To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Wiedźmin

Homer - 15 Maj 2011, 02:53

21 godzin.... a jak wstanę to jeszcze mniej będzie!
Homer - 15 Maj 2011, 17:48

6 godzin i kwadrans!
Witchma - 15 Maj 2011, 19:20

Homer, zaraz, zaraz... to premiera nie jest 17...? :roll:
merula - 15 Maj 2011, 20:02

dla kolekcjonerów 16-ego.
Witchma - 15 Maj 2011, 20:10

Aha, nie wiedziałam, nie jestem kolekcjonerem ;) A moja przesyłka już jest w systemie UPS, dostawa jutro do końca dnia, na siedemnastego jak znalazł :D
Homer - 16 Maj 2011, 00:06

Pierwsze 5 minut i ni .... Zero reakcji, a do tego strony gramu popadały. :roll:
Czekam jeszcze kwadrans, a jeśli się nie doczekam to do spania i wstanę bladym świtem, żeby coś pograć przed pracą...

edit:
HE,he,he,he,he... znowu PR przed inżynierami :)

Proces instalacji i aktywacji gry Wiedźmin 2, to przede wszystkim połączenie z serwerami secuROM w celu sprawdzenia oryginalności kopii. Oprócz tego jednak, opcjonalnie każdy gracz może zarejestrować grę, pobrać DLC (zarówno te dostępne w pudełkowych wersjach oraz specjalną darmową przygodę „Kłopoty z Trollem”, przygotowaną specjalnie na premierę gry) lub dodatkowe pakiety językowe.

Ponieważ bardzo nam zależy na tym, aby system rejestracji i aktywacji wszędzie działał tak samo i każdy z Was mógł w pełni cieszyć się grą, odblokowanie kluczy Edycji Kolekcjonerskiej może się opóźnić. Wina za to leży po naszej stronie, przepraszamy wszystkich fanów. Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, abyście mogli uruchomić swoje Edycje Kolekcjonerskie Wiedźmina 2 jeszcze dziś w nocy. Naszym absolutnym priorytetem jest, aby Wasza przygoda w świecie Wiedźmina 2 rozpoczęła się jak najszybciej i nie przestaniemy pracować dopóki rejestracja i aktywacja nie zacznie w pełni działać.

Na wszystkie pytania odpowiadamy na bieżąco na naszej stronie www.thewitcher.com, oraz pod adresem e-mailowym pomocy technicznej: tw2support@thewitcher.com.

-- zmiana taktyki, idę spać... uderzą rano! :)

Już Wam współczuje dnia kolejnego, kiedy to sporo większa ilość osób będzie się próbowała dopchać! :D

Homer - 16 Maj 2011, 06:07

Godzina 6, CDP ciągle jest w doooopie.

edit:
Czytanie komentarzy - bezcenne...

Jest całkiem spora rzesza osób, która zawierzyła ciągłym informacjom "Już za chwilę!" i jeszcze się nie kładła :D

edit 2: w hołdzie PRowcom.

|AKTUALIZACJA|
Jak poinformował wydawca na oficjalnej stronie gry „postępy są, ale wciąż nie mam konkretnej godziny. Przed pierwszą na pewno nie |uda się rozwiązać problemu – dop. red.|.”

|AKTUALIZACJA 2|
„Przed świtem zagracie – obiecujemy.” to najnowsza aktualizacja postępu prac. W Warszawie słońce dziś wstanie o 4:39.

|AKTUALIZACJA 3|
„Pracujemy ze wszystkich sił, jesteśmy coraz bliżej uruchomienia procesu aktywacji i rejestracji Wiedźmina 2!” - to ostatnia aktualizacja oficjalnego facebooka wydawcy.

|AKTUALIZACJA 4|
„Problem nie leży po stronie DRM. Chodzi o uaktualnienia. Testujemy ściąganie - zawartość już jest na serwerze. Musimy mieć 100% pewności, że każdy będzie mógł ściągnąć bez problemów.” - za oficjalną stroną gry.

|AKTUALIZACJA 5|
Problem prawdopodobnie znaleziony. Pełne przetestowanie i usunięcie go wymaga kolejno kompilacji paczki z uaktualnieniem, wrzucenia na serwer i ściągnięcia na świeżo zainstalowanej grze. Drużyna (Q)A właśnie zaczęła - do świtu czasu wciąż dość. - jak można przeczytać na oficjalnej stronie Wiedźmina.

|AKTUALIZACJA 6|
Krzysiek testuje pod tak zwaną presją fanów... - tyle mówi ostatnie ćwierkniecie z twittera wiedźmińskiego. Wcześniej potwierdzono świt jako deadline. W momencie tej aktualizacji zostało 5 minut do godziny zero.

|AKTUALIZACJA 7|
Świt nadszedł i ptaszki na tweeterze zaćwierkały: Obiecuję, że nie będziemy was dłużej trzymać. Za max. kwadrans ostateczna informacja - TAK/NIE. Przepraszamy.

|AKTUALIZACJA 8|
Po kolejnych 45 minutach pojawiła się dłuższa wiadomość na wiedźmińskim tweeterze: Dokładnie jak HulkRampage napisał i dokładnie jak pisaliśmy jeszcze późnym wieczorem. Nie ustaniemy w wysiłkach - gry jeszcze nie uruchomiliście tylko dlatego, że nie możemy z czystym sumieniem zagwarantować że uaktualnienia zadziałają u 100% z Was. Nie gniewajcie się, ale 90% nam nie wystarcza. Jest godzina 5:30.

Navajero - 16 Maj 2011, 07:02

A ja mam zwykłą... :)
Homer - 16 Maj 2011, 07:45

|AKTUALIZACJA 9| Minęły kolejne dwie godziny. Tweeter ćwierka: Zdajemy sobie sprawę, że jesteście zawiedzeni. Cały zespół pracuje bez przerwy i obiecujemy że nie przestanie do momentu aż gra będzie działać. Wszystkim.

-- i tym radosnym akcentem kończę oczekiwanie i ruszam do pracy...

Btw... podobno już crack działa! Cała idea secuROMa o kant d...

Witchma - 16 Maj 2011, 08:38

Ech... wszystko w trosce o to, żeby kraju nie sparaliżowało, bo jak wszyscy się rzucą do grania, to jak nic czeka nas anarchia :D
Homer - 16 Maj 2011, 09:25

Spokojnie... o 8.10 napisali, że problem zażegnany i już się "aktualizują" światowe serwery, a potrwa to do dwóch godzin.

Ciekawe co napiszą za godzinę...

dalambert - 16 Maj 2011, 09:30

A w GieWu napisali, że Światowa Premiera odbędzie się na ryneczku przed Złotymi Tarasami koło Centralniaka w Warszawie i co setny kupujący to może koszulkę dostanie, a co pięćsetny to dodatkowy talon na zakup pamiątkowego kubasaka ;P:
Homer - 16 Maj 2011, 10:14

Podobno już "lada moment"

Polecam za to http://50mb.pl/

Witchma - 16 Maj 2011, 10:16

Ja się zastanawiam, czy rozpakowywać, czy lepiej nie, bo co się będę stresować :D
dalambert - 16 Maj 2011, 10:24

Witchma, Kicia wyjaśnij mnie leykowy kompletnemu !
Gre masz, ale nie uruchomisz, bo co by zagrać i wgrać to się twój komp z cyntralnym syrwkiem gry połączyć musi i od niego kopa na rozruch dostać?
A kulekcjunery to mieli po wysłaniu tajnego hasełka dostawać lepszego kopa dzień wcześniej ?
A gucio z tego im wyszło ? :?:

Witchma - 16 Maj 2011, 10:30

dalambert, nie wiem, ale chyba tak to właśnie wygląda :)

W wersji podstawowej jest pamflet, moneta i mapa i nawet dwie figurki do złożenia (Nekkar mi się losowo trafił). Szał normalnie, choć wolałabym po prostu móc sobie zagrać :D

Hubert - 16 Maj 2011, 10:43

Było się bawić securomami? Na początku miało nie być żadnych debilnych zabezpieczeń, tylko CD-Key.
dalambert - 16 Maj 2011, 10:45

No popatrz na graniu się nie znam, ale wyczucie reklamowego draństwa posiadam ;P:
Witchma, skej se figurkę to podobno uspakaja :wink:

Matrim - 16 Maj 2011, 10:52

Pojawia się coraz więcej plotek na temat wersji konsolowej. Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby się potwierdziły, szczególnie, że mechanika nowego Wiedźmina przypomina trochę tę z Assassin's Creed, która na konsoli sprawdza się bardzo dobrze. Gdyby tylko coś powiedzieli oficjalnie. Przynajmniej by jakoś milej czas płynął ;)
dalambert - 16 Maj 2011, 10:54

Matrim, ta sama rada - sklej se figurynkę ;P:
Witchma - 16 Maj 2011, 10:55

dalambert napisał/a
skej se figurkę to podobno uspakaja

Chyba figurkę :D
Na razie przeczytałam pamflet i obejrzałam sobie mapkę.

Matrim - 16 Maj 2011, 10:57

dalambert, jak sobie ją zaprojektuję chyba ;P: Ja nie mam figurynek, bo nie mam Wiedźmina, bo trudno mi wydać 2000 złotych na grę - nawet tak dobrą ;)
dalambert - 16 Maj 2011, 10:58

Matrim napisał/a
bo trudno mi wydać 2000 złotych :o na grę - nawet tak dobrą

O kuźwa :evil: :!:

Matrim - 16 Maj 2011, 11:00

dalambert, no cóż, komputery swoje kosztują, nie? :)
dalambert - 16 Maj 2011, 11:04

Matrim napisał/a
no cóż, komputery swoje kosztują, nie?

no coż, fakt, ale czasani nie służą tylko do grania. Jeszcze na Forum można sobie popyskowac- tyż przyjemność :D

Matrim - 16 Maj 2011, 11:08

dalambert, przez chwilę byłem rozczarowany, że cały świat będzie grał w Wiedźmina, a ja nie, ale mi przeszło :) Wiesz, jak to się mówi "błogosławieni cierpliwi", czy jak to tam szło. Witchma pogra, Homer pogra i może się okaże, że wcale nie warto? ;)
Homer - 16 Maj 2011, 11:13

Na pewno będzie warto... pytanie tylko kiedy bo Odblokowywanie serwerów uaktualnień cały czas trwa. Intensywnie pracujemy nad tym, aby jak najszybciej umożliwić aktywację gry wszystkim tym, którzy dokonali zakupu Edycji Kolekcjonerskiej. Będziemy informować na bieżąco o postępie prac. Tymczasem prosimy o jeszcze trochę cierpliwości, przepraszamy i dziękujemy wspierającym nas fanom! :lol:
Witchma - 16 Maj 2011, 11:17

Matrim, ja czekałam ponad rok od premiery, żeby sobie w jedynkę pograć, ale opłacało się sprzęt wymienić ;P:

Oglądam sobie materiały wideo (coś trzeba robić...). Nie wiem, dlaczego część jest po angielsku, ale jedno jest pewne - Zoltan w każdej wersji językowej absolutnie wymiata (a nawet nie wiem, czy po angielsku nie bardziej ;P: ).

Matrim - 16 Maj 2011, 11:20

Witchma, na jedynkę chyba też tyle czekałem :) Więc w sumie mogę i teraz. Chociaż dałem się maszynie reklamowej wkręcić i mi trochę żal ;) A materiały promocyjne mieli niezłe, fakt. Ostatni "World of the Witcher" szczególnie smaczny.
Witchma - 16 Maj 2011, 12:08

Jedno jest pewne - gębę to Wiesiek ma wyjątkowo cudownie paskudną :D No i muzyka wcale zacna, smutna pieśń promująca to chyba jakiś wypadek przy pracy ;)

Partner forum