Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Czarny - 2 Czerwca 2006, 10:41
Czytam, a właściwie przed chwilą zacząłem (jestem na 18 stronie), więc nie ocenię co będzie dalej. Ale cztery poprzednie książki baaaaardzo mnie się podobały, to pewnie i ta podejdzie.
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 10:52
Oczywista, przyjdzie kupić. Żegnaj luba gotówko com ją przepić zamierzał... A wracając do ksiąg zdobytych to czekam na "Ognie na Skałach" Rafał obiecał podesłać. Dawno już miałem ochotę spotkać się ponownie z Żałostem to znaczy Żegostem. W Skarbach Stolinów ubawił mnie niemożebnie, chociaż nie zawsze zgodniue z intencją Autora.
Czarny - 2 Czerwca 2006, 10:57
Mam, czytałem - bardzo dobre (chodzi o "Ognie..." RAZ-a)
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 11:51
Kruku, czuj się ostrzeżony
A żeby było na temat, czytam Kaya, "Lwy Al Rassana", na razie duże mniam tylko mnie papier lekko zdenerwował i tacy dziwni "zawoalowani rycerze", psiakostka
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 13:10
Ostrzeżony - uzbrojony! Nie mogę niestety czytać pod biurkiem. Tak, że w poniedziałek - panie bracie!
Sporo słyszałem o "Lwach" jak doczytasz daj jakąś recenzję, ok?
Piech - 2 Czerwca 2006, 17:44
Cytat | Godzilla:Miry brat'jew Strugackich, na razie czytam sobie Parnia iz proispodniej |
Też to czytam, ale rosyjski znam słabo, więc idzie bardzo powoli. Wcześniej przeczytałem "Hiszcznyje wieszczi wieka" i inne rzeczy w tym samym tomie.
A teraz właśnie kończę "Imago" Żwikiewicza. Mam jeszcze kilka stron do przeczytania i mam nadzieję, że w końcu dowiem się o czym jest ta książka.
Łukasz Śmigiel - 6 Czerwca 2006, 10:41
Wczoraj nabyłem "Amerykańskich bogów" Gaimana, wstyd trochę, że dopiero teraz, ale czyta się świetnie. Ktoś poleca jakieś inne, książkowe pozycje Gaimana?
Kruk Siwy - 6 Czerwca 2006, 10:48
Łukasz Śmigiel, odpowiedż jest prosta - wszystkie. Na dzień dobry "Nigdziebądź" no a potem (jeśli Ci się spodoba) wal po wsiem.
Słowik - 6 Czerwca 2006, 15:54
"Dworzec Perdido" Chiny Mievilla. Wczoraj zacząłem. Mam na to duży apetyt
eta - 7 Czerwca 2006, 10:54
"Drzymalski przeciw Rzeczpospolitej" Baniewicza
"Smoki Haldoru" Piekary
Artemis - 11 Czerwca 2006, 21:52
A ja na urodziny dostanę "Kłamcę" Ćwieka i runowe: nową Białołęcką, "Płonącego Union Jacka" Mortki i "Sherwood" Pacyńskiego. Kurde, książki Runy tak fajnie pachną .
mawete - 12 Czerwca 2006, 07:38
Kurde też chce mieć urodziny... Co prawda te knigi już mam, ale coś innego bym sobie znalazł
Ostatnio kupiłem - Wojciech Szyda "Szlak Cudów", Wydawnictwo Dolnośląskie. Pierwsze opowiadanie jest genialne
Tomcich - 1 Lipca 2006, 13:56
A czytał ktoś już najnowszą książkę Lema "Rasa drapieżców"? Wiem, że jest to zbiór felietonów publikowanych w Tygodniku Powszechnym, ale nie miałem okazji ich czytać. Ciekaw jestem opinii
mawete - 5 Lipca 2006, 06:47
Jacek Dąbała "Złodziej twarzy" RH+
RAZ "Coś mocniejszego" FS - zbiór wydanych już wszcześniej opowiadań, troszkę zdrnerwował mnie sposób tytułowania i lista opowiadań. Przed zakupem sugeruję dokładne jej przeczytanie - kulku ważnych brakuje.
Ziuta - 5 Lipca 2006, 09:34
Michał Protasiuk — "Punkt Omega". Wczoraj zdążyłem przeczytać ledwo z 30 stron, ale zapowiada się ciekawie.
I najnowszy Terry P.
Czarny - 7 Lipca 2006, 18:41
Nabyłem dzisiaj całą reklamówkę książek, to znaczy makulatury Kilkanaście zeszytów ćwiczeń dla dzieci do klasy 4 i 6 i wydałem ponad dwie setki A to tylko ćwiczenia. Za moich czasów miał człowiek podręcznik i zeszyt i sobie radził, bo umiał pisać. A teraźniejsze nauczanie to uzupełnianki/wycinaki i zakreślanki jakoweś i na to idzie moja ciężko zarobiona kasa (zamiast np. na piwo )
Pako - 7 Lipca 2006, 19:14
Haha... Czarny... a pomyśl co moi starsi mieli, jak nas czterech chodziło do jednej podstawówki, dwa lata różnicy, i większość ksiażek nie pasowała, bo nauczyciele co roku zmieniali. Szlag człowieka w pewnym momencie trafiał...
wszechobecność - 8 Lipca 2006, 19:43
Alterland - Wolskiego,
Sztuka wojny - Sun Tzu,
Zagrabiona Pamięć - Wojna w Hiszpanii 1936-39 - Chodakiewicza
I to wszystko kupiłem sobie w czwartek i piątek
jest co czytać -straczy na jakiś tydzień
co prawda Sun Tzu już z dwa razy przeczytałem, ale gdzieś posiałem tę książkę - a jest ona z gatunku tych co muszę mieć
Piech - 10 Lipca 2006, 14:42
Cytat | Czarny: Nabyłem dzisiaj całą reklamówkę książek, to znaczy makulatury Kilkanaście zeszytów ćwiczeń dla dzieci do klasy 4 i 6 i wydałem ponad dwie setki A to tylko ćwiczenia. Za moich czasów miał człowiek podręcznik i zeszyt i sobie radził, bo umiał pisać. A teraźniejsze nauczanie to uzupełnianki/wycinaki i zakreślanki jakoweś i na to idzie moja ciężko zarobiona kasa (zamiast np. na piwo ) |
Właśnie o to chodzi z tymi jednorazowymi podręcznikami, żeby co roku trzeba by?o nowe kupować. A dzieci muszą to dżwigać.
mawete - 12 Lipca 2006, 17:31
Jacek Piekara "Cały świat jest pełen chętnych suk" FS - lubie Jego opwiadanka
Kruk Siwy - 21 Lipca 2006, 12:34
A ja nabyłem drogą kupna Nocarza. Mam go z autografem Madzik z przodu oraz autografem Iki Repeczko - redaktorki i agentki pisarki Kozak z tyłu. Będę czytał w weekend.
mad - 22 Lipca 2006, 00:23
Właśnie zaczynam antologię "Światy Braci Strugackich - czas uczniów". Lubię rosyjską fantastykę, nie tylko fantastykę. Właśnie nabyłem zbiorek wczesnych kawałków Dostojewskiego, który wielkim pisarzem był
Ziuta - 22 Lipca 2006, 11:24
Kupiłem już jakiś czas temu, ale dopiero teraz pomyślałe, że warto się pochwalić:
Ga Ga. Chwała bohaterom i O-bi O-ba. Koniec cywilizacji Piota Szulkina. Dobre polskie kino sf.
Ixolite - 22 Lipca 2006, 13:06
Ja nabylem zbior opowiadan Ziemkiewicza oraz Czarem i smokiem, ktore przypadkiem znalazlem w hipermarkiecie
mawete - 24 Lipca 2006, 20:52
"Vertical" Rafała Kosika - już mi się podoba
mawete - 26 Lipca 2006, 13:02
"Popiół i kurz: opowieści ze świata pomiędzy" Jarek Grzedowicz, FS. Cholera czytanie SFFiH znowu musi poczekać..
gorat - 16 Sierpnia 2006, 23:29
Dzisiaj złowiłem "Kłamcę" za 7zł, dwa tomiki, pamiętające cesarza Wilhelma chyba, po złotówce i stos nowych pism zasadniczo kulturalnych. Nie licząc drobiazgów
mawete - 17 Sierpnia 2006, 10:17
Milena Wójtowicz, "Wrota" FS. Podobało mi się kilka razy uśmiałem się do łez. Polecam!
Andrzej Ziemiański, "Miecz Orientu" Wydawnictwo Dolnośląskie. Inna niż to co pisał, mi nie pasuje, ale znam takich którym się spodoba.
Romek P. - 17 Sierpnia 2006, 10:34
gorat, czy ja dobrze rozumiem, że kupiłeś przecenioną książkę Fabryki? Można wiedzieć, w jakich okolicznościach?
Godzilla - 17 Sierpnia 2006, 10:48
Niektóre bardziej przechodzone tytuły Fabryki były sprzedawane w Taniej Książce w hali Koszyki w Warszawie, ale zniżka nie była szokująca, jakieś 20%. Jak jest teraz, nie wiem. Tak że goratowi rzeczywiście musiała się trafić okazja.
|
|
|