Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Ozzborn - 22 Lipca 2009, 13:27
Dlatego ja wolę mieć czas i mniej pieniędzy... a książki (poza wybranymi) biere z bibliotek oi od znajomych
Karl - 22 Lipca 2009, 19:56
ilcattivo13 napisał/a | illianna - widocznie mamy więcej pieniędzy niż wolnego czasu |
Ech, żeby to jeszcze prawda była...
ihan - 22 Lipca 2009, 22:17
ilcattivo13 napisał/a | Agi - nie chcę być chwalipiętą, ale my z Virgo mamy to samo + dedykacje od Pucka i Jarka Musiała |
Aha. Czyli są równi i równiejsi. ( )
A w temacie: nie mam czasu czytać, nie mam czasu kupować, przestałam jeździc samochodem, bo w pociągu i autobusach zawsze coś przejrzę. Nie mam nawet czasu iść do Jagiellonki .
illianna - 22 Lipca 2009, 22:39
ihan napisał/a | Nie mam nawet czasu iść do Jagiellonki . | to akurat uchroni Cię przed pewną nerwicą
mBiko - 23 Lipca 2009, 21:19
illianna, Twoją wczorajszą, prowokację pomijam wyniosłym milczeniem.
Nabyte:
Komuda - Samozwaniec. T1.
Oldi - Heros powinien być jeden. T1. i T2.
Huff - Ślad krwi.
Do tego fantastyczna pozycja "Jaki to pająk?".
ilcattivo13 - 23 Lipca 2009, 21:52
ihan napisał/a | Aha. Czyli są równi i równiejsi. ( ) |
wyjęłaś mi to z ust... w dużej mierze z ust...
a bardziej ontopicznie: cztery podwójne tomy Malazańskiej Księgi Umarłych od Chala-Cheneta. W kopertach z PIECZĄTKĄ
Chal-Chenet - 23 Lipca 2009, 22:27
Dlatego doszło tak szybko.
Adon - 24 Lipca 2009, 22:03
Hehehe, Chal-Chenet, rządzi. *jeszcze raz zdejmuje czapkę z głowy w podzięce*
Tymczasem znów tona Fenixów (kolekcja prawie już pełna) oraz:
Robert E. Howard - Almurik i inne opowiadania
Robert E. Howard - Robaki ziemi
Chal-Chenet - 24 Lipca 2009, 22:12
Cała przyjemność po mojej stronie.
Miło, że się przydało.
Easy - 25 Lipca 2009, 20:53
Grzegorz Drukarczyk Zabijcie odkupiciela
Fidel-F2 - 27 Lipca 2009, 15:49
illianna napisał/a | 1. kupujemy i rzucamy na półkę
2. wolimy się chwalić kupowaniem niż czytaniem
3. nie chce nam się pisać recek | mam na pólkach kilkaset książek nie przeczytanych i wciąż kupuję, lubie mieć wybór, nigdy nie wiem na co będę mial akurat ochotę
Karl - 27 Lipca 2009, 17:50
Kupno zajmuje 15 minut wizyty w księgarni i dotachanie książek na wyż. wym. półkę - czytanie to proceder dużo wolniejszy i stąd dysproporcje...
illianna - 27 Lipca 2009, 21:44
tak wiem i to ciągłe kiedyś to przeczytam wreszcie, ja mam tak z filmami, jakieś 50 nie obejrzanych książki staram się kupować lub pożyczać w miarę czytania, bo wiem, że jak taka leży dłużej, to jakby jej wartość w moich oczach delikatnie spadała, cóż ten pęd do nowych obiektów, chyba jestem drapieżnikiem, najbardziej lubię upolować i od razu schrupać
a kupiłam sobie nową książeczkę Mistrza Kruka , mam nadziję, ze mi strzeli jakiś fajny autograf jak przyjedzie do Krakowa
Kruk Siwy - 27 Lipca 2009, 21:47
Z pieczątką Cechu ma być?
mBiko - 28 Lipca 2009, 00:01
Domagalski - Delikatne uderzenie pioruna.
Pratchett - Księgi nomów.
illianna - 28 Lipca 2009, 07:58
Kruk Siwy napisał/a | Z pieczątką Cechu ma być? | tak, tak, koniecznie, <robi duże, słodkie oczy>
Fidel-F2 - 28 Lipca 2009, 10:54
Wit Szostak - Wichry Smoczogór
- Poszarpane Granie
- Gledzby Ropucha
Jacek Sobota - Glos boga
Tomasz Pacynski - Wrzesien
Christian Jacq - III i V czesc cyklu Ramzes
hrabek - 28 Lipca 2009, 12:09
Wydrukowałem sobie Accelerando Charliego Strossa i Blindsight Petera Wattsa. Obie umieszczone w sieci na blogach autorów. Będę miał na lot samolotem w obie strony. Oby mnie tylko językowo nie przerosły, bo czytałem, że mocno naukowe są.
gorbash - 28 Lipca 2009, 12:21
Wogóle są mocne - jak to "Uczta Wyobraźni".
hrabek - 28 Lipca 2009, 12:58
No właśnie nie miałem jeszcze styczności z tą serią. Chcę się zapoznać. Jeśli te dwie mi się spodobają, to prawdopodobnie kupię inne z serii po polsku. Bardzo podobają mi się wydania w tej serii - twarde oprawy, bardzo ładne okładki i spójna forma graficzna.
Zgaga - 28 Lipca 2009, 13:24
Sen o złotym cesarstwie i Wyjątkowo wredna ceremonia Tomka Bochińskiego. Nawet niedrogo się udało - za obie 30 zł.
Ozzborn - 28 Lipca 2009, 14:05
oooo gdzie kupiłaś? Mają więcej?
Zgaga - 28 Lipca 2009, 14:26
Nie mają, ale jak przeczytam, mogę pożyczyć.
gorat - 28 Lipca 2009, 15:03
Niedrogo? Mógłbym się sprzeczać...
Kruk Siwy - 28 Lipca 2009, 15:04
Nie demonizujmy. Jeżeli nie macie obrzydzenia do EMPIku to widziałem Ceremonię w Galerii Mokotów, możliwe że i w innych większych Empikach jest. A z całą pewnością można zamówić.
Ze Snem gorzej ale w Antykwariatach i w Sieci bywa dość często. I nic dziwnego - "weszło" w rynek ok. 20 tys. egzemplarzy.
Ceny oczywiście różne.
Ozzborn - 28 Lipca 2009, 15:25
Zgaga napisał/a | Nie mają, ale jak przeczytam, mogę pożyczyć. |
Jak nie znajdę to chętnie... choć mieć swoje i jeszcze wymęczyć dedykację autorka też by było miło
mBiko - 28 Lipca 2009, 19:46
R. Dębski - Wilki i orły.
Kosik - Mars.
Wolfe - Czarnoksiężnik.
Karl - 28 Lipca 2009, 20:59
Zgaga napisał/a | [..]Nawet niedrogo się udało - za obie 30 zł. |
Niedrogo to jest poniżej 15 zł za NOWĄ książkę (nie w taniej księgarni, po przecenie).
baranek - 29 Lipca 2009, 13:27
Pacyński - Wrzesień
Szyda - Szlak Cudów
tradycyjnie. tania książka i antykwariat. w sumie 19.50 zł.
Adashi - 29 Lipca 2009, 16:00
Mimo, że mam wydania z SuperNowej to nabyłem:
Anna Brzezińska - Plewy na wietrze (rozszerzona wersja Zbójeckiego gościńca)
Anna Brzezińska - Żmijowa Harfa
oraz
Anna Brzezińska - Letni deszcz. Kielich
Dariusz Spychalski - Krzyżacki poker t.1
Dariusz Spychalski - Krzyżacki poker t.2
Wszystko nówki-funkiel za pół ceny, tak że pokerki wyniosły mnie taniej niż pocketowa reedycja
|
|
|