Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Rafał - 5 Listopada 2007, 12:51
Mario Vargas Llosa - Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki
W sumie to sam się sobie dziwię
Kruk Siwy - 5 Listopada 2007, 12:54
Rafał, gadaj mi prędko czy dobre. Bo krążę nad tą książką już czas jakiś. Lubię autora ale chwilowo kassy nie mam na ryzykowne zakupy...
Martva - 5 Listopada 2007, 12:57
Tytuł jest zajefantastyczny
Rafał - 5 Listopada 2007, 12:57
Na razie podstępna żona zawłaszczyła i tak się wczytała, że mnie w łożu na nią wymieniła - znaczy się chyba dobra
dalambert - 5 Listopada 2007, 13:33
Martva napisał/a | ytuł jest zajefantastyczny |
Zjefantastyczne to by były " Cnotliwości niegrzecznej dziewczynki" a tak to mamy masło maślane, albo zawartość cukru w cukrze artystycznie badaną,
Witchma - 5 Listopada 2007, 15:46
"Piekło i szpada" wiadomo czyje
rysiull - 7 Listopada 2007, 10:39
zawód:wiedźma Olgi Gromyko
Urien - 7 Listopada 2007, 11:02
A ja pytanie mam. Która księgarnia jest w stanie dostarczyć przesyłkę na drugi dzień od zamówienia? Zdrowie nie pozwala na samodzielną wyprawę, a na Merlinie się srogo zawiodłem, dwa tygodnie potrafił się dziad spóźniać.
Godzilla - 7 Listopada 2007, 13:21
Może to nie kwestia Merlina a poczty? Nasza poczta ma wielkie osiągnięcia.
Ziemniak - 7 Listopada 2007, 13:26
Masz rację Godzilla, list z Nowej Huty do Podgórza (dzielnice Krakowa ) szedł 16 dni a ostatnia prenumerata 14. Chyba na poczcie ktoś mnie bardzo nie lubi
Urien - 7 Listopada 2007, 13:31
Poczta swoją drogą, ale przecież ani myślałbym przez pocztę zamawiać - kurierem. A Czarodziej króla Artura potrafi się spóźniać nawet z kurierską przesyłką.
Kolega polecił mi eldamar.pl. Zamówiłem "Perfekcyjną niedoskonałość" i "
Xavras Wyżryn i inne fikcje narodowe" Dukaja, ma toto przyjść jeszcze w tym tygodniu, a jak nie, to zabiję pierwszego lepszego, który się napatoczy. Ktoś mi kiedyś powiedział, że przeczytam coś Dukaja i od razu będę musiał połknąć wszystko inne. Po "W kraju niewiernych" i, zwłaszcza, "Innych pieśniach" - sprawdza się.
A swoją drogą, byłem dzisiaj od lekarza w Empiku na Rynku i nie ma Dukaja, nie ma Orbitowskiego, nie ma Grzędowicza, Dicka nie ma. Więcej - nie ma ich w całym Krakowie, na zamówienie jeno.
Witchma - 7 Listopada 2007, 13:36
przemyśliwuję zakup Królikarni
mBiko - 7 Listopada 2007, 21:21
Witchma jeżeli w sensie czytelnianym to mogę Ci pożyczyć, zgodnie z niegdysiejszą obietnicą .
Witchma - 7 Listopada 2007, 22:16
Cytat | Witchma jeżeli w sensie czytelnianym to mogę Ci pożyczyć, zgodnie z niegdysiejszą obietnicą . |
a warto przeczytać?
mBiko - 7 Listopada 2007, 22:31
Na razie nie mam pojęcia, ale opowiadania podobały mi się. "Królikarnia" leży w dłuuuugiej kolejce do przeczytania, więc mogę użyczyć.
Witchma - 8 Listopada 2007, 08:45
Ok, to pomyślimy, choć jeden z moich przesądów książkowych mówi, że nikt nie powinien czytać książki przed właścicielem
merula - 8 Listopada 2007, 09:17
A jeśli z antykwariatu?
Witchma - 8 Listopada 2007, 09:40
Cytat | A jeśli z antykwariatu? |
to tym bardziej sama lubię książki używane, bo mam wrażenie, że ratuję je od złych ludzi, którzy ich nie chcą i wtedy jeszcze ciężej jest mi pożyczyć je komuś...
mBiko - 8 Listopada 2007, 21:57
Widzisz Witchma dla mnie z kolei trąci to podejściem psa ogrodnika . Naprawdę mam w tej chwili ogromną ilość książek oczekujących. Dla mnie trzymanie "w ukryciu" książki, którą ktoś chce przeczytać jest wręcz grzechem. Daj znać jak się zdecydujesz.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:11
Wczoraj przyszła paczka z allegro:
10 pierwszych Fenixów i trzy Isaac Asimov's Science Fiction
Kruk Siwy - 9 Listopada 2007, 14:15
Adashi, rozumiem że tych oficjalnych Fenixów.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:28
Tak, Fenixów, nie Feniksów (Biuletyn PSMF), ale przyjdzie i na to pora
P.S. Oczywiście wiem, Kruku, że oficjalne wydanie było kontynuacją zinu, to tak uprzedzając pytanie
Kruk Siwy - 9 Listopada 2007, 14:31
Ja wiem że Ty wiesz. To tak ku uświadomieniu ogółu...
hrabek - 9 Listopada 2007, 14:34
Jako przedstawiciel ogolu wciaz czuje sie nieuswiadomiony. Nic nie zrozumialem z tej ostatniej wymiany.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:34
Szczytna idea, Kruku
Witchma - 10 Listopada 2007, 11:28
Klejnot i wachlarz do kompletu z Piekłem i szpadą
Agi - 10 Listopada 2007, 23:02
Księga jesiennych demonów Grzędowicza - za namową Kruka
rysiull - 11 Listopada 2007, 11:36
Olga Gromyko Zawód : wiedźma vol.2 i A.D.XIII vol. 2 i zabieram się do czytania
Chal-Chenet - 12 Listopada 2007, 10:22
w piątek nabyłem "Sługę bożego" Piekary (już skończone) i "Liżąc ostrze" Ćwieka (już zaczęte). obawiam się, że na długo mi to nie wystarczy i kupić trzeba będzie następne czytadła. a to niestety stwarza bardzo duże prawdopodobieństwo głodowania na początku grudnia ale czego się nie robi, żeby poczytać
Easy - 12 Listopada 2007, 20:46
Właśnie zacząłem czytać "Gniazdo światów" Huberatha.
No to zobaczymy, czy to faktycznie jest taki cud miód oh i ah.
|
|
|