To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Rafał - 5 Listopada 2007, 12:51

Mario Vargas Llosa - Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki
W sumie to sam się sobie dziwię :wink:

Kruk Siwy - 5 Listopada 2007, 12:54

Rafał, gadaj mi prędko czy dobre. Bo krążę nad tą książką już czas jakiś. Lubię autora ale chwilowo kassy nie mam na ryzykowne zakupy...
Martva - 5 Listopada 2007, 12:57

Tytuł jest zajefantastyczny :D
Rafał - 5 Listopada 2007, 12:57

Na razie podstępna żona zawłaszczyła i tak się wczytała, że mnie w łożu na nią wymieniła - znaczy się chyba dobra :wink:
dalambert - 5 Listopada 2007, 13:33

Martva napisał/a
ytuł jest zajefantastyczny

Zjefantastyczne to by były " Cnotliwości niegrzecznej dziewczynki" a tak to mamy masło maślane, albo zawartość cukru w cukrze artystycznie badaną,

Witchma - 5 Listopada 2007, 15:46

"Piekło i szpada" wiadomo czyje :)
rysiull - 7 Listopada 2007, 10:39

zawód:wiedźma Olgi Gromyko
Urien - 7 Listopada 2007, 11:02

A ja pytanie mam. Która księgarnia jest w stanie dostarczyć przesyłkę na drugi dzień od zamówienia? Zdrowie nie pozwala na samodzielną wyprawę, a na Merlinie się srogo zawiodłem, dwa tygodnie potrafił się dziad spóźniać.
Godzilla - 7 Listopada 2007, 13:21

Może to nie kwestia Merlina a poczty? Nasza poczta ma wielkie osiągnięcia.
Ziemniak - 7 Listopada 2007, 13:26

Masz rację Godzilla, list z Nowej Huty do Podgórza (dzielnice Krakowa ) szedł 16 dni a ostatnia prenumerata 14. Chyba na poczcie ktoś mnie bardzo nie lubi :evil:
Urien - 7 Listopada 2007, 13:31

Poczta swoją drogą, ale przecież ani myślałbym przez pocztę zamawiać - kurierem. A Czarodziej króla Artura potrafi się spóźniać nawet z kurierską przesyłką.

Kolega polecił mi eldamar.pl. Zamówiłem "Perfekcyjną niedoskonałość" i "
Xavras Wyżryn i inne fikcje narodowe" Dukaja, ma toto przyjść jeszcze w tym tygodniu, a jak nie, to zabiję pierwszego lepszego, który się napatoczy. Ktoś mi kiedyś powiedział, że przeczytam coś Dukaja i od razu będę musiał połknąć wszystko inne. Po "W kraju niewiernych" i, zwłaszcza, "Innych pieśniach" - sprawdza się. ;)

A swoją drogą, byłem dzisiaj od lekarza w Empiku na Rynku i nie ma Dukaja, nie ma Orbitowskiego, nie ma Grzędowicza, Dicka nie ma. Więcej - nie ma ich w całym Krakowie, na zamówienie jeno.

Witchma - 7 Listopada 2007, 13:36

przemyśliwuję ;) zakup Królikarni
mBiko - 7 Listopada 2007, 21:21

Witchma jeżeli w sensie czytelnianym to mogę Ci pożyczyć, zgodnie z niegdysiejszą obietnicą :D .
Witchma - 7 Listopada 2007, 22:16

Cytat
Witchma jeżeli w sensie czytelnianym to mogę Ci pożyczyć, zgodnie z niegdysiejszą obietnicą :D .

a warto przeczytać? :)

mBiko - 7 Listopada 2007, 22:31

Na razie nie mam pojęcia, ale opowiadania podobały mi się. "Królikarnia" leży w dłuuuugiej kolejce do przeczytania, więc mogę użyczyć.
Witchma - 8 Listopada 2007, 08:45

Ok, to pomyślimy, choć jeden z moich przesądów książkowych mówi, że nikt nie powinien czytać książki przed właścicielem :P
merula - 8 Listopada 2007, 09:17

A jeśli z antykwariatu? :wink:
Witchma - 8 Listopada 2007, 09:40

Cytat
A jeśli z antykwariatu?

to tym bardziej :D sama lubię książki używane, bo mam wrażenie, że ratuję je od złych ludzi, którzy ich nie chcą ;) i wtedy jeszcze ciężej jest mi pożyczyć je komuś...

mBiko - 8 Listopada 2007, 21:57

Widzisz Witchma dla mnie z kolei trąci to podejściem psa ogrodnika :wink: ;P: . Naprawdę mam w tej chwili ogromną ilość książek oczekujących. Dla mnie trzymanie "w ukryciu" książki, którą ktoś chce przeczytać jest wręcz grzechem. Daj znać jak się zdecydujesz.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:11

Wczoraj przyszła paczka z allegro:
10 pierwszych Fenixów i trzy Isaac Asimov's Science Fiction :)

Kruk Siwy - 9 Listopada 2007, 14:15

Adashi, rozumiem że tych oficjalnych Fenixów.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:28

Tak, Fenixów, nie Feniksów (Biuletyn PSMF), ale przyjdzie i na to pora :)

P.S. Oczywiście wiem, Kruku, że oficjalne wydanie było kontynuacją zinu, to tak uprzedzając pytanie :mrgreen:

Kruk Siwy - 9 Listopada 2007, 14:31

Ja wiem że Ty wiesz. To tak ku uświadomieniu ogółu...
hrabek - 9 Listopada 2007, 14:34

Jako przedstawiciel ogolu wciaz czuje sie nieuswiadomiony. Nic nie zrozumialem z tej ostatniej wymiany.
Adashi - 9 Listopada 2007, 14:34

Szczytna idea, Kruku :bravo
Witchma - 10 Listopada 2007, 11:28

Klejnot i wachlarz do kompletu z Piekłem i szpadą :)
Agi - 10 Listopada 2007, 23:02

Księga jesiennych demonów Grzędowicza - za namową Kruka
rysiull - 11 Listopada 2007, 11:36

Olga Gromyko Zawód : wiedźma vol.2 i A.D.XIII vol. 2 i zabieram się do czytania :mrgreen:
Chal-Chenet - 12 Listopada 2007, 10:22

w piątek nabyłem "Sługę bożego" Piekary (już skończone) i "Liżąc ostrze" Ćwieka (już zaczęte). obawiam się, że na długo mi to nie wystarczy i kupić trzeba będzie następne czytadła. a to niestety stwarza bardzo duże prawdopodobieństwo głodowania na początku grudnia :( ale czego się nie robi, żeby poczytać :)
Easy - 12 Listopada 2007, 20:46

Właśnie zacząłem czytać "Gniazdo światów" Huberatha.

No to zobaczymy, czy to faktycznie jest taki cud miód oh i ah.

Partner forum