Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
hrabek - 6 Marca 2009, 11:22
Jesli chodzi o scenariusz, to rzeczywiscie Cien Wiatru mogl byc bardziej dopracowany. Ale od strony jezykowej to cos pieknego, jak uzywajac samych prostych slow mozna stworzyc taki klimat.
Ozzborn - 6 Marca 2009, 13:19
Nom pięknie napisane, ciekawe z resztą jak wiele w tym zasługi tłumacza, Marrodan Casas to chyba najlepszy tłumacz z hiszpańskiego z jakim się zetknąłem. Myślę, że Cień wiatru będzie jedną z pierwszych książek jakie przeczytam po hiszpańsku. (Pierwszy będzie zapewne Cabo Trafalgar Perreza-Reverte, który czeka od urodzin, ale jeszcze się trochę boję )
hrabek - 6 Marca 2009, 13:20
zresztą, Ozzborn, zresztą.
Ozzborn - 6 Marca 2009, 13:22
Ale ze mnie łom, mialem dobrze i wstawłem spację Dzięki hrabek.
xan4 - 6 Marca 2009, 21:53
obiecałem więc będąc w empiku kupiłem
Głową w mur Dabliu, do końca marca skomentuję
a jeszcze:
3 tomy Ustroju świata Stephensona
oraz
Wynalazek Morela Casares -
to ostatnie w ramach uzupełniania cyklu Fantastyka i Groza WL
mBiko - 8 Marca 2009, 19:54
Miéville - NieLondyn
dalambert - 9 Marca 2009, 08:52
Zadra t. 1 - i Krzysztof Piskorski i przeczytane opowoadanie w SF&H nr, 41 / spowodowło nabycie/ t.2 mają mieć w MPik cóż cztam z wolna to i potem się wypyszcze, ale narazie ++
Toudisław - 9 Marca 2009, 08:54
Mike Cary Mój własny Diabeł + Błędny krąg
Bułyczow Operacja żmija
Diaczenko Kaźń
Antologia Kroki w nieznane 2007
Marcin Przybyłek Gamadec Zabaweczki błyski + Granica rzeczywistości
Kate Wilhelm Gdzie dawniej śpiewał ptak
Łukjanienko Czystopis
Iwan - 9 Marca 2009, 14:14
Kanon barbarzyńców
hardgirl123 - 9 Marca 2009, 20:22
M. Kozak Renegat,Nikt, nocarz
gorat - 9 Marca 2009, 21:07
Na sztuki czy w paku?
bio - 10 Marca 2009, 17:28
Dinner at Deviant's Palace - Tima Powersa. Książka o tyle mnie ucieszyła, że nie wiedziałem, że Powers napisał jakąś post-apokaliptyczną historię.
Ziuta - 10 Marca 2009, 18:59
Niezwykłe przygody Roberta Robura, Mirko Nahacza
Chal-Chenet - 11 Marca 2009, 00:27
Brett - drugi tom Malowanego Człowieka.
Fidel-F2 - 11 Marca 2009, 05:30
Ziuta napisał/a | Niezwykłe przygody Roberta Robura, Mirko Nahacza | efekt wczorajszego telewizorka?
Chal-Chenet - 12 Marca 2009, 14:22
Orkan - Głową w Mur Ciekawym tego.
Stormbringer - 12 Marca 2009, 17:02
Też się przymierzam, ale ciągle czekam na pierwsze wrażenia tych, co już nabyli.
xan4 - 12 Marca 2009, 17:56
Stormbringer, mam właśnie na tapecie, dam znać
bio - 12 Marca 2009, 19:30
McSweeney's - Najlepsze opowiadania w wyborze Dave'a Eggersa tomy 1 i 2. Eggers jest też autorm ponoć bardzo głośnej, a u nas przeminionej bezgłośnie powieści Wstrząsające dzieło kulejącego geniusza wydanej także w Zysku w 2003 roku. Nie udało mi się tej genialnej opowieści przebrnąć niestety. Na szczęście opowiadania są autorstwa różnych autorów.
Locus - numer marcowy
Tytus, Romek i A'tomek księga pierwsza w kiosku Ruchu, znowu wydawany od początku. Ucieszyłem się, bo kiedy lata temu oddałem wszystkie aktualne tomy synkom sąsiadki moje dzieci musiały potem zadowalać się wyrywkowymi numerami historyjek. Teraz kupię je sobie.
Godzilla - 12 Marca 2009, 19:40
Już drugą księgę dostałam
Stormbringer - 12 Marca 2009, 22:02
xan4 napisał/a | Stormbringer, mam właśnie na tapecie, dam znać |
Ok, to ja czekam na niusy. Chyba, że wcześniej zdarzy mi się przechodzić obok Empiku, a wtedy...
Fidel-F2 - 13 Marca 2009, 05:51
Pierwszy tom Starfire i Władca cesarzy
Stormbringer - 13 Marca 2009, 07:47
O, "Władca cesarzy", zacność.
hrabek - 13 Marca 2009, 09:18
Mojej ukochanej zonie kupilem najnowsza ksiazke Parsonsa - Moja Ukochana Zona.
W ogole po raz pierwszy od dawna bylem w Auchanie i malo mi oczy nie wyszly z orbit jak zobaczylem, ze ksiazki kosztuja tam grubo ponizej ceny okladkowej. Np. Komude mozna dostac za 24 PLN (Herezjarcha i Diabel Lancucki). Musze sie namyslec, ale pewnie wezme obie, bo nie czytalem.
Dabliu - 13 Marca 2009, 11:18
Stormbringer napisał/a | Też się przymierzam, ale ciągle czekam na pierwsze wrażenia tych, co już nabyli. |
W tym wątku pojawiło się już kilka opinii tych, co przeczytali
Stormbringer - 13 Marca 2009, 11:39
Dzięki, lecę oblukać.
Fidel-F2 - 13 Marca 2009, 14:56
Władca mórz - Siergiej Siniakin Zbiór czterech nowelek. Na okładce piszą, że to Rosyjski Pilipiuk, znaczy ma być lekko i rozrywkowo bez specjalnej głębi. Kupione za 10zł więc można testować bez bólu. Czytał kto może?
Chal-Chenet - 13 Marca 2009, 15:00
Dabliu napisał/a | W tym wątku pojawiło się już kilka opinii tych, co przeczytali |
I pojawią się nowe, jak tylko przeczytam.
Edit. Albo i nie. Nie chce mi się rejestrować na kolejnym forum... Tu też jest odpowiedni wątek.
Godzilla - 14 Marca 2009, 11:49
Siniakina czytałam i rozczarowałam się trochę. W tej chwili nie pamiętam już za dokładnie tych opowiadań, ale zaczynały się fajnie, miały sporo smacznych scenek, a potem nie prowadziły donikąd (przynajmniej to pierwsze, które sobie przypominam, o tych szkieletach maszerujących na Berlin czy coś). Takie było moje odczucie. No co ja będę gadać. Sam przeczytasz i albo się ze mną zgodzisz, albo nie.
Adashi - 14 Marca 2009, 14:53
hrabek napisał/a | W ogole po raz pierwszy od dawna bylem w Auchanie i malo mi oczy nie wyszly z orbit jak zobaczylem, ze ksiazki kosztuja tam grubo ponizej ceny okladkowej. |
Wydaje mi się, że kilka razy o tym pisałem na forum
Dziś np widziałem w Auchanie "Breslau4ever" Ziemiańskiego za 26 zeta, przy cenie okładkowej 31,90
Tymczasem podczas mojej forumowej absencji nabyłem:
Stanisław Lem - Cyberiada
Stanisław Lem - Sknocony kryminał
Robin Wayne Bailey - Miecze przeciw Krainie Ciemności
Feliks W. Kres - Klejnot i Wachlarz (wersja z MAGa)
Feliks W. Kres - Strażniczka Istnień (wersja z FS)
Mieszko Zagańczyk - Allah 2.0
|
|
|