Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
ihan - 25 Września 2007, 11:29
Mhm. Znaczy: tak.
Adashi - 25 Września 2007, 17:09
Philip K. Dick - Płyńcie łzy moje, rzekł policjant wersja pocket
mawete - 25 Września 2007, 21:31
Kruk Siwy napisał/a | Ideologię zostawiam na boku. Mgły Avalonu są jedną z niewielu książek których mimo wielkiego samozaparcia nie byłem w stanie przeczytać. Nuda piramidalna. Nawet nie mogę obiecać że zajrzę raz jeszcze szkoda czasu.
Lepiej poczytać cokolwiek innnego... |
No cholera znowu się z Toba nie zgadzam... Mi się podobało... a gdzie mam ideologię to chyba dokładnie wiesz
Kruk Siwy - 25 Września 2007, 23:42
Możeś ty kryptodziewczynka? Mnie ziewanie na pięćdziesiątej stronie mało szczęki nie urwało. Ale jak już mówiłem z Ihan - dla każdego inny raj.
merula - 26 Września 2007, 00:17
Mnie sie Mgły takoż podobały i po przeczytaniu nabyłam egzemplarz w tym efektownym wydaniu.
Gwynhwar - 26 Września 2007, 00:23
Kruk Siwy napisał/a | Możeś ty kryptodziewczynka |
To byłoby ciekawe
Adashi - 27 Września 2007, 13:38
Grzegorz Gortat - Świt Kambriddów za 1,91
Kruk Siwy - 27 Września 2007, 13:39
Miałem to kiedyś kiedyś w rękach... zdaje się niestety kicha.
Adashi - 27 Września 2007, 13:54
Ja kojarze tylko, że to fantasy pełne neologizmów, chyba jest jeszcze druga część, z tego co pamiętam. Za niecałe 2 zeta warto było kupić choćby ze względów kolekcjonerskich, hehe
May - 27 Września 2007, 22:56
merula napisał/a | Mnie sie Mgły takoż podobały i po przeczytaniu nabyłam egzemplarz w tym efektownym wydaniu. |
Mgly... przeczytalam w niecala dobe, zdecydowanie najlepszy z feministycznych retellingow legendy arturianskiej. Przy czym o wiele bardziej podoba mi sie to tlumaczenie z wydania Atlantisu, Zysk mnie odrzucil spolszczeniem imion i jakas taka wspolczesna stylistyka tekstu. Mam rowniez wydanie angielskie.
A teraz sama mieszkam 7 mil od Avalonu Bradley i codziennie widze Tor z okna...
Agi - 27 Września 2007, 23:05
Z wyprawy po miejscówkę na ekspres przywiozłam:
Maja Lidia Kossakowska - Ruda sfora (z polecenia mawete)
Jacek Piekara - Alicja
Romuald Pawlak - Armia ślepsów
Terry Pratchett - Złodziej czasu
Czarny - 28 Września 2007, 06:59
Agi55 napisał/a | Romuald Pawlak - Armia ślepsów |
To taki skrót od ślepych psów
Dabliu - 28 Września 2007, 09:19
Wczoraj:
Romuald Pawlak - Armia ślepców
Witchma - 29 Września 2007, 08:15
po rekomendacji A. Pilipiuka zakupiłam wczoraj "Liżąc ostrze" Ćwieka i zobaczymy, co z tego będzie... zresztą chyba nie można wejść do księgarni Elf i nic nie kupić
Agi - 29 Września 2007, 13:25
Czarny napisał/a | Agi55 napisał/a | Romuald Pawlak - Armia ślepsów |
To taki skrót od ślepych psów |
Muszę Cię rozczarować Czarny, to zwykła literówka, a nie kolejna powieść Romka Pawlaka.
Ze stolicy przywiozłam A.D.XIII - tom 1 ze specjalnym bonusem - autografem Kruka Siwego
Freva - 29 Września 2007, 18:38
DEMONICZNE PRZYMIERZE- J.Everson
CIEMNE LUSTRA -Janusz Cyran
Demoniczne... zaczelam czytac ale jakos tak , nie przekonuje mnie
joe_cool - 1 Października 2007, 03:24
'Ruda Sfora' Kossakowskiej (z polecenia mawete)
'Kochali się, że strach' (z reklamy Dabliu)
'Terrorysta' Updike'a
dzejes - 1 Października 2007, 08:47
joe_cool napisał/a |
'Terrorysta' Updike'a |
Słuchałem fragmentów w "Trójce" - i z wrażenia prawie zwichnąłem sobie szczękę, tak ziewałem. No ale może to przez ten głos...
Dabliu - 1 Października 2007, 11:16
joe_cool napisał/a | 'Kochali się, że strach' (z reklamy Dabliu) |
Gwoli ścisłości - reklamował savikol
savikol napisał/a | Cytat | Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakieś polecanki? |
A ja, trochę nieskromnie, polecę najnowszą antologię Fabryki Słów „Kochali się, że strach”. To pokłosie fahrenhaitowego konkursu na fantastycznie opowiadanie miłosne. Nie ma znanych nazwisk, za to z forumowiczów jest tam tekst mój i Dabliu. Bierz w ciemno, nie dość, że niedrogo (ponad 400 stron, za jedyne 25 PLN! Okazja!), to do tego naprawdę niezłe. Ca ja gadam, niezłe, świetne! Te teksty po prostu wymiatają! Nie wyobrażam sobie, że można kupić inną książkę będąc w Ępiku . Tyle rozrywkowej literatury w jednym tomie! Żadna inna antologia jej do pięt nie sięga. I do śmiechu, i wzruszyć się można, a wszystko za pół darmo.
KONIEC REKLAMY.
Dziękuję
|
savikol - 1 Października 2007, 11:26
Zatem pozostaje mi się teraz modlić, by joe_cool antologia się spodobała i moje obietnice nie okazały się bez pokrycia. Jednak nie pękam, całkiem na poważnie, wydaje mi się, że zbiorek jest OK i nie rozczaruje.
W imieniu swoim i myślę, że Dabliu – prosimy o opinie.
mawete - 1 Października 2007, 19:55
savikol: no ja właśnie tez nabyłem...i nawet część przeczytałem... zaraz zmienie sobie podpis
Easy - 1 Października 2007, 21:58
Neil Gaiman "Nigdziebądź"
100 stron do przodu i... jakoś tak średnio. Bez rewelacji, spodziewałem się czegoś więcej. Może później będzie lepiej?
Dean Koontz "Ostatnie drzwi przed niebem"
Książka ma 700 stron, nie wiem czy ją tykać, czy nie... Dobre to? Wciąga?
NURS - 1 Października 2007, 23:10
Wciąga, to bagno. Przeciez każdy lubi coś innego. Chcesz, żebyśmy ci też żonę wybrali?
Easy - 1 Października 2007, 23:18
NURS napisał/a | Chcesz, żebyśmy ci też żonę wybrali? |
Mógłbyś? Thx man, ale kurcze żeby ładna była.
NURS - 1 Października 2007, 23:21
Mógłbym, ale znasz ten kawał...
Hej,młody ożeń się. Będziemy mieli żonę.
joe_cool - 1 Października 2007, 23:58
Dabliu, faktycznie
savikol napisał/a | Zatem pozostaje mi się teraz modlić, by joe_cool antologia się spodobała i moje obietnice nie okazały się bez pokrycia. Jednak nie pękam, całkiem na poważnie, wydaje mi się, że zbiorek jest OK i nie rozczaruje.
W imieniu swoim i myślę, że Dabliu – prosimy o opinie. |
czytam sobie właśnie i akurat w połowie Twojego opowiadania zadzwonił mój chłop i mi lekturę przerwał. a opinię wyrażę w odpowiednim wątku
Easy - 2 Października 2007, 19:54
NURS napisał/a | Mógłbym, ale znasz ten kawał...
Hej,młody ożeń się. Będziemy mieli żonę. |
Jak u magistra Strzelby.
"Bo to jest taka nasza wspólna żona, tzw. współmałżonka"
Agi - 4 Października 2007, 18:11
Wykopałam w bibliotece dwie książki Marka Oramusa
- Święto śmiechu
- Dzień drogi do Meorii
spróbuję się zmierzyć z klasyką.
Fidel-F2 - 4 Października 2007, 18:23
Kruk poleca Święto, ja Dzień. Poczytaj i daj znać.
Agi - 4 Października 2007, 18:38
Nie omieszkam.
|
|
|