Park marzeń [gry] - Wiedźmin
Homer - 16 Maj 2011, 12:55
Już działa!
Uch... teraz jeszcze parę godzin poczekać na powrót do domu!
Witchma - 16 Maj 2011, 12:56
Homer, ciekawe, kiedy ruszy normalna wersja 13 godzin opóźnienia to jeszcze nie tak źle
Szenute - 16 Maj 2011, 14:15
Wczoraj skończyłem część I a dziś jeszcze kilka godzin dzieli mnie od rejestracji mojej kolekcjonerki i rozpoczęcia gry ( o ile cus znowu na łączach nie dupnie .
Kurcze jak ten czas się dłuży
Adon - 16 Maj 2011, 15:47
Witchma napisał/a | Jedno jest pewne - gębę to Wiesiek ma wyjątkowo cudownie paskudną No i muzyka wcale zacna, smutna pieśń promująca to chyba jakiś wypadek przy pracy |
Ha, to mi się właśnie podoba, bałem się, że zostawią mu tą anime twarz.
A muzyka... aż korci posłuchac wcześniej całości, ale chyba wolę odkrywać w grze. Czy aby autor nie jest ten sam, co w poprzedniej częśći? Bardzo mi się tamten soundtrack podobał.
Hubert - 16 Maj 2011, 16:53
Bo ten smęt to był w celu przyciągnięcia uwagi nielicznych spośród Dragon Age'owców, którym się podobały pojękiwania skomponowane przez Inona Zura, który od jakiegoś czasu nic dobrego nie nagrał, a okropnie, idiotycznie wręcz, zepsuł na przykład main theme Icewind Dale'a 2.
merula - 16 Maj 2011, 17:09
Andrzej juz gra.
Virgo C. - 16 Maj 2011, 17:47
Sosnechristo napisał/a | a okropnie, idiotycznie wręcz, zepsuł na przykład main theme Icewind Dale'a 2 |
Main theme mu faktycznie nie wyszedł. Ale już utwór towarzyszący zwiedzaniu Targos to moim zdaniem jeden z piękniejszych utworów w grach komputerowych ever
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Homer - 16 Maj 2011, 19:37
Nooo...
I ja też już gram. Wsio ładnie odpaliło, łącznie z DLC, szybko i sprawnie...
Grafika ustawiona na ultra, póki co daje radę, ale nie wiem czy nie obniżę...
Jestem jeszcze w prologu... bo wybrałem sobie poziom TRUDNY. I zginąłem już ze 25 razy.
10 razy na bo trzeba się było nauczyć nowej walki, a pozostałe to . Najgorsze to, że w trakcie takiego eventu nie da się zapisać gry.
Teraz chwila przerwy i wieczorem druga runda .
Witchma - 16 Maj 2011, 19:38
Homer napisał/a | wybrałem sobie poziom TRUDNY |
Homer, hardcorze
Myślicie, że o północy już będzie można odpalić normalną wersję?
Homer - 16 Maj 2011, 19:39
W każdym razie.
DZIEJE się DZIEJE! Dużo większy dynamizm niż ostatnim razem!
DA2 (całkiem obiektywnie, bo ja lubiłem ten tytuł) może się głęboko schować.
I ta morda wiedźmina, zwłaszcza jego oczy...
Paskudna jak cholera, to w jedynce to był amant.
I trzeba ogarnąć ten interfejs.
Dam znać jak już wyjdę "spod kurtyby!"
Nie wczytałem sejwów, więc Zbroi Kruka nie przeniosłem...
Kurtka Vernona ratuje mi tyłek na tym poziomie. W tej zwykłej ginąłem po dwóch ciosach... teraz mam jeden dodatkowy .
Matrim - 16 Maj 2011, 19:44
Naprawdę muszę ten temat w ignory wrzucić, bo prawie się do sklepu zerwałem
Witchma - 16 Maj 2011, 19:46
Matrim, no wiesz... skoro jedynkę Ci komputer uciągnął, to i z dwójką nie powinno być źle
Matrim - 16 Maj 2011, 19:54
No ja niby wiem... Minimalny procesor to 2,2 Duo. Mój ma 2,0. Więc... Ale... Kurde!
Sauron - 16 Maj 2011, 19:57
O Wy szkarady a ja nabywam dopiero za kilka dni
Oczywiście premiera jest gdy mam najwięcej sprawdzianów
Navajero - 16 Maj 2011, 19:58
Ucz się zamiast grać!
Sauron - 16 Maj 2011, 20:02
Oj tam oj tam, tylko na chwilkę sobie zerknę...
Matrim - 16 Maj 2011, 20:03
Sauron napisał/a | tylko na chwilkę sobie zerknę... |
... i nagle się zrobi 1 grudnia
Sauron - 16 Maj 2011, 20:06
Muszę zrobić sobie raz przerwę, żeby złożyć papiery do liceum
No i geografię wypadałoby napisać - dzięki niezapowiedzianej kartkówce w Prima Aprilis połowa klasy jest zagrożona dopuszczającymi.
Ale się powoli offtop robi.
Witchma - 16 Maj 2011, 20:09
Matrim napisał/a | Minimalny procesor to 2,2 Duo. Mój ma 2,0. Więc... Ale... Kurde! |
Dobra, już milczę, żeby potem nie było na mnie A od jutra możliwe, że będę milczeć na forum nawet bardziej
Adon - 16 Maj 2011, 20:13
Navajero napisał/a | Ucz się zamiast grać! |
Może nauczyciele też będą grali, co Navajero?
Navajero - 16 Maj 2011, 20:58
No pewnie! Specjalnie porobiłem wcześniej wszystkie sprawdziany
Ziuta - 16 Maj 2011, 22:38
To jest myśl. Dzieci drogie, klasyfikacja będzie zaraz po świętach, żebyśmy potem mogli wszyscy grać w Wieśka.
dalambert - 16 Maj 2011, 22:50
Witchma, Ty nie milcz Ty opowiadaj. Ja zacząłem jedynkę i się prologuję - fajnie jest - mój komp ciągnie, ale ja mam czterordzeniowego Atlona i to chyba dość i na dwójkę / mam nadzieję/ ale do tego się wezmę jak jedynkę przerobię
Matrim - 16 Maj 2011, 22:55
dalambert napisał/a | ja mam czterordzeniowego Atlona |
dalambert-chwalipięta
Homer - 16 Maj 2011, 22:59
No to Prolog już za mną...
Akt 1 begins...
dalambert - 16 Maj 2011, 23:22
Matrim napisał/a | dalambert-chwalipięta |
A to dobre cóś jest ?
Matrim - 16 Maj 2011, 23:38
dalambert, jeśli się dobrze gra, to jest dobre
Homer - 17 Maj 2011, 00:01
Musiałem, dla własnego zdrowia psychicznego, zejść z ustawienia TRUDNEGO.
No to jestem we Flotsam (ciekawe czemu zrezygnowano z polskiej nazwy Szymany).
Ustawienia ultra jednak przeszkadzały.... teraz mam wysokie Full HD i wszystko pięknie, płynnie biega. Jutro zaczynam przygodę na poważnie.
Czego również wszystkim innym życzę.
Homer - 17 Maj 2011, 00:17
Ooo... już widzę jest informacja, że aktywacja Premium będzie opóźniona o 2 godziny.
A ciekawe czemu licznik sekund na stronie głównej pokazuje do premiery coś koło 8 godzin.
A kolekcjonerzy dostaną za ową poranną obsuwę koszulkę wiedźmińską do wyboru. Transport gratis.
No to nic, w celu uczczenia kolejnej obsuwy CDP ja jeszcze chwilkę przed snem pogram.
Dobranoc.
Szenute - 17 Maj 2011, 08:00
Powiem tak zacząłem grać wczoraj (i jako, że gram w sposób casualowy) przebrnąłem dopiero przez prolog.
Co mnie zachwyciło w Wieśku:
- muzyka (cudo cudo cudo)
- grafika (gram na średnich lub niskich detalach a i tak jest suuuper)
- fabuła (jak dla mnie wgniata totalnie)
- udźwiękowienie - głosy i odgłosy pełna profeska (choć w jednym miejscu w mojej wersji rwał się głos lektora)
Co mnie trochę odrzuciło:
- poziom trudności walk (mój absolutny maks to poziom normalny a i tak ginę tam dość często) Mam wrażenie, że ukonsolowienie systemu walki obniży przyjemność z gry takim graczom jak ja, czyli nie znajdującym rajcu w maszowaniu przycisków. Jak dla mnie system z części pierwszej był lepszy aczkolwiek pewnie dla zwolenników zręcznościówek i konsol nie bedzie to problem i pokochaja walki w części II. Co by nie mówić walka wygląda bardziej realistycznie i robi wrażenie.
- sekwencje QTE (w pierwszej QTE w grze nie wyświetlało mi kiedy mam nacisnąć klawisz, przeszedłem ją na czuja, w drugiej było już lepiej). Jak wyżej nie jestem miłośnikiem elementów zręcznościowych w grach rpg.
Generalnie Wiedźmin cz. II to świetna gra, która sporo zyskała na rozlicznych zmianach (no może poza elementami zręcznosciowymi )
|
|
|