Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
mawete - 5 Maj 2006, 14:59
gorat: całość za tyle - nie dociekałem - pasowało mi
Anonymous - 5 Maj 2006, 21:20
We wtorek kupiłam "Młot na czarownice" Piekary i "Punkt Omega" Protasiuka (z ciekawości po przeczytaniu opowiadanka w SFFH )
gorat - 10 Maj 2006, 10:34
Wczoraj trafiłem Jesionowskiego - "Prokurator Pana Boga" w stanie mocno średnim. W lekturze (już skończony ) mniej niż średni - po łebkach to, bez wyrazu, byle temat oklepać...
gorat - 15 Maj 2006, 13:31
"Przez ocean czasu" Korewickiego w bardzo dobrym stanie z czytelnym podpisem autora. Niepokoi jedynie wzmianka, że to tom 1:|
mawete - 16 Maj 2006, 07:22
Miroslaw Żamboch - "Bez litości" - Jestem w połowie - rewelacja
GAndrel - 20 Maj 2006, 18:24
"Dym i lustra" - Neil Gaiman
"Miasta pod skałą" - Marek S. Huberath
"Życie, wszechświat i cała reszta" - Douglas Adams
"Dictionary of Bullshit"
"Anansi Boys" - Neil Gaiman
"American Gods" - Neil Gaiman
"Snow Crash" - Neal Stephenson
"Kalevala"
Spore zakupy.
gorat - 20 Maj 2006, 20:28
Powinienem się wreszcie przyznać, że z okazji targów i zbliżającej się rocznicy ( ) nabyłem "Sherwood"
Anonymous - 21 Maj 2006, 00:23
"Ogród miłości" Jabłońskiego. Przymierzaliśmy się juz kilka razy do tej książki, ale zawsze wychodziliśmy z czymś innym. Dzisiaj się udało.
Rafał - 22 Maj 2006, 08:39
Guy Gavriel Kay - "Lwy Al-Rassanu"
Ziemiański - jakieś bramy? nie pamiętam tytułu, ta jego nowa rzecz.
Anonymous - 22 Maj 2006, 08:43
Bramy zapewne strachu.
Rafał - 22 Maj 2006, 09:51
Zapewne
Kwapiszon - 24 Maj 2006, 13:36
Cytat |
Ziemiański - jakieś bramy? nie pamiętam tytułu, ta jego nowa rzecz. |
Tak nowa z 1990 roku
hle hle
Wydanie II 2006 Behemot WD
mawete - 24 Maj 2006, 14:52
Jacek Piekara "Przenajświętrza Rzeczpospolita". Jestem w połowie. Niektóre kawałki są świetne... i jak fajnie mówi o Katowicach...
mawete - 26 Maj 2006, 15:14
Marcin Wroński "Wąż Marlo"
i
Romek Pawlak "Wojna Balonowa"
Czarny - 30 Maj 2006, 07:27
1. Asteriks. Wydanie z leksykonem - album 32. Galijskie początki
2. Terry Pratchett - Carpe Jugulum
3. R.A. Salvatore - Samotny Drow
4. George R.R. Martin - Uczta dla wron. Cienie śmierci
5. Phillip Athans - Unicestwienie. Wojna pajęczej królowej - księga 5
6. Romuald Pawlak - Wojna balonowa - tom 2. Pogodnik trzeciej kategorii
Miałem w merlinie specjalną zniżkę z okazji czteroletniej współpracy, to zaszalałem
Godzilla - 30 Maj 2006, 11:51
"Miry brat'jew Strugackich", na razie czytam sobie "Parnia iz proispodniej", czyli "Przyjaciela z piekła". Czasu mało, to wolno idzie. Ale przyjemnie jest przypomnieć sobie język, a i historia zaczyna mi się podobać.
Łukasz Śmigiel - 31 Maj 2006, 18:34
Po lekturze recki sir Orbita w starej SFerze nabyłem "Włocznię" Jamesa Herberta, po 170 stronach daje rady, szpiegowski horror
Last Viking - 31 Maj 2006, 22:30
Dzisiaj dzień wypłaty
Wybrałem się po "Czarem i smokiem" Romka, ale ściągną mi dopiero na jutro , no ale opłacało sie iść bo dopadłem najnowszego Pratchetta Carpe Jugulum
Zapowiada się przepysznie
NURS - 31 Maj 2006, 23:53
a ja wciąż czytam propozycje do druku
Ixolite - 1 Czerwca 2006, 00:00
Ja kończę powoli nabytą parę dni temu "Operację Dzień Wskrzeszenia" - wciągnęło mnie
Ale czeka już na mnie zakupiony tego samego dnia nowy Pratchett. Nieźle się ubawiłem przy "Ostatnim kontynencie", więc i na "Carpe Jugulum" się już cieszę.
gorat - 1 Czerwca 2006, 21:43
Wczoraj kupiłem "Gdzie dawniej śpiewał ptak", a dzisiaj "Ostatni brzeg" w pierwszym wydaniu i ekstra stanie. Chyba sytuacja przedsesyjna ciągnie mnie ku apokaliptycznym tematom
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 08:32
gorat, obie pozycje b. dobre - klasyka, która powinno się znać. Ja męczę świeżo nabyte"Czarem i Smokiem" Romek P. czeka na opinię! hihi
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 09:24
Jak ty to męczysz, to ja już widzę, jaka to będzie recenzja
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 09:35
Eee tam. Męczę bo czasu nie mam. I tak trochę "szarpana" to lektura. Ale odrobina napięcia to jest to!
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 09:38
Mówisz napięcie, masz. Idę kupić twoją książkę. Poczytamy... poczytamy... wypowiemy się... a jak... Napięcie, powiadasz pan?
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 09:43
Hm. Co by tu. O! Fajną książkę napisałeś Romek! A ta nowa - jeszcze nie czytałem - ale z pewnością zna ko mi ta!
A poważnie w weekend dokończę to opowiem, czy doświadczyłem przy lekturze satori.
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 10:12
Kruk Siwy:
Cytat | A poważnie w weekend dokończę to opowiem, czy doświadczyłem przy lekturze satori. |
Przy pierwszym tomie? Powinieneś do tego stanu dochodzić powoli, powoli... co ja cię bedę uczyć, tak przyjemniej jest... i przy grande finale osiągnąć owo cudne olśnienie. W ten sposób ty będziesz mieć satori, a ja sprzedane cztery tomy
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 10:26
Ty za cwany jesteś, szpakami karmiony. To ma mieć 4 tomy? Dzezus Krajst, gratuluję odwagi - ale to już chyba nie należy do wątku. Przyjdzie Coś strasznego i nas obsobaczy.
A ja tam chcę mieć szczytowanie 4 razy! Takie jest moje podejście do sprawy...
Czarny - 2 Czerwca 2006, 10:29
Obsobaczy i obkoci Nie wiem czemu przenieśliśta się tu z wątku mistrza
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2006, 10:35
A nie mówiłem? Czarność widzę. Czarny czytasz tego nowego Martina? Bom chciał go nabyć ale mnie ceną poraził.
|
|
|