Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
merula - 7 Grudnia 2008, 21:15
niezdrowe, to jest noszenie książek, zwłaszcza w dużej ilości. kręgosłup i stawy tego nie lubią
Iwan - 7 Grudnia 2008, 23:17
Welin i Atrament Hala Duncana
Eny - 9 Grudnia 2008, 12:45
"Pies i klecha" Orbitowskiego i Urbaniuka obie części, liczę na fajny klimat, zobaczymy.
Fidel-F2 - 11 Grudnia 2008, 11:30
Prezes i Kreska
xan4 - 11 Grudnia 2008, 11:31
Fidel-F2, jak przeczytasz to daj znać o wrażeniach
Fidel-F2 - 11 Grudnia 2008, 11:55
xan4, ja już przeczytałem chyba wszystko co było w necie a to odrobinę więcej niż w książce i mogę polecić w 100%. Poszperaj za blogiem Orbitowskiego na forum, tam znajdziesz te opowiastki.
xan4 - 11 Grudnia 2008, 12:32
Fidel-F2, dzięki, sprawdzę,
bardzo lubię prozę Orbitowskiego, wprawdzie odwrotnie proporcjonalnie od autora,
bardzo lubię jego wcześniejsze opowiadania (z tomów Wigilijne psy i Szeroki, głeboki, wymalować wszystko, zwłaszcza Kacper Kłapacz itp w nastroju),
a obecne jego książki (Horror show i Tracę ciepło) fajne, ale już powoli nie zachwycają tak jak opowiadania.
xan4 - 11 Grudnia 2008, 15:34
popostuję sobie pod sobą ale to nowa rzecz,
właśnie przyszło Rumo Moersa, po Mieście śniących książek dużo sobie obiecuję po niej
Adashi - 11 Grudnia 2008, 15:35
Przed chwilą przybył listowy i stwierdzam, co następuje:
primo - wiem jak to jest z tą pocztą Działa!
secundo - kapitalizm ma jednak dobre strony Jednym z niezaprzeczalnych atutów tego paskudnego systemu są wyprzedaże Takie jak ta. Dzięki niej, nabyłem trylogię Parrish Plessis
- Pasożyt
- Czarny kodeks
- Totalna awaria systemu
autorstwa Marianne de Pierres za jedyne 45 zeta, czyli 15 plnów za tom, przesyłka zero złociszy i jestem uradowany
Podpisano Łowca Przecen
Witchma - 11 Grudnia 2008, 15:36
xan4, do mnie dotarła "Tajemna historia Moskwy" Ale na razie czytam drugi tom cyklu Temeraire Naomi Novik (a propos nabyte, to cztery tomy tegoż...)
Adashi - 11 Grudnia 2008, 16:03
A jeszcze zapomniałem dodać, że do przesyłki dołączono 3 zakładki (Prezes i Kreska, Kameleon i Nowe idzie) mała rzecz a cieszy
dzejes - 12 Grudnia 2008, 13:52
Byłem w Empiku zamówić książki na prezenty i przy okazji, dość impulsywnie (dużo karteczek do czytania) kupiłem Trylogię Czarnego Maga.
Ramzes - 12 Grudnia 2008, 14:05
A ja Allegro parę starszych numerów SF kupiłem.
Ale mnie wyśmiejecie - Wy to wszystko na półeczkach macie
gorat - 12 Grudnia 2008, 14:10
Nie wszystko, nie wszystko
Kowalski, Pawłowa "Rozwój matematyki na przestrzeni wieków"
Ot, lektura pociągowa.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2008, 18:34
pękłem po dwutygodniowym poście zakupowym:
Dzisiejsze plony to: "Popiół i kurz" Grzędowicza, "Klejnot i wachlarz" Kresa, "Nocna straż" Seana Stewarta, "Mageot" Kochańskiego i trzy tomy Sagi o Królu Smoków Lawheada. Wszystko za 65 peelenów. I poprosiłem, żeby na jutro mi odłożyli na bok "Żywe Srebro" Stephensona (komplet za 45) i brakujące części cyklu o Mocku Krajewskiego (po 12 za sztukę). A może jeszcze coś wylookam... I zastanawiam się nad "Kosmicznym rogiem obfitości" z pracami Josha Kirby'ego (10 peelenów)
xan4 - 12 Grudnia 2008, 19:07
ilcattivo13, gdzież to takie zakupy robisz
do mnie dzisiaj przyszły Lata ryżu i soli Robinsona
merula - 12 Grudnia 2008, 19:17
długo nad tym myślałam i w końcu odłożyłam na półkę. jak przeczytasz i stwierdzisz, że warto, to daj znać, proszę.
xan4 - 12 Grudnia 2008, 19:27
merula, ok
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2008, 19:40
xan4 - kilka stron temu o tym pisałem, tutaj masz mapę
Godzilla - 12 Grudnia 2008, 20:21
Co do "Lat ryżu i soli", szacunek dla autora za potężną wizję świata, którego rozwój poszedł całkiem inną ścieżką niż w rzeczywistości. Mnóstwo wiadomości z innych kultur, ogromna wyobraźnia. Jednak trudno się było w tej książce zakochać. Na dłuższą metę była męcząca.
xan4 - 12 Grudnia 2008, 20:25
Właśnie dla tej wizji ją kupiłem, a Robinson zawsze był trudniejszy w odbiorze, mam nadzieję, że mi się spodoba.
mad - 12 Grudnia 2008, 20:34
Drugi tom "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza kupiłem. Lektura, myślę, w przyszłym tygodniu.
Godzilla - 12 Grudnia 2008, 20:38
Może to moje skrzywienie, od lat czytam książki kawałkami bo kompletnie brak mi czasu, i trudno strawić coś tak wielkiego. Taki okres w życiu, i jeszcze trochę potrwa.
Adashi - 12 Grudnia 2008, 23:00
Stanisław Lem - Szpital przemienienia
Godzilla - 13 Grudnia 2008, 11:26
xan4 napisał/a | Właśnie dla tej wizji ją kupiłem, a Robinson zawsze był trudniejszy w odbiorze, mam nadzieję, że mi się spodoba. |
Będziesz miał szereg powieści w powieści, księga składa się z historii życia różnych ludzi, w ciekawy sposób ze sobą połączonych. Niektóre naprawdę mi się podobały.
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2008, 18:42
Co wczoraj postanowiłem, dziś uczyniłem. "Żywe srebro" i (teraz już) komplet powieści Krajewskiego na półce. I jeszcze rabat dostałem. Mały, ale jak to mówią - lepszy cyc niż nic
Adanedhel - 13 Grudnia 2008, 20:12
Nie powinienem wydawać kasy. Ale "3 książki za cenę 2" w Juniorze okazały się zbyt kuszące!
David Weber - "Za wszelką cenę" tom I i II.
Peter Lovesey - "Detektyw Diamond i śmierć w jeziorze".
Woody Allen - "Obrona Szaleństwa".
Roberto Saviano - "Gomorra".
I, ponieważ jeszcze nie miałem w domu, "1984" Orwella.
NURS - 13 Grudnia 2008, 22:38
Ramzes napisał/a | A ja Allegro parę starszych numerów SF kupiłem.
Ale mnie wyśmiejecie - Wy to wszystko na półeczkach macie |
Ramzes, bracie Kryzysa, ja cię nie wyśmieję. Choć mam wszystko na półkach.
mBiko - 13 Grudnia 2008, 23:13
Gardner - Grendel
Kornew - Sopel cz1 i 2
Chiang - Historia twojego życia.
hrabek - 15 Grudnia 2008, 10:28
Do mnie w piatek przyszla paczka z prenumerata NF i dwiema ksiazkami. Jedna dawali za darmo do kazdej prenumeraty, druga kupilem za 15zl. Obie to zbioty opowiadan. A SFFiH wciaz nie ma
|
|
|