To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Silmeor - 31 Maj 2008, 12:01

Jacek Komuda- Diabel Lancucki i Czarna szabla.
Piotr Marczak- Wojny husyckie.

Selithira - 31 Maj 2008, 15:20

"Carrie" Kinga nabyłam. I "Prawdę" Pratchetta w oryginale. Tyle z klimatów SF, F, a zwłaszcza H, oprócz tego "Czy mężczyźni są światu potrzebni?" :wink: , tak dla poprawy nastroju.
mBiko - 1 Czerwca 2008, 20:17

Pilipiuk - Srebrna Łania z Visb.
Huff - Cena krwi.

Bardzo skromnie tym razem.

Gwynhwar - 2 Czerwca 2008, 00:23

Mowat Farley- Wyprawy Wikingów
Stephenson Neal- Żywe Srebro I,II,III :D
Barker Clive- Historia Pana B.

Fidel-F2 - 2 Czerwca 2008, 09:46

po 2zł?
Gwynhwar - 2 Czerwca 2008, 10:35

Nie, tym razem to już były normalne zakupy na ten miesiąc :D
Agi - 2 Czerwca 2008, 16:13

Wybrałam się do antykwariatu w poszukiwaniu konkretnej książki... wyszłam z trzema Wańkowiczami pod pachą.
- Przez cztery klimaty 1912 - 1972
- Od Stołpców po Kair
- W pępku Ameryki

Virgo C. - 2 Czerwca 2008, 19:05

Kochali się, że strach
Inne pieśni
Dukaja

Agi - 5 Czerwca 2008, 12:03

Przesyłka, któą przed chwilą dostałam:
- Maja Lidia Kossakowska - Zakon Krańca Świata - tom I i II
- Ken Follet - Filary ziemi
- Ken Follet - Świat bez końca (kontynuacja Filarów ziemi)

Witchma - 5 Czerwca 2008, 12:27

Rozumiem, że chcesz zgnębić psychicznie tych, do których nic nie dociera z powodu strajku i dlatego piszesz dwa razy...? Udało Ci się - czuję się pognębiona :cry:
Adon - 5 Czerwca 2008, 12:54

A do mnie przed chwilą dotarła paczka z Polski z toną moich książek. Przy okazji nie tylko polska poczta działa jak chce: komuś z ParcelForce Worldwide nie bardzo się widać chciało zostawić kartkę w drzwiach, że nikogo nie zastał i tak bym sobie czekał i czekał, gdyby dozorca się nie zlitował i paczki nie przyniósł. Zostawili ją u niego 22 maja (!); z Polski wysłana była 5 - no i mamy równo miesiąc podróży moich książek. :/
A w paczce m.in. trylogia Kushiela, książka Kruka Siwego, Dębski, Orbitowski i cykl husycki (wreszcie mam ochotę się przemóc i go zmęczyć).

Agi - 5 Czerwca 2008, 13:30

Witchma, po pierwsze kurier przywiózł, po drugie Forum mi dowcip zrobiło.
Skoro jednak już to skomentowałaś nie będę usuwać.

gorat - 5 Czerwca 2008, 13:31

Pewnie męczy ją to samo, co mnie - generowanie strony 150 sekund... czas chyba komuś **** upier*****.
Witchma - 5 Czerwca 2008, 13:34

gorat, ostatnio chyba wszyscy na to cierpią...

Agi, pisz, że kurier, bo mnie zeżarło normalnie, u mnie listonosza od poniedziałku nie było, a czekam na stos przesyłek...

Virgo C. - 5 Czerwca 2008, 19:06

Książka:
Szczeliny Anny Starobiniec

Film
Madhouse <- jak się okaże, że to kolejny horror tylko z nazwy to chyba sam pójdę w miasto mordować :twisted:

Taselchof - 5 Czerwca 2008, 22:28

Oko Jelenia. Srebrna Łania z Visby drugi tom mistrza Pilipiuka :P

www.1939.com.pl Marcin Ciszewski

Witchma - 6 Czerwca 2008, 22:53

Odebrałam zamówione Jak nie zginie ludzkość, a skoro już byłam w tej przecudownej księgarni, to dorzuciłam i Wypychacza zwierząt

edit:
Oblicze Czarnej Palmiry Wasiliewa
Ostatni powiernik pierścienia Jeskowa
Tfu pluje chlu! Marcina Wrońskiego
i najbardziej fantastyczna z pozycji - The Complete Works of William Shakespeare :)

ilcattivo13 - 8 Czerwca 2008, 13:22

Gemmell - "Troja. T3", "Potworny Regiment" Pratchetta, "Jak Błyskawice" Drake'a i "Toy Wars" Ziemiańskiego. A na odchodne z pracy dostałem "Wściekłego od urodzenia" Clarksona. Kolejka "książek do przeczytania" urosła niniejszym do 2,5 półki regału...
mBiko - 8 Czerwca 2008, 19:31

Licząc Twoją metodą ilcattivo, to mam 6,8 m. Ostatnio doszły:

Grzędowicz - Wypychacz zwierząt.
Pawlak - Smocze gniazdo.
White - Wiedźma z lasu.
Mielke - Świątynia w Awinionie.
Resnic - Mroczna Pani.

gorat - 8 Czerwca 2008, 19:41

Ja bym raczej w m³ liczył...
mBiko - 8 Czerwca 2008, 20:34

Na sześcienne to niedużo:

Witchma - 9 Czerwca 2008, 10:00

mBiko napisał/a
White - Wiedźma z lasu.

No aż mnie zaintrygowało :D

Ja sobie kupiłam Smocze gniazdo

dzejes - 9 Czerwca 2008, 11:35

Szpanować ilością posiadanych, a nieprzeczytanych książek to forma perwersji mi niedostępna :roll:
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 11:36

A dla mnie w dalszym ciągu zadziwiajaca. Kupuję= czytam. Nie czytam, nie kupuję...
hrabek - 9 Czerwca 2008, 12:58

Ja jestem juz pod koniec drogi do przeczytania wszystkiego co mam. Jeszcze tylko kilka pozycji i bede na zero. Z drugiej strony dobrze jest miec zawsze zapas, zeby nie bylo tak, ze sie wszystko przeczyta i nie ma w co oczu wlozyc.
Agi - 9 Czerwca 2008, 13:18

U mnie od czasu do czasu chęć posiadania przewyższa możliwości czytelnicze - ostatnio jest to około 20 książek. Pocieszam się, że nadrobię w czasie urlopu.
Ostatnio kupione:
- Król bezmiarów i Grombelardzka legenda (okazało się, że w zestawie przywiezionym od Rodziny tych tomów brakuje do Księgi całości)

Fidel-F2 - 9 Czerwca 2008, 13:21

Ja nigdy nie wiem co będę miał ochotę przeczytać. Musze mieć zawsze spory zapas do wyboru.
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 13:27

Cóż. Ostatnio korzystam głównie z biblioteki. Poza tym lubię czytać dobre książki po wielokroć, tak że ma możliwości braku lektury. A jak już mnie bardzo zeprze to na litość przodków - szybkim spacerkiem do najbliższego empicu i już lektury po kokardę...
Zapasy?
Cukru, tak. MIęsa, może być, ale książki? Zdziwniej, zdziwniej...

Virgo C. - 9 Czerwca 2008, 13:29

Ja tam mogę mieć lodówkę pustą notorycznie (i tak już przywykłem do żywienia się światłem z niej) ale zapas książek być musi :D
Witchma - 9 Czerwca 2008, 13:36

Kruk , bez zapasu jak bez wody, a przez biblioteki to cały czas zapasy mi się powiększają :)

poza tym, moje nastroje są nieprzewidywalne... ostatnio stwierdziłam, że mam ochotę przeczytać coś z najfantazywniejszej fantasy, a skończyło się na Ramzesie :D

Partner forum