Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
hrabek - 14 Listopada 2006, 14:55
Romek: interesujacy punkt widzenia. Glupio wyszlo ;)
Ale nie martw sie. Sapkowskiego sam sobie kupilem, wiec jesli ktos chce mi zrobic prezent, to wciaz masz jeszcze szanse :)
Romek P. - 14 Listopada 2006, 15:27
Kruk:
Cytat | Romek P., nie top się. Zrobisz się przez ten fakt popularny i nie doczekamy przeceny... |
Niech przynajmniej wydawca zarobi...
Count:
Cytat | Romek: interesujacy punkt widzenia. Glupio wyszlo |
Spoko. Fakt, iż widzę na horyzoncie problem ze sprzedażą swego dzieła, nie oznacza nic wiecej ponad to, co oznacza
Adashi - 14 Listopada 2006, 18:31
Ale faktycznie nie wiadomo na co kaskę przeznaczyć jak tu takie hity się szykują:
MITOLOGIA GERMAŃSKA
KRONIKA SŁOWIAN
Oj, żeby ten Gwiazdor był w tym roku szczodry
gorat - 14 Listopada 2006, 19:28
Zaraz, Romek, o czym Ty? Żeby nie wyszło, że trzeci tom pogodnika będzie thrillerem, bo się autor zestresuje.
Romek P. - 14 Listopada 2006, 20:45
gorat:
Cytat | Zaraz, Romek, o czym Ty? Żeby nie wyszło, że trzeci tom pogodnika będzie thrillerem, bo się autor zestresuje |
No tak, coś tak przewiduję. Będzie to nieukończony komediodramat z trzema strumieniami świadomości i jednym wodotryskiem fall... pardon, fontannicznym. Zaś wydawca zatrudni kogoś do dokończenia cyklu. I odnajdzie następnych siedem tomów w postaci gotowych maszynopisów
hjeniu - 14 Listopada 2006, 23:13
Romek, planujesz akcję a'la Ludlum? Facet zmarł kilka lat temu a ciągle wydaje nowe książki I nie martw się ja kupię A teraz ontop: byłem dzisiaj w wielkim mieście (Szczecinie znaczy) i kupiłem sobie:
Sherwood - Tomka Pacyńskiego
Czarny Pergamin - Rafała Dębskiego
Bieguny zagłady - Clive Cussler'a (to właściwie dla mamy bo jest straszną fanką )
i Lux Perpetua - nie mogłem się powstrzymać cholerka, za trzy dni mógłbym kupić w Atucie o 1,5 piwa taniej ale nie zdzierżyłem
hrabek - 15 Listopada 2006, 08:25
A mi merlin napisal wczoraj, ze wysyla, wiec dojdzie dzisiaj. I bedzie nowy Sapkowski. Trzeba teraz miejsce na polce robic, bo jak zwykle grubasna ta ksiazka.
hjeniu - 15 Listopada 2006, 11:52
Średni grubaśna, Sherwood jest grubszy
edit: Zresztą miejsce na półkach skończyło mi się jakiś czas temu, teraz układam książki w stosy
corpse bride - 15 Listopada 2006, 13:12
ja sobie przywiozlam z rodzinnego gniazda 2 tomiki mitologii do kolekcji: aztekow i mezopotamii (zainspirowana tokarczuk interpretującą mit o inanie).
gorim1 - 15 Listopada 2006, 13:17
dzisiaj mi przyszedł pocztą cylinder van troffa zajdla
Kruk Siwy - 15 Listopada 2006, 13:19
gorim1, fajna rzecz jak ktoś lubi hard sf i social fiction.
gorim1 - 15 Listopada 2006, 13:25
kruku ja ten gatunek wręcz uwielbiam
kupiłem by stał u mnie na półce bo czytałem cylinder chyba cztery jak nie pięć razy
Kruk Siwy - 15 Listopada 2006, 13:37
A, myślałem, że dopiero będziesz miał przyjemność... Ale tę książkę warto mieć na półce.
gorim1 - 15 Listopada 2006, 13:39
stanowczo
Fidel-F2 - 15 Listopada 2006, 14:24
z Zajdlowego dorobku Cylinder podobał mi się najbardziej
hrabek - 16 Listopada 2006, 09:34
hjeniu: a co ma wiecej stron? Wczoraj przyszla paczka z Merlina i oprocz Sapkowskiego bylo jeszcze Diabel ubiera sie u Prady dla zony. Lux Perpetua ma 560 stron, Diabel - 330, a objetosciowo Diabel jest grubszy. Stad cena pewnie wyzsza - lepszy, cienszy papier i wiecej sie stron zmiescilo na mniejszej powierzchni.
Btw. W Merlinie Lux Perpetua kosztuje 38,43 - piec i pol zlotego mniej niz w empiku. Jak ktos kupuje w merlinie, to i przesylke bedzie mial gratis, wiec zaoszczedzi.
hjeniu - 16 Listopada 2006, 10:28
Sherwood ma 576 stron. Przesyłka w Merlinie jest gratis? Od jakiejś kwoty czy dla stałych klientów? Bo na BookService.pl jeszcze nie ma więc jeszcze nie wiem ile przepłaciłem
Godzilla - 16 Listopada 2006, 10:42
Wejdź na stronę i przeczytaj zasady. To zależy, ile w sumie wydałeś na zakupy w ciągu ostatnich 10 miesięcy. Jeżeli powyżej 100, masz za darmo przesyłkę przy zamówieniu powyżej 100 zł. Jeżeli 500, powyżej 50. Jeśli ponad tysiąc, masz za darmo każdą. Jakoś tak to szło.
hrabek - 16 Listopada 2006, 10:42
roznie to jest, ostatnio mialem przesylke za zero od 150pln. Jak sie czesciej kupuje to moze ten prog sie zmniejsza. Nie robie tam za czesto zakupow, moze jakis wiekszy kupiec sie wypowie...
Godzilla - 16 Listopada 2006, 10:45
Mogły się zmienić jakieś szczegóły, odkąd ostatnim razem tam zaglądałam. Dlatego mówię, że trzeba sobie na stronie sprawdzić.
hjeniu - 16 Listopada 2006, 11:13
No to teraz muszę zacząć liczyć, co mi się bardziej opłaca
Henryk Tur - 16 Listopada 2006, 11:48
Fidel-F2 napisał/a | Zajdlowego dorobku Cylinder podobał mi się najbardziej |
Super był, przyznam.
hrabek - 16 Listopada 2006, 12:19
hjeniu: warto. Mozna znalezc jakies chwilowe wyprzedaze. Ja wzialem paczke z Lux Perpetua glownie dla Need For Speed: Most Wanted, ktore w Merlinie bylo na wyprzedazy za 47 pln. A jak kupilem to cena znowu wrocila do 90 PLN, wiec oszczedzilem kupe kasy. Dorzucilem Sapkowskiego, dla zony Weisberger i koncert U2 i mialem za darmo przesylke, czyli podwojna korzysc. Fakt, ze zamowilem 2 tygodnie temu i czekalem na Sapkowskiego, ale oplacalo sie, zaoszczedzilem kupe kasy w porownaniu z empikiem, czy media marktem.
hjeniu - 16 Listopada 2006, 13:00
Ja kupuję głównie w BookService.pl i RedMoon.pl ceny książek są tam zazwyczaj o kilka zł niższe niż w Merlinie.
Adanedhel - 16 Listopada 2006, 14:16
gorim wiesz może coś o Księżycu Buntowników Webera. Znaczy czy miałeś już może w łapkach?
gorim1 - 16 Listopada 2006, 14:24
w łapkach moich się jeszcze nie znalazło
hjeniu - 16 Listopada 2006, 16:14
A ja już przeczytałem, miła odmiana po tych wszystkich walących się po łbach krasnoludach ale ciężko coś więcej powiedzieć bo książka to właściwie wstęp do cyklu, więc pozycja raczej dla miłośników Webera.
gorim1 - 16 Listopada 2006, 17:26
czyli dla mnie i michała
:DDD
hjeniu - 16 Listopada 2006, 18:08
A już 28 listopada kolejna część cyklu Starfire
elam - 16 Listopada 2006, 18:38
nabylam wlasnie trzeci tom Sapkowskiego i zaraz chyba wypne sie brzydko na forum i pograze w lekturze
|
|
|