Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Magnis - 10 Marca 2011, 10:22
Nathaniel Hawthorne Szkarłatna litera
Hammond Innes Medusa
Mafia nie przebacza - zbiór opowiadań kryminalnych
Alex Kava Dotyk zła
Clive Cussler Sahara
Thomas Harris Hannibal.Po drugiej stronie maski.
Fidel-F2 - 10 Marca 2011, 11:43
Magnis napisał/a | Hammond Innes Medusa | cieniutkie
Magnis - 10 Marca 2011, 18:40
Jeszcze nie czytałem jego książek, a więc zobaczymy jakie będą wrażenia po lekturze .
Ozzborn - 10 Marca 2011, 20:42
łojeessuuu ale dziś nakupiłem.
księgarniawarszawa.pl fajna rzecz - można gratisowo sobie odebrać na Rozdrożu - a to i tak po drodze z domu na uczelnie. Niestety nie załapałem się już na część pozycji z wyprzedaży, więc musiałem "przepłacić" po jakieś 5zł na sztuce w Dedalusie
Urbi et Orbi - Pies i Klecha (oba)
Świdziniewski - Kłopoty...
Kanon Barbarzyńców
Guy G. Kay - Lwy Al-Rassanu
Cejrowski - Podróżnik WC
Drukarczyk - Zabijcie Odkupiciela
Grzędowycz - PLO 3
A w Syrii to chyba będę żył o wodzie i daktylach jak tak dalej pójdzie
Ogólnie sporo fantastyki rzucili do Dedalusa. BTW czy ten Kay jest jakiś dobry? Bo jest jeszcze parę pozycji - lwy wziąłem z ciekawości naukowej bardziej. Ale Tigana np. ciągle gdzieś się przewija mi. Dobre to?
e: imię przekręciłem Gejowi... Gajowi znaczy
Kruk Siwy - 10 Marca 2011, 20:59
Niezłe.Odżałuj jeszcze parę daktyli i znajomość z wielbłądzicą.
Ozzborn - 10 Marca 2011, 21:07
No to jak mnie znów tam zaniesie to poświęcę te daktyle. Może napocznę w międzyczasie Lwy to zobaczę czy mi podchodzi styl. Dzięks.
merula - 11 Marca 2011, 01:54
mogę Ci to pożyczyć, póki co.
Fidel-F2 - 11 Marca 2011, 05:48
Ozzborn napisał/a | A w Syrii to chyba będę żył o wodzie i daktylach jak tak dalej pójdzie | a oni nie mają tam jakiegoś obowiązku jałmużny?
Fidel-F2 - 11 Marca 2011, 05:56
Ozzborn napisał/a | Ale Tigana np. ciągle gdzieś się przewija mi. Dobre to? | pierwszy napisał Fionavarski gobelin (trylogia), który tragiczny nie jest, ale też w niczym specjalnie ciekawy ani oryginalny i w związku z tym możesz go spokojnie ominąć. Potem była Tigana która jest lepsza i warto przeczytać ale mimo wszytsko nie zachwyciła mnie. Pieśni dla Arbonne i Lwów Al-Rassanu nie znam ale następna po nich Sarantyńska mozaika to już cud, miód i orzeszki. Widać wyraźny progres u autora.
Adon - 11 Marca 2011, 10:44
Tigana mi sie bardzo podobala, ale po przeczytaniu Lwow Al-Rassanu i Mozaiki, nieco traci, dlatego Kaya najlepiej czytac w kolejnosci, w jakiej wydawal ksiazki oryginalnie. Chociaz ostatnio nieco obnizyl loty podobno - nie wiem, nie czytalem jeszcze wszystkiego.
joe_cool - 11 Marca 2011, 22:23
W ramach poprawiania humoru i dożynania karty kredytowej zakupiłam:
Żelazny Jan Roberta Bly'a
Good night, Dżerzi Janusza Głowackiego
W innym czasie w innym życiu Leifa GW Perssona
Triumf owiec Leonie Swann
Zastanawiałam się też nad Biegnącą z wilkami. Archetyp dzikiej kobiety w mitach i legendach, ale nie wiem, czy warto. Czytał ktoś może?
Ozzborn - 11 Marca 2011, 22:28
O dzięki, własnie Pieśni też są po taniości. Hmm może w takim razie będę chudszy o 2 obiady
Fidel-F2 napisał/a | a oni nie mają tam jakiegoś obowiązku jałmużny? |
Mają, ale to na rzecz ummy czyli wspólnoty więc taki niewierny to się nie kwalifikuje specjalnie chociaż faktem jest, że "dobra arabska gościnność" jest znacznie bardziej praktykowana niż "dobra polska gościnność" także jakaś nadzieja jest
Fidel-F2 - 11 Marca 2011, 23:07
Ozzborn, w Irlandii tamtejsi muslimi, pytali mnie gdy nosiłem spora brodę czy ja nie jestem aby muslim, to może i Ty dasz radę się wkręcić
Ozzborn - 11 Marca 2011, 23:12
jest to jakiś pomysł... choć mieszkanie mamy mieć w chrześcijańskiej dzielnicy. Ale pokombinować zawsze można
mBiko - 12 Marca 2011, 17:47
Gibson - Neuromancer
Gibson - Graf zero
Brin - Listonosz
Witchma - 13 Marca 2011, 09:38
Finch Jeff VanderMeer
Nova Swing M. John Harrison
Arya - 13 Marca 2011, 13:58
Norweski dziennik t.2 Pilipiuka
Zgaga - 13 Marca 2011, 15:04
Karol Olgierd Borchardt Szaman morski.
A tak. Przypomnieliśmy sobie w Bieszczadach, Chciałam odświeżyć.
Teraz mam niezły ubaw.
Ziuta - 13 Marca 2011, 17:03
Vatran Auraio Huberatha
rybieudka - 13 Marca 2011, 21:36
-Walter Jon Williams Aristoi - kiedyś miałem, ale potem pożyczyłem komuś... i już nie miałem. Tak w ramach uzupełniania półki.
-Michel Houellebecq H.P. Lovecraft. Przeciw światu, przeciw życiu
-Szczepan Twardoch Epifania wikarego Trzaski
-Jacek Dukaj Wroniec - po dzisiejszym spektaklu we wrocławskim Teatrze Lalek tak się żonie spodobało, że stwierdziła, ze musimy mieć na półce też książkę. Takoż i się stało
Fidel-F2 - 14 Marca 2011, 00:24
rybieudka napisał/a | Szczepan Twardoch Epifania wikarego Trzaski | płytka popierdółka
rybieudka - 14 Marca 2011, 17:38
Fidel-F2 napisał/a | rybieudka napisał/a:
Szczepan Twardoch Epifania wikarego Trzaski
płytka popierdółka |
Ocenię jak przeczytam. Mi Twardochowe pisanie leży całkiem nieźle
Iwan - 14 Marca 2011, 20:39
Wędrowanie ku śmierci Władimir Maksimow
blazenada - 14 Marca 2011, 20:41
Straznik sadu Cormaca McCarty'ego. Po Drodze, ktora pokochalam, jestem strasznie ciekawa jak to ze Straznikiem sadu bedzie :>
Chal-Chenet - 15 Marca 2011, 08:36
Erikson - Ogrody Księżyca
Herbert - Nawiedzony
Obie po tańszych pieniądzach.
ketyow - 15 Marca 2011, 08:51
Connie Willis - Przejście
Chal-Chenet - 15 Marca 2011, 15:10
Eugeniusz Dębski - Krótki Lot Motyla Bojowego
Antologia - Kanon Barbarzyńców
Jewgienij T. Olejniczak - Noc Szarańczy
Wszystkie z taniej książki.
terebka - 15 Marca 2011, 16:27
blazenada, siostro w Cormacu! Przeszedłem mniej więcej tę samą "Drogę", tyle tylko, że po niej był "Krwawy Południk" a całkiem niedawno "W Ciemność". I powiem Ci, że już tęsknić zaczynam do mrocznej wyobraźni McCarthy'ego. Wiem, powinienem racjonować owoce Jego twórczości, bo nie ma ich aż tak dużo, jakbym tego pragnął, mimo to...
Hubert - 16 Marca 2011, 16:00
George R. R. Martin Gra o Tron. No, zobaczymy, mam bardzo duże oczekiwania.
mBiko - 16 Marca 2011, 19:45
Moim zdaniem nie powinieneś czuć się zawiedziony.
|
|
|