To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

SithLady - 8 Stycznia 2010, 19:21

Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na "Zmierzch" to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku "Twilight".
Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:24

SithLady napisał/a
Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na Zmierzch to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku Twilight.

Współczuć współczuć....ja rozumiem Sithowie...złość..cierpienie..ale to chyba już przesada :mrgreen:

Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:29

nimfa bagienna napisał/a
Barker jest obrzydliwy i nie będę go czytać.
Tak sobie powtarzam za każdym razem, sięgając po kolejną jego książkę. Już kilka lat tak sobie powtarzam.
I pomimo że jest obrzydliwy (a jest!) - jego książki mają w sobie to coś, co mnie przyciąga.

Bo ten miły pan właśnie miał tak zamiar pisać...i dla mnie to jest plus...ma opisać gwałt brutalny..opisuje...ma mordować kogoś że większość przerazi się to właśnie tak pisze...i nie bawi się w krotki opis jakby sie czegoś bał w stylu.."została zgwałcona" .."to był mord bardzo brutalny"...i dla mnie to jedyny autor piszący na pograniczu horroru/fantasy którego trawię...chodź jego Potępieńcza gra to....<minuta smutnej ciszy>

marcolphus - 8 Stycznia 2010, 19:34

Co prawda nabyłem drogą wypożyczenia w bibliotece, ale co tam.

Robert J. Szmidt - Apokalipsa wg Pana Jana
Antologia "Demony"
Antologia "Epidemie i zarazy"
Rafał Kosik Vertikal"

Wszystko wziąłem tak w ciemno, kierując się raczej tym, co znam z SFFiH. A Fabryczne antologie po prostu lubię (np. Tempus Fugit czy Małodobry świetne były).

Khorne_S - 8 Stycznia 2010, 19:39

Dobry wybór...myślę że nie będziesz zawiedziony :mrgreen:
xan4 - 8 Stycznia 2010, 19:41

Demony to dobra antologia, na odmianę Epidemie i zarazy są chyba najsłabszą antologią FS, właściwie tylko wyróżniona Kańtoch jest dobra, potem parę średniaków, a potem już nic.
SithLady - 8 Stycznia 2010, 21:06

Khorne_S napisał/a
SithLady napisał/a
Skoro Mistrz przygotowuje nam odtrutkę na Zmierzch to zeby zadziałała najpierw trzeba się zatruć. Zamówiłam w empiku Twilight.

Współczuć współczuć....ja rozumiem Sithowie...złość..cierpienie..ale to chyba już przesada :mrgreen:

Za 17 zeta można sprawdzić co tylu ludzi w tym widzi. Przeczytałam w wiki streszczenia 3 i 4 tomu i chyba raczej zmierzchomaniaczką nie zostanę. Ale zobaczymy

Ozzborn - 8 Stycznia 2010, 21:13

JA nawet nie próbuję... po pierwsze primo nie lubię pijawek, zawsze wiedziałem, że wampiry to cioty - dana saga wreszcie dostarczyła dowodów ;) Po drugie primo moja przyjaciółka zaczynająca przygodę czytelniczą od bezsennych nocy z Daniele Steele po przeczytaniu 2 tomów bodajże stwierdziła, że to jest jeszcze gorsza szmira i nie warto. Także oszczędzę sobie czasu :mrgreen:
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2010, 22:22

"Rzeźnik drzew" A. Pilipiuka - co się odwlecze... :wink:
Iwan - 9 Stycznia 2010, 14:23

W kraju niewiernych Dukaja
Tytus Groan Mervyn Peake
Gormenghast Mervyn Peake

NasirWizz - 9 Stycznia 2010, 16:52

Biała gorączka Jacek Hugo-Bader
Witchma - 9 Stycznia 2010, 19:33

Mariusz Wollny Oblicze Pana
Godzilla - 9 Stycznia 2010, 21:24

Tapatiki nabyłam dla dzieciaków. I już się spodobały, znaczy treść. Bo sposób w jaki zostały wydane to żenada. Obrazki prymitywne, skład tekstu żałosny. No jak można!
ilcattivo13 - 9 Stycznia 2010, 21:36

Godzilla - a które wydanie?
Iwan - 10 Stycznia 2010, 14:05

Klątwa faraonów Philipp Vandenberg
Gwiezdny przypływ Brin

Rudus - 11 Stycznia 2010, 10:28

Nabylem Slepowidzenie, po pierwszych kilku stronach wydaje sie ciekawe, bedzie nastepne w kolejce po Kantyczce Dla Leibowitza :]
SithLady - 12 Stycznia 2010, 17:19

Przyszło The Clone Wars Karen Traviss. Zamowione w amazonie brytyjskim.
hardgirl123 - 12 Stycznia 2010, 20:07

Kir Bułyczow Nadzy Ludzie
Łukjanienko Jesienne wizyty

ilcattivo13 - 12 Stycznia 2010, 21:33

"Trzy stygmaty Palmera Eldritcha" Dicka i "Z powodu picia podłego piwa" E. Dębskiego. Po dichu za knigu.
NasirWizz - 13 Stycznia 2010, 16:15

Archipelag GUŁag wielkiego noblisty - Aleksandera Sołżenicyna
Piękne wydanie :oops:

Agi - 13 Stycznia 2010, 18:09

NasirWizz, czego się wstydzisz?
NasirWizz - 13 Stycznia 2010, 19:37

Wstydzę sie swojej małostkowości (jeżeli w ogóle takie pojęcie istnieje).
Chodzi o to że to wydanie jest super :)

Agi - 13 Stycznia 2010, 20:37

To się ciesz chopie! :) Tu się nie ma czego wstydzić.
Jak mnie się udało kupić ekstra wydanie Wiedźmina za okazyjną cenę, też się cieszyłam.
Z nowo nabytych: 16 tom Wielkiej Encyklopedii Oxford.

Zgaga - 14 Stycznia 2010, 13:16

Nabyte do biblioteki, do przeczytania, a przynajmniej przejrzenia:
Paweł Sitkiewicz: Małe wielkie kino: film animowany od narodzin do końca okresu klasycznego.

Virgo C. - 15 Stycznia 2010, 15:34

Korporacja Wars'n'Guns Żerdzińskiego
Chaga McDonalda

Już idą pocztą :)

mBiko - 16 Stycznia 2010, 01:17

No to i ja otworzę sezon 2010.

Simak-Projekt Papież
Silverberg - W dół, do ziemi
Niven- Pierścień

Fidel-F2 - 16 Stycznia 2010, 09:11

mBiko napisał/a
Silverberg - W dół, do ziemi
dla mnie najlepsza powieść Silverberga (naturalnie nie czytałem wszystkiego)
mBiko napisał/a
Niven- Pierścień
tu wiadomo, miodzio
mBiko - 16 Stycznia 2010, 15:59

Zarówno Silverberg, jak i Niven zakupieni zostali w celu wymiany egzemplarzy na mniej zniszczone. Na kolejne czytanie na razie się nie zanosi.

Dziś dołożyłem
Kroki w nieznane 2009
Brzezińska - Letni deszcz. Kielich.

NasirWizz - 17 Stycznia 2010, 21:22

Śmiertelność i Tequila Krzysztofa Vargi (brakuje mi jedynie do wszystkich Bildungsromana - chcesz sprzedać PW!)
Chal-Chenet - 17 Stycznia 2010, 23:02

Ja Inkwizytor - Wieże do Nieba Piekary. Cóż zrobić, nie mogłem się powstrzymać, będę głodował na początku lutego...

Partner forum