To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Czarny - 23 Stycznia 2008, 11:05

Ciekawe kto się odważy i zabuli karę :? (mówię o sprzedawcy)
Adashi - 23 Stycznia 2008, 11:25

dalambert napisał/a
Kupil już kto może nowego i ostatniego Harrego P? cieszy mnie,jeżeli toś lamie dystrybucyjnę , reklamowe terminy, ot taki anarchista bywam! ;P:

Wyszło szydło z worka, a jednak lewak, skoro anarchista :twisted: :mrgreen: ;P: :bravo

Dabliu - 23 Stycznia 2008, 11:45

Adashi napisał/a
dalambert napisał/a
Kupil już kto może nowego i ostatniego Harrego P? cieszy mnie,jeżeli toś lamie dystrybucyjnę , reklamowe terminy, ot taki anarchista bywam! ;P:

Wyszło szydło z worka, a jednak lewak, skoro anarchista :twisted: :mrgreen: ;P: :bravo

Anarchista to ani lewak ani prawak. To raczej ekstremalna forma jednego i drugiego, lub forma styku tychże, ale nie w centrum, a na drugim biegunie koła :mrgreen:

Adashi - 23 Stycznia 2008, 11:57

Oj, Dabliu, jednak jakby nie patrzeć to bardziej na lewo :mrgreen:
Rodion - 23 Stycznia 2008, 11:57

dalambert napisał/a
Kupil już kto może nowego i ostatniego Harrego P? cieszy mnie,jeżeli toś lamie dystrybucyjnę , reklamowe terminy, ot taki anarchista bywam!

Zgłaszasz zapotrzebowanie? :roll:

Ale rozumiesz, ze tak oficjalnie to.... :wink:

Dabliu - 23 Stycznia 2008, 12:10

Adashi napisał/a
Oj, Dabliu, jednak jakby nie patrzeć to bardziej na lewo :mrgreen:

Anarcho-kapitalizm takoż? ;P:

Adashi - 23 Stycznia 2008, 12:59

To kuriozum trudno zaliczyć do klasycznej myśli anarchistycznej ;P: Bliżej temu do konserwatywnego liberalizmu :idea:

P.S. Ale nieco offtopujemy :wink:

Adashi - 23 Stycznia 2008, 13:16

Dabliu napisał/a
Moim zdaniem bliżej temu do czystego anarchizmu, niż anarcho-syndykalizmowi czy anarcho-komunizmowi.

A moim zdaniem nazywanie tej doktryny anarchizmem to oksymoron, zresztą co się dziwić wymyślili to jankesi :twisted:

:!: Żeby nie było, nie nabyłem ostatnio żadnej książki na ten temat :mrgreen:

EDIT: hej Dabliu, brzydalu jeden, dlaczego Twój post znikł? Teraz wyszło, że zaliczyłem dubel.

Dabliu - 23 Stycznia 2008, 13:27

Adashi napisał/a
EDIT: hej Dabliu, brzydalu jeden, dlaczego Twój post znikł? Teraz wyszło, że zaliczyłem dubel.

Ech... sorry. Trochę palnąłem z tym stwierdzeniem i od razu usunąłem post. Nie wiedziałem, że zdążyłeś już zacytować :oops:

dareko - 23 Stycznia 2008, 13:27

Wit Szostak - Oberki do Konca Swiata
Czeka w kolejce do poczytania

dalambert - 23 Stycznia 2008, 14:02

Rodion napisał/a
Zgłaszasz zapotrzebowanie?
Zglaszam, a jutro do Paradoxu przyniesiesz ? hej :wink:
GAndrel - 24 Stycznia 2008, 17:10

W końcu wszedłem w posiadanie "Lodu". Kiedy ja go przeczytam ... :roll:
Agi - 24 Stycznia 2008, 17:21

Skusiłam się na Michała Strogowa - kuriera carskiego Vernne'a i I tom Trzech muszkieterów Dumasa - za jedyne 9,90 - nowa seria: Najsłynniejsze powieści histroryczne - ładnie wydana, twarda okładka, pozbieram sobie.
bio - 24 Stycznia 2008, 18:11

Wy pleciecie o duperelach, a po cichu Agi finalizuje zakup tego, co zakupu warte. Kto będzie za lat 100 i więcej pamiętał o książkach i autorach będących przedmiotem waszych rozmów? A Verne'a i Dumasa nadal czyta się z wypiekami na polisiach.
Adashi - 24 Stycznia 2008, 18:20

Jeszcze Agi byłabyś tak miła i powiedziała coś więcej o tej serii :wink:
Agi - 24 Stycznia 2008, 18:47

Adashi, trafiłam na to przypadkiem w moim ulubionym sklepiku z gazetami.
Kolekcję wydaje Hachette Livre Polska. Co dwa tygodnie będą się ukazywały dwa tomy. O pierwszych już pisałam, dalej będzie II tom Trzech muszkieterów i Rob Roy Waltera Scotta. W informacji widnieje również:
- Faraon
- Wojna i pokój
- Królowa Margot
- Ostatnie dni Pompei
- Ivanhoe
- Ogniem i mieczem
- Potop
- Pan Wołodyjowski
Nie wiem ile w sumie tomów ma liczyć kolekcja, idę va banque. :mrgreen:
Czytałam to wszystko, część mam na półkach, ale kolekcja jest bardzo ładnie wydana i tak, jak mówi bio, to literatura ponadczasowa.
Jeszcze się pochwalę, że drukują w Pile, znaczy o krok ode mnie.

banshee - 24 Stycznia 2008, 18:50

Agi, dzięki za info, trza skorzystać :mrgreen:
Agi - 24 Stycznia 2008, 21:35

Chciałam zamówić sobie Pierwszy krok Przechtrzty, ale na razie nie jest dostępna.
Na pocieszenie zamówiłam to, co poniżej widać :mrgreen:
Najbardziej cieszę się z drugiego tomu "Galeonów wojny" :D

Dom nad Oniego - Mariusz Wilk
Tropami Rena - Mariusz Wilk
Pan Lodowego Ogrodu - tom 2 - Jarosław Grzędowicz
Pan Lodowego Ogrodu - Jarosław Grzędowicz
Galeony Wojny, t.2 - Jacek Komuda

elam - 24 Stycznia 2008, 21:52

ja dzisiaj wzbogacilam sie o "cesarza" Kapuscinskiego i Proroka Khalila Gibrana.
z tym prorokiem, to troche kicha;
ukazal sie dodatek do "Pani" - no coz, wydam prawie 10 zl, zeby miec te piekna ksiazke (czytalam po francusku i jest to dla mnie jeden z "niezbednikow" zyciowo-literackich) . co do "Pani" - Nie rozumiem, kto kupuje takie gazety. tam nie ma nic do czytania! kilka wywiadow, artykuly o "problemach" tzw "slawnych ludzi" (80 % z nich w ogole nie znam, jakies aktorki z sitcomow... :roll: ) , kupa dziwnych zdjec z jeszcze dziwniejsza moda dla kosmitek i dwa razy wieksza kupa reklam. no ale gazete zawsze mozna do kosza wy*** a ksiazka zostaje na cale zycie :mrgreen:
natomiast przekret tak naprawde tkwi w autorze. Bo pod "listami proroka" i "prorokiem" na okladce widnieje nazwisko Coelho. a cala jego zasluga sprowadza sie do tego, ze wybral listy. no a zee jest pisarzem modnym, to i modnie go wydawac. Dlatego tez Prorok ukazal sie teraz w Polsce.
a przeciez byly wczesniejsze tlumaczenia i wydania tej pieknej, poetyckiej i madrej ksiazki, malo popularnej chyba tylko dlatego, ze autor nosi orientalne nazwisko i wszyscy mysla, ze jak "prorok", to musi byc o Mahomecie. A nie !
polecam wszystkim.

Czarny - 25 Stycznia 2008, 06:55

Ta nowa seria historyczna, była już z rok temu :mrgreen: Mam Michała Strogowa, Trzech Muszkieterów w dwóch tomach i coś jeszcze - nie pamiętam. Potem jeszcze spotkałem się w kiosku z drugim tomem Wojny i Pokoju, ale pierwszego nie widziałem, więc nie kupiłem. I na tym seria umarła, teraz widzę powtórne natarcie. :twisted:
Agi - 25 Stycznia 2008, 09:34

W zeszłym roku nie widziałam, nie szkodzi - kupię tyle, ile uda się zebrać.
Hubert - 25 Stycznia 2008, 11:11

Agi napisał/a
Skusiłam się na Michała Strogowa - kuriera carskiego Vernne'a i I tom Trzech muszkieterów Dumasa - za jedyne 9,90 - nowa seria: Najsłynniejsze powieści histroryczne - ładnie wydana, twarda okładka, pozbieram sobie.

O, o, o! Gdzie to można dostać? Z jakimś pismem czy tak po prostu?

banshee - 25 Stycznia 2008, 11:14

Agi napisał/a
Adashi, trafiłam na to przypadkiem w moim ulubionym sklepiku z gazetami.
Kolekcję wydaje Hachette Livre Polska. Co dwa tygodnie będą się ukazywały dwa tomy. O pierwszych już pisałam, dalej będzie II tom Trzech muszkieterów i Rob Roy Waltera Scotta.

Sosnechristo, tu masz odpowiedź :wink:

Czarny - 25 Stycznia 2008, 11:16

Tak po prostu w kiosku z tekturową wstawką reklamową :mrgreen:
Gwynhwar - 25 Stycznia 2008, 17:06

Papieżyca Joanna Donna Woolfolk Cross
Gobeliniarze Andreas Eschbach

:mrgreen:

Hubert - 25 Stycznia 2008, 19:39

Czarny, banshee -> ja blondyn jestem, pewne rzeczy i 'drobne' niedopatrzenia trzeba mi wybaczać :mrgreen:
banshee - 25 Stycznia 2008, 20:04

Sosnechristo, przefarbuj się, będziesz mógł się pochwalić sztuczną inteligencją ;P:

a ontopicznie w moje łapki wpadli dzisiaj panowie Eddings, Cook i Newcomb, książeczki po 5-7 zł więc nie mogłam nie skorzystać :mrgreen:

Hubert - 26 Stycznia 2008, 10:36

banshee napisał/a
Sosnechristo, przefarbuj się, będziesz mógł się pochwalić sztuczną inteligencją ;P:

Myślałem o przefarbowaniu na rudo, ale może być i czarny :mrgreen:

banshee napisał/a
Cook

A jego co konkretnie?

Czarny - 26 Stycznia 2008, 11:40

A propos tych książek historycznych, to w poprzedniej edycji do drugiego tomu "Trzech Muszkieterów" dokładali "Ben Hura" Wallace'a - i na tym wtedy skończyłem zakupy.
banshee - 26 Stycznia 2008, 12:17

Sosnechristo napisał/a
Myślałem o przefarbowaniu na rudo, ale może być i czarny :mrgreen:

tu nie jestem obiektywna, byłam i czarna i ruda ;P:

Sosnechristo napisał/a
A jego co konkretnie?

cykl czarna kompania na razie 8)

Partner forum