Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Rodion - 3 Marca 2008, 20:46
Jeśli są podobne do "Maga" to raczej odpuść sobie. O szczegóły spytaj Godzilli ona chyba czytała cześć pierwszą?
Godzilla - 4 Marca 2008, 09:41
Czytała, czytała. Odpuść sobie.
Kruk Siwy - 4 Marca 2008, 10:48
Taselchof, Genio ma świe. tne pomysły wykonanie... trochę gorsze. Ale Rodion ma po po prostu odjazd na punkcie historii morskich. Na Krucjacie wieszają psy i koty a nakład schodzi bardzo ładnie...
Spokojnie zabierz się za Maga a Krucjatę przewertuj najpierw w Empiku. Może być że Tobie sposób opowiadnia EuGeniusza po prostu pasi...
Piech - 4 Marca 2008, 10:57
Mars Kosika, kupiony na Allegro.
Ciekawe, że książkę wydaną kilka lat temu można kupić już tylko z drugiej ręki.
Godzilla - 4 Marca 2008, 11:00
Nie mam pojęcia co się dzieje w drugim tomie. Może ta historia zaczyna się "kleić" dopiero jako całość i pod koniec nabiera tempa. Ale pierwszy tom zniechęca bardzo skutecznie - po co to cięli na dwa?
UWAGA SPOILER:
Moim zdaniem lepiej by było, gdyby ED bardziej skrótowo potraktował historię Magów z Yara, bo jest nudna i rozbija całość. Czytałam Śmierć magów z Yara i naprawdę nie tęskniłam za ciągiem dalszym. Bardziej mnie zainteresował początkowy wątek faceta podstępem spitego i wciągniętego do laboratorium, i cywilizacji wysyłającej przymusowych ochotników w kosmos... ale potem jest smętna bajeczka z filmem i przepychankami między znudzonymi ludźmi, i wszystko co ciekawe licho bierze.
dalambert - 4 Marca 2008, 11:25
Godzilla, jeśli codzi o "krucjatę" p. Dębskiego to wytrymałem pierwsze 70 stron I tomu i wymięklem mimo, że z biblioteki byl czyli MASZ RACJĘ
Rodion - 4 Marca 2008, 11:35
Kruk Siwy napisał/a | Ale Rodion ma po po prostu odjazd na punkcie historii morskich. |
Dodaj, dobrych historii. Takiego np. O'Brayana nie dałem rady przeczytać mimo ze to kolejny klon Hornblowera.
"Mag" jest równie porywający jak miska zimnego makaronu, a na dodatek jest to nawiązanie do "Szklanego szponu".
Kruk Siwy - 4 Marca 2008, 11:49
Żeby było jasne - opowieści Gena (napisanych) nie trawię. Jednak człowiek ma szeroką rzeszę fanów.
Może Taselhoff lubi zimny makaron? Wkraczamy w degustibusy.
Rodion - 4 Marca 2008, 11:59
Czyli ponoć jedyny temat na jaki warto rozmawiać
Adanedhel - 4 Marca 2008, 13:32
No to sobie kupiłem "Boga urojonego" Richarda Dawkinsa. Może nie do końca związane z fantastyką - choć można by się o to spierać Natomiast od samego początku Dawkins wykazuje stosowną wiedzę. Dedykował książkę Douglasowi Adamsowi, a już we wstępie wali cytatem z Asimova.
Piech - 4 Marca 2008, 15:11
Adanedhel napisał/a | No to sobie kupiłem Boga urojonego Richarda Dawkinsa. Może nie do końca związane z fantastyką - choć można by się o to spierać Natomiast od samego początku Dawkins wykazuje stosowną wiedzę. Dedykował książkę Douglasowi Adamsowi, a już we wstępie wali cytatem z Asimova. |
A o co chodzi z Adamsem? Czy o te bestsellery z Hitch hikers guide: "Where God went wrong" i sequel "Some of God's greatest mistakes", i wreszcie "Who is this God person anyway"?
Adanedhel - 4 Marca 2008, 15:17
Z Adamsem? Tu nie o Adamsa chodzi, choć zdaje się, iż się przyjaźnili, dlatego ta dedykacja. Poza tym w jednym z ostatnich wystąpień w Cambridge Adams mocno popierał Dawkinsa - na razie ten cytat znalazłem. Wątpię, by było dużo więcej, ale dopiero zacząłem czytać.
Godzilla - 5 Marca 2008, 10:39
Stare ale dobre - właśnie w kioskach (co większych) można dostać "Czarnoksiężnika z Archipelagu", w tłumaczeniu Barańczaka, wydanego w serii "Cała Polska czyta dzieciom". Bardzo przyzwoite wydanie. Podoba mi się!
hrabek - 5 Marca 2008, 11:06
A jaka cena? I czego mam szukac? Jakiejs gazety z ksiazka, czy samej ksiazki?
Godzilla - 5 Marca 2008, 11:11
http://www.polityka.istore.pl/
Kolekcja "Cała Polska czyta dzieciom", dostępna w większych kioskach czy salonikach prasowych. Zbieram ze względu na dzieci, już przeczytaliśmy "Ferdynanda Wspaniałego", a teraz trafiło się coś od lat 12, czyli dla mnie, właśnie poczytuję pod biurkiem
Solidne wydanie w twardych okładkach.
Edit: kupujesz samą książkę. Tylko pierwszy tom był załączony do "Polityki".
Cena 14,99 zł.
Witchma - 5 Marca 2008, 22:28
dokupiłam do "Dune" Children of Dune i Chapterhouse: Dune, pilnie poszukuję "Dune Messiah"
Dabliu - 7 Marca 2008, 21:14
Joy Division i Ian Curtis. Przejmujący z oddali - Deborah Curtis
Witchma - 8 Marca 2008, 10:30
Nanny Ogg's Cookbook
Czarny - 8 Marca 2008, 12:22
Najdłuższa podróż - P.Anderson i na wyprzedaży w Solarisie S.Siniakin - Władca mórz
mBiko - 9 Marca 2008, 12:14
Pora ujawnić wyniki sobotniej wizyty w księgarni, tylko proszę bez żadnych głupich komentarzy:
Herbert/Anderson K. - Dżihad Butleriański.
Rudazow - Arcymag.
McDevitt - Smykałka do wojny.
Bułyczow - Trzęsienie ziemi.
Anderson P. - Najdłuższa podróż.
Generalnie, to Kruk jest bardzo złym człowiekiem, gdyż namawia do pewnych tytułów.
Rodion - 9 Marca 2008, 13:10
Przekonasz sie ze warto.
W Arcymagu coś jest
hijo - 9 Marca 2008, 16:24
Dziś był dobry dzień na zakup książek:
Dzihad Butleriański
Ragnarok 1940 T. II
ech biblioteczka się powiękasza
Hubert - 10 Marca 2008, 11:44
mBiko napisał/a |
Generalnie, to Kruk jest bardzo złym człowiekiem, gdyż namawia do pewnych tytułów. |
Wodzi na pokuszenie?
mBiko - 10 Marca 2008, 15:06
Oj, wodzi. W dodatku niezwykle skutecznie.
Kruk Siwy - 10 Marca 2008, 15:08
A przestańcie Wy sobie mną dzioby wycierać. Co?
Witchma - 12 Marca 2008, 18:03
Galeony Wojny t. 1 i 2
Ostatni smok, Smoczy Pakt i Talizman Złotego Smoka Iwony Surmik
Kruk Siwy napisał/a | A przestańcie Wy sobie mną dzioby wycierać. Co? |
to przestań wodzić na pokruczenie
Chal-Chenet - 13 Marca 2008, 13:50
Butleriański Dżihad B. Herberta i K. J. Andersona. Nie mogłem się powstrzymać.
Adanedhel - 13 Marca 2008, 18:46
Terry Pratchett - "Straż nocna". Już jakiś czas temu słyszałem, że jedna z jego lepszych książek, przynajmniej ostatnio. No i parodia Rembrandta na okładce...
Martva - 13 Marca 2008, 18:57
Jest dobra
Adanedhel - 13 Marca 2008, 19:01
No to jesteś drugą osobą, która mi to mówi
|
|
|