To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [ksi±żki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...

Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:01

Hihihihi.
Agi - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:07

gorat napisał/a
To jest temat o nabytych - polecanki s± obok :D

ależ goracie, co gorat, my doradzamy co Magda ma dopiero nabyć :D

Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:13

Życie we wszech¶wiecie, praca zbiorowa, PIW.
W ramach researchu do opowiadania.

Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:17

O kurczę, Piech, "twarda" SF?
A ten tytuł co¶ warty?

Magda - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:01

Dzieki za polecanki do nabycia :) żeby jeszcze wypłata była dwa razy wieksza :0)
Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:27

Kruk Siwy napisał/a
O kurczę, Piech, twarda SF?
A ten tytuł co¶ warty?

SF twarda jak nie wiem co...
W ksi±żce, jak na moje potrzeby trochę za dużo filozofowania (może dlatego, że już wcze¶niej ten temat trochę badałem). Jest też rys historyczny badań i opis stanu obecnego, ale liczyłem na więcej. Nie szkodzi, resztę wyguglam.

Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:30

No to czekam na opowiadanie. Mało tego towaru obecnie.
merula - 20 Wrześ¶nia 2007, 23:23

No cóż Kruku, znów przegrałe¶. Nabyłam dzi¶ "Vertical", "Trace ciepło" i "Elantris". Na ceremonię znów nie starczyło kasy. :evil:

A teraz pytanie, kiedy ja to przeczytam?

Kruk Siwy - 21 Wrześ¶nia 2007, 09:40

W wolnym czasie?
joe_cool - 21 Wrześ¶nia 2007, 15:49

Kruk Siwy napisał/a
W wolnym czasie?

A co to?

Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki?

Gwynhwar - 21 Wrześ¶nia 2007, 17:40

joe_cool napisał/a
Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki?

To my mamy kupony w Empiku o.o

Fenris - 22 Wrześ¶nia 2007, 18:38

Hej ja polecam "Rud± Sforę" Majii Kossakowskiej. Zwłaszcza jak kto¶ lubi fantastyke opart± na mitologii. Mimo wielu spraw jak przeprowadzka do wielkiego miasta, nowa praca i kampania wrze¶niowa wci±gneła mnie ta historia i na chwile zapomniałem o stresach.
I przypominam że na allegro taniej !!! :D

joe_cool - 22 Wrześ¶nia 2007, 22:44

Gwynhwar napisał/a
joe_cool napisał/a

To my mamy kupony w Empiku o.o

a i owszem. dostalam dwa po 50 zeta :D

Gwynhwar - 23 Wrześ¶nia 2007, 09:50

joe_cool, znaczy się bony towarowe :D
joe_cool - 23 Wrześ¶nia 2007, 12:46

Gwynhwar napisał/a
joe_cool, znaczy się bony towarowe :D

bony, kupony, jeden pies ;)

mawete - 23 Wrześ¶nia 2007, 12:56

joe_cool: bierz Rud± Sforę - doskonała jest.
savikol - 24 Wrześ¶nia 2007, 09:33

Cytat

A ja, trochę nieskromnie, polecę najnowsz± antologię Fabryki Słów „Kochali się, że strach”. To pokłosie fahrenhaitowego konkursu na fantastycznie opowiadanie miłosne. Nie ma znanych nazwisk, za to z forumowiczów jest tam tekst mój i Dabliu. Bierz w ciemno, nie do¶ć, że niedrogo (ponad 400 stron, za jedyne 25 PLN! Okazja!), to do tego naprawdę niezłe. Ca ja gadam, niezłe, ¶wietne! Te teksty po prostu wymiataj±! Nie wyobrażam sobie, że można kupić inn± ksi±żkę będ±c w Ępiku :wink: . Tyle rozrywkowej literatury w jednym tomie! Żadna inna antologia jej do pięt nie sięga. I do ¶miechu, i wzruszyć się można, a wszystko za pół darmo.
:wink:
KONIEC REKLAMY.
Dziękuję
:wink:

Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 21:18

Zostały mi podarowane:

Robert Holdstock- Las ożywionego mroku

Harry Harrison&Leon Stover- Stonehenge Zagłada Atlanydy (tytuł mnie rozbija o.o)

Marion Zimmer Bradley- Mgły Avalonu (wie kto¶ co¶ o tym?)

Martva - 24 Wrześ¶nia 2007, 21:31

Gwynhwar napisał/a

Mnie się podobało bardzo bardzo (a wszelkie ksi±żki z motywem arturiańskim czytam jak już nie ma nic innego :wink: ). Byłam zachwycona, również jako feministka i antyklerykalistka, kolega był zbrzydzony że paskudnie stronnicze, tendencyjne i w ogóle a fe.

Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 22:01

Martva napisał/a
kolega był zbrzydzony że paskudnie stronnicze, tendencyjne i w ogóle a fe.

Nie powiem, żeby to była odosobniona reakcja :D Już dwa samce, mi to odradzały. Dzięki Martva, przynajmniej wiem, że warto zacz±ć :D

mBiko - 24 Wrześ¶nia 2007, 22:26

Gwyn, a ja wprost przeciwnie. Polecam. Co prawda pani Bradley faktycznie trochę przesadziła, ale mimo to wyszła jej ciekawa wariacja na temat mitu arturiańskiego.
Dabliu - 24 Wrześ¶nia 2007, 23:31

Gwynhwar napisał/a

Klasyk :D

Jako femini¶cie i antyklerykali¶cie podobało mi się tym bardziej :mrgreen:

Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 23:40

Dobrze wiedzieć :D
ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:25

O tak, Mgły Avalonu to dobra IMHO ksi±żka jest. I szczerze znielubiłam Ginewrę, a wersje mitu szkaluj±ce Morganę omijam szerokim łukiem:)
Co do antyklerykalizmu i feminizmu, w kulcie Bogini, takim jaki jest opisany u Bradley, kobiety były traktowane równie przedmiotowo.

Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:36

Ideologię zostawiam na boku. Mgły Avalonu s± jedn± z niewielu ksi±żek których mimo wielkiego samozaparcia nie byłem w stanie przeczytać. Nuda piramidalna. Nawet nie mogę obiecać że zajrzę raz jeszcze szkoda czasu.
Lepiej poczytać cokolwiek innnego...

ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:39

Ale to fajnie Kruku, że każdemu podoba się co innego, nie? ;)
Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:51

No przecież, zawsze tego broniłem. Nie odmawiam powie¶ciom pani Bradley sensu istnienia jeno informuję że mnie Krukowi Siwemu rzecz ta nie podeszła w sposób totalny.
I rozczarowanie swoje wylewam bo nabyłem piękne ilustrowane wydanie maj±c nadzieję na literacka ucztę.

ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:56

Takie w duuużym formacie z ilustracjami na pięknym papierze na cał± stronę? Miałam takie wypożyczone z biblioteki, ¶liczne. Ale zawsze możesz komu¶ podarować sprawiaj±c spor± radochę.
Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 11:04

Czytasz w moich my¶lach ihan, już powędrowała do ludzi.
Słowik - 25 Wrześ¶nia 2007, 11:23

ihan, ciekawe czy czytali¶my ten sam egzemplarz ;) Jagiellonka?

Partner forum