To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Kruk Siwy - 19 Czerwca 2010, 09:29

Że młody jest i dobrze dobiera lekturę?
Gwynhwar - 19 Czerwca 2010, 12:38

Po drodze z uczelni napatoczyłam się na tanią księgarnię, i jestem bogatsza o trzy pozycje i biedniejsza o 26 zł :P

Enklawa Marcin Wolski 10,00 zł
Szok Przyszłości Alvin Toffler 12,00 zł
Morze Prawd Andrea De Carlo 4,00 zł

:)

mBiko - 19 Czerwca 2010, 22:00

Dzisiaj tylko antykwarycznie:
Sapkowski- Miecz przeznaczenia
Willis- Przejście
Harrison- Filmowy wehikuł czasu.

nureczka - 19 Czerwca 2010, 23:19

Kruk Siwy napisał/a
Że młody jest i dobrze dobiera lekturę?

Bardzo młody. Lich przeczytał całego Kurta w gimnazjum.

PS. To podwójna kryptoreklama była. Jaka ze mnie wspaniała Matka Polka, żem tak dziecko "rozwinęła" intelektualnie. I jakie to moje Maleństwo mądre. :mrgreen:

bio - 19 Czerwca 2010, 23:47

Dla niebywałych/nieobytych: who, the fuck is Lich ? Założyciel Lichenia ?
Ziuta - 19 Czerwca 2010, 23:59

Ja Joyce'a czytałem w tramwaju i to jest osiągnięcie, a nie Vonnegut. O!
Agi - 20 Czerwca 2010, 00:21

bio napisał/a
Dla niebywałych/nieobytych: who, the fuck is Lich ? Założyciel Lichenia ?

Lich, czyli Lichtenstein jest Maleństwem nureczki i udziela się na Forum od czasu do czasu.

bio - 20 Czerwca 2010, 00:37

Aha, mamuś daje dobre wzorce.
A jeśli chodzi o Ulissesa, to trochę trudno w środku komunikacji, acz ostatnia transza fanów trawiła Lód na trasie i im szło.

Witchma - 20 Czerwca 2010, 09:49

Zaginione miasto Z David Grann
Ziuta - 20 Czerwca 2010, 10:15

bio, ja co piątek widuję, jak do mojego autobusu wchodzi gość z Lodem pod pachą. To byłby trzeci egzemplarz na osiedlu (po moim i bibliotecznym).
mBiko - 21 Czerwca 2010, 20:59

Strugaccy - Ślimak na zboczu
Horwood - W stronę Duncton

Gwynhwar - 21 Czerwca 2010, 21:01

The Catcher in the Rye J. D. Salinger

Poszłam na ciuchowe zakupy i tak to się kończy...

bio - 21 Czerwca 2010, 22:29

Nosił koleś w kieszeni ?
nureczka - 21 Czerwca 2010, 22:36

Kate Summerscale "Podejrzenia pana Whichera. Morderstwo w domu na Road Hill"
Drogie jak diabli, ale nabyliśmy głównie w celu poparcia inicjatywy lokalnej, czyli księgarnię, którą otwarto w zeszłym tygodniu u nas na wsi.

Zagubiony - 22 Czerwca 2010, 00:08

Na przystanku za piątaka wypatrzyłem "Człowieka Plus" autorstwa Friederika Pohla. Cykl Gateway mi się podobał, więc mam nadzieję, że ta pozycja też mnie wciągnie :) .
Gwynhwar - 22 Czerwca 2010, 08:10

bio, niezupełnie. Po drodze do butików była księgarnia.
Virgo C. - 22 Czerwca 2010, 12:24

@bio
No to brnę dalej i przyznam się, że Vonneguta czytałem jedynie Kocią kołyskę i Rzeźnie numer 5 ;P:

A Ulissesa to książka, którą razem z siostrą na zmianę próbujemy czytać. Póki co dotarłem do końca drugiego rozdziału. Istnieje póki co tylko jedna książka nad którą podobnie się biedze - Rozmowa w Katedrze :roll:

SithLady - 22 Czerwca 2010, 20:39

Jeaniene Frost Halfway to the grave
bio - 23 Czerwca 2010, 00:13

Też żem se to zafundował już czas jakiś temu, ale raczej z racji okładki, a nie rekomendacji. Nadal czeka w kolejce.
Limerick - 23 Czerwca 2010, 10:28

Klasyka mi wpadła w ręce i trafiła na półeczkę: Zaginiony świat Doyle'a, wydanie z 1993r. Niby czytałem kiedyś, ale wieki temu, a dawali za darmo (Chcesz? To bierz), więc wziąłem.
Agrerodes - 23 Czerwca 2010, 22:16

Tak więc ja ostatnimi czasy (czyt. przez ostatnie 2 dni) obaliłam oba tomy "Malowanego człowieka" Petera Bretta (nie wiem jak się to odmienia, nie uważałam na polskim..) które w przeciwieństwie do wielu tu obecnych nabyłam u kolegi i spokojnie przeczytałam w domku. Niestety 3 części nie potrafię wydębić dlatego jestem na głodzie... Znowu.

PS: Jupii, mój pierwszy post! Nieważne...:P

Kruk Siwy - 23 Czerwca 2010, 22:23

No i świetnie a teraz prosimy tutaj: http://www.science-fictio...179&start=13770
Witchma - 24 Czerwca 2010, 16:52

Moloch Lema, nie wiedziałam, że już 30. tom kolekcji jest.
Adon - 24 Czerwca 2010, 22:28

Witchma, a pratchettową przesyłkę już otrzymałaś?
Witchma - 24 Czerwca 2010, 22:31

Adon, cztery dni robocze po złożeniu zamówienia. Solidna firma :D
Adon - 24 Czerwca 2010, 22:32

Ha, czyli też błyskawicznie. :mrgreen:
Agrerodes - 25 Czerwca 2010, 13:43

Hmm, ja ostatnimi czasy (a dokładnie dzisiaj) pożyczyłam książkę od kolegi. Jeżeli ktoś nie wie to dzisiaj jest koniec roku szkolnego. Mówiłam mu, żeby mi ją pożyczył przed wakacjami pół żartem pół serio ponieważ mam 2h dojazdy do szkoły (no praawie) i ciężko będzie mu ją zwrócić przed nowym rokiem szkolnym. Zdziwiło mnie więc, gdy na zakończeniu zobaczyłam go całego w garniaku z książką pod ręką :D No ale jak już tak się poświęcił to przeczytam :P

Książka nazywa się "Gildia Magów", z tego co wiem jest dosyć popularna, dlatego trochę boje się za nią zabrać- nie lubię popularnych książek bo często okazują się takie.. proostee. Liczę, że ludzie którzy już ją przeczytali napiszą mi tu parę słów, czego mam się po niej spodziewać :)

dalambert - 25 Czerwca 2010, 13:47

Agrerodes, daje rade ale to kawałek z paru części, młoda magią obdarzona dochodzi do rozumu, umiejętności, no i oczywiście ośtam chroni, zbawia, walczy i zwyciężą :D
Agrerodes - 25 Czerwca 2010, 14:36

dalambert napisał/a
Agrerodes, daje rade ale to kawałek z paru części, młoda magią obdarzona dochodzi do rozumu, umiejętności, no i oczywiście ośtam chroni, zbawia, walczy i zwyciężą

Tym ostatnim to mi zaspilerowałeś - nigdy bym na to nie wpadła, że zwycięży :D Więc tak jak myślałam, książka na nudne wieczory. Mam nadzieje że chociaż charakter postaci będzie interesujący.

Rafał - 25 Czerwca 2010, 14:40

Ale potem dostaje suchoty i umiera ...

Partner forum