To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Anonymous - 7 Stycznia 2007, 20:19

Nabywszy "Sługę Bożego" Piekary oraz "Przy końcu drogi" Rafała Dębskiego.
Godzilla - 8 Stycznia 2007, 12:31

A ja nabywszy akcesoria do stroju karnawałowego na bal przedszkolny dla synka. Będzie księciem elfów. Teraz jeszcze potrzebuję srebrnej taśmy na koronę, i muszę mu wymyślić buty.

Początkowo miał być Szrekiem, ale jak mu wymalowaliśmy buzię na zielono, to mu mina zrzedła. Chyba przyjemniej być księciem. Nawet będzie trochę Drogich Kamieni.

Książki jakieś kupowałam, ale kiedy ja to będę czytać? Tempus Fugit tom I na przykład leży odłogiem. Nawet ostatniego SFFH nie doczytałam do końca.

Adashi - 8 Stycznia 2007, 12:33

Godzillo, a uszy szpiczaste to z czego zrobiłaś synkowi :?: :mrgreen:
hrabek - 8 Stycznia 2007, 12:50

a co to za zwrot "ja nabywszy"? W zdaniu pojedynczym? :shock:
Czarny - 8 Stycznia 2007, 12:51

Stylizacja :twisted:
Godzilla - 8 Stycznia 2007, 12:55

Tak myśleliśmy nad tymi uszami :mrgreen: i damy sobie spokój, bo do tego trzeba jakichś podejrzanych substancji używanych w teatrach. Zwykła ciastolina się nie nada. No ale będzie cała reszta, rodowy kryształ magiczny (H&M, 7 zł/szt) na łańcuszku i zielony płaszcz z kapturem, spinany liściastą broszką. Fajnie będzie.

:mrgreen: offtop

Czarny - 8 Stycznia 2007, 14:47

A ja ostatnio nabyłem najnowszy tom (a właściwie jego cz.1 :mrgreen: ) cyklu Koło Czasu Jordana. Ale jeszcze nie dotarł, może dziś donosiciel przybędzie.
Adashi - 8 Stycznia 2007, 14:53

ło Czarny, to życzę wytrwałości, bo to dłuuuuuuuuuuuuuuuuugaśny cykl, dlatego się za niego nie zabieram, nawet o tym nie myślę :wink: :mrgreen:
Czarny - 8 Stycznia 2007, 14:59

Wiem, czytałem go już kilka razy. Za każdym o kilka tomów więcej. :mrgreen:
gorat - 9 Stycznia 2007, 20:45

Zapomniałem się przyznać, że w czwartek nabyłem "Solę z nieba północnego"; czytać raczej nie zamierzam, chyba że nie dla przyjemności ;) (Nie ta klasa wiekowa)
Tomcich - 9 Stycznia 2007, 22:11

A ja lubię Peteckiego sobie od czasu do czasu poczytać. Widocznie nie wyrosłem z tej klasy wiekowej. :mrgreen:
gorat - 9 Stycznia 2007, 22:33

Zależy które jego książki ;)
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2007, 22:40

Strefy Zerowe... ech. Do tej pory pamiętam jak czekałem na kolejne odcinki w radiowej trójce. W polskiej SF to chyba pierwszy "twardziel" w stylu amerykańskim.
Tomcich - 9 Stycznia 2007, 22:45

"Bal na pięciu księżycach", "X-1 uwolnij gwiazdy" i moja ulubiona "Wiatr od Słońca" :D
Choć też np. "W połowie drogi" też fajne.

Kruk Siwy - 9 Stycznia 2007, 22:53

W połowie drogi to pierwsza książka Peteckiego. Te dziecinne już znacznie mniej mnie ekscytowały. I wcale nie dlatego że dziecinne.
Tomcich - 9 Stycznia 2007, 22:55

Kruk Siwy
Cytat
Te dziecinne już znacznie mniej mnie ekscytowały. I wcale nie dlatego że dziecinne.

No bo Kruku wyrosłeś już z tej klasy wiekowej (jak to określa gorat) :wink:

Romek P. - 9 Stycznia 2007, 23:05

"Tylko cisza" nadal jest bardzo dobra, zestarzał sie wyłacznie zewnętrzny szkielet, tj. jest nieco archaicznie pisana. Ale wymowa i bohaterowie - nadal jest dobrze.
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2007, 23:06

Nie, nie oto chodzi. Czytam wiele książek "dla dzieci" wprawiają mnie w dobry humor. Broszkiewicz, Nizurski, te klimaty. Książki Peteckiego te dziecinne jakoś raził mnie sztucznością.
mawete - 10 Stycznia 2007, 09:08

Czy "Mój księżycowy pech" to była książka Broszkiewicza?
Kruk Siwy - 10 Stycznia 2007, 09:13

Tak.
Godzilla - 10 Stycznia 2007, 09:59

"Wiatr od słońca"... Coś mi to mówi, chyba kiedyś czytałam, ale za skarby nie mogę sobie przypomnieć o czym to było.
mawete - 13 Stycznia 2007, 13:34

"Renegat" Magda Kozak (FS) :mrgreen:
Studnia - 13 Stycznia 2007, 13:42

J.W. tylko ze ja już przeczytałem :mrgreen:
gorat - 13 Stycznia 2007, 19:26

Ach, zapomniałem...
Huculak "MMVI"
Kozak "Renegat" :mrgreen:

Selithira - 14 Stycznia 2007, 02:21

"Wrota" Milena Wójtowicz (kupione w czwartek, przeczytane)
"Diabeł na wieży" Anna Kańtoch (kupione w czwartek, do czytania się przymierzam)
:D

Kruk Siwy - 14 Stycznia 2007, 15:38

Dostałem Renegata od Madzik z autografem... na SKOFie.
Adashi - 14 Stycznia 2007, 15:43

A ja kupiłem sobie "Człowieka z Wysokiego Zamku" Philipa K. Dicka, bo to wstyd :oops: nie znać...

Aha i widziałem tego "Huzara", Kruku szukałeś chyba, prawda?

Kruk Siwy - 14 Stycznia 2007, 15:49

Adashi, to jedyna książka Dicka do której wracam. Owszem szukam ale usłszałem sporo negatywnych opinii i zastanawiam się co zrobić...
Haletha - 14 Stycznia 2007, 18:23

Jestem po pierwszym empikowym rozdziale "Huzara"... Da się czytać:)
Adashi - 15 Stycznia 2007, 19:43

Listowy paczkę przyniósł, a w środku:
:arrow: Abraham Merritt - Pierścień Krakena
:arrow: Fritz Leiber - Miecze i ciemne siły

Merritt brakował mi do kolekcji, bo z dawnych czasów mam "Twarz w otchłani", a Fritza też dokoptuję do kolekcji, bo to ta sama seria Alfy, no i jak podejdzie to polecę kosmolotem na Solaris i zakupię cały cykl :wink: :D

Aha i allegro rulez :mrgreen:

P.S. Te okładki, ludzie, normalnie rządzą :bravo

Partner forum