Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
mBiko - 5 Lipca 2011, 21:25
Uznański - Herrenvolk (książka widmo)
Card - Tropiciel
Twardoch - Tak jest dobrze
Lis Rudy - 7 Lipca 2011, 19:09
Tomasz Bochiński-Bogowie przeklęci
Wojciech Świdniewski - Kłopoty w Hamdirholm
Agnieszka Hałas - Dwie karty
Fidel-F2 - 7 Lipca 2011, 21:55
Lis Rudy, w supermarkecie?
Lis Rudy - 7 Lipca 2011, 22:43
Fidel-F2 napisał/a | Lis Rudy, w supermarkecie? |
kruka w taniej książce za 1/3 ceny
wojtka w carrefourze za 9,99
Agnieszkę normalnie w ępiku
Agi - 7 Lipca 2011, 23:47
Memento et consortes, tu piszemy o książkach, posty dotyczące zakupionych filmów przeniosłam do odpowiedniego wątku w Mechanicznej pomarańczy
Memento - 8 Lipca 2011, 14:00
Dzięki, Agi.
Zanabyłem też lipcowy numer SFFH - co jest warte odnotowania, bo kupuję tylko trzy do pięciu numerów rocznie. Dopiero przejrzałem i przegryzłem się przez publicystykę. A Adon na focie wygląda jak młodszy brat albo syn Rona Perlmana!
Iwan - 8 Lipca 2011, 14:25
znów dostawa os kumpla
Konstantyn Wielki Krawczuk
Masynissa Kotula
Sztuka renesansu Ligocki
Pierwsze wieki historii Rusi Rybakow
Miłość w Rzymie Grimal
Moneta w kulturze wieków średnich Kiersnowski
Świat dawnych Słowian Vana Zdenek
Adon - 8 Lipca 2011, 14:31
Memento napisał/a | A Adon na focie wygląda jak młodszy brat albo syn Rona Perlmana! |
Zwlaszcza w roli Salvatora.
Agi - 8 Lipca 2011, 15:21
Dotarł Herrenvolk , biorę się za czytanie.
Lis Rudy - 8 Lipca 2011, 16:14
"Głowobójca" ubity. Znaczy nabyty
Teraz kupiłbym gdzieś Herrenvolk, ale w realu. Zresztą z tą książką jest jak z jednorożcem, niby każdy ją gdzieś widział, ale w normalnych księgarniach jej nie uświadczysz. A na internetowe księgarnie zerkam z lekką nieufnością.
Agi - 8 Lipca 2011, 16:17
Lis Rudy napisał/a | A na internetowe księgarnie zerkam z lekką nieufnością. |
Dlaczego?
Zamówiłam bezpośrednio w wydawnictwie, razem z przesyłką o 6 zł taniej niż w księgarni.
Zamówienie złożyłam we wtorek, dziś przesyłka dotarła.
Godzilla - 8 Lipca 2011, 16:21
Też mnóstwo książek zamawiałam przez Internet i chwaliłam sobie. W zasadzie nie pamiętam, aby nawalili. Głównie Merlin, KDC, z innych trochę mniej ale też bywało, i solidni byli.
Agi - 8 Lipca 2011, 16:24
Teraz mam dwie, bo dotarła również przesyłka od Sebastiana, z autografem.
gorbash - 8 Lipca 2011, 16:25
Lis Rudy napisał/a | Zresztą z tą książką jest jak z jednorożcem, niby każdy ją gdzieś widział, ale w normalnych księgarniach jej nie uświadczysz. |
W Matrasie była.
Lis Rudy - 8 Lipca 2011, 16:28
Agi napisał/a | Lis Rudy napisał/a | A na internetowe księgarnie zerkam z lekką nieufnością. |
Dlaczego?
Zamówiłam bezpośrednio w wydawnictwie, razem z przesyłką o 6 zł taniej niż w księgarni.
Zamówienie złożyłam we wtorek, dziś przesyłka dotarła. |
Agi, był taki moment że dość intensywnie korzystałem z Merlina, z opcją odbioru osobistego w najbliższym mi punkcie w Wawie. Ale odkąd tenże Merlin wprowadził opłatę za wysyłkę poniżej pewnego progu zakupowego, jakoś mi chęci zakupowe odeszły. A z ępiku skorzystałem 2 razy-pierwszy i ostatni. Zamówiona pozycja nie dość że szła parę dni dłużej niż miała, to jeszcze bałem się że w trybie alarmowym będę musiał dla żony nowego prezentu szukać. No ale JAKIMŚ CUDEM doszło, jednak niechęć do firmy pozostała.
Lis Rudy - 8 Lipca 2011, 16:34
gorbash napisał/a | Lis Rudy napisał/a | Zresztą z tą książką jest jak z jednorożcem, niby każdy ją gdzieś widział, ale w normalnych księgarniach jej nie uświadczysz. |
W Matrasie była. |
Ja w Matrasie nabyłem Głowobójcę-na stertce z nowościami sobie przycupnął. A Herrenvolka nie widziałem. Okładka im się jakioś źle kojarzy czy jak ????
Godzilla - 8 Lipca 2011, 16:38
Agi napisał/a | Teraz mam dwie, bo dotarła również przesyłka od Sebastiana, z autografem. |
No, jeszcze by Ci spróbował nie przysłać!
Agi - 8 Lipca 2011, 16:44
Lis Rudy napisał/a | A Herrenvolka nie widziałem. Okładka im się jakioś źle kojarzy czy jak ???? |
Okładka tak wygląda.
Lis Rudy - 8 Lipca 2011, 16:56
Agi napisał/a | Lis Rudy napisał/a | A Herrenvolka nie widziałem. Okładka im się jakioś źle kojarzy czy jak ???? |
Okładka tak wygląda. |
No właśnie o tym mówię-mam wrażenie że chyba jej celowo nie eksponują nadmiernie, bo może u niektórych budzić skojarzenia z faszyzmem, poprzez ten mroczny monument ozdobiony flagami w podobne do hakenkrojów wzorki
merula - 8 Lipca 2011, 19:45
ja go na razie widziałam tylko fizycznie w łapkach rudego chomika. ale świadczy to o tym, że jak najbardziej istnieje
Chal-Chenet - 8 Lipca 2011, 21:03
Frank Herbert - Mesjasz Diuny
Chal-Chenet - 9 Lipca 2011, 16:00
Frank Herbert - Dzieci Diuny
gorat - 10 Lipca 2011, 03:59
Nowy dziennik?
Wroniec
Córka łupieżcy
parę pozycji językowych (słowniki, gramatyki, te takie)
jeszcze trochę w drodze
a,
Pink Floyd: the Ultimate Music Guide from Uncut
wprawdzie prasa, ale zajedwabiście wartościowa, taki kątent, że po prostu cieszy
później więcej?
Ziuta - 10 Lipca 2011, 10:37
Żmut – Jarosław Marek Rymkiewicz
Rozmowy polskie latem roku 1983 – Jarosław Marek Rymkiewicz
Herrenvolk Sebastian Uznański
Gilbert Keith Chesterton. Apostoł zdrowego rozsądku – Dale Ahlquist
Magia dla początkujących – Kelly Link
Ptasznik z Wilna – Włodzimierz Bolecki
Chal-Chenet - 10 Lipca 2011, 11:27
gorat napisał/a | Nowy dziennik? |
Hehe, nie, tak wyszło jednorazowo, dzisiaj "Boga Imperatora" nie będzie.
mBiko - 10 Lipca 2011, 22:27
Kołodziejczak - Głowobójcy
KubaP - 11 Lipca 2011, 00:58
Ostatnio pobuszowałem trochę w taniej książce i na Allegro i oto najnowsze plony: Robert J. Szmidt "Apokalipsa według pana Jana", Guy Gavriel Kay "Lwy Al-Rassanu" i "Ostatnie promienie słońca", Thomas M. Disch "Obóz koncentracji", Paweł Paliński "4 pory mroku", antologia "Kanon barbarzyńców", antologia "Wizje alternatywne 6", Stefan Darda "Dom na Wyrębach", James Hilton "Zaginiony horyzont", Kate Wilhelm "Gdzie dawniej śpiewał ptak", Magdalen Kozak "Fiolet", Marek Oramus "Kankan na wulkanie", Nevil Shute "Ostatni brzeg", Phillip K. Dick i Roger Zelazny "Deus Irae", Adam Zalewski "Rowerzysta", John Christpopher "Śmierć trawy" i Stephena Kinga "Blaze" po polsku dla Żony. Trochę postapo, trochę na spróbowanie polskości, kilka upolowań. Boże, jak mi wspaniale
Ozzborn - 11 Lipca 2011, 02:13
Twojemu portfelu pewnie mniej Niezłe polowanie. Dobrze, że ja od dawna nie byłem w okolicach taniej książki - przynajmniej mam na piwo
KubaP - 11 Lipca 2011, 09:45
Ozzborn napisał/a | Twojemu portfelu pewnie mniej Niezłe polowanie. Dobrze, że ja od dawna nie byłem w okolicach taniej książki - przynajmniej mam na piwo |
No portfel jak portfel, powiedział mi tylko, że przez najbliższy tydzień pojeżdżę autobusami, a nie samochodem, chyba, że benzynę z książek zrobię Czego się nie robi
Lis Rudy - 11 Lipca 2011, 18:06
Jeeeest !!!!!
Herrenvolk nabyty !!!
Książka mityczna !!!
Biały Kruk (albo Siwy) nowości wydawniczych !!!
Rzecz niedonabycia w nie netowych księgarniach !!!
MAM !!!!
Czuję się jakbym własnoręcznie złowił merlina !
Warszawiakom polecam księgarnie mid w podziemiach Dworca Centralnego w Wawie.
Pracuje tam niezwykle sympatyczna dziewczyna, na dodatek bardzo fachowa w naszej dziedzinie SFFiH. Tak szczupluteńska blondynka. Chociaż napisać o niej szczupła, byłoby obrazą dla szczupłych !
No po prostu straszliwie chuda ! Ale super miła.
Widziałem u niej na rozmowie naszego forumowicza-bardzo podobny do Kruka Siwego, ino w krótkich włosach, nieco starszy sądząc z wyglądu i tyż w okularach. Zapraszał ją na jakis konwent. Widziałem go na jakichś fotkach-jeśli nie ze SKOFY to z innego soboru
(dalambert ???)
|
|
|