Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Stormbringer - 18 Stycznia 2010, 14:12
"Przygody Sherlocka Holmesa" A.C.Doyle. Btw, nowa szata graficzna Klasyki Kryminału z Wydawnictwa Dolnośląskiego jest całkiem sprzyjemna - wyszedł jeszcze "Głęboki sen" Chandlera.
Virgo C. - 18 Stycznia 2010, 15:50
No nie wiem, jak zobaczyłem okładkę Śmierci na Nilu to mnie trochę odrzuciło
Gwynhwar - 18 Stycznia 2010, 17:19
Ok, ulegam nałogowi...
Praca zbiorowa Bajki dla dorosłych
C.S. Lewis Odrzucony obraz Wprowadzenie do literatury średniowiecznej i renesansowej
James P.D. Ludzkie dzieci
Rafał W. Orkan Dziki Mesjasz
Andrzej Sapkowski Żmija
Marcin Przybyłek Gamedec granica rzeczywistości
Marcin Przybyłek Gamedec Zabaweczki Błyski
Strugaccy Poniedziałek zaczyna się w sobotę
Bo już nie mam co czytać = ='
Witchma - 18 Stycznia 2010, 18:28
Gwynhwar napisał/a | Bo już nie mam co czytać = =' |
Wow
Gwynhwar - 18 Stycznia 2010, 18:44
Witchma, ok skłamałam, został mi drugi tom Gamedeca... Ale chciałam jakoś tak zacząć chronologicznie ^^'
Stormbringer - 18 Stycznia 2010, 23:25
Virgo C. napisał/a | No nie wiem, jak zobaczyłem okładkę Śmierci na Nilu to mnie trochę odrzuciło |
O, a tego nie widziałem, obczaję.
EDIT:
Okładka "Śmierci..." faktycznie niespecjalna, ale to jakieś stare wydanie. Mnie chodziło o te wersje:
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 12:41
Oo, te faktycznie całkiem niezłe. A Głębokiego snu akurat nie mam, więc już chyba wiem co sobie dokupię w tym miesiącu jako pozycje niefantastyczną
mBiko - 19 Stycznia 2010, 20:20
Kolejna wizyta w antykwariacie:
Doyle - Głębina Maracot
Zegalski - Wyspa Petersena
Simak - Pierścień wokół słońca
Varley - Złoty wiek
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 21:25
mBiko napisał/a | Doyle - Głębina Maracot |
Przeczytaj opowiadania o przygodach Challengera i pchnij dalej. Tytułowa powieść to masowych zabójca wątków i ramotka jakich mało
mBiko - 19 Stycznia 2010, 21:51
Virgo ja to już czytałem, gdzieś tak w okolicach wydania reprintu przez Alfę. Teraz tylko uzupełniłem brakującą pozycję.
Virgo C. - 21 Stycznia 2010, 19:54
Ten reprint będzie mi chyba bokiem do końca życia wychodził. Polska język (z 1930 roku) trudna język
Ontopic:
Dotarł dzisiaj Hotel Belle Rouen M. Grimes
bio - 21 Stycznia 2010, 20:17
Gwyn pisze, że nie ma co czytać. Też bym tak chciał mieć. To pobudza do działania. Naprawdę nadmiar możliwości jest gorszy. Tutaj człowiek zostaje tylko sam na sam ze sobą. Die Qual der Wahl. Straszne chwile wyboru.
Gwynhwar - 21 Stycznia 2010, 20:18
Cześć bio, kopę lat o.o'
bio - 21 Stycznia 2010, 20:39
Nie zaglądasz do mnie, to musiałem podejść na Twe podwórko. Ja naprawdę mam za dużo książek. Cieszy mnie to i wbija w dumę oraz pychę zbieracza z jednej strony, a z drugiej - tej bardziej pragmatycznej - frustruje. Po polsku, czy po angielsku. Kryminał, psychodrama, fantasy, SF, popularnonaukowa, czy brać się za lekturę do specjalizacji ? Wesoło, czy nostalgicznie ? Chyba potrzebna mi mądra kobieta do podsuwania sugestii.
Kruk Siwy - 21 Stycznia 2010, 20:41
Ha ha.
Nie, to było za słabo.
HA HA HA!
Gwynhwar - 21 Stycznia 2010, 20:42
bio, proszę nie wprowdzać opini publicznej w błąd. Zaglądam do Was
Książek nigdy nie jest za dużo. To miejsca na nie jest za mało
bio napisał/a | Chyba potrzebna mi mądra kobieta do podsuwania sugestii. |
Bezcenna myśl
Kruku, bo się zadławisz...
bio - 21 Stycznia 2010, 20:42
Co ha, ha i co za słabo, że zapytam ?
Kruk Siwy - 21 Stycznia 2010, 20:44
W kwestii tych kobiet mądrych od sugestii...
bio - 21 Stycznia 2010, 20:44
Odpowiedź dla Gwyn brzmi: Hmmmm.
Gwynhwar - 21 Stycznia 2010, 20:44
bio, on ma dziś dzień pod hasłem niekontrolowanych wybuchów cynizmu.
Cytat | Odpowiedź dla Gwyn brzmi: Hmmmm. | łał, dziś wszyscy są dla mnie tacy mil... to znaczy cyniczni
bio - 21 Stycznia 2010, 20:45
Kruku, czy mi się zdaje czy wchodzimy na grunt niestabilny pod bezpośrednim naciskiem ?
Edit: ja nie jestem cyniczny, a jeśli już, to nie do końca.
mBiko - 21 Stycznia 2010, 20:49
Albo zestaw wielościennych kości do gry bio.
Na chwilę zajrzałem do antykwariatu:
Niven - Budowniczowie Pierścienia
Heinlein - Kot, który przenika ściany
i
Drzwi do lata
Silverberg - Maski czasu
Tomaszewska - Królowa Niewidzialnych Jeźdźców
ED.
Uwaga o kościach stanowi oczywiście alternatywę dla posiadania rozsądnej kobiety.
Kruk Siwy - 21 Stycznia 2010, 20:52
Budowniczowie to kicha niestety.
bio, stąpając pod kruchym lodzie...
Memento - 21 Stycznia 2010, 20:52
Siemasz bio! Ja sem niegdysiejszy Autobus Z Grilla. Ale nosiwoda był be i się wyniosłem z enefowego foruma. Za czas jakiś będę miał do wujaszka sprawę.
Tymczasem, idą do mnie kupione na alledrogo Wielkie Sekretne Widowisko Clive`a Barkera i Martwa Strefa Stephena Kinga, pierwsze wydanie, opatrzone jeszcze tytułem Strefa Śmierci. Prawie jak biały kruk.
mBiko - 21 Stycznia 2010, 20:58
Kruku, kichy ci u mnie dostatek, ale i tą przyjmę na pożytek i chałę polskiego czytelnictwa.
bio - 21 Stycznia 2010, 21:00
Hej Autie, bardzo się rili cieszę, że nie zniknąłeś w odmentach sieci młody przyjacielu !
Może nie dopiero co, ale na Gwiazdkę sprawiłem sobie prequela do Żywych maszyn Reeve'a. Z niej najbardziej się cieszę, acz było jeszcze parę innych.
Kruk Siwy - 21 Stycznia 2010, 21:03
mBiko, to żal przeze mnie przemawia bo pierwsza część była naprawdę dobra. "Twoje wyzwanie było przegadane... po prostu warczysz i skaczesz" Mniam.!
mBiko - 21 Stycznia 2010, 21:17
Zawsze żal, jeżeli dobry autor obniża loty, ale patrząc realnie trochę takich książek już stoi na moich półkach, a i wiele się jeszcze pojawi.
Hubert - 23 Stycznia 2010, 13:34
Ja inkwizytor. Wieże do nieba Piekary. Miałem nie kupować, ale stwierdziłem, że potrzebuję czegoś lekkiego i sprawnie napisanego do poczytania.
mBiko - 23 Stycznia 2010, 20:26
Piekara - Ja, inkwizytor. Wieże do nieba
Ford - Rubieże
|
|
|