To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

dalambert - 20 Marca 2010, 18:21

Mike Renick - Najemnik -dwie pierwsze części / Bunt i Pirat/ mi się podobały to i trzecią nabyłem.
rybieudka - 20 Marca 2010, 19:15

Wczoraj na allegro mi się napatoczył Człowiek w Labiryncie Silverberga za... 3,50. Aż głupio było nie zakupić :)
Zgaga - 21 Marca 2010, 12:43

Czasami czyta się coś z fantastyki, czasem coś o fantastyce. Nabyłam Roberta Klementowskiego: Modelowe boksowanie ze światem : polska literatura fantastyczna na przełomie lat 70. i 80.
Klementowski pisał kiedyś w Fantastyce i Czasie Fantastyki. Wstyd się przyznać, ale nie kojarzę jego publicystyki. Ktoś kojarzy?
A może autor się na naszym forum ukrywa :?: :D
A poza tym - obcene miejsce pracy autora: IPN Wrocław.

mBiko - 21 Marca 2010, 12:50

Willis - Niebieski księżyc
Bradbury - Jakiś potwór tu nadchodzi

rybieudka - 22 Marca 2010, 10:49

Zgaga napisał/a
IPN Wrocław.
O! To niemal u mnie pod domem :)
Witchma - 22 Marca 2010, 12:58

Polsko-angielski i angielsko-polski słownik terminów z zakresu geodezji, map i nieruchomości. Czysta fantastyka :D
ilcattivo13 - 22 Marca 2010, 20:41

cotygodniowa pielgrzymka po antkach-wariatach zaowocowała następującymi tytułami: "Człowiek, który nigdy nie chybiał" Perry'ego, "Pamięć Ziemi" OSC, "Ostatnie życzenie" ASa (na wymianę, bo kiedyś jeszcze nie wiedziałem, że książek nie wolno pożyczać) i "Ułani, ułani..." Grzegorza Cydzika (ta ostatnia wydaje się najciekawsza, choć niestety najkrótsza).
mBiko - 22 Marca 2010, 21:35

Eddings - Demon, władca Karandy.

Już tylko jednej części brakuje mi do zamknięcia cyklu.

Witchma - 23 Marca 2010, 09:03

mBiko, a propos Eddingsa... masz może "Wieżę czarów" i "Ostatnią rozgrywkę czarodziejów"? :)
baranek - 23 Marca 2010, 09:11

wszedłem sobie do Matrasa. myślę, kupię coś. książkę, dla naprzykładu. i była obniżka. na każdej książce 25%. no to, kuźwa, zaoszczędziłem. co ja teraz będę palił.
ale mam kilka Kresów, Piekarę sobie uzupełniłem, bo miałem braki, Komuda jeden wskoczył, dwa Resnicki i dla Żony takie tam, wzruszające.

Aerion - 23 Marca 2010, 09:43

"Niedoskonali" Strugackich. Wydanie "Alfy" z lat 90., zielona okładka z nietoperzem z ludzką twarzą. Szkoda, że zabiorę się do czytania dopiero za parę dni, jak dobrze pójdzie.
Virgo C. - 23 Marca 2010, 12:51

Ostatnia dostawa. Obiecuje sobie, że do maja nic więcej nie kupię, ale pewnie z Pyrkonu dodatkowe kilka kilo przywiozę.

Żmija Sapkowskiego (za 14 zł mogę sprawdzić co z nią nie tak, nie licząc objętności)
Granice nieskończoności McMaster Bujond
Fatalne jaja Bułhakowa
Dilvish przeklęty Zelaznego
Obcy brzeg Friedman (wreszcie własny egzemplarz :mrgreen: )

Zgaga - 23 Marca 2010, 16:43

Moja trzeszcząca w szwach szafa książek nieprzeczytanych (fraza dla obcokrajowca :lol: ) dostała kolejną porcję . Nabyłam:
A. Mazurkiewicz : O polskiej literaturze fantastycznonaukowej lat 1990-2004 (mogę w końcu oddać do biblioteki),
Rok 1984 : antologia współczesnej SF,
Trzecia brama
i dwa kryminały Doncowej.

Adanedhel - 23 Marca 2010, 17:01

Twoja też? Do mojej właśnie powędrowali:
Jeff VanderMeer, "Miasto szaleńców i świętych"
China Mieville, "Blizna"
John Crowley, "Samotnie"
Richard Morgan, "Modyfikowany węgiel"
i Sebastian z "Żałując za jutro".
A na dokładkę "Wstęp do psychoanalizy" wiadomokogo. Cobym Was lepiej zrozumiał, hihi.

Agi - 23 Marca 2010, 17:14

Adanedhel napisał/a
A na dokładkę Wstęp do psychoanalizy wiadomokogo. Cobym Was lepiej zrozumiał, hihi.
Adanedhel, wchłoniesz wiedzę przez wdychanie powietrza wokół szafy? :mrgreen:
Adanedhel - 23 Marca 2010, 17:17

Za to jakiego powietrza. Książka jest tak świeżutka, że może za odświeżacz powietrza robić ;)
A swoją drogą "Wstęp do psychoanalizy" przeczytałem jakiś czas temu. Teraz natrafiłem na nowiutkie wydanie w taniej książce, więc nawet nie zastanawiałem się nad kupnem.

Kruk Siwy - 23 Marca 2010, 17:26

Kiedyś to był szpan. Chodziło się z tą książką pod pachą, ubrany był człek na czarno okulary na nosie i już intelektualista co się zowie. Bez kija albo inszego przedłużacza ręki nie podchodź.
mBiko - 23 Marca 2010, 22:01

Witchma, strzeliłbym focha, ale mi się nie chce. Mam.
Virgo C. - 24 Marca 2010, 09:52

Ehh, i zupełnie zapomniałem o książce kupionej za pośrednictwem kolegi Drakena. Młode wilki polskiej fantastyki, za 5 zł. Przyszło w poniedziałek, dzisiaj odebrane :mrgreen:
Adashi - 24 Marca 2010, 17:11

Wyprzedaży ciąg dalszy:

Eugeniusz Dębski - Ostatnia przygoda :arrow: 6,98
Siergiej Łukjanienko - Labirynt Odbić :arrow: 6,98

:D

mBiko - 24 Marca 2010, 19:53

Dick - Czas poza czasem
Witchma - 24 Marca 2010, 20:42

mBiko napisał/a
Witchma, strzeliłbym focha, ale mi się nie chce. Mam.

Hmmm...

mBiko - 24 Marca 2010, 21:02

A trochę bardziej konkretnie, Witchma.

Co prawda Twoje hmmm... jest niezwykle wymowne, ale ja tępy z natury jestem.

Witchma - 24 Marca 2010, 21:03

mBiko, no nie widzisz, jak się do Ciebie słodko z avika uśmiecham? :D
mBiko - 24 Marca 2010, 21:16

Zupełnie jak rekin. Pozostaje tylko uzgodnić szczegóły.

Może jakieś pivo* byśmy spożyli przy tej okazji?

* lub jakikolwiek inny napój alkoholowy/mleczny/owocowy/warzywny/roślinny

Witchma - 24 Marca 2010, 21:31

Myślisz, że jak wystarczająco dużo wypiję, to się i do Eddingsa przekonam? :D
mBiko - 24 Marca 2010, 22:11

Kto wie. Po koktajlu truskawkowym ludziom różne głupoty do głowy przychodzą.
xan4 - 25 Marca 2010, 18:31

Archipelag Khuruna Jewgienij T. Olejniczak

Labirynty Michał Cetnarowski

mBiko - 25 Marca 2010, 22:15

Dzisiaj przyszły "Podróże Alicji" Bułyczowa, dzięki temu mam skompletowany cały cykl :mrgreen: .
Memento - 25 Marca 2010, 23:08

Właśnie zamówiłem na allegro Dziewczynę Z Sąsiedztwa Jacka Ketchuma. Skoro sam Mistrz nie tylko poleca ale i pisze wstęp, to musi to być lektura obowiązkowa.

Partner forum