To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Taselchof - 5 Lutego 2008, 12:49

,,widmo Hitlera" Normana Mailera i po pierwszych 40 stronach czarno ja to widzę :P
Fearfol - 5 Lutego 2008, 14:40

"protokół sigmy " roberta ludlum'a czytał ktoś może ? nie wiem czy warto już teraz brać się do czytania.
anajo - 5 Lutego 2008, 17:27

wczoraj nabyte w auchan mocno taniej
filary ziemi - Folletta i 1491. ameryka przed kolumbem - Manna

mad - 5 Lutego 2008, 21:29

"Mroczny bies" - almanach rosyjskojęzycznej fantastyki.
Fidel-F2 - 5 Lutego 2008, 22:30

Fearfol napisał/a
protokół sigmy roberta ludlum'a czytał ktoś może ? nie wiem czy warto już teraz brać się do czytania
jeśli masz ochotę na dobrą sensację to nie ma jak Ludlum
Fearfol - 6 Lutego 2008, 19:52

z pierwszych kilkudziesięciu stron zanosi się na jakąś powieść szpiegowską - akcja na peronie.
mBiko - 6 Lutego 2008, 21:28

Gildia magów - Canavan i trochę pod wpływem Gwyn Horror Show - Orbitowski.
Chal-Chenet - 7 Lutego 2008, 21:46

"Przesiadka w Piekle" Ziemiańskiego za złocisza. (Dzięki za info, Gwyn ;) )
Hoob - 7 Lutego 2008, 23:31

A do mnie książki z Merlina wciąż idą/lecą/płyną... Sądząc po czasie, jaki upłynął od rzekomego "zrealizowania zamówienia" to idą. Powłócząc nogami. Cholernie im niespieszno.
Czarny - 8 Lutego 2008, 12:36

Właśnie dostałem maila z Solarisu, że ukazał się nowy Kay - Pieśń dla Arbonnu. A ja dziś u nich będę to sobie pewnie nabędę :mrgreen: Pierwszy krok Navajero mam już zabukowany :twisted:
Kruk Siwy - 8 Lutego 2008, 12:39

Ja tam kupię nowego McDivitta.
Kay do mnie średnio przemawia.

Taselchof - 8 Lutego 2008, 13:13

Ja kupiłem Kaya ,, ostatnie promienie słońca" i ,, świt po bitwie" Marcina Mortki mam nadzieje ze się nie zawiodę :D
ilcattivo13 - 8 Lutego 2008, 17:37

Właśnie wracam z obchodu antykwariatów w moim mieście. Z fantastyki znalazłem tylko "Kurierów galaktycznych szlaków" Bochińskiego - co za posucha.
Tlaloc - 8 Lutego 2008, 18:08

Taselchof napisał/a
Ja kupiłem Kaya ,, ostatnie promienie słońca i ,, świt po bitwie Marcina Mortki mam nadzieje ze się nie zawiodę :D

"Ostatnie Promienia Slonca" były chyba najslabsze z tego co czytalem z Kaya - najbardziej mi podeszla Tigana

Martva - 8 Lutego 2008, 18:11

Eee, Ysabell była gorsza ;) I Fionavarski gobelin też. Moim zdaniem. Co kto lubi ;)
Taselchof - 8 Lutego 2008, 18:31

aha czyli jak zwykle zakup w błoto :wink: może chociaż Mortka będzie nie zły :)
Martva - 8 Lutego 2008, 19:08

Ej, ale Ostatnie promienie słońca nie były złą książką. Powiedziałabym nawet, ze dobrą. No chyba że moja opinia się nie liczy i przyjmujesz polecanki wyłącznie od osób których nicki zaczynają się na literę 'T' :twisted:
Taselchof - 8 Lutego 2008, 19:16

nie no miło posłuchać wszelkich opinii osób na literę M :D wie ktoś może czy warto zakupić Bramy strachu i Miecz Orientu Ziemiańskiego ? :)
Tlaloc - 8 Lutego 2008, 19:55

Akurat Ysabell i Fionavarski gobelin nie czytalem, wiec nie moge sie na ich temat wypowiadac :)

Bramy strachu posiadam w swojej kolekcji, z tego co pamietam czytalo sie szybko i lekko - takie czytadlo do pociagu :D

ilcattivo13 - 8 Lutego 2008, 20:18

"Bramy strachu" - lekkostrawne rzeczywiście, natomiast "Miecz Orientu" wg. mnie mocno psychologiczna, a w dodatku pokręcona jak "Dziennik czasu plagi". Poza tym to są stare utwory Ziemiańskiego, a od tamtej pory jego styl mocno się zmienił.
Martva - 8 Lutego 2008, 20:22

Tlaloc napisał/a
Akurat Ysabell i Fionavarski gobelin nie czytalem, wiec nie moge sie na ich temat wypowiadac :)

To jak będziesz czytał, to w odwrotnej kolejności niż napisałeś ;)

Fidel-F2 - 8 Lutego 2008, 20:27

Fionawarski to dobra, klasyczna fantasy z delikatnymi aspiracjami

ilcattivo13 napisał/a
a w dodatku pokręcona jak Dziennik czasu plagi.
to jedyna ksiązka jaką kiedykolwiek wyrzuciłem do kosza
Martva - 8 Lutego 2008, 20:40

Cytat
Fionawarski to dobra, klasyczna fantasy z delikatnymi aspiracjami

Ale - IMO - słabsza od innych książek Kaya.

Fidel-F2 - 8 Lutego 2008, 20:43

to chyba była jego pierwsz rzecz, potem sie chlopak rozwijał
Martva - 8 Lutego 2008, 20:47

Tak, i właśnie szedł od klasycznego fantasy do historyzującego; Tigana była wzorowana na jakichś historiach włoskich, o ile mnie pamięć nie myli, ale tak lekko, a potem poszło :)
Taselchof - 8 Lutego 2008, 20:49

a Lwy Al-Rassanu warto przetrawić ? :)
Martva - 8 Lutego 2008, 20:53

Tak :)
Kruk Siwy - 9 Lutego 2008, 12:06

ilcattivo13, jaka posucha? Bardzo dobrze zaopatrzone antykwariaty macie. Hihihiih
ihan - 9 Lutego 2008, 12:52

Kruk Siwy napisał/a
Hihihiih

Zastanawiam się jak taki śmiech brzmi w realu. A do tematu: nabyłam ostatniego Thorgala. Jak wrócę od konia, to przeczytam sobie wieczorkiem.

Chal-Chenet - 10 Lutego 2008, 09:37

Nabyłem Nursowe "Kroniki Jednorożca". Pamiętam, że opowiadanie mi sie podobało, książka mam nadzieję, że też wejdzie bezproblemowo. Na razie czeka na swoją kolej, jak skończę "PiK'a" i może "Vertical" to się biorę.

Partner forum