To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

mBiko - 7 Lutego 2010, 11:35

Sośniak, pytasz o różnice między wydaniem Fabryki a Runy? Chyba żadnej. W obu jest jeden tekst więcej niż w "Arivaldzie z Wybrzeża".
Adashi - 7 Lutego 2010, 13:27

mBiko napisał/a
pytasz o różnice między wydaniem Fabryki a Runy?
Chyba między jednym wydaniem Runy, a drugim (także Runy). Fabryka o ile się nie mylę nie wydała żadnej wersji "Ani słowa prawdy". Wcześniej był wspomniany "Arivald z Wybrzeża" z Prószyńskiego i S-ki.

Gwynhwar napisał/a
Mogłam Ci oddać tą książkę za darmo. Prawda jest taka, że powinni dopłacać do niej...
Jakoś się wcześniej nie oferowałaś ;P: ;) Normalnie pewnie bym jej nie kupił, ale za 2 zeta :arrow: całkowicie w zgodzie z poznańskiem zapatrywaniem na jakiekolwiek wydatki :lol:
Adanedhel - 7 Lutego 2010, 14:54

Odnośnie "Czarnej kompanii" zamówiłem właśnie Kroniki. Lubię jak dają porządne 900 stron w jednym tomie.
Poza tym "Opowieści sieroty" t. 1 i 2, "Rzeka bogów" i "Światło". Tak na dzisiaj.

mBiko - 7 Lutego 2010, 15:16

Chyba faktycznie zmyliła mnie całkowicie odmienna stylistyka okładek obu wydań.
rybieudka - 8 Lutego 2010, 22:58

Zupełnym przypadkiem i zupełnie niespodziewanie "wdepnięcie" do księgarni we wrocławskim Marino w poszukiwaniu którejś z książek Rafała Kosika (bo wstyd się przyznać ale żadnej z nich jeszcze nie czytałem) zaowocowało nabyciem Ślepowidzenia Petera Wattsa:) Cieszy mnie to niezmiernie bo książka ta od pewnego czasu figurowała w moich planach zakupowych, a tu niespodziewanie i nagle stała się niedostępna... rozkupili źli (dobrzy?) ludzie. Stąd też nieoczekiwane nawiązanie kontaktu wzrokowego mojej skromnej osoby ze wspomnianą książką zaowocowało kupnem:) Mam nadzieję, że Kosika nadrukowano tyle, ze dam radę kupić bez problemów w przyszłym miesiącu...
Fidel-F2 - 9 Lutego 2010, 10:30

Łzy Nemezis Dębski
Żałując za jutro Uznański

xan4 - 9 Lutego 2010, 13:14

Trzeci świat Maciej Guzek
gorat - 9 Lutego 2010, 13:15

rybieudka: masz bezpośredni kontakt w wydawcą tutaj, w razie czego się awanturuj ;P:
Iwan - 9 Lutego 2010, 16:57

Nebula '92 - antologia
Xiao Long: Biały tygrys - Dawid Juraszek
Żołdak i zło świata - Michael Moorcock

Khorne_S - 9 Lutego 2010, 19:50

a ja ostatnio miałem niezły połów w antykwariacie :D
za w sumie 30 zł:
Ubik
Człowiek z wysokiego Zamku
Czerń
a 14 do BUW w wawie się wybieram bo jest ten kiermasz co można wynieść ile się da książek :mrgreen:

gorat - 9 Lutego 2010, 20:13

To wydania luksusowe były, że tak Ci ceną dowalili? ;)
Khorne_S - 9 Lutego 2010, 20:43

Nie..w koszu znalazłem..jak widać w antykwariatach już sami nie wiedzą co i po ile mają sprzedawać..na szczęście :mrgreen:
A w tym koszcie jeszcze 4 książki były ale już nie sf więc nie wymieniałem

Ziuta - 9 Lutego 2010, 20:52

Jeff VanderMeer – Miasto szaleńców i świętych
Anonymous - 9 Lutego 2010, 21:29

*beep* książka, no i świetnie wydana. :)

A ja kupiłem polskie wydania Rubieży Jeffreya Forda oraz Światła M.Johna Harrisona.

Blokady czytelnicze to zło.

gorat - 9 Lutego 2010, 21:29

Khorne: Wymień je!
Fidel-F2 - 9 Lutego 2010, 21:32

Żerań napisał/a
Blokady czytelnicze to zło.
:?:
mBiko - 9 Lutego 2010, 21:34

Card - Cień Endera
Zajdel - Feniks
Eisele - Arka Noego
Kroki w nieznane 4

Khorne_S - 9 Lutego 2010, 21:36

gorat napisał/a
Khorne: Wymień je!

No ok
Czerwony Sztorm
Wir
Burza na Pacyfiku tom 1 i 2
prawda ze nic ciekawego ? ;P:

Fidel-F2 - 9 Lutego 2010, 21:37

Khorne_S napisał/a
Burza na Pacyfiku tom 1 i 2
heh, bracie
Khorne_S - 9 Lutego 2010, 21:40

No co ?
Stare fajne wydanie tylko okładki do naprawy bo odpadają.
Trzymają się dosłownie na kilku nitkach.
Moim zdaniem to świadczy że teraz w antykwariatach nie sprzedają po cenie tylko jak leci.
Nie to co kiedyś gdzie sprzedawca wiedział za ile daną książkę wycenić.

Anonymous - 9 Lutego 2010, 21:43

Khorne_S napisał/a
prawda ze nic ciekawego ? ;P:

Wręcz przeciwnie:). A które wydanie kupiłeś? W takiej niebieskiej, twardej oprawie?

Fidel, przez dłuższy czas nie mogłem skończyć żadnej książki, po prostu odbijałem się od najgłupszego czytadła. Ale już jest okej.

nureczka - 9 Lutego 2010, 21:44

Fidel-F2 napisał/a
Żałując za jutro Uznański

Gdzie? Bośmy z Krukiem szukali ale bezskutecznie.

mBiko - 9 Lutego 2010, 21:46

Poszukać Wam?
Fidel-F2 - 9 Lutego 2010, 21:47

nureczka, na allegro za 4 zł i to bez przesyłki bo gość był ze Skierniewic, jak nowe, raz czytane
joe_cool - 9 Lutego 2010, 22:45

Byłam dzisiaj w Empiku (wiem, samo zło, ale to było silniejsze ode mnie), albowiem naszła mnie ochota na posnucie się po księgarni, przeglądnięcie wszystkich półek i zakupienie masy książek o tzw. życiu kierując się kryterium ładnej okładki, fajnego tytułu, intrygującej czcionki na stronie tytułowej... No i bida, bida. Nic, kurczę, nie ma w tym empiku. Kupiałam tylko Filmy mojego życia Alberto Fugueta.
Adashi - 11 Lutego 2010, 19:54

Andrzej Ziemiański - Breslau Forever :arrow: 6,98 :mrgreen: te przeceny mnie powalają :lol:
Khorne_S - 11 Lutego 2010, 20:10

Nom w przecenach to niektóre księgarnie to się nie wiem czym kierują.
Dziś w Trraficu widziałem przeceny po 5-10% od ceny nominalnej..i ludzie je brali bo
" Okazja"

nimfa bagienna - 11 Lutego 2010, 20:18

Skoro już o przecenach mowa...
W Matrasie w warszawskiej Arkadii jest obniżka 25% na wszystkie książki.

mBiko - 11 Lutego 2010, 20:28

Bear - Wężomag
Brin - Słoneczny nurek
Brin - Wojna Wspomaganych

Witchma - 11 Lutego 2010, 20:35

mBiko, przeszedłeś na system alfabetyczny?

Partner forum