To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Słodki smak wolności - do 14 października

merula - 9 Października 2012, 13:56

Manhu i Słodka chwila...
shenra - 9 Października 2012, 14:17

mesiash, jest tylko źle zatytułowany ;P: Jakiś przedrostek mu się przyczepił na gapę ;P:
marekz - 14 Października 2012, 00:14

We współczesnym świecie trudno jest chyba napisać cokolwiek odkrywczego ze Śmiercią w roli głównej, nawet jak się jest Pratchettem, a co dopiero jak się jest kimś innym. Pomimo tego i tak uważam, że Manna jest zdecydowanie najlepsza z trójki i dla niej punkt. Ciekawe czy użyta liczba 91 ma tu jakieś znaczenie/odniesienie, czy to losowo wybrana liczba? Mój wysiłek umysłowy oraz 3-minutowe mini-google-śledztwo nie doprowadziły mnie niestety do rozwiązania tej kwestii, ale zaznaczam, że katolikiem nie jestem.
brajt - 14 Października 2012, 07:17

A próbowałeś z pewną popularną tablicą? ;)
marekz - 14 Października 2012, 10:25

Z Mendelejewa naturalnie że próbowałem, wiem jaki to byłby pierwiastek, ale nie łapię odniesienia w takim przypadku. Tęczowe także mam zawsze pod ręką, ale to inna bajka, choć też o wolności. Innych tablic w toku śledztwa nie użyłem. No nic, coś nie łapię tej dziewięćdziesiątkijedynki - widocznie mi to nie pisane, spokojnie poczekam sobie na wyjaśnienie autora, o ile ma ona jakieś ukryte dla mnie znaczenie.
J.Tanar - 14 Października 2012, 12:45

Słodka chwila powolności. Krótko, celnie.
terebka - 14 Października 2012, 21:36

Ostatnie minuty...
Matrim - 14 Października 2012, 22:04

Manhu? i Słodka chwila...
terebka - 14 Października 2012, 22:47

Ogłaszam, co następuje:

Poza podium: Żaden - Autor nieznany 3 głosy

Podium, licząc od najniższego miejsca, zajęły szorty:
3. Mars - Alien 5 głosów
2. Manhu?- Przemo 9 głosów
1. Słodka chwila powolności brajt 14 głosów

Gratuluję.
:bravo

brajt - 14 Października 2012, 22:56

Przemo :bravo :bravo głos ode mnie dostałeś, to teraz się tłumacz z tą 91. ;) Też miałem pomysł z manną, wariację obecnego. Mojżeszowi mieli się nażreć manną i nie być w stanie ruszyć dalej. Ale świętowałem urodziny i zapomniałem...
Alien :bravo

Wszystkim dziękuję za głosy. Temat będzie jak już upiję się ze szczęścia i wyleczę kaca, czyli tak za 15 minut.

A właśnie. Drabble miały się nazywać "Słodki smak powolności", żeby bardziej nawiązywać do tematu, ale skończyłem je w ostatniej chwili i w pośpiechu się pomyliłem.

I piszcie te szorty, bo naprawdę warto!

shenra - 14 Października 2012, 23:22

Gratulacje wszystkim :bravo :bravo :D
dalambert - 14 Października 2012, 23:26

Też gratuliję :bravo :bravo :bravo
dziko - 14 Października 2012, 23:48

brajt :bravo :bravo :bravo

Przemo :bravo :bravo

Alien :bravo

terebka - za organizację w czasach posuchy :) :bravo

Agi - 15 Października 2012, 00:03

brajt, gratuluję zwycięstwa! :bravo
Freja - 15 Października 2012, 06:51

gratulacje brajt :bravo
brajt - 15 Października 2012, 07:32

a dziękuję ślicznie :)
Przemo - 15 Października 2012, 14:30

Brajt, niestety muszę rozczarować, liczba 91 nie ma konkretnego znaczenia. Wiem, też, że szort nie był odkrywczy, ale mimo to dziękuję za głosy i gratuluję pozostałym uczestnikom, że chciało im się chcieć:)
Alien - 15 Października 2012, 14:50

Gratulacje dla Zwycięzcy :bravo i Organizatora :bravo
Dzięki za głosy :P Nareszcie wymarzone podium, i żeby nikt nie mówił, że były tylko trzy teksty w konkursie, bo złowroga opcja - żaden, "czaiła" się za plecami :wink:

Arya - 15 Października 2012, 16:00

Gratulacje :bravo :bravo :bravo

Partner forum