To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Gwynhwar - 13 Grudnia 2007, 20:47

Cześć, jestem Asia. Jestem uzależniona, i realizuję świąteczne empikowe bony :twisted:
Hubert - 13 Grudnia 2007, 21:01

Wspieramy Cię.
A ja już wiem, co mi Mikołaj pod choinkę przyniesie. Chcecie wiedzieć? :mrgreen:

Witchma - 13 Grudnia 2007, 21:22

my chcemy wiedzieć :)

ja dostanę drugą część A.D. XIII i Felix, Net i Nika oraz Pułapka Nieśmiertelności

Piech - 13 Grudnia 2007, 21:50

bio napisał/a
dodajmy długości radiowe i rentgenowskie.

O nienienienienie. Promienie rentgenowskie są zastrzeżone dla Piecha.

Żona kupiła mi Lód, ale dostanę dopiero pod choinkę.

mBiko - 13 Grudnia 2007, 21:53

Gwyn czy Horror Show można dostać w empiku tak po prostu z półki, czy trzeba zamawiać?

A Klaudiusza polecam, rewelacyjna lektura.

bio - 13 Grudnia 2007, 21:57

A co to znaczy awanturujesz w tem kontekście, a ?!
Gwynhwar - 13 Grudnia 2007, 22:02

Klaudiusza czytałam, teraz łaknę drugiej części :mrgreen:
Jeśli chodzi o Horror Show, u Ciebie teoretycznie w Manufakturze znajduje się jeden, ale nie liczyłabym na to. W Poznaniu jest jeden, ale zamówiłam przez stronę (10% zniżki!!!), i zakładam, że przyśla mi go z Wrocławia, gdyż tam jest 7 sztuk. Dla jasnośći- książka jest w kilku Empikach i stamtąd można ją zamawiać. Empik NIE zamawia dla klientów bezpośrednio od dostawców, ale z bazy krajowej, czyli innych Empików :D

mBiko - 13 Grudnia 2007, 22:10

Dzięki Gwynko <cmok>, pisząc o Klaudiuszu miałem na myśli obie części.
Gwynhwar - 13 Grudnia 2007, 22:14

u welcome 8)
mBiko - 13 Grudnia 2007, 22:15

u 2 :mrgreen:
Agi - 14 Grudnia 2007, 08:40

gorat napisał/a
Czerwony, pomarańczowy i zielony są zastrzeżone dla administracji i moderacji.

bio napisał/a
Proponuję jeszcze zastrzec : biały, czarny, niebieski, żółty , ultramaryna ze sjeną paloną, bahama yellow, że nie wspomnę o IR i UV. Dla obdarzonych szerszym jeszcze spektrum dodajmy długości radiowe i rentgenowskie. Jak zastrzegać to totalnie. Choć może lepiej się wcześniej puknąć ?

Agi napisał/a
bio, nie rozumiem o co się awanturujesz. W tych trzech kolorach podawane są komunikaty Administracji i moderatorów. Ich dowolne używanie wprowadza chaos

bio napisał/a
A co to znaczy awanturujesz w tem kontekście, a ?!

W tym kontekście znaczy to, że na zwykły komunikat Admina reagujesz zbyt emocjonalnie i sugerujesz nasze ograniczenie umysłowe: "Choć może lepiej się wcześniej puknąć ?"

Tyle, tytułem wyjaśnienia. Skoro zastosowałeś się do polecenia gorata , sprawę uważam za zamkniętą i proszę o niekomentowanie tego.

bio - 14 Grudnia 2007, 10:00

Emocji w mej reakcji niet , pukanie nie ma nic do ograniczeń, ale fakt, że nie ma co komentować.
Gwynhwar - 14 Grudnia 2007, 11:23

Ach! I zupełnie zapomniałam: Bestarium- cztery opowiadania Ćwiek, Komuda, Mortka and Pilipiuk :mrgreen:
Hubert - 14 Grudnia 2007, 20:16

No to powiem, co mi Mikołaj przyniesie. To kolekcjonerskie wydanie Hrabiego Monte Christo.
Pierwszy tom na próbę wypożyczyłem z biblioteki i stwierdziłem rzecz następującą: książka jest tak dobra, że aż żal nie mieć jej na półce. :)

Rodion - 14 Grudnia 2007, 23:26

"Zawód Wiedźma" tomy 1 i 2 :)
Kruk Siwy - 15 Grudnia 2007, 13:41

Rodion, to się Marina ucieszy...
Selithira - 15 Grudnia 2007, 15:55

Nabyłam drogą kupna "Śledztwo", "Katar" i "Wysoki zamek". Z bólem serca stwierdzam, że "Głosu Pana" niestety w bibliotece tudzież księgarniach okolicznych niet, a na to najbardziej polowałam... Ale lektura do świąt zapewniona :)
Witchma - 15 Grudnia 2007, 18:34

Selithira napisał/a
Z bólem serca stwierdzam, że Głosu Pana niestety w bibliotece tudzież księgarniach okolicznych niet

na allegro jest, sprawdzałam :)

mBiko - 15 Grudnia 2007, 19:03

Kroki w nieznane 2007, jako kontynuacja przyzwyczajenia z przed lat.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2007, 19:06

Witchma napisał/a
Selithira napisał/a:
Z bólem serca stwierdzam, że Głosu Pana niestety w bibliotece tudzież księgarniach okolicznych niet

na allegro jest, sprawdzałam :)
na allegro jest mnóstwo
Selithira - 15 Grudnia 2007, 20:02

Fidel-F2, Witchma - dzięki... Pozostaje rzeczywiście na allegro sobie zapolować :)
Kruk Siwy - 15 Grudnia 2007, 20:10

Serce roście... młodzi czytają Lema i nie mówią, że jest "za trudny". Niskie ukłony i powodzenia w polowaniu.
Śledztwo - bardzo lubię, wracam co jakiś czas.

Agi - 17 Grudnia 2007, 09:01

Zimistrz. Opowieść ze Świata Dysku - Terry Pratchett

Załatwiaczka - Milena Wójtowicz

Piórka prawie wszystkie - Jan Sztaudynger

Pies i klecha. Przeciwko wszystkim - Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk

Zamówiłam sobie pod choinkę. Tak na wszelki wypadek, jakby Gwiazdor o mnie zapomniał. :mrgreen:

Słowik - 17 Grudnia 2007, 10:22

Pan światła - R. Zelazny.
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2007, 10:27

doskonała książka z przykładowo spieprzonym przekładem
Kruk Siwy - 17 Grudnia 2007, 10:30

Fidel-F2, a o którym tłumaczeniu mówisz? Bo były co najmniej dwa.
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2007, 10:33

nie wiedziałem, że było drugie, ja mam wydanie Atlantisu w przekładzie niejakiego Reszke
Kruk Siwy - 17 Grudnia 2007, 10:44

Ano właśnie. Nie byłem w stanie przeczytać. Polecam tłumaczenie Cholewy Isa 2006.
Słowik - 17 Grudnia 2007, 10:46

Oj to mnie pocieszyliście.
To dać sobie spokój i szukać Cholewy?

Kruk Siwy - 17 Grudnia 2007, 10:50

Słowik, oczywiście. Inaczej przeczytasz produkt "Zelaznopodobny"

Partner forum