To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Easy - 3 Lipca 2008, 13:35

Adashi napisał/a
Philip K. Dick - Trzy stygmaty Palmera Eldritcha (wydanie kieszonkowe)

Przy okazji chciałbym podziękować Wydawnictwu Rebis za wspaniały kontakt z klientami :bravo :D

Gdzie?! Szukałem, szukałem, ale jakoś nie mogłem trafić na "Trzy stygmaty...".

Chal-Chenet - 3 Lipca 2008, 13:39

Ja kupiłem to właśnie wydanie w Arsenale, ale w sumie było to już jakiś czas temu. Ale można tam sprawdzać.
Adashi - 3 Lipca 2008, 23:26

Easy napisał/a
Adashi napisał/a
Philip K. Dick - Trzy stygmaty Palmera Eldritcha (wydanie kieszonkowe)

Przy okazji chciałbym podziękować Wydawnictwu Rebis za wspaniały kontakt z klientami :bravo :D

Gdzie?! Szukałem, szukałem, ale jakoś nie mogłem trafić na Trzy stygmaty....

Jak sam post wskazuje, u źródła ;) Tym bardziej się cieszę, bo nigdzie już tej książki nie ma, nakład wyczerpany.

[quote="Chal-Chenet"]Ja kupiłem to właśnie wydanie w Arsenale, ale w sumie było to już jakiś czas temu. Ale można tam sprawdzać.
Jak byłem ostatnio to raczej nie było, ale kto wie.

Dabliu - 8 Lipca 2008, 19:38

Z antykwariatu:

Prawo do powrotu - Janusz A. Zajdel
Przestrzeni! Przestrzeni! - Harry Harrison
Senni zwycięzcy - Marek Oramus
Wypychacz zwierząt - Jarosław Grzędowicz

Kruk Siwy - 9 Lipca 2008, 09:28

Khem... Wypychacz też z antykwariatu?
Watzek - 9 Lipca 2008, 10:49

Ja kiedyś widziałem w antykwariacie oba tomy "Pana Lodowego Ogrodu". Czyli wszystko może się zdarzyć.
Kupa ludzi coś kupuje, żeby przeczytać, a potem szuka nabywcy. Na Allegro też się to zdarza.

gorat - 9 Lipca 2008, 13:25

Kruku, pytaj, za jaką cenę. Wtedy się najwyżej dziwuj.
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 14:17

Połowę nowości po jakichś 2-3 miesiącach od wydania kupuję w antykwariatach. Książki są w stanie idealnym, a cena, jakby nie było, o ładnych parę zetów tańsza.
Kruk Siwy - 9 Lipca 2008, 14:20

No tak ale wypychacz to dopiero z miesiąc jest w sprzedaży.
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 14:31

może ktoś bardzo chciał go przeczytać i się śpieszył
Dabliu - 9 Lipca 2008, 17:32

Kruk Siwy napisał/a
Khem... Wypychacz też z antykwariatu?

Tak. 24,-pln

Dabliu - 9 Lipca 2008, 20:53

Akwaforta - K.J. Bishop
Dom burz - Ian R. MacLeod
Upadek Hyperiona - Dan Simmons

NURS - 9 Lipca 2008, 22:38

Dabliu, ty jakies piwnice obrabiasz? :-)
Dabliu - 10 Lipca 2008, 00:24

NURS napisał/a
Dabliu, ty jakies piwnice obrabiasz? :-)

Oszczędzam na jedzeniu, rzadko imprezuję, nie mam samochodu... jedynym sportem ekstremalnym, jaki uprawiam, jest comiesięczny survival "do pierwszego", co siłą rzeczy nie kosztuje, choć w jakiś enigmatyczny sposób jest powiązane z nabywaniem książek... :wink:

ilcattivo13 - 10 Lipca 2008, 10:18

Dabliu napisał/a
Oszczędzam na jedzeniu, rzadko imprezuję, nie mam samochodu...

no to jest nas dwóch :)

ihan - 10 Lipca 2008, 10:21

A jakbyście zamieszkali razem, to ile byście zaoszczędzili. Rockefellerzy normalnie.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2008, 17:45

Jack Campbell - Zaginiona Flota: Nieulękły. Space opera, mam nadzieję, że dobra, bo wydałem na nią w ciemno 34 zeta. (Tłumaczenie niejakiego Roberta J. Szmidta ;) )

Tomasz Bochiński - Kurierzy Galaktycznych Szlaków. Do tej pory czytałem tylko trochę Moncka, jak skończę co mam so czytania to zobaczę co tam Kruk pisywał wcześniej. ;)

Kuba - 10 Lipca 2008, 17:50

Dabliu napisał/a
Oszczędzam na jedzeniu, rzadko imprezuję, nie mam samochodu... jedynym sportem ekstremalnym, jaki uprawiam, jest comiesięczny survival do pierwszego, co siłą rzeczy nie kosztuje, choć w jakiś enigmatyczny sposób jest powiązane z nabywaniem książek...

Ale kiedy Ty to czytasz?? Chyba, że to taki nałóg - idziesz i Cię trzęsie, żeby kupić chociaż jedną, malutką... :)

Dabliu - 10 Lipca 2008, 21:13

Kuba napisał/a
Dabliu napisał/a
Oszczędzam na jedzeniu, rzadko imprezuję, nie mam samochodu... jedynym sportem ekstremalnym, jaki uprawiam, jest comiesięczny survival do pierwszego, co siłą rzeczy nie kosztuje, choć w jakiś enigmatyczny sposób jest powiązane z nabywaniem książek...

Ale kiedy Ty to czytasz?? Chyba, że to taki nałóg - idziesz i Cię trzęsie, żeby kupić chociaż jedną, malutką... :)

Nie czytam tak szybko, jak kupuję :D Ale lubię mieć wybór - po którą książkę sięgnąć tym razem. Każda książka ma swój czas; jedne czekają dłużej, inne krócej. Są też takie, które czytam natychmiast po zakupie. Ale nie wybaczyłbym sobie, gdybym zwlekał z zakupem upatrzonej książki tak długo, aż wyszłaby z księgarń. A tak, stoi sobie na półeczce i czeka na swoją kolej. I cieszy oczy. Taak... jest w tym coś z fetyszyzmu :wink: Tak czy inaczej, zazwyczaj wiem z wyprzedzeniem, jaką książkę chcę nabyć; śledzę nowinki wydawnicze i z fali nowości wyławiam co bardziej interesujące rybki. No, ramotek też czasem szukam i gdy znajduję, rzadko odpuszczam :D

mBiko - 10 Lipca 2008, 21:15

Tak, to nałóg. Przynajmniej w moim wypadku.
Tym razem:

Brzezińska - Opowieści z Wilżyńskiej Doliny.
Lynch - Na szkarłatnych morzach.
Delany - Babel - 17
VanderMeer - Miasto szaleńców i świętych.
Brzezińska, Wiśniewski - Na ziemi niczyjej.

Chal-Chenet - 13 Lipca 2008, 11:22

A. Ziemiański - Toy Wars. Podobały mi się dwa pierwsze opowiadania, teraz je sobie przypominam i cały czas robią dobre wrażenia i są kawałem solidnej rozrywki. Zobaczymy jeszcze jak to jedno, nowe.
A. Przechrzta - Pierwszy Krok. Opis z tyłu zachęca. Lubię takie klimaty.
Sz. Twardoch - Epifania wikarego Trzaski. Do tej pory nie zawiodłem się na tym autorze, mam nadzieję, że tą pozycją utrzyma tak dobrą statystykę.
W. Szyda - Szlak Cudów. Zbiór opowiadań. To co kiedyś czytałem tego autora było interesujące. Zobaczymy jak mi się będzie podobało teraz.

Fidel-F2 - 13 Lipca 2008, 18:57

Andrzej Szczypiorski - Irytacje
Cezary Michalski - Gorsze światy
Ludwik Stomma - Nalewka na czereśniach
Edward Redliński - Krfotok

Chal-Chenet - 15 Lipca 2008, 22:25

Ryszard Dziewulski Bez pamięci
Robert J. Szmidt Zaklinacz (i mam już dwa egzemplarze... będę chyba miał na jakiś prezent :D )

Obie z empikowej promocji.

Adashi - 16 Lipca 2008, 14:19

Konrad T. Lewandowski - Most nad otchłanią (stare wydanie za 6,50 na jakiejś wyprzedaży) :wink:
Fidel-F2 - 16 Lipca 2008, 20:08

Adashi napisał/a
Konrad T. Lewandowski - Most nad otchłanią
fajna rzecz, podobała mi sie jakieś 10 lat temu
Witchma - 16 Lipca 2008, 22:31

Wreszcie kupiłam sobie Heretics of Dune... mogę umrzeć spokojnie :D
bio - 17 Lipca 2008, 22:58

A ja stareńkie Hawksbill Station Silverberga. Z tego roku - 67 - datują się moje pierwsze układające się w pełny wzór wspomnienia - z wakacji w Zakopanem. Młynarski śpiewał - Jesteśmy na wczasach ... a Robert wydał tą książeczkę. Może nie wybitne dzieło, ale warto chyba wrócić do takiej fantastyki od czasu do czasu.
ihan - 18 Lipca 2008, 13:52

Ja wiem czy tylko od czasu do czasu. Ostatnio czytuję sobie rozmaite antologie z taką właśnie starą amerykańska fantastyką i jest mi dobrze. Przerywając jakimiś bardziej współczesnymi czuję zwykle rozczarowanie i czasem zwątpienie, czy rzeczywiście wciąż lubię fantastykę.
Jaden Kast - 19 Lipca 2008, 14:51

Bo to jest wojna, rzeź i rąbanka Pawlaka
451* Fahrenheita Bradbury'ego

Ubóstwiam Allegro za książki raz czytane, w stanie idealnym a sprzedawane po cenie 2 razy niższej :)

Aha i jeszcze Sprzedawca broni Lauriego, kupiona dla brata na prezent, ale on już ją zdążył 'pochłonąć' więc w najbliższym czasie zobaczę czy to pozycja przereklamowana czy jednak warta uwagi.

Dabliu - 20 Lipca 2008, 17:45

Gniazdo światów - Marek S. Huberath

Partner forum