Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
ilcattivo13 - 17 Kwietnia 2008, 11:00
Jack Higgins "Napij się z diabłem", Robert E. Howard "Zemsta Czarnego Vulmei" i Lin Carter "Czarnoksiężnik z Zao".
mBiko - 17 Kwietnia 2008, 19:00
Witchma napisał/a | Egipcjanin Sinuhe... choć nie lubię powieści historycznych, to nie mogłam znieść potępienia w oczach Kruka, zresztą czego się nie robi dla uniknięcia linczu |
Na pewno nie pożałujesz. Fragmenty tej książki słyszałem w radio będąc jeszcze *beep* zupełnym, a wryła mi się w pamięć tak głęboko, że po latach kiedy czytałem, wiedziałem co się zdarzy w następnej chwili.
U mnie dosyć skromnie:
Leiber - Maż czarownicy. Wielki czas.
Novik - Wojna prochowa.
Hines - Zadanie Goblina.
Pilipiuk - Czarownik Iwanow.
White - Miecz dla króla.
Witchma - 17 Kwietnia 2008, 19:47
mBiko napisał/a | Na pewno nie pożałujesz |
dzisiaj odebrałam z antykwariatu... wyd. Czytelnika z 1989 roku i jestem zszokowana stanem obydwu tomów - wyglądają, jakby nikt ich nigdy nie czytał, a jedynie były przenoszone z miejsca na miejsce
gorat - 17 Kwietnia 2008, 19:53
I co w tym dziwnego?
Witchma - 17 Kwietnia 2008, 19:58
wiesz, zazwyczaj książka która ma prawie 20 lat, nawet jeżeli jest w genialnym stanie, to jednak wygląda na czytaną... a ta nic dobrze, że biedactwo przygarnęłam...
dalambert - 18 Kwietnia 2008, 07:52
Dla porządku - Aleksander Rudzanow Arcymag część 2 - reszta w czytane bom przeczytal
gorat - 18 Kwietnia 2008, 14:16
Witchma, ja widziałem nieczytane międzywojenne. Stosami. A te dwudziestoletnie to jeszcze nierzadko zalegają magazyny (kryzys rynku), więc możesz dostać "prosto" z drukarni.
Chal-Chenet - 18 Kwietnia 2008, 16:49
Jacek Piekara "Miecz Aniołów"
Krzysztof Kochański "Mageot"
Witchma - 18 Kwietnia 2008, 22:34
gorat napisał/a | ja widziałem nieczytane międzywojenne. Stosami. |
to im strasznie smutno musi być...
dzisiaj kupiłam sobie "Dance, dance, dance" Murakamiego - po angielsku to zupełnie inna książka
Agi - 18 Kwietnia 2008, 23:17
Jacek Komuda - Czarna bandera
Hubert - 19 Kwietnia 2008, 11:28
Witchma, Egipcjanin Sinuhe to bardzo dobra książka, na pewno nie pożałujesz!
Witchma - 19 Kwietnia 2008, 18:17
zrobiłam research na ten temat wśród krewnych i znajomych i zdania są podzielone ale zawsze najlepiej samemu sprawdzić
mBiko - 20 Kwietnia 2008, 12:07
Wójtowicz Załatwiaczka
i antykwarycznie:
Miller - Święty Leibowitz i Dzikokonna
Wagner - Wichry nocy
Diłow - Długa podróż "Ikara"
Voyager nr 6
Najbardziej cieszę się z Millera.
gorat - 21 Kwietnia 2008, 10:09
I jeszcze jedno, Witchma: nie widać, żebym czytał książki. Nie ma śladu. Dopiero po transporcie (i w przypadku pism także przechowywaniu; żółknienie eksponowanych brzegów czy trochę więcej - kurz? - przy wielkoformatowych) zdarza się, że pozostają jakieś uszkodzenia.
I już stąd uciekam, bo u mnie cienko z "nowościami"
Taselchof - 21 Kwietnia 2008, 18:29
wiedźma. com. pl Ewy B
Witchma - 21 Kwietnia 2008, 19:14
gorat napisał/a | nie widać, żebym czytał książki. |
czytanie metodą bezdotykową? ja też osobiście nie niszczę książek, ale po kilku (albo kilkunastu) latach, kiedy przewiną się przez nie tylko moje ręce, to jakieś tam ślady użytkowania zostają...
ech... nic sobie dzisiaj nie kupiłam, za to odebrałam z empiku ostatnią dostawę (i z przykrością stwierdzam, że Labirynt von Brauna moja własna, osobista mama wyrwała mi z ręki już w drzwiach, zaszyła się z nim gdzieś i czyta... )
Agi - 21 Kwietnia 2008, 19:53
Witchma, mama wie co dobre
Witchma - 21 Kwietnia 2008, 21:04
Cytat | Witchma, mama wie co dobre |
gorzej, że ja też wiem, a nie mogę sobie poczytać, bo gdzieś MOJĄ WŁASNĄ książkę przede mną ukryła
Chal-Chenet - 21 Kwietnia 2008, 23:37
Łowcy Dusz from Piekara.
dalambert - 22 Kwietnia 2008, 13:17
" Na szkarlatnych morzach Scotta Lynch'a dobre, reszta w czytane jutro jak skośczę.
ps. to 2 cześć Klamstw Lucka Lamory gadaliśmy o tym jakieś dwa miesiące temu hej
anajo - 23 Kwietnia 2008, 14:22
z okazji dnia książki razem z bratem zaserwowaliśmy sobie
na szkarłatnych morzach - Lynch
www.1939.com.pl - Ciszewski
pies w studni - Wolski
noblista - Wolski
z mgły zrodzony - Sanderson
kamuflaż - Haldeman
ilcattivo13 - 23 Kwietnia 2008, 15:09
Kathleen Ann Goonan "Jazz Miasta Królowej", Douglas Adams "Autostopem przez Galaktykę", Harry Harrison "Kosmiczne Szczury", John Wyndham "Dzień Tryfidów", Wojciech Szyda "Szlak Cudów", Paul Levinson "Kod Jedwabiu" i Jack Higgins "Dillinger". Nie ma to jak dobry "antek-wariat"
dalambert - 24 Kwietnia 2008, 08:44
Dawid Weber Broszurki o Flocie Królestwa Mancitore i Republiki Haven / zajawki gry komputrowej co "się robi"/ szerzej bedzie w wątku Haringtonowskim
Czarny - 24 Kwietnia 2008, 09:39
Wczoraj sobie zamówiłem w Solarisie (odbiorę nieco później)
Lanfeust w Kosmosie. Zdrada Pirata
Mąż czarownicy / Wielki czas - Leiber
Na szkarłatnych morzach - Lynch
Pan milczącego królestwa - Cook
Adanedhel - 24 Kwietnia 2008, 17:34
dalambert, liczę na to, że jako poważny i krytycznie nastawiony do wszystkiego poddany Jej Królewskiej Mości zrecenzujesz dokładnie, dlaczego broszurki są do bani
Iwan - 24 Kwietnia 2008, 19:15
Graham Masterton Manitou- mam sentyment do tego autora a w szczególności to cyklu Manitou
i z allegro:
REGUŁA BAŚNIOWEGO MROKU Grzegorz Drukarczyk
LIMES INFERIOR Janusz A. Zajdel
dalambert - 25 Kwietnia 2008, 13:39
Wojna Prochowa Naomi Nowik - czytam teraz - niezła
Fidel-F2 - 25 Kwietnia 2008, 20:25
Mary Gentle - Utracona historia
Władysław Jan Grabski - Saga o Jarlu Broniszu
David Drake i Eric Flint - Podstęp, - W sercu ciemności, - Tarcza Przeznaczenia
Krasnola - 26 Kwietnia 2008, 15:07
Czaiłam się dłuuugo na Kochali się, że strach (Fabryka Słów 2007, antologia złożona z tekstów napisanych w trakcie warsztatów Fahrenheita) . W końcu nabyłam. Póki co dwa opowiadania za mną i wrażenia jak najbardziej pozytywne.
mBiko - 26 Kwietnia 2008, 21:05
Canavan - Nowicjuszka.
Campbell - Nieulękły.
i już niemal legendarne, a jednak w końcu doczekane:
Ziemiański - Toy Wars.
|
|
|