To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

gorat - 18 Października 2006, 22:10

dareko: a teraz podaj miejsce zakupu ;) Bylibyśmy wdzięczni, zawsze warto sprawdzić :D
dareko - 19 Października 2006, 00:01

gorat, wiesz gdzie, juz nie istnieje ;( Sam bylem zdziwiony, ze jeszcze dzialaja, to juz byly resztki.
joe_cool - 28 Października 2006, 22:28

a ja ostatnio skorzystałam z okazji (premia na koncie) i zakupiłam, co następuje:
1. "Gamedec" wiadomo kogo :D
2. "anna in w ogrodach świata" Tokarczuk
3. "Śnieg" Orhana Pamuka

mawete - 29 Października 2006, 11:59

Rafał Dębski "Czarny Pergamin" FS - jestem w połowie i :bravo :bravo :bravo dla Autora
flamenco108 - 29 Października 2006, 13:05

Janusz Cyran - Ciemne lustra. Dawno nie było Cyrana. Co z nim?
mawete - 30 Października 2006, 15:31

flamenco108: mam tą książkę... jakos mi nie podeszło... doczytam, ale... de gustibus.
hjeniu - 30 Października 2006, 19:51

A ja się pochwalę. Byłem dzisiaj w województwie :mrgreen: I kupiłem sobie: "Księżyc buntowników" - Davida Webera, "Szmaragdowe morze" - Johna Ringo, zupełnie nie-fantastyczny "Rozdarty naród" i za 10 zł "Welin" Hala Duncana zna ktoś może?
Fidel-F2 - 6 Listopada 2006, 13:06

3 x Lem, Katar, Powrót z gwiazd i Pirx. Wszystkie razem za 10zł z przesyłką. :mrgreen: Niech żyje Allegro.
corpse bride - 8 Listopada 2006, 18:07

tokarczuk 'e.e'
wojtyła 'miłość i odpowiedzialność'
proulx 'kroniki portowe'

Agi - 8 Listopada 2006, 20:28

R. D. "Czarny pergamin" Pierwsze 4 rozdziały świetne. :bravo
hijo - 8 Listopada 2006, 21:57

oooo
Cytat
proulx 'kroniki portowe'
jakże sięzdziwiłem czytając tę książkę, toż tam całkiem ciekawe elementy fantastyki są :wink: poza tym książka bardzo mi się podobała,

Ostatnio kupiłem Verticala - dawno mnie tak nie wessało :mrgreen:

gorim1 - 12 Listopada 2006, 19:46

ćwiek kłamca 1 i 2
i vertical r. kosika

Pako - 13 Listopada 2006, 14:37

Andrzej Sapkowski - "Lux perpetua" 44zł.... drogo, jak diabli, ale trylogię tzra uzupełnić. Teraz delektować się lekturą pozostaje.
Adanedhel - 13 Listopada 2006, 14:44

"Tigana"
"Popiół i kurz"
"Carpe jugulum"

hrabek - 13 Listopada 2006, 14:49

Sapkowski juz jest w sprzedazy? Bo ja zamowilem wielka paczke w Merlinie i czekam i czekam i czekam.... moglaby juz dojsc :)
Pako - 13 Listopada 2006, 14:55

Dziś wlazłem w empik żeby pozwiedzać, bo miałem sekundkę, był, akurat na półki wystawiali booki, to musiałem chyba trafić na dostawę sama sapka. Telefon do brata, kupiliśmy. Tylko czemu u licha tak drogie to musi być? :/
hrabek - 13 Listopada 2006, 14:59

To moze po prostu dzisiaj sie pojawily i dzisiaj tez merlin mi paczke wysle. A Sapkowski w nowej sadze od samego poczatku jest taki drogi. Nie pamietasz poprzednich czesci? Kazda z nich ponad 40PLN kosztowala. Biorac pod uwage inflacje, to ta jest najtansza :D
Godzilla - 13 Listopada 2006, 15:05

Zajrzałam do Merlina, "Wieszać każdy może" przygotowywane jest do wysyłki. Jutro albo w środę powinno być :D

Edit: ale jeżeli listonosz nie zastanie nas w domu, a to może być, to do soboty nie dotrę na pocztę z awizem - no f*** way! :(

hrabek - 13 Listopada 2006, 15:11

Przy Lux Perpetua w Merlinie napisane jest, ze w sprzedazy od 15 listopada. Moze empiki jakiegos exclusive'a podpisaly?
Pako - 13 Listopada 2006, 15:11

Count, ano, drogie poprzednie też były. Ale książki fabryki kosztują25-27 zeta, a nie 44.
Edit:
Nie wiem, nie wiem... ale mam w domu, leży, to nie narzekam ;) Może się empik pomylił i za szybko wystawił :P

Adanedhel - 13 Listopada 2006, 15:12

Całkiem możliwe. Przecież to prawie monopolista na polskim rynku.
hrabek - 13 Listopada 2006, 15:17

Pako: ja wiem, ze Sapkowski jest o 50% drozszy. Ale z tego co wiem, zupelnie nie przeszkadza mu to byc najlepiej sprzedajacym sie autorem fantastyki w kraju. Z punktu widzenia wydawnictwa, oni rzadza, a my nic nie mozemy zrobic.

Poza tym chcialbym zauwazyc, ze (co prawda nie widzialem Lux Perpetua, wiec moglo sie cos zmienic) poprzednie dwie czesci cyklu byly wydane lepiej niz ksiazki Fabryki - gladziutki bielutki papier i o wiele wiecej stron. A i honorarium Sapka pewnie jest wyzsze niz pozostalych naszych autorow.

Pako - 13 Listopada 2006, 15:28

Ano, niby prawdę gadasz... ale portfela słowami nie przekonasz, jęczy i płacze, a stypendium jak nie przelali, tak przelać ciągle nie chcą.
hrabek - 13 Listopada 2006, 15:32

Sluchaj, wydales, teraz mozesz sie cieszyc. A jak juz skonczycie czytac w rodzinie, to mozesz na Allegro pogonic i odzyskac z polowe kosztow. Poza tym pociesz sie tym, ze to ostatnia czesc, nastepnych nie bedzie. Co najwyzej Sapkowski nowa sage zacznie pisac, ale pewnie wtedy cena tez podskoczy do pieciu dych :(
Godzilla - 13 Listopada 2006, 15:53

Odkładaj co miesiąc złotówkę na fundusz, zdążysz uciułać zanim wyda coś nowego.
Nexus - 13 Listopada 2006, 18:55

"Vertical" (w końcu)
"Weźmisz kure czarną"
"Gamedec - Sprzedawcy lokomotyw"
"Nocarz"
Nadrabiam zaległości :)

gorat - 13 Listopada 2006, 20:08

"Lux perpetua" rzeczywiście idzie w Empiku na (czasową) wyłączność. Widziałem dzisiaj na Nowym Świecie ponad setkę egzemplarzy naskładowane - a zwiedziłem część podziemi i parteru. Licho wie, ile w sumie wystawili w tym jednym Empiku :shock:

"Planeta małp" I wydanie

Ziuta - 13 Listopada 2006, 21:43

Też kupiłem Lux Pepetuę.
A, dodam, że cena zaszokowałą mnie dopiero przy "Bożych Bojownikach". "Narrenturm" kupiłem w przez czysty Carrefourze za 27 złotych. :mrgreen:

mawete - 14 Listopada 2006, 11:32

A ja Sapka nie kupię.
Kruk Siwy - 14 Listopada 2006, 11:34

Nie kupię, bo...?

Partner forum