Piknik na skraju drogi [ksi±żki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Witchma - 27 Sierpnia 2009, 14:31
mBiko, a zabieraj się, bardzo sympatyczne ksi±żeczki Zwycięstwo orłów też
ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2009, 19:25
Pilipiuk - Homo bimbrownikus, Pratchett - ¦wiat finansjery, K.S. Robinson - Antarktyka
Adashi - 28 Sierpnia 2009, 20:10
Stanisław Lem
Sex Wars
Człowiek z Marsa. Opowiadania młodzieńcze. Wiersze
Easy - 1 Wrześ¶nia 2009, 19:15
Przyszło mi wybierać między Komplikacjami Atula Gawande a Nagrobkiem z Lastryko Vargi. Sam nie wiem, na co się zdecydować...
Iwan - 1 Wrześ¶nia 2009, 19:21
Orkan na Jamajce Hughesa
xan4 - 1 Wrześ¶nia 2009, 20:32
Antologia Pie¶ni końca
oraz zszyte w formie ksi±żkowej opowiadania z wkładek (tzw. żółtych stron) z dawnych Problemów
Fidel-F2 - 1 Wrześ¶nia 2009, 21:57
xan4 napisał/a | oraz zszyte w formie ksi±żkowej opowiadania z wkładek (tzw. żółtych stron) z dawnych Problemów | genialne rzeczy tam bywały, choćby Hogbenowie
xan4 - 1 Wrześ¶nia 2009, 22:13
Fidel-F2, to już drugi zestaw, pierwszy skompletowałem z tego co miałem ja i znajomi. Problemy wyrzuciłem, a wkładki powyci±gałem. Teraz na allegro znalazłem zszyte i obłożone introligatorsko następne, więc kupiłem, bo bardzo dobre wspomnienia mam.
Iwan - 2 Wrześ¶nia 2009, 15:26
Opowie¶ci z meekhanskiego pogranicza wiadomo kogo
Adon - 2 Wrześ¶nia 2009, 21:44
Fantasy Art Techniques - Boris Vallejo
Enchantment - Boris Vallejo, Doris Vallejo
Razem aż 20pln na złotówki wyszło. Poza tym nieco wci±ż zafoliowanych płyt CD po 5pln sztuka (Dreden Dolls, Avrigus, Shape of Despair, TON etc.). Uwielbiam ebay, alledrogo niech się schowa.
nirel - 3 Wrześ¶nia 2009, 19:33
Ostatnio nabyłem:
Opowie¶ci z Meekhanskiego pogranicza
Inkluzję
Słońce we krwi
Homo bimbrownikusa
Gromowładnego
Żelaznego Anioła
Bohaterowie umieraj±
Cały komplet kosztował mnie 120 zł
Rudus - 3 Wrześ¶nia 2009, 19:48
Kupilem sobie
Swiat Finansjery i Noc Szaranczy ...
May - 3 Wrześ¶nia 2009, 21:40
Tania ksiazka na Grodzkiej w trakcie pobytu w Krk tydzien (juz ponad tydzien!!!) temu:
Pacynski 'Wrzesien' (jakos wczesniej mi umknelo)
Debski 'Gwiazdozbior kata@
Piskorski 'Poczet dziwow miejskich'
a poza tym 'Homo Bombrownikus' (dzieki Ellen )
i 'Bogowie Przekleci' (cale szczescie,ze jeszcze paru znajomych w Hetmanskiej zostalo )
Wystarczy na kilka jesiennych wieczorow
xan4 - 4 Wrześ¶nia 2009, 17:14
Paczka z merlina popolconowa:
Anna Brzezińska: Plewy na wietrze,
Żmijowa harfa,
Letni deszcz. Kielich,
Wody głębokie jak niebo,
Marek Baraniecki - Głowa Kasandry,
Antologia - Obłędni rycerze
mBiko - 4 Wrześ¶nia 2009, 23:09
pora zrobić popolconowy rachunek sumienia. Tym razem w miarę oszczędnie, z nowo¶ci tylko:
Juraszek - Biały Tygrys.
Reszta to wykopaliska antykwaryczne:
Moorcock - Gloriana.
Lewandowski - Różanooka.
Wolski - Ekspiacja.
Tolkien - Niedokończone opowie¶ci. T 1-3.
Kuttner - Księżycowe Hollywood.
Wagner - Krwawnik.
i wreszcie
Bochiński - Sen o złotym cesarstwie.
dalambert - 4 Wrześ¶nia 2009, 23:37
mBiko napisał/a | Bochiński - Sen o złotym cesarstwie. |
O rany to gdzie¶ jeszcze można dostać
mBiko - 5 Wrześ¶nia 2009, 00:02
Tak, dalambercie, w pudle z antykwarycznymi różno¶ciami.
Yaga - 5 Wrześ¶nia 2009, 10:16
Moje najnowsze nabytki:
Adam Przechrzta - Chor±giew Michała Archanioła
Jakub Ćwiek - Gotuj z papieżem
Andrzej Pilipiuk - Homo bimbrownikus
Andrzej Sawicki - Inkluzja
Maja Lidia Kossakowska - Upiór Południa. Czerń i Pamięć Umarłych
Terry Pratchett - ¦wiat finansjery
Zapowiada się niezła uczta
Adon - 5 Wrześ¶nia 2009, 11:54
Dostałem dzi¶ na urodziny:
Who killed Amanda Palmer? (muzyka i zdjęcia: Amanda Palmer, tekst: Neil Gaiman) z dedykacj± urodzinow± od Amandy
baranek - 7 Wrześ¶nia 2009, 18:19
kto zna księgarniawarszawa.pl? wiem, że wszyscy, ale tak konkretnie... można płacić przelewem, czy lepiej przy odbiorze paczki?
Virgo C. - 7 Wrześ¶nia 2009, 18:30
W ramach tradycyjnych zakupów w oczekiwaniu na poci±g we Wrocławiu:
Zabijcie odkupiciela Drukarczyka
A dzisiaj od Toudiego Katharsis Sawaszkiewicza.
Adashi - 7 Wrześ¶nia 2009, 18:30
baranek napisał/a | kto zna księgarniawarszawa.pl? wiem, że wszyscy, ale tak konkretnie... można płacić przelewem, czy lepiej przy odbiorze paczki? | Witchma ich kocha miło¶ci± namiętn±, baranku drogi. Uderz do niej na pw, czy có¶.
Adon - 7 Wrześ¶nia 2009, 18:40
baranek napisał/a | kto zna księgarniawarszawa.pl? wiem, że wszyscy, ale tak konkretnie... można płacić przelewem, czy lepiej przy odbiorze paczki? |
Kupowałem u nich kilka razy - płaciłem przelewem, nigdy nie było problemu. Żeby było ¶mieszniej, po większych zakupach, kiedy przysługiwała mi darmowa przesyłka kurierem, zrobiłem mniejsze zakupy, kiedy przysługiwała darmowa przesyłka poczt± polsk±, a wysłali mi paczkę kurierem. Generalnie jestem zadowolony. Jedyna łyżka dziegciu w tej beczce miodu - zawsze jako¶ tydzień mijał od złożenia zamówienia i zapłaty do wysyłki z ich magazynu (jak już wysłali, to szło, mig-błysk;)).
Fidel-F2 - 7 Wrześ¶nia 2009, 19:11
Virgo C. napisał/a | Katharsis Sawaszkiewicza. | w młodzieżowych czasach strasznie mi się Sawaszkiewicz podobał
Virgo C. - 7 Wrześ¶nia 2009, 19:15
Kiedy¶ z ciekawo¶ci przeczytałem jego Między innymi makabra - i wpadłem. Szczególnie po opowiadaniu Jak pisałem bajkę
Kruk Siwy - 7 Wrześ¶nia 2009, 19:16
Bo on miał znakomicie opanowany warsztat i język. Tyle że niestety w Kronice Akaszy zacz±ł bardzo pięknie pisać o niczym...
Fidel-F2 - 7 Wrześ¶nia 2009, 19:39
Kronika mnie uwiodła, choć dzi¶ nic z tego nie pamiętam
xan4 - 7 Wrześ¶nia 2009, 20:05
Uwielbiałem Sawaszkiewicza, za młodu nawet popełniłem (jeden raz w życiu) list do PISARZA, napisałem do Sawaszkiewicza, adresuj±c:
Jacek Sawaszkiewicz, Szczecin,
i jakie było moje zdziwienie, gdy po dwóch miesi±cach otrzymałem od Niego odpowiedĽ ze Stargardu Szczecińskiego , kurcze, kiedy¶ to Poczta Polska (wtedy jeszcze: Poczta Polska Telegraf i Telefon) działała rewelacyjnie, jak oni Go tam znaleĽli
Dobre pierwsze opowiadania, Katharsis, Między innymi makabra i najlepsze 3 tomiki z cyklu: Tatko i ja - rewelacja.
Fidel-F2, Kronikę ,zwłaszcza pierwsze tomy też lubiłem
ilcattivo13 - 7 Wrześ¶nia 2009, 20:07
"Rozmowy przy wycinaniu lasu" Tyma i "Zabijcie Odkupiciela" Drukarczyka
Szenute - 7 Wrześ¶nia 2009, 20:26
Homo bimbrownikus - Andrzeja Pilipiuka
|
|
|