
ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2011, 21:03
Hmmm... Biorąc pod uwagę, że (pomimo wyparcia) książka jest genialna i w ogóle... I że nie chcę, ale muszę się z nią rozstać, więc nie sprzedam jej za mniej niż 50pln.
mBiko - 23 Sierpnia 2011, 21:12
Niestety też ni holery nie pamiętam o czym było, ale jako upośledzony w mózg pamiętam tytuły, nazwiska, okładki i inne fierdoły.
merula - 23 Sierpnia 2011, 21:28
holenderskiej?
Chal-Chenet - 24 Sierpnia 2011, 11:48
Nevil Shute - Ostatni Brzeg
Joseph Sheridan Le Fanu - Stryj Silas
Ray Bradbury - Człowiek Ilustrowany
Michael A. Stackpole - Ja, Jedi
Kevin J. Anderson - Uczeń Ciemnej Strony
Frederick Forsyth - Dzień Szakala
Alistair MacLean - Działą Nawarony
Alistair MacLean - Komandosi z Nawarony
Alistair MacLean - 48 Godzin
Roberto Pazzi - Konklawe
Zdobyte.
gorat - 25 Sierpnia 2011, 01:08
Chrzanowski "Przewodnik po Janowcu"
Przydatek "Spichlerze (Kazimierz Dolny)"
Zacharjasiewicz "Święty Jur. Jarema" tom 2 (wyd. lipskie, podział na tomy dał kawałek Jura i całego Jaremę, od 145 strony, czyli połowę tomu)
shenra - 25 Sierpnia 2011, 23:02
Domagalski Charem, tfuu Cherem
ketyow - 29 Sierpnia 2011, 00:33
Piknik na skraju drogi - Strugaccy
Cujo - King (11 zł w biedrze!)
Magnis - 29 Sierpnia 2011, 12:55
Wiesław Wernic Ucieczka z Wichitta Falls, Barry Bede, Znikające stado, Złe miasto.
Kroki w nieznane 6
Abe Kobo Kobieta z wydm
Alojzy Kaczanowski Rozkoszne popołudnie
Fenikx 10/1995
Andrzej Tuchorski Rezydent wieży cz.1 (dołączona książka do magazynu Nowa Fantastyka).
Eugeniusz Dębski Hell-P
Karl E. Wagner Cień anioła śmierci
Iwan - 29 Sierpnia 2011, 15:22
Torsten Krol Biali bogowie
Mikołaj Garin Przypowieści koreańskie
Christopher Moore Najgłupszy anioł i Wyspa Wypacykowanej Kapłanki Miłości
ilcattivo13 - 29 Sierpnia 2011, 16:13
Magnis napisał/a | Wiesław Wernic Ucieczka z Wichitta Falls, Barry Bede, Znikające stado, Złe miasto. |
masz już komplet?
Magnis - 29 Sierpnia 2011, 17:58
ilcattivo13 napisał/a | masz już komplet? |
Mam jeszcze : W Nowej Fundlandii, Na południe od Rio Grande, Serce Arizony oraz Skarby MacKenzie .
ilcattivo13 - 29 Sierpnia 2011, 18:11
no to jeszcze długaśna droga przed tobą i obyś nie miał tego problemu co ja - "Old Graya" udało mi się kupić w cenie poniżej 100pln tylko dlatego, że miał zniszczoną okładkę
Chal-Chenet - 29 Sierpnia 2011, 21:50
Magnis napisał/a | Wiesław Wernic Ucieczka z Wichitta Falls, Barry Bede, Znikające stado, Złe miasto. |
Łooo! Aż się łezka w oku kręci i przypominają czasy podstawówki.
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2011, 22:01
Harry Potter i Więzień Azkabanu
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Harry Potter i Komnata Tajemnic
Unicorn - 29 Sierpnia 2011, 23:19
Upolowałam
Pradzieje i legendy Korei nareszcie!!
Adon - 30 Sierpnia 2011, 00:48
Cudze chwalicie, swego nie znacie.
Ozzborn - 30 Sierpnia 2011, 00:54
chyba, że znajo
Magnis - 30 Sierpnia 2011, 14:51
ilcattivo13 napisał/a | no to jeszcze długaśna droga przed tobą i obyś nie miał tego problemu co ja - Old Graya udało mi się kupić w cenie poniżej 100pln tylko dlatego, że miał zniszczoną okładkę |
Aż tak drogo chodzi na allegro .W bibliotece jeszcze widziałem kilka książek, ale je akurat miałem .Wiesław Wernic Ucieczka z Wichitta Falls, Barry Bede, Znikające stado, Złe miasto dostałem w bibliotece za darmo.Pozostałe kiedyś kupiłem po 1 zł.
Chal-Chenet napisał/a | Magnis napisał/a | Wiesław Wernic Ucieczka z Wichitta Falls, Barry Bede, Znikające stado, Złe miasto. |
Łooo! Aż się łezka w oku kręci i przypominają czasy podstawówki. |
Ja także w podstawówce wziąłem się za niego przypadkiem bo czytałem książki o Tomku Szklarskiego, Karola Maya i Edmunda Niziurskiego by wreście trafić na Wernica i jego powieści, które mi się bardzo spodobały .
ilcattivo13 - 30 Sierpnia 2011, 15:20
Chal-Chenet napisał/a | Łooo! Aż się łezka w oku kręci i przypominają czasy podstawówki. |
spróbuj teraz przeczytać. Moim zdaniem wchodzi jeszcze lepiej niż w podstawówce
Magnis - 100 - 150 pln to normalna cena za średnio zniszczony/używany tom. Za dobrą jakość minimum 200 pln, ale ładnie zachowane egzemplarze widziałem też w cenie około 250 pln. Wernic co śmieszniejsze dwa razy podchodzili do ponownego wydania kompletu książek Wernica i za każdym razem był jeden wielki ZONG.
Bogiem a prawdą - książki tego gościa nadają się na lektury do podstawówki/gimnazjum milion razy lepiej niż taki "Hobbit" i dziwi mnie to, że poza garstką wiernych fanów/ew. ludźmi, którzy czytali Wernica w dzieciństwie, nikt o nim nie pamięta
Co do sprzedaży bibliotecznej - u mnie bibliotekarki to fachowe babki i raczej żadna nie sprzedałaby Wernica w takich cenach
terebka - 30 Sierpnia 2011, 15:41
Naczytałem się w szczenięctwie Fidlerów, O'yów i inszych Okhów. Serie Szklarskiego o Tehawance i Longina Okonia o Ryszardzie Kosie i Tecumsehu znam na pamięć. A Wernic się przede mną ustrzegł. Jakoś. Nie mam pojęcia jak. Już mi powiedziano jakiś czas temu, jak wiele straciłem i wierzę, jak tak Was czytam. Chyba kupię. Wróć!: skreślić "chyba".
ilcattivo13 - 30 Sierpnia 2011, 15:59
terebka - ale jak już kupisz i będziesz się brał do czytania, to czytaj w kolejności chronologicznej wydarzeń, a nie według kolejności wydawania. Całkiem inaczej się wtedy czyta i człowiek nie ma wrażenia, że gubi połowę wątków czy nawiązań.
Ja korzystałem z chronologii zamieszczonej na www.wernic.info - zresztą to jedyna strona o Autorze :/
|
|
|