To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

mBiko - 1 Sierpnia 2010, 20:26

Już z miesiąc temu.
dalambert - 1 Sierpnia 2010, 20:28

mBiko, oj kasa wlazła na konto więc czas na wizytę w księgarni :)
mBiko - 1 Sierpnia 2010, 21:20

Koniecznie?
dalambert - 1 Sierpnia 2010, 21:49

Gromyko mam pierwszą część to i drugą by wypadało :)
Godzilla - 1 Sierpnia 2010, 23:32

Zaraz. Gromyko były dwie części "Zawód wiedźma", obie już dosyć dawno. Teraz jest "Wiedźma opiekunka" cz. 1, czekamy na część 2. A na jej rosyjskiej stronie widziałam chyba cztery tytuły wiedźmy.
Kruk Siwy - 1 Sierpnia 2010, 23:44

Godzilla, te dwie części Zawodu to dlatego że wydawnictwo sprytnie podzieliło jedną książkę. Z drugą częścią - Opiekunką - jest tak samo.
Godzilla - 2 Sierpnia 2010, 08:01

No tak, fabryczne normy się kłaniają. Ja tam chyba poczekam na jakikolwiek przypływ floty.
rybieudka - 2 Sierpnia 2010, 11:16

Kamil Gruca Panowie z Pitchfork I kiedy ja to przeczytam?
dalambert - 4 Sierpnia 2010, 08:27

Z biblioteki, więc nie zupełnie "nabyte" ale czytane -
Marcin Mortka - Miecz i kwiaty . Tomów trzy , no zobaczymy.

Rafał - 4 Sierpnia 2010, 08:49

Wczoraj wygrzebałem w Świdnicy w Matrasie Sklepy z bronią na Isher (przeczytane) i Między otchłanią, a morzem Agnieszki Hałas - każda za 5 zł.
Ozzborn - 6 Sierpnia 2010, 13:58

Jako, że w amazonce.pl pojawiła się książka na którą polowałem, postanowiłem dokupić to i owo, żeby mieć darmową dostawę i 180zł pooooszłoooo ;P:
pochwalę się tytułami jak doleci.

Chal-Chenet - 9 Sierpnia 2010, 17:22

Młode wilki polskiej fantastyki Tom 1 (i jak mniemam ostatni...)
Hubert - 9 Sierpnia 2010, 17:40

Bramy Domu Umarłych Stevena Eriksona. Tak, to już uzależnienie.
mBiko - 9 Sierpnia 2010, 23:15

Canavan - Ostatnia z dzikich
Strugaccy - Kraina purpurowych obłoków

Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2010, 05:57

Pullman Magiczny nóż i Bursztynowa luneta
Memento - 10 Sierpnia 2010, 18:53

Byłem sobie w mieście, przechodziłem przed księgarnią i wtem zakłuło mnie w oczy oczojebne ogłoszenie że jest przecena. Miałem oszczędzone troszkę (nie)zbędnej gotówki i upolowałem:
Bentley'a Little 'Instynkt Śmierci'
Jakuba Małeckiego 'Przemytnika Cudu'

Ta druga kupiona właściwie w ciemno, spodobała mi się okładka i opis na tejże. Poza tym mało znam z polskiego horroru. Bentley'a Little czytałem już Pociąg Upiorów i - pomijając zakończenie - podobało mi się bardzo. A to ponoć najsłabsza książka Little'a wydana u nas, tak więc po Instynkcie Śmierci spodziewam się czegoś przynajmniej na miarę trochę lepszego Mastertona.

rybieudka - 11 Sierpnia 2010, 00:54

Przyszły z redakcji Fantasty do zrecenzowania (jak ktoś woli do "zreckowania", kij mnie to obchodzi jak ktoś to nazwie... niech się wypowie jak poczyta moje teksty):
Valente Palimpsest (jestem już w 3/4 i... świetna lektura, polecam jeśli ktoś lubi mocno odrealnioną, oniryczna fantastykę w stylu ViriconiumHarrisona, Mieville'a czy nawet Lovecraftowskich Krain snów)
Harrison Pustka: sny
Czekam jeszcze na nową wersję zbioru Chainga... i się doczekać nie mogę...

Virgo C. - 11 Sierpnia 2010, 08:33

Memento napisał/a
Ta druga kupiona właściwie w ciemno, spodobała mi się okładka i opis na tejże. Poza tym mało znam z polskiego horroru

To zaczynasz nadrabiać braki od dobrych książek :)

Ozzborn - 11 Sierpnia 2010, 11:24

Przyjechał pan kurier, szkoda, że nie widzieliście tego panicznego wyszukiwania gotówki ;P:
Zatem dotarły z amazonki:
"Ten polowany na niego": Krukowa - WWC za cenę mocno przystępną.
Kresa - Pani Dobrego Znaku t.1 i 2
zaległy styczniowy :P prezent dla brata: Dukaj - Czarne Oceany
dla mamy: Smoleńsk Kraśki (nie wiem po co jej to, zapłaciła to ma :P )
płytka dewede o której pospamuję w odp. temacie :mrgreen:
oraz jedna mała wtopa: Dr Jekyll Stevensona po angielskiemu, niestety w opisie na stronie nie raczyli napisać, że to wersja przerobiona dla dzieci :roll: ale pińć złoty to nie taki straszny pieniądz.

joe_cool - 11 Sierpnia 2010, 15:10

Orhan Pamuk Muzeum niewinności - w Matrasie permanentna przecena, to wstyd było nie wziąć ;)
Memento - 11 Sierpnia 2010, 15:56

W księgarniach w Bromberg też full przecen i wyprzedaży. Dziś nabyłem mojego imiennika Wojciecha Szydy 'Szlak Cudów'. Tylko dlatego, że książka kosztowała całe 5zł. :D
mBiko - 11 Sierpnia 2010, 22:20

Miéville - W poszukiwaniu Jake’a
Tchaikovsky - Krew Modliszki

Zgaga - 12 Sierpnia 2010, 07:35

mBiko, jak przeczytasz Krew Modliszki, skrobnij parę słów.
mBiko - 12 Sierpnia 2010, 21:39

Zgaga, bardzo chętnie, ale na razie dwie pierwsze części cyklu czają się gdzieś, za siedemnastym zakrętem kolejki książek do przeczytania.
Witchma - 13 Sierpnia 2010, 08:51

Gobeliniarze Andreas Eschbach
dalambert - 13 Sierpnia 2010, 12:23

Mirosław Zamboch - Wylęgarnia - dwa tomy- nie tyle nabyte co : Niech żyje BIBLIOTEKA :D będzie czytane- urlopik, ach urlopik :D :D :D
Witchma - 13 Sierpnia 2010, 14:57

Pustynna włócznia cz. 1
Krew modliszki
Wiedźma opiekunka cz. 1

"Gniewny pomruk burzy" i druga część "Pustynnej włóczni" są w Matrasie chwilowo niedostępne.

Iwan - 14 Sierpnia 2010, 09:47

Droga - Cormac McCarthy
Chorągiew Michała Archanioła - Adam Przechrzta

Witchma - 16 Sierpnia 2010, 08:41

Indygo Graham Joyce
Zgaga - 16 Sierpnia 2010, 10:20

mBiko napisał/a
Zgaga, bardzo chętnie, ale na razie dwie pierwsze części cyklu czają się gdzieś, za siedemnastym zakrętem kolejki książek do przeczytania.

Wo matko, zestarzeję się.

Partner forum