Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
merula - 11 Lipca 2011, 18:28
dalambert, dalambert.
Witchma - 11 Lipca 2011, 18:29
Lis Rudy napisał/a | Herrenvolk nabyty !!!
Książka mityczna !!!
Biały Kruk (albo Siwy) nowości wydawniczych !!! |
Ciekawe, co wszyscy powiedzą, jak się ukaże Wielkie dzieło czasu
Lis Rudy - 11 Lipca 2011, 18:35
Witchma napisał/a | Wielkie dzieło czasu |
Witchmo, kilka słow abo kilkanaście wyjaśnienia?
Chal-Chenet - 11 Lipca 2011, 19:03
Lisie, Herrenvolk jest jak najbardziej do zdobycia poza netem, ja mam go z dużej poznańskiej księgarni na ten przykład.
Witchma - 11 Lipca 2011, 19:05
Lisie Rudy, oto legendarne Wielkie dzieło czasu, zapowiadane od tak dawna, że najstarsi górale tego nie pamiętają...
ketyow - 11 Lipca 2011, 19:12
Stwory światła i ciemności Zelazny Roger
Diabeł w aksamitach Carr John Dickson
Dracula Stoker Bram
Xięga bałwochwalcza Bruno Schulz
Encyklopedia kultur pradziejowych
Druga mała flota Pertek Jerzy
Myszy i ludzie Steinbeck John
Ekspedycja Tygrys Heyerdahl Thor
W hołdzie Katalonii Orwell George
Doktor Jekyll i pan Hyde Stevenson Robert Louis
Tajfun Conrad Joseph
Śniadanie u Tiffany'ego Capote Truman
Spadek Maupassant Guy de
Śmierć Iwana Ilicza i inne opowiadania Tołstoj Lew
Nieśmiertelny z Oxa Jabłoński Mirosław Piotr
Dolina koni Auel Jean M.
Czarownica Michelet Jules
Odwiedziny w Babilonie Fitzgerald Francis Scott
Katastrofa tunguska; Trójkąt bermudzki; Obce ślady Znicz Lucjan
Philogelos albo Śmieszek: Z facecji Hieroklesa i Philagriosa
Na wodach Norwegii Kosiarz Edmund
Pierścień Niven Larry
Zabójstwo przy moście Doyle Arthur Conan
Zwycięstwo prowokacji Mackiewicz Józef
Uśmiech Giocondy Huxley Aldous
Wehikuł czasu Wells Herbert George
KubaP - 11 Lipca 2011, 19:49
ketyow, srogo
Chal-Chenet - 11 Lipca 2011, 19:50
Tym razem to ketyow obrabował księgarnię (antykwariat?)
Lis Rudy - 11 Lipca 2011, 20:03
Chal-Chenet napisał/a | Lisie, Herrenvolk jest jak najbardziej do zdobycia poza netem |
no teraz to i ja go mam. Ale było ciężko. Chyba przez te hakenkrojce na okładce nie chcieli dobrej ksiązki eksponować.
Lis Rudy - 11 Lipca 2011, 20:07
ketyow, pojechałeś.
Coś Ci na piwo zostało ???
ketyow - 11 Lipca 2011, 20:07
A stoją na korytarzu jeszcze dwa kartony z biblioteczki sąsiada, ale nie chce mi się wszystkiego sprawdzać w necie, brałem to co wyglądało sensownie. Plus jeszcze mam kilkanaście o sztuce i malarstwie, ale to nie dla mnie, mam w najbliższej rodzinie 4 malarki.
Magnis - 12 Lipca 2011, 11:07
Lis Rudy napisał/a | Warszawiakom polecam księgarnie mid w podziemiach Dworca Centralnego w Wawie |
Gdzie się znajduje w podziemiach na Dworcu Centralnym w Warszawie?
ketyow chyba obrabowałeś sąsiada
Moje nabytki :
Jan Rudnicki Wilkołaki
Mike Kerrigan Porwanie Brett Macroft
Robert Silverberg Człowiek w labiryncie
Jonathan Wylie Wiek chaosu
Feniks nr 6/2001
George Pelecanos Zawrócić
Łukasz Śmigel Decatherix
R. Cichowlas, K. Kyrcz Jr Koszmar na miarę
Oleg Diwow Nocny obserwator
Lis Rudy - 12 Lipca 2011, 11:12
Magnis, nie wiem czy pamiętasz gdzie kiedyś była fontanna w podziemiach dworcowych, ale to właśnie tam. Precyzując, w tej części podziemi gdzie jest makdonald. Naprzeciwko wejścia do księgarni jest spory sklep ogólnospożywczy-kiedyś REMA1000.
Atakuj taką przeraźliwie chudzieńką blondynkę, ta dziewuszka nie ma absolutnie żadnych problemów z tematyką SF, fantasy etc. No i jest bardzo miła
dalambert - 12 Lipca 2011, 11:16
Magnis, Lis Rudy, księgarnia nazywa się MiD i jest to moja lsięgarnia faworytna. Telefon na priv mogę dać, co by nie było o reklamiarstwie gadki
Lis Rudy - 12 Lipca 2011, 11:57
dalambert, to nie wiem czy wiesz ale wczoraj mineliśmy się w niej, nawet zawracając głowę tej samej dziewczynie
Ty ją zapraszałeś na jakiś konwent czy cóś a ja jej w głowie chciałem zawrócić.
Nie wiem czy pamiętasz, ale wypłoszyło Cię takie duże i prawie łyse chłopisko z lekkim obłędem w oku poszukujące przesławnego dzieła Herrenvolk.
No to ten łysawy to byłem Ja
A owo dziewczę i mi dało telefon na bilecie wizytowym księgarni, ale dziękuję niezmiernie za chęci.
dalambert - 12 Lipca 2011, 12:10
Lis Rudy, ha, owo miłe dziewczę, to nawet zapisana na Forum dama pod nickiem bodajże Medea, czy jakoś tak, rzadko bywa, a zapraszałem na Avangardę, tyż mógłbyś sie zastanowić nad pojawieniem się na tej zacnej imprezie.
Magnis - 12 Lipca 2011, 12:38
Lis Rudy napisał/a | Magnis, nie wiem czy pamiętasz gdzie kiedyś była fontanna w podziemiach dworcowych, ale to właśnie tam. Precyzując, w tej części podziemi gdzie jest makdonald. Naprzeciwko wejścia do księgarni jest spory sklep ogólnospożywczy-kiedyś REMA1000. |
Kojarzę sobie dzięki za namiar .
Lis Rudy napisał/a | Magnis
Atakuj taką przeraźliwie chudzieńką blondynkę, ta dziewuszka nie ma absolutnie żadnych problemów z tematyką SF, fantasy etc. No i jest bardzo miła |
To mnie cieszy .
ketyow - 12 Lipca 2011, 12:58
No proszę, w tej księgarni spędziłem nawet trochę czasu czekając 3 godziny na pociąg ostatnio
Lis Rudy - 12 Lipca 2011, 13:24
ketyow, to na Melmac można dojechać pociągiem
Alf przyleciał statkiem
dalambert, prz takim niku, to strach owo dziewcze do czegokolwiek namawiać:
"Medea, Porzucona przez Jazona dla Kreuzy, córki króla Koryntu, podstępem pozbawiła życia swoją rywalkę, posyłając jej w prezencie ślubnym nasączoną trucizną suknię. Zamordowała również swoich synów"
ketyow - 12 Lipca 2011, 14:04
Lis Rudy, pewnie że tak, PKP nigdy nie jechałeś? Tam wszystko jest możliwe
Agi - 12 Lipca 2011, 15:49
Poszli stąd z tym spamem!
Homer - 12 Lipca 2011, 16:15
"Dance with Dragons" - George RR Martin
Iwan - 13 Lipca 2011, 17:18
Przejażdżka po Rosji Andrzej Wróblewski
dziko - 13 Lipca 2011, 23:12
Ja nieoryginalnie
Dance with Dragons - George R.R. Martin
Mała ciekawostka. Edycje papierowa na niby 1040 stron, ja mam wersję Kindle. Czytnik Amazonu używa jakichś swoich specjalnych "unitów" do określenie lokacji i rozmiaru tekstu. Jeśli na tej podstawie ocenić wielkość "Tańca..." to wychodzi, że jest on o około 10% większy niż "Nawałnica...". Smakowicie
gorbash - 14 Lipca 2011, 07:35
dziko napisał/a | Czytnik Amazonu używa jakichś swoich specjalnych unitów do określenie lokacji i rozmiaru tekstu. |
U mnie podaje też strony - chociaż nie wiem wg jakiego przelicznika i raczej bezwzględnie niezależnie od ustawień tekstu. Ile wychodzi?
Adon - 14 Lipca 2011, 10:23
Korzystajac z promocji sklepu fabrycznego zamowilem:
Orkan - Dziki Mesjasz
Orkan - Głową w mur
Wielka księga potworów. Tom 1
Wielka księga horroru. Tom 1
Wielka księga horroru. Tom 2
Ziemianski - Toy Wars (zona chciala cos lekkiego na wakacje, a podobalo sie jej pare tekstow Ziemianskiego)
Wielka księga opowieści o czarodziejach. Tom 1
Wielka księga opowieści o czarodziejach. Tom 2
Piekara - Sługa Boży (chce sprawdzic, skad gdzieniegdzie porownania cyklu inkwizytorskiego z jednym moim tekstem z "Zimy...")
Chal-Chenet - 14 Lipca 2011, 12:53
Jacek Piekara - Sługa Boży
Harry Harrison - Planeta Śmierci
Harry Harrison - Planeta Śmierci 2
K. J. Yeskov - Ewangelia według Afraniusza
Edit. Lit.
Iwan - 14 Lipca 2011, 14:40
Godzina detektywów Jürgen Thorwald
dalambert - 14 Lipca 2011, 14:46
Troll zagłady David Weber - nareszcie
dziko - 14 Lipca 2011, 19:43
gorbash napisał/a | U mnie podaje też strony - chociaż nie wiem wg jakiego przelicznika i raczej bezwzględnie niezależnie od ustawień tekstu. Ile wychodzi? |
U mnie zasadniczo też (tylko na książkach z Kindle Store), numery stron odpowiadają edycji papierowej - można wówczas wygodnie przeskakiwać między Kindlem a papierem, jeśli ktoś ma taką potrzebę. Niemniej, w DwD numerów stron nie ma - widać szybko formatowali ebooka i przegapili tę funkcjonalność.
|
|
|