Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Fidel-F2 - 1 Lutego 2007, 11:40
mam sporą bibliotekę - pewnie w życiu wszystkich tych książek nie przeczytam - ale ciągle coś kupuję bo nigdy nie wiem co będę miał ochotę czytać, może właśnie ten ostatni zakup?
czytam też zwykle 2-3 książki na raz, zwykle z różnych działek
często też po wybraniu pozycji czytam kilka stron i odkładam bo okazuje się, że jednak mam ochotę na coś innego
hrabek - 1 Lutego 2007, 11:42
Godzilla: dokladnie tak. Walcze z pokusa, zeby nic nie kupic, bo w domowej biblioteczce jeszcze kupa ksiazek do przeczytania, m. in. nowy Sapkowski.
Godzilla - 1 Lutego 2007, 11:47
U mnie leży przeczytany do połowy Tempus Fugit, Rewolucja z dostawą na miejsce, i jeszcze parę sztuk. A od czytania w autobusie oczy bolą
Ziemniak - 1 Lutego 2007, 12:03
Ja całą swoją biblioteczkę przeczytałem - co lepsze pozycje po kilka razy - i ciągle kupuję nowe...
Czarny - 1 Lutego 2007, 12:05
Count nie kręć Lux Perpetue powinieneś szybko przeczytać - sam sprawdź liczbę stron wg wydawcy
A propos mam pytanie. U mnie w Kauflandzie leży Lux Perpetua, ale wydana na jakimś szarym papierze, to standard czy wydanie specjalne dla Kauflandu?
Fidel-F2 - 1 Lutego 2007, 12:23
Czarny, a jaka cena?
gorat - 1 Lutego 2007, 12:25
Pewnie już rzucili wydanie na ekologicznym. Powinien być dopisek po drugiej stronie karty tytułowej, gdzieś w tej okolicy.
Łukaszewicz "Warszawska Atlantyda"
Podobno dzieje się to po "Apokalipsie Konwickiego". Wziąłem, może nie będę żałował, że za drogo.
Adashi - 1 Lutego 2007, 12:27
Czarny, widziałem to wydanie w salonie In Medio, ale na szczęście na Gwiazdkę dostałem od Mientoto normalne na kredowym papierze. Jeszcze czeka na przeczytanie. Właśnie zamówiłem 8 książek, ale okazja była, więc trzeba było skorzystać. Nie wiem kiedy to wszystko przeczytam, zwłaszcza, że na lekturę czekają jeszcze inne pozycje.
Czarny - 1 Lutego 2007, 12:34
Ceny nie pamiętam jakieś niecałe 40zł, ten papier mnie odrzucił, to i nie starałem się zapamiętać.
gorat, ale ten papier ekologiczny to dla całej Polski, czy specjalnie dla Kauflandu?
Adashi - 1 Lutego 2007, 12:42
Musi nie być exclusive dla Kauflandu, skoro widziałem w salonie prasowym "In Medio", ale oki, już się przyzwyczaiłem, że moich postów nikt nie czyta
gorat - 1 Lutego 2007, 13:08
Nieee, SuperNOWA każdą książkę wydaje na ekologicznym, pytanie tylko, kiedy (czy premierowo, czy później). Nadszedł widocznie czas "Lux Perpetua".
Czarny - 1 Lutego 2007, 13:35
A rzeczywiście Adashi nie zwróciłem uwagi , ale nie na Twój post, a na nazwę In Medio (zresztą nie wiem co to, może to pyrlandzka nazwa Kauflandu )
hrabek - 1 Lutego 2007, 13:36
Czarny: nie krece, mawete pozyczyl mi troche polskiej literatury do poczytania i czytalem je w pierwszej kolejnosci. Juz mi ostatnia zostala, jak skoncze to wtedy pewnie Sapkowski.
Sergent - 1 Lutego 2007, 14:25
Ja czytam swoje książki wg kolejności ich zakupowania. Nie ma wyróżnionych. Na każdą przyjdzie kolej.
Jeżeli książka mi nie leży i po kilkunastu stronach mam jej dość, a przeczytanie jednej strony wlecze się niemiłosiernie, to odkładm ją i koniec. Pójdzie na sprzedaż. Jest tak mało czasu na czytanie, więc nie katuję się pozycją, która mnie nie pasjonuje.
hrabek - 1 Lutego 2007, 14:31
Sergent: robie dokladnie tak samo. Moje wielkie szczescie polega na tym, ze ostatnio czytam same swietne ksiazki, wiec nie ma mowy o pojsciu na skroty i odkladaniu czegokolwiek. Dlatego czas sie wydluza.
gorat - 1 Lutego 2007, 21:47
Frane "Fritz Leiber" (z biblioteki Rottensteinera)
Frieling "Edle Steine"
Lem "Prowokacja"
Podwysocki "Golkonda"
Czarny - 5 Lutego 2007, 13:44
Właśnie zamówiłem kilka książek w merlinie, a gdyby to kogoś interesowało, to taniej można kupić:
Rafał Dębski - Czarny Pergamin, 1 szt., 14,58zł
Romuald Pawlak - Wilcza krew smoczy ogień, 1 szt., 14,85zł
Zamówiłem jeszcze powieść ze świata Malazańskiej Księgi Poległych pt. "Noc noży" - czytał już ktoś? Nowy autor taki dobry jak Erikson?
Adashi - 6 Lutego 2007, 13:32
Trochę zaszalałem, a może nie, nie mam pojęcia
1. Jon Courtenay Grimwood. Arabeska #1 - Pasza-Zade.
2. Jon Courtenay Grimwood. Arabeska #2 - Efendi.
3. Jon Courtenay Grimwood. Arabeska #3 - Fellahowie.
4. Fritz Leiber. Przygody Fafryda i Szarego Kocura #1 - Zobaczyć Lankmar i umrzeć.
5. Fritz Leiber. Przygody Fafryda i Szarego Kocura #2 - Przez mgły i morza.
6. Fritz Leiber. Przygody Fafryda i Szarego Kocura #3 - Droga do skarbu.
7. Fritz Leiber. Przygody Fafryda i Szarego Kocura #4 - Oblężenie Lankmaru.
8. Fritz Leiber. Przygody Fafryda i Szarego Kocura #5 - O krok od zguby.
Koszt: 130,50 zł
Rabat: 106,00 zł
Czyli 8 książek za cenę 4 Okazja normalnie! Szczegóły tutaj
GAndrel - 7 Lutego 2007, 14:49
W nowo u mnie otwartym antykwariacie zakupiłem właśnie 5 tomów cyklu Fundacja. 3 zł za tom. Zdaje się, że niezły interes to był patrząc na ceny na Allegro.
hrabek - 7 Lutego 2007, 14:55
No, biznes mozesz otworzyc
Haletha - 7 Lutego 2007, 15:08
Dlaczego ja mam tak daleko do Gołdapia... Mnie tylko raz udało się kupić "Tehanu" za bodajże 4 zł, ale to mniejszy interes patrząc na objętość;)
GAndrel - 7 Lutego 2007, 15:14
Gołdapi. Ale przyjeżdżać po książki nie warto. Mało fantastyki w tym antykwariacie.
Za to można napić się kawy lub herbaty siedząc przy najprawdziwszym kominku.
Kruk Siwy - 7 Lutego 2007, 15:34
Palą książkami...?
hijo - 7 Lutego 2007, 16:46
Wczoraj przekopując olbrzymie zbiory książek zgromadzone przez dziadka mojej drógiej połowy natknąłem się na Tada Williamsa Opowieść łowcy. Jka tylko skończę Lema to się za to wezmę BTW cena okładkowa książki 89000zł
Fidel-F2 - 7 Lutego 2007, 17:28
to tak pewnie z 1994
hijo - 7 Lutego 2007, 17:45
Nie mam przy sobie ale chyba tak '94 albo '95 Widzialem też baaardzo stare wydanie Człowieka z wysokiego zamuk Dick'a z 1981 wyd. czytelnik też pewnie kiedyś do niego zajrzę
Adashi - 7 Lutego 2007, 18:17
To ja Ci polecam hijo, zajrzeć, bo właśnie czytam kieszonkowe wydanie Rebisu
hijo - 7 Lutego 2007, 18:20
Ja już się nie ogę doczekać nowego wydania Diuny wydaje rebis tłumaczy Marszał a okładki przystraja Siudmak
GAndrel - 7 Lutego 2007, 18:34
Kruk Siwy napisał/a | Palą książkami...? |
Na razie nie.
GAndrel - 8 Lutego 2007, 15:12
Haletha napisał/a | Mnie tylko raz udało się kupić Tehanu za bodajże 4 zł, ale to mniejszy interes patrząc na objętość;) |
Przypomniałem sobie, że Ziemiomorze też kupił okazyjnie w takim razie. Wszystkie tomy po 2,10 zł. Tylko Grobowce Atuanu za 1,80 zł. Ale to było dawno temu i w Białymstoku. :)
|
|
|