To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Sergent - 18 Listopada 2006, 08:15

Przedwczoraj przyszedł do mnie pocztą pięcioksiąg "Belgariada" D.Eddingsa. Może ktoś już czytał tego autora i powie, czy dobrze zrobiłem kupując to. Ja jeszcze nic nie czytałem tego autora.
Fidel-F2 - 18 Listopada 2006, 11:27

Czytałem kiedyś jakąś -logię, Elenium chyba to było. IMHO naiwne takie trochę i lekko zadęte. Idzie przeczytać ale myślę, że najlepiej przed dwudziestką.
Adashi - 18 Listopada 2006, 12:40

Jeśli codzi o ceny, to w Auchanie mają o 2-3 zeta niżej niż na okładce np pozycje z Fabryki, czy MAGa. Jak macie gdzieś koło siebie to zobaczcie. Tylko, że tam raczej mają tylko nowości (choć niekoniecznie), no i jeśli nie mierzi was kupowanie książek w hipermarkecie. Czasami robią też przeceny np NeoAddix - Jona Courtenay'a Grimwood'a kupiłem jakiś czas temu za 6,99 :D
Czarny - 18 Listopada 2006, 13:06

Eddingsa mam prawie wszystko i czyta mi się go świetnie. Takie lekkie, łatwe i przyjemne fantasy.
Anonymous - 18 Listopada 2006, 17:43

Dzisiejsze zakupy:

Tomasz Bochiński "Wyjątkowo wredna ceremonia"
Jacek Sobota "Głos Boga"

Tylko kiedy ja to przeczytam? :roll:

flamenco108 - 19 Listopada 2006, 09:15

Sergent napisał/a
Przedwczoraj przyszedł do mnie pocztą pięcioksiąg Belgariada D.Eddingsa. Może ktoś już czytał tego autora i powie, czy dobrze zrobiłem kupując to. Ja jeszcze nic nie czytałem tego autora.

Lekkie fantasy dla dwunastolatków ;-)

dzejes - 19 Listopada 2006, 13:40

Zamówiłem w Merlinie Trylogię Barokową Stephensona. Już się nie mogę doczekać.
Adashi - 19 Listopada 2006, 14:00

Też się na to czaję Dzejes. Mam już Zodiac, Zamieć i Cryptonomicon, tylko Diamentowego Wieku mi brak.
Sergent - 19 Listopada 2006, 15:39

Nie rozgraniczam fantastyki na wiek czytelnika. Albo daje się przeczytać, albo nie. Nie zawsze muszę czytać czytadła z drugim albo trzecim dnem.
gorat - 20 Listopada 2006, 20:20

"Tempus fugit" I
hjeniu - 20 Listopada 2006, 21:36

Z cyklu Czarna kompania:
- Cień w ukryciu
- Biała róża
- Sny o stali
- Ponure lata
- A imię jej ciemność
- Woda śpi
nówki po 12 zeta za szt.

Kruk Siwy - 20 Listopada 2006, 23:10

gorat, na miłość przodków! Czuję się wzruszony tym przypływem uczuć, ale dlaczego... i co będzie jak odwzajemnię się tym samym ( Kruk Siwy mruga rzęsami i pudruje nosek) po czym osłania twarz szalem by ukryć zmieszanie.

A, nabyłem Kuzynki Pilipiuka dla mej pani, jakoś tego jeszcze nie czytała.

Sergent - 21 Listopada 2006, 00:05

Ten Jedyny Pierścień z avatara to dla mnie, gorat? Od razu zaręczyny, a gdzie chodzenie ze sobą za rączkę?

A wracając do poprzedniej wypowiedzi. Przeczytałem Bułyczowa cztery książki o dziewczynce z przyszłości (tytułów nie przypomnę, bo pożyczone u brata). Co, że nie dla dorosłych, mi się podobało i przeczytałem. A Aldisa i Le Guin nie trawię i nie czytam. Nic na to nie poradzę.

Rafał - 21 Listopada 2006, 08:12

Lux perpetua, zakupiona, przetrawiona i zasymilowana. Chyba się uzewnętrznie - ale przejżę wątki, czy gdzieś ktoś juz nie założył.
Godzilla - 21 Listopada 2006, 09:27

gorat:
Cytat
Godzilla, kocham Cię!

:shock:

:oops:

A czym żem sobie załużyła?...

Kruk Siwy - 21 Listopada 2006, 09:31

Godzilla, gorat robi dowcip. Albo ktoś goratowi go robi. Wyloguj się i sprawdź kogo kocha gorat...
agrafek - 21 Listopada 2006, 09:47

dzejes napisał/a
Zamówiłem w Merlinie Trylogię Barokową Stephensona. Już się nie mogę doczekać.

Tzn. pierwsze pięć tomów tej trylogii? :wink:

mawete - 21 Listopada 2006, 11:21

Nabyte: Andrzej Pilipiuk "Wieszać każdy może"
Zdobyte szantażem: Romuald Pawlak "Wilcza krew smoczy ogień", "Tempus Fugit t.1 i t.2" (sa tam między innymi Romek i CezaryF, a raczej doczepili do nich resztę bo się chłopakom pisać więcej nie chciało... :mrgreen: )

Czarny - 23 Listopada 2006, 13:44

Właśnie wygrałem "Lwy Al-Rassanu" Kaya na aukcji za jedyne 9.99zł (+koszty przesyłki). Juppi :mrgreen:
Słowik - 23 Listopada 2006, 15:34

Nice :D
Nexus - 26 Listopada 2006, 20:21

Marcin Przybyłek - "GameDec: Granica Rzeczywistości"
Andrzej Pilipiuk - "2586 kroków"
Andrzej Pilipiuk - "Wieszać każdy może"
Terry Pratchett - "Piąty Elefant"
Terry Pratchett - "Ostatni kontynent"
Terry Pratchett - "Carpe Jungulum"
Terry Pratchett - "Zadziwiający Maurycy"

Jak ja lubię mieć urodziny :mrgreen:

Pako - 26 Listopada 2006, 21:00

A kiedy je miałeś, bo albo ja przegapiłem, albo wszyscy przegapili, albo jeszcze nie miałeś ;)
Nexus - 26 Listopada 2006, 21:24

Dopiero będą, ale prezenty już mogę przyjmować :mrgreen:
Środa jest tym dniem :D

Anko - 27 Listopada 2006, 14:04

Romek P.:
Cytat
Fajnie. Albo Sapkowski albo Piperztykiewicz z przeceny...

Jako ałtor Dzieła, Które Właśnie Wychodzi, idę się utopić w gliniance, zanim mnie całkiem obedrzecie ze złudzeń :)

W imię szczytnej idei ratowania polskich ałtorów nabyłam między innymi:
"Wilczą Krew, Smoczy Ogień"
"Węża Marlo"
"Wieszać Każdy Może"
"Wyjątkowo Wredną Ceremonię"
"Tempus Fugit" 1 & 2
Kiedy ja to wszystko przeczytam? :cry:
Ale SREBRNA KARTA (10% zniżki) w Matrasie coraz bliżej... Yeah. 8) Niech żyje Poznań :mrgreen: - w King Crossie mają Matras wyposażony jak marzenie, nie to, co u mnie, w Toruniu.

Poprawka :evil: "Czarnego Pergaminu" nie mają! Łe! :x
Trudno, jakby był, to bym kupiła, jak mnie już szał zakupów dopadł... A tak to poczeka, bo wydałam wszystkie oszczędności (właściwie to od dziś zaczynam żyć na rachunek roku 2007 :lol: ).

Kruk Siwy - 27 Listopada 2006, 14:13

Anko, dzięki za wsparcie. A Matrasy w Wawie to takie dziwne księgarnie, w których nic nigdy nie mogę znaleźć. Bardzo specyficznie rozkładają książki...
Nabyłem ostatniego Pilipiuka, ale jeszcze nie czytałem...

gorat - 28 Listopada 2006, 11:43

"Jednolita teoria czasoprzestrzeni", do tego dwa F&SF i IASFM (trzeci numer wydany :shock: ) z lat siedemdziesiątych, Analog z osiemdziesiątych. Reszta egzemplarzy została przy Słowackiego - tyle miejsca nie mam, a i w dość kiepskim stanie są.
We wspomnianym F&SF (numer z 1975 konkretnie) jest na okładce notka po angielsku od Boba. Wynika z niej, że ktoś w Polsce utrzymywał dobre kontakty z Ameryką. Niby nic nadzwyczajnego, ale jak pomyślę, że to było wtedy, gdy Polska była odcięta od normalnych kontaktów kulturalnych, a ruch fanowski dopiero się organizował... :shock:

Adashi - 28 Listopada 2006, 22:53

Komiksy:
Alvin Norge - @pieklo.Zcom
Alvin Norge - Gorzki Morphing
Sztuka za 3 zeta, na stoisku z tanią książką, ale albumy są nówka funkiel.

gorat - 28 Listopada 2006, 23:19

Bioy Casares "Wynalazek Morela"
Godzilla - 29 Listopada 2006, 09:52

Tempus Fugit, tom I
Iscariote - 29 Listopada 2006, 17:37

A ja od dłuuugiego czasu szukałem Sługi Bożego, ale nigdzie nie mogłem dostać. Teraz cieszę się, że nie znalazłem bo dzisiaj nabyłem wznowienie - wygląda dużo ładniej (chociaż nie komponuje mi się z pozostałymi dwoma tomami :( ) i do tego ma jedno opowiadanie więcej :)

Partner forum