Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Witchma - 29 Listopada 2009, 18:01
Samotność Anioła Zagłady jakiegoś bliżej nieznanego autora.
Żmija
Chal-Chenet - 29 Listopada 2009, 18:03
Dziki Mesjasz. Zakupiony i przeczytany.
Chal-Chenet - 30 Listopada 2009, 14:41
A dzisiaj Pan Lodowego Ogrodu t. 3. Miła pani w Empiku odłożyła, bo gdy dzwoniłem zostały tylko 3 egzemplarze. Już mam w łapkach, może wieczorem zacznę rozdziewiczać.
Hubert - 30 Listopada 2009, 16:09
Nie wiedziałem, gdzie wrzucić, a wątek nabywczy chyba najbardziej pasuje.
Muszę TO mieć.
Lynx - 30 Listopada 2009, 16:36
Sosnechristo, dobre jest. Przynajmniej seria Czarna kompania, o ile dobrze pamiętam to miało taki tytuł.
Virgo C. - 30 Listopada 2009, 19:05
Ja gdy tylko się dowiedziałem o wznowieniu zamówiłem u Toudiego. Tyle pochlebnych opinii słyszałem, że chyba nie mogę się zawieść
Zgaga - 30 Listopada 2009, 19:12
Czarną kompanię oczywiście polecam. Zdecydowanie nie powinniście się zawieść.
Dzięki niektórym zainteresowaniom Pucka (tam jest o eliseum) zwróciłam uwagę na fajną pozycję: R. Jabłoński W podziemiach Warszawy. Rzecz wprawdzie stara z 1978 r., ale może się dowiem, jak to w końcu jest z różnymi legendami o przechodzeniu pod miastem.
Ziuta - 30 Listopada 2009, 22:26
Serhij Żadan – Humn demokratycznej młodzieży
Jerzy Stefan Stawiński – Opowieści powstańcze
Aleksandra - 1 Grudnia 2009, 16:22
Bram Stoker, Dracula
A tak poza tym, to chodzę i jęczę, że w dalszym ciągu nie ma paperbacka Unseen academicals. Widać przed świętami wydanie w twardej okładce im się za dobrze sprzedaje, żeby wydawać w miękkiej, bo jeszcze ktoś zmieniłby zdanie i nie kupił droższego... Co jakiś czas macam w Empiku to śliczne wydanie i po chwili ze smutkiem odkładam.
Witchma - 1 Grudnia 2009, 16:39
Aleksandra napisał/a | w dalszym ciągu nie ma paperbacka Unseen academicals. |
Z tego co pamiętam, to dopiero na maj-czerwiec 2010 był paperback zapowiadany...
Zgaga - 1 Grudnia 2009, 16:42
Lawrence Watt-Evans Jednym zaklęciem.
Kiedyś czytałam, a teraz kupiłam dla siostrzeńca. Zapewne przejrzę jeszcze raz, bo jakoś miłe mam wspomnienia.
Stormbringer - 1 Grudnia 2009, 18:42
Virgo C. napisał/a | Ja gdy tylko się dowiedziałem o wznowieniu zamówiłem u Toudiego. Tyle pochlebnych opinii słyszałem, że chyba nie mogę się zawieść |
Ja się swego czasu trochę zawiodłem, ale tak to jest jak się spodziewa "legendarnego niewiadomoczego". Spróbować warto, przynajmniej wyrobisz sobie zdanie.
SithLady - 1 Grudnia 2009, 20:23
House Harkonnen Briana Herberta i Kevina J. Andersona. A zamowiłam Diunę w oryginale
Aleksandra - 1 Grudnia 2009, 21:31
Witchma napisał/a | Aleksandra napisał/a | w dalszym ciągu nie ma paperbacka Unseen academicals. |
Z tego co pamiętam, to dopiero na maj-czerwiec 2010 był paperback zapowiadany... |
Toś mnie dobiła Kto wie, czy szybciej nie będzie tłumaczenie. Na pocieszenie zrobiłam listę książek, których pragnę i dałam rodzicom, którzy nie mieli pojęcia, co mi kupić na imieniny. Jestem ciekawa, co z tego wybiorą.
Witchma - 1 Grudnia 2009, 21:37
Aleksandra, tutaj data, a tutaj fragment
Adon - 4 Grudnia 2009, 14:10
In The Garden Of Unearthly Delights - The Paintings Of Josh Kirby
Rewelacja, bardzo mnie ten zakup cieszy i poprawia mi humor za każdym spojrzeniem.
A przy okazji, pełno teraz przedświątecznych promocji w brytyjskich sklepach i hardback za połowę ceny można kupić więc się może skuszę na Unseen Academicals - choćby na amazonie mniej niż połowę swej pierwotnej ceny kosztuje. I wysyłka za darmo.
Rafał - 4 Grudnia 2009, 14:16
Trzeci Pan mi się w końcu zananbył, jak ja tę noc przeżyję
Godzilla - 4 Grudnia 2009, 14:18
A ja na razie wstrzymuję się z nabywaniem, chyba do świąt, żeby się nabytki nie zdublowały. Nie wiem co dostanę, potem będę uzupełniać braki.
Ziuta - 4 Grudnia 2009, 17:33
Jakub Małecki – Przemytnik cudu
NasirWizz - 5 Grudnia 2009, 20:47
Ulisses James Joyce
Pan lodowego ogrodu 3 J. Grzędowicza
Świat Finansjery T. Pratchett
Demony Antologia z FS (pocket)
+ Nowa Fantastyka
Fidel-F2 - 5 Grudnia 2009, 23:54
Olga Tokarczuk E. E
STEPHENSON Żywe srebro tom I, Zamęt tom I
Matthew Pearl Cień Poego, Klub Dantego
Hamilton NAGI BÓG - wyprawa NAGI BÓG - kampania DYSFUNKCJA RZECZYWISTOŚCI - początki DYSFUNKCJA RZECZYWISTOŚCI - ekspansja
kilka Mikołajków
dzejes - 6 Grudnia 2009, 11:20
Fidel-F2 napisał/a |
STEPHENSON Żywe srebro tom I
|
Straszne nudziarstwo IMHO
Fidel-F2 - 6 Grudnia 2009, 14:04
8zł z przesyłką
nureczka - 6 Grudnia 2009, 14:11
Godzilla napisał/a | A ja na razie wstrzymuję się z nabywaniem, chyba do świąt, żeby się nabytki nie zdublowały. Nie wiem co dostanę, potem będę uzupełniać braki. |
Bardzo mądre podejście.
xan4 - 6 Grudnia 2009, 14:40
Kafka nad morzem Haruki Murakami
City 1 Antologia polskich opowiadań grozy
dzejes - 6 Grudnia 2009, 14:59
xan4 napisał/a | Kafka nad morzem Haruki Murakami
|
Mi bardzo podeszło, ale to dość specyficzny autor, opinii o nim słyszałem sporo i były bardzo rozbieżne.
Witchma - 6 Grudnia 2009, 15:00
xan4 napisał/a | Kafka nad morzem Haruki Murakami |
Jest super
xan4 - 6 Grudnia 2009, 17:53
dzejes napisał/a | Mi bardzo podeszło, ale to dość specyficzny autor, opinii o nim słyszałem sporo i były bardzo rozbieżne. |
ja go bardzo lubię, mam jego kilka książek i dokupuję systematycznie na allegro jak coś taniej znajdę.
Witchma napisał/a | Jest super |
to dobrze, już się cieszę na czytanie
Lubię to jego pisanie - taka codzienna niecodzienność.
ilcattivo13 - 6 Grudnia 2009, 20:47
przywiezione z wyprawy do W-szawy:
dwa ostatnie tomy trylogii o Parrish Plessis, "Po spirali" Rogoży, "Gwiazdozbiór kata" i "Słońce we krwi" RD, tom 2 "Niech żyje Polska", Iwony Surmik przygody Albany w dwóch tomach, "Tarczę Szerni" Kresa, dwa tomy "Karaibskiej krucjaty" Mortki, "Wrzesień" i "Maskaradę" Pacyńskiego i ostatni sklepowy egzemplarz "Antyporadnika" Przybyłka.
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...
Fidel - w warszawskim Dedalusie mają kompletne "Żywe srebro", kompletny "Zamęt" i tomy 1 i 2 "Ustroju świata" Stephensona. Nie mogę ich znaleźć w sklepie internetowym, ale na półkach mieli, bo wczoraj na Koszykowej widziałem.
Ozzborn - 6 Grudnia 2009, 21:49
W filii przy Trafficu też leży większość wymienionych.
|
|
|