Piknik na skraju drogi [ksi±żki/literatura] - Dopiero nabyte, zdobyte, upolowane...
Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:01
Hihihihi.
Agi - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:07
gorat napisał/a | To jest temat o nabytych - polecanki s± obok |
ależ goracie, co gorat, my doradzamy co Magda ma dopiero nabyć
Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:13
Życie we wszech¶wiecie, praca zbiorowa, PIW.
W ramach researchu do opowiadania.
Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 13:17
O kurczę, Piech, "twarda" SF?
A ten tytuł co¶ warty?
Magda - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:01
Dzieki za polecanki do nabycia żeby jeszcze wypłata była dwa razy wieksza :0)
Piech - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:27
Kruk Siwy napisał/a | O kurczę, Piech, twarda SF?
A ten tytuł co¶ warty? |
SF twarda jak nie wiem co...
W ksi±żce, jak na moje potrzeby trochę za dużo filozofowania (może dlatego, że już wcze¶niej ten temat trochę badałem). Jest też rys historyczny badań i opis stanu obecnego, ale liczyłem na więcej. Nie szkodzi, resztę wyguglam.
Kruk Siwy - 19 Wrześ¶nia 2007, 14:30
No to czekam na opowiadanie. Mało tego towaru obecnie.
merula - 20 Wrześ¶nia 2007, 23:23
No cóż Kruku, znów przegrałe¶. Nabyłam dzi¶ "Vertical", "Trace ciepło" i "Elantris". Na ceremonię znów nie starczyło kasy.
A teraz pytanie, kiedy ja to przeczytam?
Kruk Siwy - 21 Wrześ¶nia 2007, 09:40
W wolnym czasie?
joe_cool - 21 Wrześ¶nia 2007, 15:49
Kruk Siwy napisał/a | W wolnym czasie? |
A co to?
Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki?
Gwynhwar - 21 Wrześ¶nia 2007, 17:40
joe_cool napisał/a | Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki? |
To my mamy kupony w Empiku o.o
Fenris - 22 Wrześ¶nia 2007, 18:38
Hej ja polecam "Rud± Sforę" Majii Kossakowskiej. Zwłaszcza jak kto¶ lubi fantastyke opart± na mitologii. Mimo wielu spraw jak przeprowadzka do wielkiego miasta, nowa praca i kampania wrze¶niowa wci±gneła mnie ta historia i na chwile zapomniałem o stresach.
I przypominam że na allegro taniej !!!
joe_cool - 22 Wrześ¶nia 2007, 22:44
Gwynhwar napisał/a | joe_cool napisał/a | Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki? |
To my mamy kupony w Empiku o.o |
a i owszem. dostalam dwa po 50 zeta
Gwynhwar - 23 Wrześ¶nia 2007, 09:50
joe_cool, znaczy się bony towarowe
joe_cool - 23 Wrześ¶nia 2007, 12:46
Gwynhwar napisał/a | joe_cool, znaczy się bony towarowe |
bony, kupony, jeden pies
mawete - 23 Wrześ¶nia 2007, 12:56
joe_cool: bierz Rud± Sforę - doskonała jest.
savikol - 24 Wrześ¶nia 2007, 09:33
Cytat | Dostałam dwa kupony do empiku, w przyszłym tygodniu udaję się na łowy. jakie¶ polecanki? |
A ja, trochę nieskromnie, polecę najnowsz± antologię Fabryki Słów „Kochali się, że strach”. To pokłosie fahrenhaitowego konkursu na fantastycznie opowiadanie miłosne. Nie ma znanych nazwisk, za to z forumowiczów jest tam tekst mój i Dabliu. Bierz w ciemno, nie do¶ć, że niedrogo (ponad 400 stron, za jedyne 25 PLN! Okazja!), to do tego naprawdę niezłe. Ca ja gadam, niezłe, ¶wietne! Te teksty po prostu wymiataj±! Nie wyobrażam sobie, że można kupić inn± ksi±żkę będ±c w Ępiku . Tyle rozrywkowej literatury w jednym tomie! Żadna inna antologia jej do pięt nie sięga. I do ¶miechu, i wzruszyć się można, a wszystko za pół darmo.
KONIEC REKLAMY.
Dziękuję
Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 21:18
Zostały mi podarowane:
Robert Holdstock- Las ożywionego mroku
Harry Harrison&Leon Stover- Stonehenge Zagłada Atlanydy (tytuł mnie rozbija o.o)
Marion Zimmer Bradley- Mgły Avalonu (wie kto¶ co¶ o tym?)
Martva - 24 Wrześ¶nia 2007, 21:31
Gwynhwar napisał/a | Marion Zimmer Bradley- Mgły Avalonu (wie kto¶ co¶ o tym?) |
Mnie się podobało bardzo bardzo (a wszelkie ksi±żki z motywem arturiańskim czytam jak już nie ma nic innego ). Byłam zachwycona, również jako feministka i antyklerykalistka, kolega był zbrzydzony że paskudnie stronnicze, tendencyjne i w ogóle a fe.
Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 22:01
Martva napisał/a | kolega był zbrzydzony że paskudnie stronnicze, tendencyjne i w ogóle a fe. |
Nie powiem, żeby to była odosobniona reakcja Już dwa samce, mi to odradzały. Dzięki Martva, przynajmniej wiem, że warto zacz±ć
mBiko - 24 Wrześ¶nia 2007, 22:26
Gwyn, a ja wprost przeciwnie. Polecam. Co prawda pani Bradley faktycznie trochę przesadziła, ale mimo to wyszła jej ciekawa wariacja na temat mitu arturiańskiego.
Dabliu - 24 Wrześ¶nia 2007, 23:31
Gwynhwar napisał/a | Marion Zimmer Bradley- Mgły Avalonu (wie kto¶ co¶ o tym?) |
Klasyk
Jako femini¶cie i antyklerykali¶cie podobało mi się tym bardziej
Gwynhwar - 24 Wrześ¶nia 2007, 23:40
Dobrze wiedzieć
ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:25
O tak, Mgły Avalonu to dobra IMHO ksi±żka jest. I szczerze znielubiłam Ginewrę, a wersje mitu szkaluj±ce Morganę omijam szerokim łukiem:)
Co do antyklerykalizmu i feminizmu, w kulcie Bogini, takim jaki jest opisany u Bradley, kobiety były traktowane równie przedmiotowo.
Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:36
Ideologię zostawiam na boku. Mgły Avalonu s± jedn± z niewielu ksi±żek których mimo wielkiego samozaparcia nie byłem w stanie przeczytać. Nuda piramidalna. Nawet nie mogę obiecać że zajrzę raz jeszcze szkoda czasu.
Lepiej poczytać cokolwiek innnego...
ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:39
Ale to fajnie Kruku, że każdemu podoba się co innego, nie?
Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:51
No przecież, zawsze tego broniłem. Nie odmawiam powie¶ciom pani Bradley sensu istnienia jeno informuję że mnie Krukowi Siwemu rzecz ta nie podeszła w sposób totalny.
I rozczarowanie swoje wylewam bo nabyłem piękne ilustrowane wydanie maj±c nadzieję na literacka ucztę.
ihan - 25 Wrześ¶nia 2007, 10:56
Takie w duuużym formacie z ilustracjami na pięknym papierze na cał± stronę? Miałam takie wypożyczone z biblioteki, ¶liczne. Ale zawsze możesz komu¶ podarować sprawiaj±c spor± radochę.
Kruk Siwy - 25 Wrześ¶nia 2007, 11:04
Czytasz w moich my¶lach ihan, już powędrowała do ludzi.
Słowik - 25 Wrześ¶nia 2007, 11:23
ihan, ciekawe czy czytali¶my ten sam egzemplarz Jagiellonka?
|
|
|