Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Adanedhel - 6 Maj 2010, 10:07
Otto Carius - Tigers in the Mud. Wspomnienia jednego z ostatnich żyjących niemieckich asów pancernych.
Kruk Siwy - 6 Maj 2010, 10:11
Patrz, cholery nie dostrzelili. Qurde farciarz.
Adanedhel - 6 Maj 2010, 10:17
I to jaki. Dostał kulę w nogę, rękę, cztery kule w plecy i jeszcze jedną w szyję w samej tylko bitwie o Narwę. I wylizał się.
Witchma - 6 Maj 2010, 10:37
Zoroaster. Gwiazdy umierają w milczeniu (nabytek drogą darowizny )
ketyow - 6 Maj 2010, 15:55
Jeszcze nie nabyte, ale w drodze Labirynt Śmierci i Inna Ziemia , P. K. Dick oraz (nie mogąc znaleźć książki o tym samym tytule Jamesa Rollinsa) Lodowa Pułapka, C. Cusslera.
xan4 - 6 Maj 2010, 16:54
Terry Pratchett - Niewidoczni akademicy
Gustavo Nielsen - Auschwitz
Wawrzyniec Podrzucki - Mosty wszechzieleni
Jarosław Grzędowicz - PLO 3
Antologia - Wielka księga horroru, tom 2
Antologia - Wielka księga opowieści o czarodziejach, tom 1
pokłosie empikowej promocji, dzisiaj odebrane.
Watzek - 7 Maj 2010, 10:53
Rafael Marin - "Krople światła". Od ciotki, która chciała sobie zrobić na półce trochę miejsca.
Godzilla - 7 Maj 2010, 10:57
Kraszewski - Ostap Bondarczuk
Chandler - Żegnaj, laleczko
Newerly - Chłopiec z Salskich Stepów
Lewis - Cztery miłości
Marryat - Okręt widmo
i słownik polsko-rosyjski i rosyjsko-polski
Znalezione byle gdzie, wyrzucone przez ludzi.
Coś mnie trafia jak ludzie tak się obchodzą z książkami. Nienormalna jestem?
Znowu robiłam remanent w książkach. Twardym być trzeba - w moich warunkach to co nie jest ulubione, jedzie do biblioteki. Biblioteka na Tarchominie wzbogaciła się o dobrą garść tytułów. Zadowoleni byli. Książki w dobrym stanie, do tego w większości fantastyka.
Witchma - 7 Maj 2010, 11:00
Godzilla napisał/a | Coś mnie trafia jak ludzie tak się obchodzą z książkami. Nienormalna jestem? |
Nie, Godzilla, to właśnie oni są nienormalni.
Godzilla - 7 Maj 2010, 11:02
Tych akurat biblioteka by pewnie nie chciała, są mocno poniszczone. Ale do licha, niedaleko stał kontener na makulaturę, jak już muszą się ich pozbyć.
Książki przeżyły, ale jeszcze pół godziny i nie byłoby czego ratować, bo by zamokły i przesiąkły błotem na wylot. Padało.
Stormbringer - 7 Maj 2010, 11:05
Stosowny cytat da uroczej persony, co to wyrzuciła Chandlera na śmietnik:
Indianin podszedł, złapał mnie wpół i zgiął. Można mnie zgiąć, nie jestem ratuszem. Zgiął mnie.
Godzilla - 7 Maj 2010, 11:09
To chyba był jakiś uroczy on. Gołą babę narysował na okładce. Ech te dzieci niedorosłe.
Stormbringer - 7 Maj 2010, 11:10
Pewnie go ta laleczka z tytułu zainspirowała.
mBiko - 8 Maj 2010, 11:22
Hodgson - Dom na granicy światów
Ziuta - 8 Maj 2010, 11:28
Ślepowidzenie Petera Wattsa
Timmi - 10 Maj 2010, 10:28
Watzek napisał/a | Rafael Marin - Krople światła. Od ciotki, która chciała sobie zrobić na półce trochę miejsca. |
A u mnie też darowizna: od kumpla, który się przeprowadza. Strugaccy, cztery książki, jeszcze nawet nie zerknąłem na okładki, ale wziąłem, bo żadnej z nich na pewno nie mam.
Kai - 10 Maj 2010, 13:38
Godzilla napisał/a | Marryat - Okręt widmo |
Zważywszy, że sama przekopałam pół domu w poszukiwaniu tej książki "bo mnie naszło" jak zwykle raz na 5 lat, zamordowałabym.
A u mnie wydrapane u kumpla trzy Pratchetty Podwójne miał, to się na podwójne Diuny zamieniłam.
Hubert - 10 Maj 2010, 14:54
Dobry Łysiaka. Przy jakimś przypływie gotówki kupię pozostałe tomy, ale na razie ten musi wystarczyć.
Godzilla - 10 Maj 2010, 15:41
Sosne, kiedyś Dobrego + pozostałe tomy sprzedawali w taniej książce. Nie wiem jak jest w Białymstoku, ale u nas długo to leżało na Koszykowej.
Hubert - 10 Maj 2010, 15:53
Godzilla, ja mam z antykwariatu.
Godzilla - 10 Maj 2010, 15:54
Tym lepiej czyli to raczej kwestia polowania.
gorat - 10 Maj 2010, 17:48
Lepiej? Chyba drożej
Fiolet!
Gwynhwar - 10 Maj 2010, 19:14
Steven Weinberg Pierwsze trzy minuty
Nareszcie!
mBiko - 10 Maj 2010, 21:50
Komuda - Samozwaniec. T.2
Pierumow - Tern
ivaine - 11 Maj 2010, 14:09
Trudi Canavan - Nowicjuszka
John Gray - Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 14:11
mBiko napisał/a | Pierumow - Tern | zastanawialiśmy się bo autor znany nam osobiście, jesteśmy z nim stałym kontakcie ale... stosunek ceny do jakości wydania wydał się nam nie do przyjęcia.
Anonymous - 11 Maj 2010, 19:50
A ja dostałem trochę kasy, to złożyłem niedawno zamówienie.
Alone with the Horrors: The Great Short Fiction of Ramsey Campbell 1961-1991 zbiór opowiadań Ramseya Campbella
Murder of Angels - urzekł mnie tytuł. KLIK No i autorka bardzo ceniona za horror i fantasy.
Waifs and Strays Charlesa de Linta, w Polsce niemal nieznanego, na zachodzie bardzo cenionego pisarza fantasy. KLIK
Palimpsest Catherynne M. Valente - świeża nominacja do Hugo. Jej Opowieści Sieroty są cudne, nie mogłem się powstrzymać.
The Secret Scripture tego pana. Pani z Czytatnika zachęciła swoją recenzją.
Wszystko za nieco ponad stówę, wysyłka z zagranicy darmowa, nic tylko kupować.
Z książek przetłumaczonych tym razem dwie:
Koniec pana Y Scarlett Thomas. W pierwszym numerze FSF bardzo ciekawie wypowiadał się Konrad Walewski, to kupiłem.
W efekcie nie kupię żadnej książki do końca czerwca, bo mnie już nie stać.
----
Cholera, zapomniałem o drugiej książce. Krótki i niezwykły żywot oscara wao zakupione. ADHD namawiał, namawiał, aż namówił.
joe_cool - 11 Maj 2010, 22:43
Złote miasto - John Twelve Hawks
Ostatnia część trylogii Czwarty wymiar. O, i widzę, że z angielskiego tłumaczył niejaki NURS
Witchma - 12 Maj 2010, 09:02
joe_cool, dobrze, że mi przypomniałaś, co miałam kupić
Złote miasto zamówione, a wraz z nim Panowie i damy, Świat Finansjery i Łups (Tomek uzupełnia swoją kolekcję Pratchettów ).
Iwan - 12 Maj 2010, 10:51
Homo Divisus-Konrad Fiałkowski
Adam,jeden z nas-Konrad Fiałkowski
Złote Brighton"-Jacek Natanson
Raport z planety SOL-3 -Jerzy Jesionowski
Skasować drugie ja-Adam Hollanek
|
|
|