Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
SithLady - 8 Stycznia 2010, 19:21
Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na "Zmierzch" to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku "Twilight".
Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:24
SithLady napisał/a | Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na Zmierzch to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku Twilight. |
Współczuć współczuć....ja rozumiem Sithowie...złość..cierpienie..ale to chyba już przesada
Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:29
nimfa bagienna napisał/a | Barker jest obrzydliwy i nie będę go czytać.
Tak sobie powtarzam za każdym razem, sięgając po kolejną jego książkę. Już kilka lat tak sobie powtarzam.
I pomimo że jest obrzydliwy (a jest!) - jego książki mają w sobie to coś, co mnie przyciąga. |
Bo ten miły pan właśnie miał tak zamiar pisać...i dla mnie to jest plus...ma opisać gwałt brutalny..opisuje...ma mordować kogoś że większość przerazi się to właśnie tak pisze...i nie bawi się w krotki opis jakby sie czegoś bał w stylu.."została zgwałcona" .."to był mord bardzo brutalny"...i dla mnie to jedyny autor piszący na pograniczu horroru/fantasy którego trawię...chodź jego Potępieńcza gra to....<minuta smutnej ciszy>
marcolphus - 8 Stycznia 2010, 19:34
Co prawda nabyłem drogą wypożyczenia w bibliotece, ale co tam.
Robert J. Szmidt - Apokalipsa wg Pana Jana
Antologia "Demony"
Antologia "Epidemie i zarazy"
Rafał Kosik Vertikal"
Wszystko wziąłem tak w ciemno, kierując się raczej tym, co znam z SFFiH. A Fabryczne antologie po prostu lubię (np. Tempus Fugit czy Małodobry świetne były).
Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:39
Dobry wybór...myślę że nie będziesz zawiedziony
xan4 - 8 Stycznia 2010, 19:41
Demony to dobra antologia, na odmianę Epidemie i zarazy są chyba najsłabszą antologią FS, właściwie tylko wyróżniona Kańtoch jest dobra, potem parę średniaków, a potem już nic.
SithLady - 8 Stycznia 2010, 21:06
Khorne_S napisał/a | SithLady napisał/a | Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na Zmierzch to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku Twilight. |
Współczuć współczuć....ja rozumiem Sithowie...złość..cierpienie..ale to chyba już przesada |
Za 17 zeta można sprawdzić co tylu ludzi w tym widzi. Przeczytałam w wiki streszczenia 3 i 4 tomu i chyba raczej zmierzchomaniaczką nie zostanę. Ale zobaczymy
Ozzborn - 8 Stycznia 2010, 21:13
JA nawet nie próbuję... po pierwsze primo nie lubię pijawek, zawsze wiedziałem, że wampiry to cioty - dana saga wreszcie dostarczyła dowodów Po drugie primo moja przyjaciółka zaczynająca przygodę czytelniczą od bezsennych nocy z Daniele Steele po przeczytaniu 2 tomów bodajże stwierdziła, że to jest jeszcze gorsza szmira i nie warto. Także oszczędzę sobie czasu
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2010, 22:22
"Rzeźnik drzew" A. Pilipiuka - co się odwlecze...
Iwan - 9 Stycznia 2010, 14:23
W kraju niewiernych Dukaja
Tytus Groan Mervyn Peake
Gormenghast Mervyn Peake
NasirWizz - 9 Stycznia 2010, 16:52
Biała gorączka Jacek Hugo-Bader
Witchma - 9 Stycznia 2010, 19:33
Mariusz Wollny Oblicze Pana
Godzilla - 9 Stycznia 2010, 21:24
Tapatiki nabyłam dla dzieciaków. I już się spodobały, znaczy treść. Bo sposób w jaki zostały wydane to żenada. Obrazki prymitywne, skład tekstu żałosny. No jak można!
ilcattivo13 - 9 Stycznia 2010, 21:36
Godzilla - a które wydanie?
Iwan - 10 Stycznia 2010, 14:05
Klątwa faraonów Philipp Vandenberg
Gwiezdny przypływ Brin
Rudus - 11 Stycznia 2010, 10:28
Nabylem Slepowidzenie, po pierwszych kilku stronach wydaje sie ciekawe, bedzie nastepne w kolejce po Kantyczce Dla Leibowitza :]
SithLady - 12 Stycznia 2010, 17:19
Przyszło The Clone Wars Karen Traviss. Zamowione w amazonie brytyjskim.
hardgirl123 - 12 Stycznia 2010, 20:07
Kir Bułyczow Nadzy Ludzie
Łukjanienko Jesienne wizyty
ilcattivo13 - 12 Stycznia 2010, 21:33
"Trzy stygmaty Palmera Eldritcha" Dicka i "Z powodu picia podłego piwa" E. Dębskiego. Po dichu za knigu.
NasirWizz - 13 Stycznia 2010, 16:15
Archipelag GUŁag wielkiego noblisty - Aleksandera Sołżenicyna
Piękne wydanie
Agi - 13 Stycznia 2010, 18:09
NasirWizz, czego się wstydzisz?
NasirWizz - 13 Stycznia 2010, 19:37
Wstydzę sie swojej małostkowości (jeżeli w ogóle takie pojęcie istnieje).
Chodzi o to że to wydanie jest super
Agi - 13 Stycznia 2010, 20:37
To się ciesz chopie! Tu się nie ma czego wstydzić.
Jak mnie się udało kupić ekstra wydanie Wiedźmina za okazyjną cenę, też się cieszyłam.
Z nowo nabytych: 16 tom Wielkiej Encyklopedii Oxford.
Zgaga - 14 Stycznia 2010, 13:16
Nabyte do biblioteki, do przeczytania, a przynajmniej przejrzenia:
Paweł Sitkiewicz: Małe wielkie kino: film animowany od narodzin do końca okresu klasycznego.
Virgo C. - 15 Stycznia 2010, 15:34
Korporacja Wars'n'Guns Żerdzińskiego
Chaga McDonalda
Już idą pocztą
mBiko - 16 Stycznia 2010, 01:17
No to i ja otworzę sezon 2010.
Simak-Projekt Papież
Silverberg - W dół, do ziemi
Niven- Pierścień
Fidel-F2 - 16 Stycznia 2010, 09:11
mBiko napisał/a | Silverberg - W dół, do ziemi | dla mnie najlepsza powieść Silverberga (naturalnie nie czytałem wszystkiego)
mBiko napisał/a | Niven- Pierścień | tu wiadomo, miodzio
mBiko - 16 Stycznia 2010, 15:59
Zarówno Silverberg, jak i Niven zakupieni zostali w celu wymiany egzemplarzy na mniej zniszczone. Na kolejne czytanie na razie się nie zanosi.
Dziś dołożyłem
Kroki w nieznane 2009
Brzezińska - Letni deszcz. Kielich.
NasirWizz - 17 Stycznia 2010, 21:22
Śmiertelność i Tequila Krzysztofa Vargi (brakuje mi jedynie do wszystkich Bildungsromana - chcesz sprzedać PW!)
Chal-Chenet - 17 Stycznia 2010, 23:02
Ja Inkwizytor - Wieże do Nieba Piekary. Cóż zrobić, nie mogłem się powstrzymać, będę głodował na początku lutego...
|
|
|