Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Witchma - 26 Grudnia 2007, 14:29
Martva napisał/a | A ja nie dostałam żadnej książki w prezencie, buuu |
to trzeba sobie było zamówić
Iwan - 27 Grudnia 2007, 12:44
Dziś zakupione
Jarosław Grzędowicz Pan Lodowego Ogrodu tom 1
i z antykwariatu
Wiktor Zwikiewicz Delirium w Tharsys
Frederik Pohl Gateway brama do gwiazd
mBiko - 27 Grudnia 2007, 20:47
Zapomniałem się pochwalić, że Mikołaj zostawił mi pod choinką " Kłamstwa Locke'a Lamory"
Iscariote - 27 Grudnia 2007, 23:38
Pies i Klecha.
Czarny - 28 Grudnia 2007, 07:15
Ostatnio nabyłem nieco książek - różnymi sposobami:
Kłamstwa Locke'a Lamory - za pół ceny dla prenumeratorów NF
4 tomy Snerga - nagroda z Nordconu
Galeony wojny - nagroda z Nordconu
Miecz aniołów - nagroda z Nordconu
była jeszcze jedna, ale nie pamiętam teraz tytułu
Pan Lodowego Ogrodu t.II - zakup świąteczny
Wicher śmierci t.II - zakup świąteczny
i jeszcze FNiN t.iV i Przygody Mikołajka t.II dla dzieci
corpse bride - 28 Grudnia 2007, 12:12
ja dostałam pod choinkę zimistrza prattcheta (znaczy, nawet nie pod choinkę, bo zapomnieli go tam włożyć, dopiero się zorientowali, jak rozpakowałam wszystkie prezenty i brat przyniósł mi książkę zapakowaną w coś, co przed chwilą zdarł ze swojego prezentu, slodkie to bylo).
i coś sobie jeszcze ostatnio sama nabyłam, ale nie pamiętam...
mad - 28 Grudnia 2007, 14:34
A ja dostałem pod choinkę książkę - album "1000 lokomotyw". Nie śmiejcie się, to była kiedyś moja pasja. Teraz jakby mniej, ale sentyment pozostał
Fidel-F2 - 28 Grudnia 2007, 23:19
Dziedziczki, Kuzynki, Księżniczka
Sierra - Bramy Templariuszy
Navarro - Bractwo świętego całunu
Wallace - Zaginiona ewangelia
ihan - 29 Grudnia 2007, 12:25
Czytam sobie "Trupojada", zbiór opowiadań grozy wydanych przez Red Horse bodajże. Jestem w połowie i jest bardzo, bardzo dobrze. Nie żałuję pieniędzy wydanych, nie nudziło mi się w pociągu. Znaczy: polscy autorzy i to niekoniecznie znani potrafią pisać całkiem, całkiem. Jak skończę całość może jeszcze coś skrobnę.
Jeden malutki zgrzyt, to marketingowy wstępniak Grzędowicza, takie troszeczkę oszustwo w stylu opisu z covera: Steven King nigdy nie czytał nic bardziej przerażającego.
Gwynhwar - 29 Grudnia 2007, 12:26
ihan napisał/a | Jeden malutki zgrzyt, to marketingowy wstępniak Grzędowicza, takie troszeczkę oszustwo w stylu opisu z covera: Steven King nigdy nie czytał nic bardziej przerażającego. |
Wstyd mówić, ale na empik.com, Grzędowicz widnieje jako autor... = ='
banshee - 29 Grudnia 2007, 14:15
nie mogąc się wyzbyć sentyment, zakupiłam kilka tomów książek opartych na BG...
Adashi - 29 Grudnia 2007, 14:27
Joe Alex:
- Śmierć mówi w moim imieniu 0,99
- Cichym ścigałam go lotem... 1,00
- Gdzie przykazań brak dziesięciu 1,00
- Zmącony spokój Pani Labiryntu 1,00
- Cicha jak ostatnie tchnienie 1,00
- Piekło jest we mnie 1,99
Uwielbiam przeceny
Teraz muszę jeszcze gdzieś zdobyć:
-Powiem wam jak zginął
-Jesteś tylko diabłem
Agi - 29 Grudnia 2007, 14:33
Adashi, gdzie to znalazłeś?
gorat - 29 Grudnia 2007, 14:40
W byle antykwariacie leżą tony tego. Niektórzy pewnie się zresztą ucieszą, jak antykwariaty poznańskie (najlepiej wszystkie) zostaną zadenuncjowane w odpowiednim temacie
Adashi - 29 Grudnia 2007, 14:42
W hipermarkecie
W Auchanie dokładnie, cały regalik tego mają, to jakaś kieszonkowa edycja, ceny okładkowe 6,90 i 8,90, ale przecena taka, że jak mogłem nie skorzystać, zwłaszcza, że tak zachwalaliście w wątku RD
gorat - 29 Grudnia 2007, 14:49
Faktycznie niezłe - w życiu bym tam szukał.
Adashi - 29 Grudnia 2007, 14:59
A ja tam często kupuję, mają dużo fantastyki, a ceny jak w Merlinie, a nawet lepiej, np książki Fabryki są jakieś 3-5 zeta tańsze (także nowości) niż cena okładkowa, przy dużych ilościach dobre chociaż to. No i oczywiście, doskonale ów fakt współgra z moją poznańską duszą
joe_cool - 29 Grudnia 2007, 18:57
pod choinkę dostałam "Kafkę nad morzem" Murakamiego.
Witchma - 29 Grudnia 2007, 19:21
joe_cool napisał/a | pod choinkę dostałam Kafkę nad morzem Murakamiego. |
to gratuluję gustu Mikołajowi
ihan - 29 Grudnia 2007, 19:21
Większości znanych mi osób Murakami się podoba. Mnie zanudziło na śmierć, a czytałam pilnując studentów na kolokwium, więc ciekawszych zajęć w zanadrzu nie miałam.
joe_cool - 29 Grudnia 2007, 19:26
Witchma napisał/a | to gratuluję gustu Mikołajowi |
sama wybierałam bo niby nie miałam dostać prezentu w tym roku, ale w końcu jednak spontanicznie dostałam.
Witchma - 29 Grudnia 2007, 19:45
joe_cool napisał/a | sama wybierałam |
tak jest najlepiej
ihan napisał/a | Mnie zanudziło na śmierć, |
zrób drugie podejście, studenci chyba nie są za dobrym tłem do tego typu lektur...
ihan - 29 Grudnia 2007, 19:53
Witchma, raczej nie. Ten poziom znudzenia i kilka jeszcze uczuć w stosunku do tej książki (powstrzymam się od ich artykułowania, bo rozumiem, że innym może się podobać) nie pozwala mi się łudzić, że tło odgrywa większe znaczenie.
Witchma - 29 Grudnia 2007, 20:07
a co konkretnie czytałaś? Kafkę nad morzem?
ps. jeżeli chodzi o nabytki, to Młot Bogów. Saga Led Zeppelin
Iscariote - 29 Grudnia 2007, 22:29
Zastanawiam się nad Pudełkiem w kształcie serca... jak myślicie, warto wydać pieniądze i sprawdzić, czy dobre?
ihan - 29 Grudnia 2007, 22:34
Warto, pewnie, że warto. Potem podzielisz sie wrażeniami i będę wiedziała czy kupić i przeczytać, czy lepiej w inny sposób alokować me dochody.:) A tak poza tym czytałam raczej pochlebne słowa na temat tej książki.
Witchma, tak to była Kafka nad morzem czy jakoś tak.
Adashi - 29 Grudnia 2007, 22:45
Andrzej Pilipiuk - Czerwona Gorączka
Agata - 29 Grudnia 2007, 23:38
Iscariote napisał/a | Zastanawiam się nad Pudełkiem w kształcie serca... jak myślicie, warto wydać pieniądze i sprawdzić, czy dobre? |
Proponuję sobie przeczytać recenzję gościa, za którego ręczę, że wie, co mówi tu
red91 - 30 Grudnia 2007, 10:32
Ja już czytałem "Pudełko". Bardzo fajnie opowiedziana historia.
Godzilla - 30 Grudnia 2007, 17:29
Spod choinki: II tom Pana Lodowego ogrodu, II tom Wiedźmy. Czytam wiedźmę i chichoczę.
|
|
|