To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Wiedźmin

Homer - 12 Marca 2008, 21:09

Garść informacji za forum wiedźmina odnośnie zbliżających się nowości.

Kiedy rozpocznie się sprzedaż Edycji Rozszerzonej?
19 września

Czy mając zarejestrowaną podstawową wersję Wiedźmina będę mógł/a pobrać z internetu wszystkie dodatki z Edycji Rozszerzonej?
TAK

Na pewno?
TAK

Na pewno wszystkie?
TAK

Czy będzie można kupić same dodatki w wersji pudełkowej?
!! TAK !! - Wiedźmin:update za 19,99zł wraz z dodatkami.

Ile będzie kosztować edycja rozszerzona?
99,99zł -> wraz z dodatkami.

Czy Edytor Modów (D'jinni) będzie udostępniony razem z dodatkiem?
Będzie w ER, ale jest już dostępny do ściągnięcia !!!

Kiedy wyjdzie pierwsze rozszerzenie (mod) do Wiedźmina - Cena neutralności ?
Już wyszło -> do ściągniecia w patchu 1.3 (który jest również konieczny do używania edytoru).

A drugi mod - Efekt Uboczny?
Wraz z Edycją Rozszerzoną.

Czy Edytor Modów (D'jinni) będzie dostępny w polskiej wersji językowej?
NIE, Edytor jest tylko w wersji angielskiej.

Hubert - 13 Marca 2008, 11:06

Homer napisał/a

NIE, Edytor będzie tylko w wersji angielskiej.

Trochę dziwne, w końcu Wiedźmin to polska gra...

NURS - 13 Marca 2008, 19:51

z ciekawostek, dostalem zajawkę, ze Krew Elfów wychodzi po angielsku.
Homer - 13 Marca 2008, 20:13

Sosnechristo napisał/a
Homer napisał/a

NIE, Edytor będzie tylko w wersji angielskiej.

Trochę dziwne, w końcu Wiedźmin to polska gra...

Ale robią na Aurorze. Skrypterzy też pewno na angielskich jadą. Owszem mogli samo menu przetłumaczyć - ale to też zależy od stopnia komplikacji tego edytora.

Hubert - 13 Marca 2008, 20:20

Dziwię się, bo Aurora była w polskiej wersji językowej dodana do NWN.

NURS napisał/a

O, ciekawe, jak się sprzeda na Zachodzie.

Micronus - 14 Marca 2008, 10:35

NURS napisał/a

http://valkiria.net/index...ws&newsid=28946

Ładniutka okładka.

Homer - 14 Marca 2008, 13:52

Data wydania Pierwszego mod'a i edytora przesunięta na ostatni tydzień marca. Pojawi się razem z Patchem 1.3

Cytując:
W trakcie publikowania tego newsa okazało się, że niestety w związku z kwestiami prawnymi (m.in. EULA) odnoszącymi się do sposobu publikacji modów do gry, termin wydania D'jinniego, przygody oraz patcha 1.3 uległ przesunięciu na ostatni tydzień marca (najprawdopodobniej 26 marca). Dla nas również jest to bolesne, niestety musimy czekać niecierpliwie.

edit:
Status wydania paczki z zawartością: [edytor+pierwszy mod+patch 1.3] zmienił się na ~jak wyjdzie to będzie~

edit 2: Już jest !!!

Ramzes - 2 Kwietnia 2008, 15:40

Poczekam na nowe wydanie. Fajne informacje w wątku.
Homer - 11 Kwietnia 2008, 11:48

Wydano dziś:
-> Patch1.3 (paczka wielkości ok. 320MB zawiera mod "Cena neutralności")
-Po instalacji, przy wyborze "Nowa gra" mamy możliwość albo odpalenia kampanii , albo odpalenia własnej gry z modułu. Póki co znajduje się tam mod "Cena neutralności". Mod ten jest bez voice'overów (tylko napisy, brak dialogów w głośnikach). Teksty dobre, klimatyczne (zwłaszcza krasnoludzkie). Mod głównie opiera się na opowiadaniu "Mniejsze Zło" więc część cytatów wyjęta jest żywcem z tego opowiadania, tylko powsadzana w usta osób biorących udział w fabule rozgfrywającej się u stóp Kaer Morhen. Póki co grałem godzinę z hakiem i chyba już jestem w połowie (więc nie za długi). Zdaje się, że tylko dwie możliwości zakończenia będą. Jak narazie, dla znających ww. opowiadanie, nic specjalnie odkrywczego nie ma. Ale granie nie boli i jest przyjemne. Zwłaszcza po okresie postu od tej gry.

edit: NA szybko mod można przejść w pół godziny, a delektując się - troszke więcej to zajmie 2 godziny. Więc nie jest to żaden dodatek. 3 lokacje -> Dolina Kaer Morhen wraz z Twierdzą + Kopalnia + namiot. 2 karty. 3 questy. 2 zakończenia -> każde dwuwariantowe -> w sumie 4 ;) .

->i Edytor (paczka wielkości ok.40 MB)).
Instrukcja podstawowa - 450 stron w pdf. Radość ze stowrzonego moda - ogromna. Ale trzeba będzie na jakieś sensowne mody poczekać kilka miesięcy. Przydałby się dodatek.

Ixolite - 11 Kwietnia 2008, 12:07

Hrmpf, mam nadzieje, że nie będę musiał zaczynać o początku zabawy - readme ostrzega o potencjalnej niekompatybilności starych zapisów gry z patchem 1.3 :(
Homer - 18 Kwietnia 2008, 17:55

Będzie obsuwa (dlaczego wcale mnie to nie dziwi?) wersji ER "Wiedźmina". Informacje nt. pojawią się w bliżej nieokreślonym terminie. Obsuwa wynika z prac wokalizacyjnych wersji niemieckiej i angielskiej, a podobno gra, która wyjdzie teraz będzie miała możliwość wyboru języka.
mad - 4 Maj 2008, 11:19

Tego typu informacje to raczej normalność. Niestety.
Homer - 7 Maj 2008, 21:35

Z ostatnich informacji wynika, że rozszerzona wersja Wiedźmina ukaże się dopiero na przełomie sierpnia i września - co realnie oznacza, że powinna być najpóźniej w październiku ;) .
Homer - 23 Czerwca 2008, 22:20

Wreszcie oficjalny komunikat odnośnie wydania wersji rozszerzonej. Cytuję:

CD Projekt RED pragnie zakomunikować, że data premiery gry Wiedźmin Edycja Rozszerzona została wreszcie ustalona. Tym samym poprawione i pozbawione wcześniejszych niedoskonałości wydanie wielokrotnie nagradzanego Wiedźmina zostało zaplanowane na pierwszą połowę września tego roku. Ustalenie daty premiery na wrzesień wiąże się z koniecznością dopieszczenia poszczególnych wersji językowych gry i wydaniem Edycji Rozszerzonej we wszystkich językach jednocześnie. Sama Edycja Rozszerzona będzie ponadto bardzo bogato wydana, zawierając w sobie wiele dodatków nieobecnych w wersji podstawowej.

Ekskluzywne pięciopłytowe wydanie gry Wiedźmin Edycja Rozszerzona oprócz płyty DVD z grą zawierać będzie również płytę DVD z materiałami filmowymi, DVD z materiałami dodatkowymi (m.in. edytorem przygód oraz oficjalnymi przygodami „Cena neutralności” i „Efekt uboczny”), soundtrack z gry, a także płytę „Wiedźmin- Muzyka inspirowana grą”. Zarejestrowani użytkownicy wersji podstawowej będą mogli pobrać Edycję Rozszerzoną za darmo.

Fearfol - 24 Czerwca 2008, 11:09

I jak zwykle najbardziej cieszy mnie ostatnie zdanie.
Dunadan - 2 Lipca 2008, 20:47

Ktoś mi powie czemu Wiedź min używa tylko jednego rdzenia mojego procka?...
Dunadan - 11 Lipca 2008, 13:02

? nikt mi nie pomoże? używam procesora T7300 na laptoku - wykres z menedżera zadań pokazuje ze w trakcie gry tylko jedno jądro działa. Przydałoby się to drugie bo muszę grać na minimalnych ustawieniach niemal...
Homer - 14 Lipca 2008, 17:48

Z takim pytaniem lepiej zajrzyj na forum www.thewitcher.com .
Dunadan - 14 Lipca 2008, 20:55

wiem wiem, ale nie che mi się trochę logować na takiego molocha, zaraz pewnie zaaczną krzyczeć że juz ktoś kiedys o to pytał itp. :roll: ale dzięki ;-)
NURS - 14 Lipca 2008, 20:59

Dunadan napisał/a
? nikt mi nie pomoże? używam procesora T7300 na laptoku - wykres z menedżera zadań pokazuje ze w trakcie gry tylko jedno jądro działa. Przydałoby się to drugie bo muszę grać na minimalnych ustawieniach niemal...

spróbuj T1000 on chodzi płynnie, widziałem.

Dunadan - 14 Lipca 2008, 21:06

NURS, rozwaliłeś mnie :mrgreen: a obydwa jądra działają mu dobrze?

Już wiem jaka jest przyczyna. Wiedźmin nie obsługuje dwóch rdzeni, ot co... :-/ jutro pożyczam od kolegi i będę się bawić.

Adon - 17 Lipca 2008, 14:15

A tymczasem, co pisałem już w innym wątku, nasz bohater popkultury dzielnie brnie do przodu. W ostatnim numerze PCPlus (brytyjskie czasopismo pokroju Chipa czy PCWorld) redakcja wychwalając Age of Conan radzi jednak pograć sobie w Witchera jako grę o wiele lepszą.
Homer - 22 Lipca 2008, 23:31

Szukając informacji nt. tego jak poradzić sobie z uciążliwością MassEffect zerkałem na różne fora i na jednym anglojęzycznym gość stwierdził, że czeka na patch'a, a póki co zabije czas graniem w Witchera ;)
mad - 5 Sierpnia 2008, 23:41

Kupiłem dzisiaj CD-Action, otwieram i widzę dwustronicową reklamę nowej edycji, a tam jak byk stoi napisane :wink: "Masz już Wiedźmina? Zrób update do Edycji Rozszerzonej!" I niżej of course mniejszymi literkami: "Za jedyne 19,99 zł możesz zrobić update swojej wersji Wiedźmina i cieszyć się wszystkimi dodatkami i poprawkami, które zawiera Edycja Rozszerzona". :|
Fearfol - 6 Sierpnia 2008, 15:13

super muszę płacić 20 zł , zgroza
Homer - 6 Sierpnia 2008, 21:38

Eeeee.... Raczej sądzę, że to cena dla tych co chcą gdzieś kupić sam patch rozszerzający na płycie - zobacz uważnie czy nie będzie za taką cenę dodawany do któregoś CD Action, czy tam nie pisze.

Wielokrotnie pisano i zapewniano, że patch do wersji Extended będzie do ściągnięcia za free z netu, więc wątpie, żeby tak nagle zdanie zmieniono. Tylko, że nie wiadomo jakiej wielkości ma być ten patch... może np. 3GB? :>

Adon - 14 Sierpnia 2008, 16:00

Przecież wiadomo, jak sprawa się będzie miała: http://www.thewitcher.com...l/news/584.html ;)
Fearfol - 29 Sierpnia 2008, 13:42

Pytam czy jest ktoś chętny do współtworzenia krótkiego modułu (5-7 godzin gry) przy pomocy edytora Dijnni w świecie Wiedźmina.

Pomysł na fabułę zdradzę wszystkim zainteresowanym. Tak samo jak szczegóły współpracy.

Ixolite - 29 Sierpnia 2008, 16:25

Hmm... musiałbym zobaczyć co i jak z edytorem, choć obawiam się, że nie będzie mi się go chciało zgłębiać :(
Fearfol - 29 Sierpnia 2008, 16:54

Zaopatrz się w poradnik Sławomira "TobiAlex" Wąsika, na początku wszystko jest trudne ażeby potem sprawić dużo zabawy. Po za tym nikt nie będzie stał nad głową i nie popędzał Cię.

Partner forum