To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Adon - 26 Października 2009, 15:01

The Fantastic Art of Boris Vallejo - w niezłym stanie jak na trzydziestolatkę. I tym samym chyba skompletowałem wszystko, co warto mieć pana Vallejo - póki podrabiał Frazettę, było ok., gdy zaczął podrabiać Julie Bell kicz z miłego oku zmienił się w nieznośny.
Iwan - 26 Października 2009, 15:32

Antybaśnie Wolski
Gniazdo światów Huberath

NURS - 27 Października 2009, 17:24

Własnie dostałem antologię poświęconą pamięci Tomka Pacyńskiego. Grube tomiszcze, prawie same nowe teksty - tylko opowiadanie Magdy Kozak chyba już gdzieś było, tytuł utkwił mi jakoś w pamięci.
gorat - 27 Października 2009, 20:07

Kto wydał?
Iwan - 27 Października 2009, 20:07

fabryka
Witchma - 28 Października 2009, 13:41

Atronauci Lema :) Świetna okładka.
Kruk Siwy - 28 Października 2009, 13:50

Lem coś zza grobu napisał? Hihihi
Easy - 28 Października 2009, 17:51

Kruk Siwy napisał/a
Lem coś zza grobu napisał? Hihihi

Normalnie drugi Robert Ludlum.

mBiko - 28 Października 2009, 20:39

Bułyczow - Nadzy ludzie
Bułyczow - Operacja Żmija
Piątek - Szczury i rekiny
Piątek - Elfy i ludzie
Łukin - Robić za psa

Godzilla - 28 Października 2009, 20:43

Czytałam tego Łukina. Jednak bardziej mi się podobała Strefa Sprawiedliwości... ale też niezłe.
Fidel-F2 - 28 Października 2009, 20:52

mBiko napisał/a
Piątek - Szczury i rekiny
Piątek - Elfy i ludzie
w sumie chyba zmarnowane pieniądze
Ozzborn - 28 Października 2009, 20:59

Czy ja wiem - ja po taniości znalazłem w taniej książce - szybko się czyta i ciekawy pomysł - a może mBiko lubi takie hardkorowe jazdy. ;P:
Ja miałem niezłą zabawę odkrywając, że autor jest w stanie zaskoczyć mnie zwiększeniem poziomu hardkoru z tomu na tom.

mBiko - 28 Października 2009, 21:11

Fidel, słyszałem różne opinie, a trafiłem w taniej książce. Się spróbuje, to się zobaczy. Mam już trochę książek, o których mogę powiedzieć, że żałuję ich zakupu.
nureczka - 28 Października 2009, 21:41

mBiko napisał/a
Bułyczow - Nadzy ludzie

Mam nadzieję, że wiesz iż to część druga dylogii?

mBiko - 28 Października 2009, 22:00

"Trzęsienie ziemi" podobnie jak "Tajemnicę Orułganu" czy "Carskie źródło" nabyłem już jakiś czas temu :mrgreen: .

Dziękuję jednak serdecznie za przypomnienie.

Witchma - 29 Października 2009, 13:20

Listy z Hadesu. Punktown. Jeffrey Thomas

Zabawki diabła Anna Kańtoch

ketyow - 30 Października 2009, 13:32

Sagę Pole Bitewne Ziemia L. R. Hubbarda. Czytałem wiele lat temu, jednak miałem tylko 1 i 3 tom. Pierwszy bardzo mi się podobał, z trzeciego niewiele rozumiałem po kilkudziesięciu stronach nadal, więc go sobie odpuściłem aż do czasu kiedy zdobędę drugi. Nie sądziłem, że minie tyle czasu. W żadnym antku nie mieli, ale zauważyłem lukę w biblioteczce ostatnio i postanowiłem poszukać na allegro. Były do kupienia 1 tom, 3 tom lub cała saga. Nie pozostało mi nic innego jak kupić wszystkie. 1 i 3 mam teraz zdublowane. A w drodze z allegro do mnie jest jeszcze W 80 dni dookoła świata Verne'a oraz Ludzie jak bogowie Wellsa.
xan4 - 30 Października 2009, 14:19

1 Peanatema - Neal Stephenson
2 Listy z Hadesu. Punktown - Jeffrey Thomas
3 Grombelardzka Legenda. Tom 1 - Feliks W. Kres
4 Grombelardzka Legenda. Tom 2 - Feliks W. Kres
5 Gromowładny - Felix Gilman
6 Król Bezmiarów. Księga całości - Feliks W. Kres
7 Północna granica. Księga całości. Tom 1 - Feliks W. Kres
8 Upiór Południa. Tom 1. Czerń - Maja Lidia Kossakowska
9 Upiór Południa. Tom 2. Pamięć Umarłych - Maja Lidia Kossakowska
10 Upiór Południa. Tom 3. Burzowe Kocię - Maja Lidia Kossakowska
11 Upiór Południa. Tom 4. Czas mgieł - Maja Lidia Kossakowska
12 4 pory mroku - Paweł Paliński
13 Objawienie - Daniel Greps

promocja z amazonki :D

Chal-Chenet - 30 Października 2009, 14:23

keytow, się pospieszyłeś, tom drugi teraz np. jest na allegro.
Btw, daj znać jak wrażenia po przeczytaniu, byłem swego czasu ciekawy tej powieści, a jeszcze nie miałem okazji.

Rafał - 30 Października 2009, 14:23

xan4, to robisz w skupie makulatury czy w mennicy? Czy jesteś osadzony i załapałeś się na bibliotekarza :wink:

A poważnie to jak czytam twoje wpisy w tym dziel to najnormalniej w świecie zazdroszczę :D

xan4 - 30 Października 2009, 14:29

Rafał, bibliotekarzem w Miejskiej Bibliotece Publicznej byłem przez rok, ale to bardzo stare dzieje :D

a tak poważniej, mam ograniczoną pojemność biblioteczki, kupuję, czytam i dużo sprzedaję, na allegro, czy ostatnio wrzuciłem trochę książek na podaj.net
zostawiam sobie tylko te, które mi się spodobały, do których mam sentyment. czyli niewiele :)

nureczka - 30 Października 2009, 14:32

xan4 napisał/a

8 Upiór Południa. Tom 1. Czerń - Maja Lidia Kossakowska
9 Upiór Południa. Tom 2. Pamięć Umarłych - Maja Lidia Kossakowska
10 Upiór Południa. Tom 3. Burzowe Kocię - Maja Lidia Kossakowska
11 Upiór Południa. Tom 4. Czas mgieł - Maja Lidia Kossakowska

Jak dla mnie tym razem FS przegięła. Marginesy zajmują więcej miejsca niż tekst, podwójna interlinia. Jednym słowem książka nadmuchana jak pieczywo francuskie. IMHO te cztery teksty powinny wyjść w jednym tomie za maks. 35 zł, a nie w czterech po 25 zeta z groszami (razem ponad stówka).
Niedługo zaczną sprzedawać książki po jednym rozdziale.

xan4 - 30 Października 2009, 14:37

nureczka, długo się nad tym zastanawiałem (nimfa świadkiem :) ), nawet chciałem poczekać aż stanieje, ale jak na amazonce znalazłem po 17 zł to stwierdziłem, że mogę spróbować. Co nie znaczy, że FS nie przegięła, bo przegięła bardzo, porównaj to z najnowszą książką Stephensona, ładne wydanie, twarda oprawa, druku tyle samo, albo i więcej i 69 zł (amazonka 47zł). Tak się wydaje książki. Ale Fabryka idzie dokładnie za głupimi ludzkimi przyzwyczajeniami, na które ja też bardzo często daję się nabrać, tj, nie dają za książkę więcej niź 40 zł, to rozbijemy im ją na 4 i pokątnie dostaniemy 100 zł.
nureczka - 30 Października 2009, 14:42

xan4, nie krytykuję bynajmniej Twojej decyzji o nabyciu dzieła, tym bardziej, że bardzo lubię twórczość Mai Lidii, aliści musiałam dać upust memu oburzeniu i zdegustowaniu takimi praktykami.
Fidel-F2 - 30 Października 2009, 14:46

nureczka napisał/a
Jak dla mnie tym razem FS przegięła.
choćby nie wiem jak dobre to było, nie kupię za więcej niż 40zł, jak się nie trafi to oleję, sami sobie w nogę strzelają
ketyow - 30 Października 2009, 14:51

Chal-Chenet, jak klikniesz ksywę, to automatycznie wpisuje ją w szybkiej odpowiedzi i można uniknąć przekręcania (nie martw się, już setki osób wpisało y przed t, chyba jakiś wewnętrzny chochlik tak nakazuje :wink: ). Co do pierwszego tomu mogę polecić od ręki, bo zanim zabiorę się za ta trylogię (a czytam w tle jeszcze dwie inne książki) chcę jeszczę przeczytać Wyspę skarbów kolejny raz. Nie wiem jak przedstawi się jako całość ta powieść, ale nawet nieco urwana końcówka pierwszej części nie spowodowała, że żałowałem, że zacząłem czytać. Wręcz przeciwnie, nakazała mi kiedyś powrócić do niej :) A skoro jest drugi tom w singlu to zaraz go poszukam, zamówię i sprezentuję sagę ojcu, który to też kiedyś ubolewał nad brakiem tej części - więc nie szkodzi, że się pospieszyłem :)

EDIT:
Kurczę, drugi kosztuje tyle ile dałem za całą sagę... Za to w niższej cenie mam pierwszy plus drugi, zatem chwilowo chyba będę miał aż trzy pierwsze :D

Chal-Chenet - 30 Października 2009, 16:47

ketyow, o ja, faktycznie. Wybacz.
REMOV - 30 Października 2009, 18:20

A tak przy okazji, kto tłumaczy(ł) nowe wydanie "Na tropach jednorożca" Resnicka?
Agi - 30 Października 2009, 18:27

NURS tłumaczył
http://www.fantasybook.id...owbook&bid=3202

E.: link dodałam

illianna - 30 Października 2009, 18:31

REMOV napisał/a
A tak przy okazji, kto tłumaczy(ł) nowe wydanie Na tropach jednorożca Resnicka?
a tak przy okazji strasznie mi się ta książka podobała, nawet ilustracje do niej zrobiłam w podstawówce ;P:

Partner forum