To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

hrabek - 29 Listopada 2007, 15:00

O Pratchetty. Jestem chyba jakies 3-4 tomy do tylu po angielsku. Trzeba by sie znowu zainteresowac. Przestalem czytac, bo mi sie przejadly, bylem prawie na biezaco. Teraz pewnie juz cos nowego wyszlo, a mnie naszla ochota. Zaraz pobuszuje po jakims Amazonie.
Witchma - 29 Listopada 2007, 16:01

mnie brakuje Wintersmitha, bo Świat Dysku mam cały :D :D :D
Fidel-F2 - 29 Listopada 2007, 16:04

ja mam jakąś jedną sztukę ale nie zmogłem
Dabliu - 29 Listopada 2007, 16:11

Próbowałem kiedyś przeczytać coś Pratchetta, ale też nie zmogłem.
Fidel-F2 - 29 Listopada 2007, 16:15

Ja z dziesieć lat temu przeczytałem chyba pierwszy to z serii dysku. Trochę się pośmialem ale nie zachwyciło. Potem przypadkiem wpadła mi ta druga książka i tak juz pozostanie.
Iwan - 29 Listopada 2007, 16:20

a mnie sie spodobało :D ostatnio połknąłem kolor magii i mam zamiar dalej kompletowac :D
gorat - 29 Listopada 2007, 19:13

Dabliu: 18 książek to nic szczególnego, ale że nówki, to jednak kieszeń może błagać o litość... Pomożemy jej? Wszak osobnik D. wyrobił normę niemalże kwartalną, niech odpocznie.
Agi - 29 Listopada 2007, 19:30

Kochali się, że strach
i
Kroniki jednorożca. Polowanie

Witchma - 29 Listopada 2007, 20:14

Wyjątkowo wredna ceremonia i Wintersmith i na szczęście skończyły mi się fundusze :D :D :D
gorat - 29 Listopada 2007, 20:25

Cóż za szczęście wredne...
mBiko - 29 Listopada 2007, 21:48

Pratchett - Zimistrz.
Erikson - Wicher śmieci. Ekspedycja
Dębski R. - Pasterz upiorów.

W tym miesiącu to już chyba 49 tytułów.

Ed. mała korekta

Witchma - 29 Listopada 2007, 22:11

mBiko napisał/a
W tym miesiącu to już chyba 62 tytuły.

a miesiąc się kończy dopiero jutro... :P

mBiko - 29 Listopada 2007, 22:30

Policzyłem dokładnie i wyszło jednak 49, ale faktycznie jutro przed podróżą mam zamiar zajrzeć do antykwariatu i księgarni.
Jak już kiedyś pisałem jestem uzależniony.

gorat - 29 Listopada 2007, 22:36

Nieźle... zdarzało mi się tyle wyciagać, ale tylko z antykwariatów - na dodatek TAKIE warunki wtedy były. Nieźle!
Witchma - 29 Listopada 2007, 22:51

mBiko napisał/a
Jak już kiedyś pisałem jestem uzależniony.

cieszę się, że nie jestem jedyna uzależniona... i szkoda, że kupuję szybciej niż czytam :P

mBiko - 29 Listopada 2007, 22:57

A myślisz, że ja przez ten miesiąc to ile przeczytałem?
merula - 29 Listopada 2007, 23:15

Ale zapasy na emeryture zrobione :wink:
gorim1 - 29 Listopada 2007, 23:20

Polowanie na Jednorożca dzisiaj doszło :D
mBiko, nie tylko ty jesteś uzależniony

hrabek - 30 Listopada 2007, 08:40

Ja przestalem kupowac. Do przeczytania mam zapas, ktory mBiko w miesiac robi. Widac nie jestem tak uzalezniony jak niektorzy ;)
Ale ostro wzialem sie do roboty nad zmniejszeniem zaleglosci, wiec jak sie wyrobie troche, to kupie wszystko co wyszlo ostatnio, a mnie interesuje.

Witchma - 30 Listopada 2007, 08:40

merula napisał/a
Ale zapasy na emeryture zrobione :wink:

moją, moich dzieci i kilku sąsiadów :P

Gwynhwar - 30 Listopada 2007, 10:22

J.A. Zajdel Iluzyt oraz Prawo do powrotu

Dotarło! :twisted:

bio - 30 Listopada 2007, 15:01

Leigh Brackett - "The long tomorrow" - pierwsze wydanie z 1955 roku. Świat po atomowej zagładzie. Za stroną fantasticfiction.co.uk :
The Long Tomorrow is on several major what you should read lists, including the NESFA Core Reading List and Gardner Dozois's Recommended Reading List as well as the Best 105 SF Books Since the Invention of the Field in the Twenties As Compiled by David G. Hartwell and Science Fiction: The Top 100 Novels, by David Pringle, a list compiled in 1985.

Dabliu - 30 Listopada 2007, 23:30

Dzisiaj:
Miasteczko Castleview - Gene Wolfe

A jeszcze mi się przypomniało, że w tym miesiącu zakupiłem Poradnik hodowcy chochlików (Kroniki Spiderwick) - Tony DiTerlizzi i Holly Black. Czyli wynik w tym miesiącu to jednak 19 książek :D

May - 1 Grudnia 2007, 16:20

mBiko napisał/a
Pratchett - Zimistrz.

O Wintersmitha PWC przetlumaczyl! Moze sie bedzie dalo przeczytac, bo ta pani co dwa poprzednie tomy zarznela, jest dla mnie calkowicie i zupelnie niestrawna!!!
A Pratchetty do pewnego momentu (do wyjazdu z Polski) mialam wszystkie, po polsku i angielsku, ale zostawilam mamie i siostrom. Teraz mam tylko dwa ostatnie, przy czym Making Money jeszcze nie zaczelam...

Kruk Siwy - 1 Grudnia 2007, 16:38

Zawód Wiedźma tom drugi. Dostałem wczoraj od tłumaczki w Paradoxie.
Jestem w połowie. Lepsze od tomu pierwszego. Czyli nieźle!

mBiko - 1 Grudnia 2007, 19:21

Jacek Komuda - Galeony wojny.T1.
gorat - 1 Grudnia 2007, 21:13

Kruku, że tak zboczę - któż to był z obecnych?
corpse bride - 3 Grudnia 2007, 01:33

kupilam sobie psa i klechę, a co!

jakby ktoś jeszcze nie wiedzial, to ma fajowską okładkę i rysunki w środku. i jednym z tytułowego duetu nie jest czworonóg (to był mój wielki zawód, kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z pik :) )

Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 09:41

gorat, zboczony...
Z obecnych nikt, bo jak Ty się pojawiłeś to Marina już sobie poszła. ADHD ją widział... bo się nie lenił tylko przyszedł wcześniej.

W sobotę w Galerii Mokotów nabyłem PLO 2. Rodiona nie było...

Hubert - 4 Grudnia 2007, 20:26

Wiem już, że Mikołaj mi we czwartek zostawi przy łóżeczku Galeony Wojny Komudy. :)

Partner forum